Ésszel, Max!

A hétvégi bajnoki volt az első, amit Allegri úgy elkúrt, ahogy csak lehetett. Ahogy Darti fölényesen velős, velősen profi posztjából is tükröződik, ennél a klubnál pár éve nem opció, hogy a seggutolsó csapat otthonában dolgoznunk kelljen a döntetlenért, és egy félidőt diszkréten fedjen a taktikai homály. A tavalyi, nagyon hasonló csoportból kiindulva nyugodtan mondhatjuk, hogy az ősz legfontosabb 90 perce következik, aminek üdvös lenne úgy nekimenni, hogy nem követjük el a hétvégi bajnokin bemutatott hibákat. Ránézésre Allegri az egyik cumiból kapásból repetázik.

Reggio Emiliában nagyjából ezek voltak a proverbiális banánhéjak:
– Evra béna védekezése, nem létező támadómunkája;
– Licht indiszponált formája;
– Nándi impotens vergődése;
– a belső középpályás hármas összhangjának hiánya;
– Pirlo körülményes, öreges tökölése;
– a válogatottban qrvajó Giovinco elkésett beállítása;
– formációváltást követő fejetlenség.

A mai osztag: Buffon; Ogbonna, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Tevez, Morata.

morata

Testületileg rajongunk Nándorért, de már érett neki a pad – check. Testületileg örültünk Evra érkezésének, négy védős rendszerben lazán ő lenne az első számú balbekkünk, de úgy tűnik, Kwadcsi szárnyvédőként főleg támadásban hatékonyabb tud lenni – check. Vidal hétvégén azért pihent, hogy ma formában lehessen – check. Moratában láthatóan úgy dolgozik a bizonyítási vágy, mint ahogy fellángol a libidóm, ha bevillannak a Tyler chilei pinceházában töltött éjszakák – szegény Gio, de mondjuk check. Viszont Lichtnek nincs alternatívája, ehh.

Már csak annyit szeretnénk tudni, Pirlót mi a búbánatos lankadt mammutfasz tartotta a kezdőben. Szundi nincs (még?) formában, a Sasol ellen sikerült karrierje egyik legpasszívabb, legkevésbé pontos (éppen 80%) passzjátékát hoznia. A korábban hasonló poszton és szerepkörben látott Marchisio egy klasszissal modernebb, gyorsabb, veszélyesebb focira képes. Reméljük, Max knows. Azt is reméljük, Moratával beszélt valami agykurkász, mert az a túlfűtött attitűd, amit a bordó lúzerek ellen mutatott, egy balkáni hangulat közepén, nyilván ezerrel színészkedő ellenfelekkel szemben másodpercek alatt pirosat érhet.

1995-96-juventus-Champions-League-Squad

Nem az olasz foci becsületéért játszunk. Leszarjuk az olasz focit, mint ahogy az olasz foci bő két hete szarik a Juventusra, és teret enged a nyomorult, szánalmas picsogásnak. Van másfél óránk, amivel meg lehet ágyazni a küzdelmes, de szép tavaszunknak, ugyanakkor el lehet intézni egy keserű, méltatlan menetelést az EL-ben. Abból egyszer bőven elég volt, kösz.