Matematikailag

Ha nem vesszük torokra hétvégén kétszer is a bikabrét, ma bármilyen győzelemmel mindentől függetlenül bajnokok lehetnénk. De Obama és Bonu tettek a zakóról, így ma csak akkor tudhatjuk magunkénak a scudettós tálat, ha a Lazio nem szaggat análrózsát a Parmába, és mi meg megrakjuk a lilákat. Ami idén eddig háromból egyszer jött össze – igaz, akkor nagyon.

juvefior1

Előfordult már, hogy egy bajnoki jobban megmozgatott, mint ez. Legrosszabb esetben is max. 4 pont hiányzik 6 meccsből, és ez is csak akkor szükséges, ha bilikékék hozzák az összes maradék meccsüket. Láttátok már a sorsolásukat? A Parmán kívül mennek Bergamóba, játszanak még az Izével, idegenben Samp, majd városi rangadó, végül Afrikában zárnak. Max. 12-14 pont néz ki nekik, de elnézve a Rinya formáját, a Laziónak még ez is elég lehet az ezüsthöz. Node a lényeg: nyernünk sem kell a bajnoki címhez, éppen ezért elég uncsibuncsi lett a bajnokság. Talán a legizgalmasabb kilátás, hogy mekkora trollkodás lenne Allegritől az összes maradék meccsünkön leikszelve behúzni a triplát…! #theitalianway

Ma viszont úgy néz ki, Maxi győzelemre tör: 4-3-1-2 lesz, visszafogott rotációval. Obama nem fér a kezdő közelébe, és nem is bánjuk. Utánanéztünk, az idei BL és bajnoki meccsek alapján Ogbonnával a pályán 150, nélküle 190 percenként kapunk gólt. Ez azért szignifikáns különbség! Viszont nem lehetünk biztosak a győzelemben, ugyanis játszik a másik gólfelelős, Pirlo: Szundival a pályán 117, nélküle 358 (!!!) percenként kapitulál Rubinho. Ezt Allegri még nem számolta ki?! Kérjük a fizetését, ő pedig kotródjon!

Tehát erre számítsunk: Buffon – Licht, Barza, Chiello, Evra – Marcsi, Szundi, Sturaro – Győzi – Karcsi, Nándor. A legjobbabb kezdőhöz kicserélnénk Chiellinit Bonuccira, Nándort Morientesre, és Sturarót Vidalra. De mivel Bonucci és Vidal mostanában ronggyá játszották a kis csülkeiket, és Morientes is szarul mozgott az elmúlt meccsein (a vírusfertőzése csak a monacói homályra alibi), most ez a legjobb 11. Ha nem lenne közömbös a meccs eredménye, azt mondanánk, kötelező még egyszer visszavágni a hazai kupavereségért. Most csak annyit szeretnénk, hogy senki ne sérüljön meg.

Lippi ma azt nyilatkozta, hogy nem feltétlenül használ, ha túl hamar behúzzuk a harmincharmadikat. Ha valaki, Paul Newman tudja, miről beszél: vele egy bajnoki ünneplésről beesve engedtük kicsúszni a kezünkből a ’97-es BL-döntőt. Vagy mondjuk tavaly a Bayern már valamikor januárban bajnok lett, nem is tudtak rápörögni a BL-re. Szóval Maxi, csak óvatosan azzal a matematikával!

Fun fact: Barzagli idei 532 játékperce alatt nulla kapott gólnál tartunk. Készítettünk ehhez egy méltó illusztrációt, íme:

juvefior2