Már csak egyet kell aludni

Vészesen közeleg a szombat este. Már mindenki hetek óta úgyis csak erről beszél, így mi is összedugtuk a _fejünket.

Fosol?

_benito: Gyomorgörccsel kelek/fekszem, és ez napról napra egyre rosszabb lesz. Engem a Bayern elleni kiesés is annyira megviselt tavaly, hogy hónapokig alig tértem magamhoz. Hozzávéve, hogy a Veszprém is BL-elődöntőzik aznap, bekészítettem egy flaskát, amiben langyos vízben elkevertem egy-egy levél andaxint, váliumot és ketamint.

Darti: Izgulok. De nem fosok.

Dina: Pozitív izgalom van bennem!

s4tch: naná. Ha nem lenne bennem némi drukk, az azt jelentené, nem érdekel. Egyébként bízom a csapatban.

Tyler: Igen, és a meccstől is tartok.

A két csapat megnyerte saját bajnokságát, és sokak szerint ez a döntő végre tényleg Európa két legerősebb csapatát állítja szembe. Mit gondolsz te erről?

_benito: A Juventus a világ legerősebb csapata jelen pillanatban, a döntő másik résztvevője lehetne 2-3 másik csapat, és akkor ugyanúgy megállná a helyét a megállapítás. A Juve nélkül viszont nem.

Darti: Szerintem a Real tavaly az elmúlt évek leggyengébb döntőjét nyerte meg. Idén Kassai Mester jól elintézte a Bayernt a madridiak ellenében, de talán egy normális bíróval sem Vidalék jutottak volna tovább. Mindenesetre valóban nem tudnék most jobb csapatokat mondani.

Dina: Az angolokat most hanyagoljuk, így maximum arról lehet beszélni, hogy a Real, a Juve és a Bayern jelenleg a legjobb Európában. Egy Juve-Bayern, de egy Bayern-Real döntő esetében sem lehetne ok a szájhúzogatásra.

s4tch: szerintem a Bayern a bíráskodás miatt nem jutott tovább Madridban. Viszont a Real most jobb formában van, mint mikor a negyeddöntőt játszották.

Tyler: Egyetértek Dinával: a Bayern, a Real és a Juve Európa három legerősebb csapata, így végül is nem hülység a felvetés.

Azon kívül, hogy rendesen összevásárolták őket, mitől olyan jó ez a Real?

_benito: Attól, hogy ők a Real Madrid, és ez egy döntőben nagyon sokat számít. Olyan a Real ellen döntőzni, mint egy német csapat ellen büntetőpárbajt vívni: jó nagy hátrányból indulsz. De a Chelsea megmutatta, hogy utóbbi nem akadály, mi most a másik dogmába töröljük bele a lábunkat, szt csókolom.

Darti: Az elmúlt évekből nem nagyon emlékszem Galaktikus stílusú vásárlásra, bár tényleg menő játékosok vannak ott. De azért nem hasonlít arra a csapatra, amit 3-1-re vertünk agyon Torinóban sok sok éve. Zidane ért ehhez a játékhoz. De szerencsére nem annyira, mint Allegri.

Dina: Én ezt az összevásárlást annyira NEM ADOM. A Real láthatólag teljesen más utat jár, mint a Galatikus-érában. A középpálya nagyon OTT VAN, Marcelo pedig elpusztíthatatlan (szleng tanfolyamra járok, azóta elég menő a nyelvi kifejezéstáram)

s4tch: baromi stabil a középpálya.

Tyler: Zidane egy elég fasza kis olasz csapatot rakott össze a Realból: ha kell, tudnak védekezni, támadásban meg mindig is jók voltak.

A döntőket sokszor apróságok döntik el: pici les, utolsó perces egyenlítés, esetleg fordítás. A mázlit figyelmen kívül hagyva: mire építhetünk?

_benito: Jobbak vagyunk, jobb az edzőnk, egységesebb a csapat. Nem kell sokat gondolkodni, minden mellettünk szól a Real Madrid real madridságának kivételével.

Darti: Erről én írok holnap egy hosszabbat! Rengeteg dologra építhetünk. Leginkább arra, hogy kurvajók vagyunk.

Dina: Torinónak hűvösebb a klímája, mint Madridnak, Cardiff pedig nem a trópusi melegről híres. Ez kétségtelen előny. Az sem mindegy, hogy a két csapat hogyan kezeli majd a jetlaget.

s4tch: Allegrire, és arra a taktikai felkészültségre, egyben kiszámíthatatlanságra, ami a BL kieséses szakaszában, különösen a Barcelona és a Monaco ellen is jellemezte a Juvét.

Tyler: Allegrire, meg arra, hogy ha alacsonyabb szinten is, de az elmúlt három évben rutint szereztünk a kupadöntőkben. A mostani Juve egy nagyon nyugodt, ésszel játszó csapat, rendkívüli tartással.

Túl sok döntőt bukunk, a Real meg általában nyeri őket… Ez szerepet játszhat?

_benito: HISZEM, HOGY NEM!

Darti: Nem tudom, milyen szerepet játszhatna ez a győzelmünkben…

Dina: A Reál döntőbeli szerepléseivel kapcsolatos mítosz kétségtelenül létezik: elég erős ahhoz, ne lehessen egy kézlegyintéssel elintézni. De nem gondolom, hogy ez mondjuk Mandzukicot különösen érdekelné.

s4tch: sajnos igen. Egyrészt a fél csapat ott volt Berlinben, másrészt az összes sajtótájékoztatón elhangzik ezzel kapcsolatos kérdés, szinte képtelenség minden játékosnak ettől függetlenítenie magát.

Tyler: Igen, de azért remélem, nem görcsölnek túlzottan rá a játékosok erre az aspektusra.

Ki lesz a nyerő emberünk?

_benito: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic, Khedira – Dani Alves, Dybala, Mandzukic – Higuaín.

Darti: Bencsi válasza könnyfakasztó, de ha eltekintünk ettől a hálivúdi butaságtól, akkor nyilvánvalóan Bonucci.

Dina: Valamelyik támadó.

s4tch: az öltözőben Dani Alves, a pályán Pjanic.

Tyler: Chiellini vagy Alves.

Tippelni elég buzis, úgyhogy tippeljünk!

_benito: 3-1 ide.

Darti: 2-0. Rendben lesz minden.

Dina: 2-0-ra győzünk.

s4tch: 1-0 ide.

Tyler: 2-1 ide.

 • Pingback: Már csak egyet kell aludni | Zongoracipelő()

 • Enslaver

  “Már megint nagy a pofátok… két éve is szoptatok”.

  • bombahoppa

   Két éve nem a reál volt a döntőben!

 • Enslaver

  Én csak azért nem fosok, mert Imodium van bekötve éjjel-nappal intravénásan.

 • juuvee

  Szerintem Ramost kiállítják az 56. Percben, 1-0 félidő után. Az ezt követő szabadból gól lesz, ettől megzavarodik a Real, és a 62. Percben kap még egyet . Ezután nyilván csak csordogál a meccs, de a végén még lövünk egy bombát.
  4-0
  Hugi 34′, Dybala 58′ , Sami 62′, Marci 88′

  • Enslaver

   Ez sem rossz, de nekem hihetőbb az az eredmény, amit a Bianka néni bloggercsászárok mondtak, mely szerint 10-2-re nyerünk. Ez sokkal valószínűbb forgatókönyv, mert nyomokban Morata-gólt is tartalmaz, ami biztos, hogy nem marad el.

  • Pideon20

   Jó, jó, de mielőtt kiállítják, az 55. percben varázsol egy ehhez hasonlót:
   https://uploads.disquscdn.com/images/a21ebdf1932ccf4c6efe9d7c6b2d03b8d8bcde91c0e18e8aeeb1a42db7257806.gif

  • Pavone10

   Ez így tetszik ! Hol kell szignózni ? Vagy megkérted Moggi bácsit …. ? ; P

 • Pali Baranyi

  Nyerni kell mese nincs Forza Juventus.

 • humorpalanta

  Mandzukic bitang munkát fog letenni az asztalra, figyeljétek csak meg! A Real jobb szárnya nem tudja felvenni a versenyt Mandzuval meg Sanyival. Hugi bebassza.

 • LaLeey

  Meglátjuk mennyit is ér ez Európában!!! Egyébként jó előérzetem van. 😀

  • Nem értem

   100 eurót.

 • s4tch

  olvassátok a dani alves neve alá belinkelt írást. garantált a zokogás.

  • Jumpman23

   köszi a linket!!

 • consminor

  Nem fosok, mert alkohollal kezelem a stresszt. Attól viszont fosok.

 • zyndar

  Látjátok, feleim, szemetekkel, mik vagyunk: íme, egy precíz harci gépezet vagyunk. Mennyi malasztban teremté kezdetben az Úr mi mesterünket, Allegrit és adta vala neki a Juventust csapatának. És minden mágnestáblán való taktikákval monda neki élnie. Csupán tiltá őt a hitetlen játéktól. De mondá neki, mért ne féljen senki csapat fiától: „Bizony, aki napon nem hiszel a győzelemben, halálnak halálával halsz”. Hallá holtát teremtő Istentől, és nem feledé! Soha sem engede ördög intetének, és bízzik fiaiban és az ő eltökéltségükben. És imádjuk Buffont, Barzaglit, Bonuccit, Chiellinit, Dani Alvest, Alex Sandrót, Marchisiot, Khedirát, Mandzukicot, Dybalát, Higuaínt és minden harcosunkat! És imádjuk Allegri mestert, akinek adatott hatalom diadalra vezetni az Öreg Hölgyet! És imádjuk minden volt csillagunkat, őseinket, szurkolónkat, hogy legyenek most segedelmére Urunk színe előtt, hogy Isten ő imádságuk miá dicsőségbe vezesse Cardiffban! És szabadítsa őt eme nehéz szezon kínzásától, és vezesse őt paradicsom nyugalmába, és adjon neki mennyországba utat, és minden jóban részt! És kiáltsátok Urunkhoz háromszor: Forza Juve!

  • juvejani

   Amen

  • bombahoppa

   Gyühetnél oh gyakrabban is, ősapa! A hit mindennél erősebb! Eklézsia sempre!

 • Enslaver


  Mindig is jampi edzőink voltak.
  Conte apánk megmondja, hogy merre van az arra. Allegri vehetne tőle rapleckéket a döntő előtt.

  • Pideon20

   no habla espanol

 • Preference

  Engem nem érdekel,ha kikapunk,csak a BL-t nyerjük meg…..

 • Pingback: Már megint döntőt játszunk! | Bianka néni()

 • Pavone10

  Szerintem , jobb gólkülönbséggel mi aratjuk le a babérokat meg ami még megterem Kárdifffffban !

  Erőt, egészséget !

  FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

  FINO ALLA FINE !!!