Hogyan szerepeljünk jól?

Katasztrofális szezonkezdet: minden Juve-szurkoló összerezzen, rémült szemmel keresi a másik tekintetét, hátha abban megnyugvást talál. Mi, a szerkesztőségben szintén bajban vagyunk, a duplahetedik idény rémképétől fenyegetve kuporodunk a sarokban, és egymást átölelve igyekszünk átvészelni a nehéz időszakot – ebben pedig segít nekünk Johann, blogunk pálcikaember-vendégszerzője, aki ismét kinyújtotta felénk a karját. Írásában ezúttal a problémás élethelyzetből adódó kiutakra mutat rá. Olvassuk őt, és biztosak lehetünk benne, hogy a poszt végén megerősödve, optimistán tekintünk majd a jövőbe! Íme, Johann véleménye:

„Az ember sokszor kerül nehéz helyzetbe, de nincs ok elcsüggedni! Hiszen, mint tudjuk: ami nem öl meg, az megerősít! Pont ez jutott eszembe tegnap, a Juventus-Chievo mérkőzés lefújása után. Mit is láttunk? Egy ötlettelenül, görcsösen futballozó Juvét, amelyik a keret átalakulásából eredeztethetően összeszokatlan, az új focistáknak pedig önbizalomhiányuk van. A változtatásra a következő pontok szem előtt tartásával kerülhet sor:

Alapvető fontosságú, hogy a játékosokat azokon a posztokon vessük be, ahol a legjobb teljesítményre képesek! Allegri jó úton halad, és erre Buffon példája a legjobb: Gigi magas, jó felépítésű játékos, aki erőcsatárt is játszhatna, főleg a betömörülő ellenfelekkel szemben. Allegri azonban remekül ráérzett, hogy kapusként tud leginkább a csapat hasznára válni. Fontos, hogy a többi labdarúgónak is megtalálja a helyét, ehhez idő kell, de kétség nem férhet hozzá, hogy az edzőnk meg fog felelni ennek a feladatnak!

johann_megfelelő_pozíció

Buffon támadóként? Nem az igazi. Kapusként? Ez lesz a megoldás!

Szintén nagyon fontos a hatékony játék: ez azt jelenti, hogy sok helyzetet kell kidolgozni, és azokat be kell lőni! Ne feledjük, hogy a fociban az győz, aki több gólt lő az ellenfél kapujába! Mi tehát a megoldás? Helyzeteket kell kidolgozni, és azokból több gólt elérni, mint a rivális!

Pontgyűjtés: igen, ez egy szintén érzékeny faktor. Mit is láttunk eddig? Hát azt, hogy a Juventus nagyon kevés pontot gyűjtött. Kilencet lehetett eddig megszerezni, és csak egyet (!) sikerült. Szinte kiszúrja a szemünket a legnagyobb probléma: kevés pontunk van! Nagyon kevés! Ha ezen nem sikerül változtatni a közeljövőben, akkor tartós javulást nem lehet elérni.

johann_kevés_pont

A kevés pont rossz szereplést eredményezhet

johann_sok_pont

Ha viszont sok pontunk van, az a táblázaton elfoglalt helyünkre is pozitív hatással lehet!

Csapatként kell jónak lenni! Ezt mit is jelent? Azt azért kijelenthetjük, hogy a Juventus állománya nem gyenge, sőt! Buffon, Bonucci, Dybala – tehetséges, jó focisták, akik a megfelelő poszton játszva igazi erősségei az együttesnek. Viszont megint említek három nevet: Buffon, Cannavaro, Del Piero – ezek a klasszisok a 2005-2006-os szezon Juventusában fociztak. Egy olyan Juventusban, amelyet a szakmai kiválóság, Fabio Capello vezetett. Mi lett a vége? Kiesés! A 2006-2007-es szezont a Serie B-ben kezdhette meg a Juve. Ez is azt mutatja, hogy a nevek önmagukban nem jelentik a sikeresség zálogát. Nem elég csak a mezt kiküldeni a pályára! A győzelemhez igazi csapatjáték szükséges, a közös célért mindent meg kell tenni, az egyénieskedés megengedhetetlen: sokat kell passzolni, futni, állandóan a társak rendelkezésére kell állni. Az elmúlt négy év Juventusának pont ez volt a legnagyobb erőssége!

Amennyiben a fenti néhány pontban megtörténik az előrelépés, akkor akár már kedden láthatjuk a pozitív elmozdulás jeleit! Fel a fejjel, hamarosan beindul a Juve-henger!

Forza Juventus!

Johann”