Ki ne hinne a továbbjutásban? #iocicredo

Hiszen csak két gólt kellene rúgni a Fiornak idegenben, és közben egyet sem kapni. Gyerekjáték, mondhatnánk. De nem mondjuk. Én speciel nem is hiszek benne, hogy sikerül a továbbjutás. Szerencsére Allegri igen, és az elég jó hír.

Attól még amondó vagyok, mindenképpen megdöbbentően nagy fegyvertény lenne a fordítás.

Hiszen a Fiorentinát utoljára az Európa Ligában sikerült idegenben legyőzni, méghozzá egy zseniális Pirlo szabadrúgással. Az elmúlt öt egymás elleni meccsen egyszer sem tudtunk 1 gólnál többet begyűrni nekik,

A lelátóról hangulatosabb

Kérdés, hogy mennyire tartjuk fontosnak a továbbjutást a kupában? Nyilván a Juventus mindig győzelemre megy, és mindenhol nyerni akarunk, bla bla. Viszont jövő héten fontos BL-mérkőzésünk lesz, és őszintén szólva a kutyának sem lenne szüksége egy 120 perces küzdelemre az egyébként nem túl nagyra tartott Coppában.

Másfelöl viszont ne felejtsük el, hogy túlságosan régi adóssága a csapatnak egy kupagyőzelem. Ráadásul mivel idén a bajnokságot már behúzzuk, valamint a Bajnokok Ligáját is meg fogjuk nyerni (eddig nem szóltunk, hát most igen), nem kéne hagyni, hogy a takonygerincű milánóiak a lopott triplájukkal példálózhassanak nekünk. Ergo egyszerűen kell a kupagyőzelem a triplettához.

Jó hír, hogy míg korábban Marchisiónak kb halálhírét is keltették a válogatott edzőtáborában, most az a kérdés, hogy kezd vagy csak beáll vagy még pihen egyet a kupameccsen. Ami azt jelenti, hogy jól van a kiscsávó. Én nem kockáztatnám egy percig sem, hogy valóban megsérül – ha nem 100%-os, akkor inkább játsszon helyette bárki más. Már részt vesz az edzéseken, de még külön dolgozik a többiektől.

Hamarosan Pirlo is visszatér a kerethez, a hírek szerint hamarosan csatlakozik a kerethez, de a kondíciója még nem 100%-os, a következő meccseken még nem lesz bevethető formában valószínűleg. Persze ahogy ismerjük Allegrit, a Monaco ellen majd berakja mégis a kezdőbe, aztán kapunk róla 3 gólt és ötöt kell rúgnunk.

Legutóbbi találkozásunk óta zsinórban 5 győzelmet könyvelhettünk el, de „csak” az Empoli és a Dortmund ellen sikerült egynél több gólt lőnünk, viszont egyet sem kaptunk! A Fior ezzel szemben a Lazio otthonában beleszaladt a késbe, kaptak egy laza négyest.

Mit kell tennünk tehát? Ugyanazt, amit a Lazio tett. Egyszerű, mint az ágybaszarás.

A lilák biztosan nem fogják ellazázni a meccset, lévén iszonyat büszkék rá, hogy a Romát már kiejtették és most kiejthetik a Juvét is. Nyilván nem fogják könnyen adni magukat, és ne felejtsük el, hogy olyan sebességgel kontráznak, amilyen sebességet Evra utoljára akkor produkált, amikor a Fifa ’15-ben az editorban felhúzta a statjait. Nyilván max bottal ütheti a kontrázó ellenfelek nyomát, ha nincs résen. Állítólag Vidal megpróbálja eltörni Salah lábát már az ötödik percben, és a kiállítást úgy kerüljük el, hogy Lichtsteiner kidumálja a bírónál az esetet – hiszen óriási diplomáciai potenciál rejtőzik benne!

Tevez nélkül nem lövünk gólokat a nagy büdös semmiből, pedig a védekező Fior ellen arra lenne szükség. Viszont nem szeretném, hogy Tevez kezdjen most is (persze nyilván kezdeni fog…) A Fior gyorsan kontrázik, tehát beállnak védekezni és ha kapunk egy gólt, akkor már hármat kéne lőni. Hármat nem lövünk. Türelmesnek kell lennünk és kihasználni a lehetőségeinket. Itt ugrunk vissza a Tevezes részhez, hogy rajta kívül nincs kegyetlen, gyilokállat csatárunk sem. Baj.

Mekkora gólt rúgott má’. Borzalom.

Korábban azt mondtam (a Dortmund idegenbeli meggyalázása után), hogy ha a kupában is fordítunk, akkor írok egy „Allegri, maradj” posztot. Ami természetesen nem volt ígéret, mert nyilván csak akkor írok ilyet, ha a Monaco ellen is továbbmegyünk. De valami hasonló biztosan kiszaladna belőlem, ha ma este sikerülne továbbmenni. Lévén bárhogy is jutnánk tovább, bravúrnak tartanám az adott körülmények között.

Nem az lenne a nagy fegyvertény, hogy a Fiorentinát 2 góllal elverjük, hanem az, hogy a kupában, kedden, a BL meccs előtti héten tesszük ezt, Pogba, Pirlo és Marchisio nélkül, Storarival a kapuban!

Nagy összeget azért nem tennék magunkra – bevallom, még a győzelemre sem. Egy 1-1-es döntetlent nézek ki a meccsből.

Allegri, lepjél meg. A bdsrstnt!