Szabályok, amelyek hitünk szerint segítenének a labdarúgás korszerűbbé tételében VIII.

Akik régóta olvasnak minket, azok előtt nem titok, hogy nem habozunk brutális befolyásunkat latba vetni, ha a labdarúgás szabályrendszerének modernebbé tétele a célunk. Az óhazában írt posztjaink között, majd a Taccson írt javaslataink közül is bőven akadnak, amiket megfontolás tárgyává tett a FIFA. Emlékezhettek az esztétikai, a pszichikai illetve az ideológiai les fogalmára, a pályán viselt öltözék, vagy a támadó-védő súly-, és magasságarány, vagy a műesések fontosságára a világsajtó történetében először figyelmet felhívó posztjainkra. Na, itt a kövi.

tabella

Senkinek nem jó az, hogy ilyen hosszú ideje ennyire durván szodomizáljuk a Serie A mezőnyét. Tavaszra az ellenfeleknek is elmegy a kedvük az üldözéstől, a legtöbben égnek dobott lábakkal érkeznek meg Torinóba, még jó, ha hazai pályán ki mernek állni egyáltalán. Hiába játszatjuk Pirlót, Chiellinit és Bonuccit állandóan, egyszerűen nem tudnak annyi gólt összehozni, amit Tevez ne tudna önmaga semmissé tenni.

Éppen Tylinál jártunk bányalátogatáson (a sok kedves kisgyermek arca csak úgy ragyogott az örömtől, amikor a csilléből lapátolták kifelé a szenet!!), amikor kipattant a fejünkből az a szabálymódosítási javaslat, amivel egyszer s mindenkorra véget vethetünk az unalmas tavaszi befutóknak.

Persze nem arról van szó, hogy nem élvezzük a Juventus győzelmeit, így szó sincs arról, hogy az újabb szabálymódosítással szabotálnánk csapatunk remek teljesítményét. Ha a többiek szarok, vessenek magukra, nekünk nem fáj televarrni csillagokkal a mezünket. Maximum bevezetjük a Nagycsillag – Kiscsillag rendszerét (50 bajnoki cím után jár egy nagycsillag). Tehát távolról sem arról van szó, hogy bármiben is gátolnánk csapatunk Tevez szárnyaló támadásait.

tevcsifiorentina

Sőt, inkább azt szeretnénk, ha a Juventus lendülete nem törne meg attól, hogy a viccben szereplő nyuszikához hasonlóan „behozhatatlan előnyre teszünk szert” általában november környékére. Éppen ezért módosítási javaslatunk, amelyet már el is küldünk a FIFA Szabályalkotó Testületének, a következő:

Ha egy csapat 10+ ponttal vezet a tavaszi szezonban, akkor a tízpontos vezetés fölötti pontszámát automatikusan a következő szezon pontjaihoz számolják hozzá. Hogy értsd: jelen pillanatban 14 ponttal vezetünk, de szabálymódosítási javaslatunk értelmében csak 10 ponttal fogjuk megnyerni a bajnokságot, mert az afölötti négyet (vagy amennyi még lesz a végéig), már a 2015/16-os szezon pontjaihoz adják hozzá.

Mivel a dolog visszamenőleg is működne, a tavalyról áthozott hét pontunk is számít, és így tovább. Így hiába vezetnénk megnyugtató előnnyel, a csapat nem állna le, és nem kapna ki holmi Parmáktól és Torinóktól, mert azzal már a jövő évi csapatot gyengítené (jó, lehet, hogy Pogba ezt leszarja, de a többiek nem).  Elkerülhetőek lennének az olyan teljesítmények, mint a Fiorentina elleni első félóra, vagy a pármai rettenet, meg a Toro elleni mélabús takonycukrozás. Remek ötlet, ugye?

És akkor néhány dolog a tegnapi meccsről:

  • Pirlo em-ber-hát-rány! Szeretjük, imádjuk, köszönünk neki mindent, de ha még egy firenzei presszing is ilyen durván zavarba hozza a labdakihozatalokat, akkor százszor inkább lássuk a helyén Marchisiót. A szabadokat Tevez is jól lövi, úgyhogy talán kibírjuk valahogy.
  • Marchisio viszont olyan szépen beleszokott a Pirlo-posztba, hogy mától akár nevezhetnénk Marchisio-posztnak is. Nem muszáj, csak úgy mondtuk.
  • . mit is mondhatnék. Bemásolom inkább Darti listára írt sorát: „Azt akarom, hogy Tevez megerőszakoljon!!!!!
  • Ja, és <3 <3 <3 Barza <3 <3 <3
Dicsérjük meg Evra passzát is!

Dicsérjük meg Evra passzát is!

És egy komoly gondolat: nagyon nem jó nekünk, hogy ennyire leülünk. Hogy a picsába fogunk felpörögni a Real ellen, ha előtte heteken át csak a tökünket vakartuk? Hogy egy csapásra lesz éles csapatunk, ha most olyan tompának tűnik, mint Matolcsy György? Honnan szerezzük vissza a sebességet, a grintát és a küzdeni akarást, illetve tudást, ha már mindkettőnek rég búcsút kellett intenünk a Serie A-ban? Nem mondom, gyönyörű eredmény az elődöntő, de ha már itt vagyunk, miért ne akarnánk megnyerni? Ugye? UGYE?