Zabhegyező

Akár bajnokok is lehettünk volna a 231. Vakond Derbyn, más nevén Derby a Vakondhoz mérkőzésen. Ehelyett megnézhettük, miként játszik egy unatkozó B-csapat rangadót egy egészen lelkes ellenfél ellen.

Szarul.

Sajátos felállásban küldte pályára a srácokat Allegri, amivel nyilván a kulcsemberek pihentetését és a perememberek lelkesítését akarta elérni. A kapuban Buffon volt, de akár Storari is lehetett volna. A védelemben Ogbonna mutathatta meg, hogy miért nem játszik rendszeresen, illetve, hogy hova vezet, ha az ember nem játszik rendszeresen. Mellette Bonucci és Lichtsteiner bénáztak, Bonucci azt a bravúrt is elkönyvelhette, hogy még Ogbonnánál is rosszabb volt.

TURIN, ITALY - NOVEMBER 04:  Juventus head coach Massimiliano Allegri looks on during the UEFA Champions League group A match between Juventus and Olympiacos FC at Juventus Arena on November 4, 2014 in Turin, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Kifogott rajta a Vakond Derby (Derby a Vakondhoz)

A középpályán bevetésre került a Pirlo, Padoin, Sturaro, Vidal, Pereyra ötös (bár Padoin balhátvéd volt állítólag). Pirlo lenyűgöző játékos, itt lenne az ideje egy olyan szabálymódosításnak, hogy valaki csak szabadrúgásokat elvégezni is bejöhessen a pályára, ugyanis minden másra egyre haszontalanabb. Mérlegelni kell, hogy a saját kapunkra jelentett veszélyességét mennyire ellensúlyozzák valóban zseniális szabadrúgásai és meccsenként elejtett 1-2 kiváló passza. Tartok tőle, hogy egy Real ellen ez kevés lesz.

Egyébként elmondható, hogy ez az ötös nem muzsikált valami jól, megfejelve a Matri, Morata kettőssel valójában veszélytelenek voltunk az első félidőben a Toro kapujára.

Visszatérve Pirlóra: a gólja zseniális volt, a kapufája pedig néma sikolyra késztette még azokat is, akik nem látták. Csodás lazasággal tette a labdát rögzített helyzetekből. Viszont lassúsága egyre feltűnőbb. Nehéz lehet az edzőjének lenni és eldönteni, hogy akkor most játsszon vagy sem… Bevallom, én inkább nem játszatnám, pedig ott van benne a zsenialitás. Vagy azt kéne csinálni, hogy ha Pirlo játszik, akkor játsszon Del Piero is. Így garantált, hogy 50 szabadrúgást lövünk 16-25 méterre a kaputól, nyilván nyernénk 30 góllal.

- Te elesel, én belövöm.  - A faszt, elesek és belövöm én. - Mindegy, belőjük.

– Te elesel, én belövöm.
– A faszt, elesek és belövöm én.
– Mindegy, belőjük.

Tevez és Pepe jó cseréknek bizonyultak, Pepe hozza a szokásosat. Tevez szintén. Mégsem sikerült zavarba hozni a Toro védelmét. Azaz a védelmet igen, de a kapusukat nem, számos védéssel üzente azt nekünk, hogy bekaphatjuk.

Meg vagyok róla győződve, hogy a bajnokság általánosan alacsony színvonala, a 14 pontos előny és a lényegében zsebben lévő bajnoki cím egyszerűen elkényelmesíti a játékosokat. Halálra unják magukat, semmi kedvük nincs már kiköpni a tüdejüket egy Vakond Derbin. Matri is inkább szurkolna a kispadról a Real ellen Pepe mellett, mint hogy 5 méterről kelljen fölé durrantania miután mellel szépen maga elé tette a PETTYEST.

Vidal hajt, de ő azért, mert pár hónapja elveszítette a célzóképességét, sokkal szarabbul lő, mint régebben. Hátha egyszer újra bejön neki minden.

Allegrinek takarodnia kell sajnos, hogy miért? Mert 17 meccses veretlenségi szériát buktunk el a Toro ellenében. 🙁 Mentségére legyen mondva, hogy elégedetlennek tűnt, és a végén már mindenki támadott mint az állat, de sajnos 60 perc lődörgés után nem könnyű felpörögni, ráadásul szerencsénk sem volt.

Tulajdonképpen csak a tanulságokat kell leszűrni a vereségből, elemezgessék a srácok, hogy miért létezhet, hogy egy torinói gyerek a 16-oson belül tőle 13 méterre elpattanó labdát mégiscsak berúghat a kapuba. Baj nem történt, az üldözők tempóját látva akkor is bajnokok lennénk, ha a hátralévő hat meccsen mindenki elverne minket, de azért inkább nem kéne kipróbálni.

Jó lett volna nyerni, akkor már igazán zsebben lenne a szkudettó-pajzs, hiszen Róma első számú csapata végül leikszelt a Chievóval, a második számú csapatuk pedig egy ismeretlen középcsapattól kapott ki.

Ez van, sírni azért nem kell. Max az elvesztegetett 90 percért, amit a meccs nézésével töltöttünk ahelyett, hogy hasznosabb dolgokkal foglalkoztunk volna, mint például zabhegyezéssel.

Majd jövő héten.