Meglátjuk, mire lesz ez elég a sampionligában!

Mindent elárul arról, mennyire rosszul kezdtük az idei szezont, hogy Benito kifogyott a szar szó szinonimáiból a teljesítményünk és az eredményeink jellemzésekor.  Jókor megyünk a Manchester Cityhez, mi?Amúgy ma este Európa két nagy pénzköltő klubja találkozik: a City konkrétan az első (230 millió euróval) az idei transzferkiadásokat nézve, a Juventus pedig a 3-4. helyen áll a Valenciával (130 millió körüli költéssel). Mondjuk ellenfelünkön legalább látszik az elköltött pénz, 100%-os teljesítménnyel vezetik a bajnokságot, mi meg nem egészen. Ja, és gólt sem kaptak még a bajnokságban.

Mi szól hát mellettünk? Nem sok. Merítsünk mondjuk reményt az 5 éve játszott meccsből: akkor az egyik hetedik helytől a másikig haladó Juventus idegenben játszott 1-1-et a Manchester Cityvel úgy, hogy akár a győzelem is összejöhetett volna, ha a Juve megkap egy Kraszics buktatásért járó büntetőt.

Mondjuk a hazaiknak is bőven megvoltak a helyzeteik, de az most nem érdekel minket, sokkal érdekesebb Iaquinta valószerűtlenül nagy gólja, amihez persze kellett Joe Hart is. (Tényleg, mikor volt utoljára igazán jó angol kapus?) Ez volt az a sorozat, ahol hat meccsen hat döntetlent sikerült játszani, ami a csoport harmadik helyére volt elég. Vessünk egy pillantást a City elleni csapatra: Manninger, Grygera, Chiellini, Bonucci, De Ceglie (Motta 72), Krasić (Melo 75), Marchisio, Sissoko, Martínez (Pepe 54), Del Piero, Iaquinta. Jó névsor, mi?

Juventus's Jorge Martinez (right) and Manchester City's Gnegneri Toure Yaya battle for the ball

Aztán bízhatunk abban a közhelyben is, hogy egy olasz klubot nagyon nehéz elverni, hiszen ha valamit, akkor védekezni álmából felkeltve is tud bármelyik csapatuk. Az újságok már bevetették a véletlenszám generátoraikat, hogy megjósolják a Juve kezdőjét, ami biztos, hogy Khedira és Marchisio nem játszhat sérülés miatt – utóbbi egy hónapot hagy ki, ha minden igaz, nagyjából egy időben térhetnek vissza Khedirával – hacsak utóbbi meg nem sérül mondjuk fésülködés közben. Egyes lapok szerint kezdőként kaphat lehetőséget Lemina, illetve előfordulhat, hogy Pereyra játszik majd trequartistaként. Kérdés, hogy Allegri kimeri-e hagyni Alex Sandrót azok után, hogy a Chievo ellen a kevés elfogadhatót nyújtó játékos egyike volt, és berakja-e az ugyanezen a meccsen vérgyenge Cacerest vagy Moratát. Allegri elmondása szerint csupán egyetlen poszton vacillál, egyébként már összeállt a fejében a kezdőcsapat.

Mi viszont nem látunk bele a fejébe, szóval csak találgatunk. Alex Sandro és Cuadrado amúgy kulcsszereplői lehetnek a Juve támadásainak, ha kezdenek, ugyanakkor nem kizárt, hogy Allegri inkább a biztonságos védekezésre szavaz, és Evrával és Lichtsteinerrel kezd egy 3-5-2-ben. Mondjuk idén eddig egyszer mentünk az ikszért, nem is lett jó vége… Kérdés, hogy elöl a Dybala, Morata, Mandzsukics hármasból kivel kezd, mivel várhatóan nem mi uraljuk majd a játékot, ezért jó eséllyel a Dybala-Morata kettőst választja Allegri. Az biztos, hogy Padoin nem játszhat, mert nem neveztük a BL keretbe.

Az ellenfélnél nem játszhat Agüero, helyette „csupán” De Bruyne, David Silva, Bony vagy Sterling áll rendelkezésre. A City amúgy kifejezetten gyors csapat, szóval ügyelni kellene arra, nehogy lekontrázzanak minket. Igazából az a kellemetlen, hogy normál esetben simán beleférne egy vereség Manchesterben, elég lenne a hazai meccseken, meg a Sevilla és a Mönchengladbach ellen kivívni a továbbjutást. A három meccsen szerzett 1 pont után azonban egy újabb vereség (főleg, ha rossz játékkal is párosul) tovább rombolhatja a játékosok és a szurkolók amúgy is mélyen lévő morálját. De hát a labda gömbölyű, a meccs 90 percig tart, nekik is csak két lábuk van fejenként, a futballt gólra játsszák, az esélytelenek nyugalmával készülhetünk. Szóval, ma meglátjuk, mennyit ér ez Európában!