Erőpróba

Adja magát, hogy felidézzük régi gyorskommentünket: Majd meglátjuk, mire lesz ez elég Európában!

A csapat elutazott Portugáliába, hogy kiderítsük.

A sorsolás óta eltelt néhány hónap, majd a múlt heti és tegnapi fordulók alapján sokat árnyalódhatott akkori véleményünk. Egyrészt jól látszik, hogy egyáltalán nem kellett volna fosni ettől a Barcától, ahogy a Manchester City is egészen harmatosnak tűnt (hiába lőttek öt gólt egy fasza meccsen). Azonban ahogy ízlelgettük a Porto nevét, a kezdeti elégedettség azért nem tudta távol tartani a fosóreflexünket.

A Porto hazája bajnokságában killing frenzyben van éppen, bajnokin nem kapott ki augusztus 28 óta, az elmúlt hat mérkőzésen 17 gólt lőve és mindössze négyet kapva nyert. Oké, az Estoril és a Tondela nem éppen Juve-szintű ellenfelek, de mi sem becsüljük le a Palermo és a Crotone ellen elért győzelmeinket.

Eközben úgy néz ki, hogy a Juventus végre megszakította a béna sormintát, sikerült kupameccs után is nyerni! Nézzük, így néz ki a lista, aminek a végéről most hiányzik a soros vereség:

1-2-3-4-bukó-1-2-3-4-bukó

Elmúlt hat meccsünket mi is behúztuk, köztük az izé ellenit is (a Portónak is megvolt az elmúlt hat meccs között a rangadó – az éllovas Sportingot verték).

A csapat háza táján a fene tudja mi van. Bonucci szinte biztosan a lelátóról nézheti a srácok létfontosságú meccsét. Ami szerkesztőségünk egybehangzó véleménye szerint helyes döntés. Felesleges is fejtegetni. Bonucci dolga a játék, nem az, hogy az edzőjét nyilvánosan kritizálja (pláne egy győztes meccsen). A büntetés kollektív mivolta biztosan hatásos lesz, mindamellett reméljük, hogy nem a Barzagli, Chiellini, Rugani hármas valamelyik tagján megy el a mérkőzés. Feltételezve, hogy egészségesek. Nyilván nagyon fog hiányozni Bonucci, hogy rohadna meg.

Allegri saját magát csak nem ültetheti a lelátóra, ő jótékonysági befizetést teljesít a mai napon. Ennek oka, hogy neki sem sikerült úriemberhez méltóan kezelnie a felmerülő problémát. Konkrétan lefaszfejezte Bonuccit.

Csak gratulálni tudunk.

Közben Higuain megerősített mindenkit, hogy Dybala csodálatos játékos, megnyerhetjük a BL-t (még jó, hiszen még nem estünk ki). Mi viszont azt szeretnénk látni tőle, hogy az igazán fontos meccseken is fossa a gólokat, egyrészt mert nagy szükség van erre, másrészt mert jó volna betömni a károgók pofáját néhány gólt érő lövéssel vagy fejessel.

Lippi is megeresztett egy távolsági hívást Hsziangcsienből, és azt találta mondani, hog szerinte Allegri maradjon csak szépen a Juvénál. Egyet tudunk érteni ezzel. De mivel gerinctelen férgek vagyunk, önálló vélemény nélkül, ha más szelek fújnak, simán leírjuk, hogy TAKAROGGYON!

Egymás elleni mérlegünk kiváló. A Porto még sosem nyert a Juventus ellen. A BL-ben 1 győzelem és 1 döntetlen a mérleg (A juventus.com szerint legalábbis, a goal.com szerint 2 győzelem, 1 döntetlen – szerintünk a goal.com egy rakás szar), a KEK-ben pedig a döntőben sikerült találkozni velük – 1984 május 16-án. Az eredményt nyilván mindenki tudja!

2-1

Ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy az elmúlt 5 nekifutásból egyetlen olasz csapat sem tudta győztesként elhagyni a Porto pályáját. Legutóbb a rómaiak láthatták meg, hogy mire elég a csapatuk Európában.

Már az nagy szám lenne, ha nem kapnánk gólt, hiszen a portugálok az elmúlt 12 hazai meccsükön mindig betaláltak. Miközben mi az elmúlt 8 BL-meccsünkön kizárólag a Sevilla ellen nem találtunk be idegenben.

A gólszerzést nagyban elősegítheti, hogy a nemrég feltalált új formációban állunk fel most is. Allegri legalábbis eddig négy játékost volt hajlandó megnevezni a kezdőcsapatból: Higuain, Dybala, Mandzukic és Cuadrado.

Kérdéses, hogy Lichti vagy Dani Alves kezd-e a jobb oldalon. Kik lesznek a középső védőink? Valamint, hogy a középpályán Marchisio vagy Khedira fog-e bohóckodni Pjanic mellett.

Mondanám, hogy egy barátságos X-et vagy szűk vendéggyőzelmet látok magam előtt, de amennyire KRÉZI mostanában a Bajnokok Ligája, nem merek tippelgetésekbe bonyolódni. Nem szar ez a Porto, és úgy fognak menni a pályán, mint a mérgezett egér. Oda kell figyelni!

Érdekesség: utolsó góljainkat a Porto ellen Del Piero, Montero és Trezeguet szerezték. <3

És végül, hogy ne maradjatok videó nélkül. Ideteszem blogunk himnuszát:

 

 

 • Pingback: Erőpróba | Zongoracipelő()

 • pieroad

  Jó az x, otthon meg továbbmegyünk! 🙂

 • Jumpman23

  legyünk optimisták: 100-0-ra nyerünk. mert gól nélküli döntetlenre játszani kurvakockázatos lenne, és talán Hallegri is így látja. Ezért ha tényleg az új hadrenddel állunk maki, akkor nem az altatós 0-0 lehet a cél. Nagyon várom. Mandzu gólt lő, meglátjátok.

 • Juventino

  Önsorsrontó szerencsétlenek vagyunk. Most ez megint mi, hogy a csapat egyik vezére összeszólalkozik az edzővel, és ezért a keretből is kikerül egy BL nyolcaddöntő előtt?

  Ráadásul Maxnak számos ehhez hasonló problémája van mostanában (elmaradt kézfogások, sértődött lecserélt játékosok). És a vezetőség sem mutatott jó példát, amikor nyilvánosan vitatták meg a hisztériázó Allegrivel a Milan elleni vesztes Szuperkupa tanulságait. Az edzőnek 2018-ig szerződése van, és folyamatosan megy a találgatás, hogy a nyáron menesztik és x meg y követheti a kispadon. A vezetőség meg hallgat, mint szar a gazban. A játékosok meg kezdik úgy érezni, hogy ha “ez” nem marad, akkor már úgyis mindegy, akinek nem szimpatikus, az nem rejti többet véka alá, mert minek. Meg úgyis van ajánlata a Manchester Citytől, a Realtól vagy a Barcától.

  Nem teljesen világos, hogy volt a Palermo elleni cirkusz, alighanem Bonu szólt oda először Allegrinek, de az edző meg lefaszfejezte. Erre Leo elküldte a pokolba. Ettől függetlenül a Porto azért nem annyira kutyaütő, hogy az egyik legjobbunkat csak úgy kivágjuk a csapatból. És ha választanom kéne, hogy Allegri maradjon, vagy Bonucci és Dybala, tuti nem Maxra szavaznék. Ezzel együtt, ha ma este kikapunk, akkor az összes egóharcos mehet a picsába.

  • Dartagnanx

   Bonucci vagy Dybala nem igazán tudnak minden évben egy szétszedett csapatból tavaszra BL-esélyest faragni. Valszeg én azért inkább Allegri mellett tenném le a voksomat. A Dybaláért és Bonucciért kapott összesen kb 160 millió euróból lehet, hogy tudnánk szerezni ezt-azt.

  • Nem értem

   Dybaláért kevés a 160.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Az csak a havi részlet lenne.

 • nemvoktrendi

  Ha már felemlegettetek minket romanistákat, gondoltam segítek és megosztom veletek a mi felbecsülhetetlen értékű tapasztalatainkat a Portóval.

  A dolog lényege, hogy ne adjatok nekik tizenegyeseket ajándékba mindkét meccsen és ne adjatok nekik emberelőnyt se ajándékba, főleg ne kettős emberelőnyt. Elsőre talán jó ötletnek tűnhet, de higgyétek el, nem az. Mi kipróbáltuk és képzeljétek, nem vált be. Ennyi, ezen kívül szerintem nincs nagyon mitől félnetek.

  Este meg szurkolni fogok nektek, jussatok csak tovább. Nehogy az legyen, hogy amikor kupameccsek vannak, a ti játékosaitok otthon unatkozzanak, a végén még elpuhultok és akkor kit fogunk “utálni”?

  • nemesszabi

   Köszönjük, ezek tényleg hasznos tanácsok! 😀
   Cserébe mi is adunk egyet nektek: a meccs addig tart amíg a bíró le nem fújja! Ezt mindig tartsátok szem előtt!

  • heizer

   Ez alapján most inkább a Portonak szurkoljunk, hogy valahogy hozzanak egy gólos előnyt erre a meccsre, nehogy már két hét múlva a Juve serdülő-3 álljon ki. Majd akkor lehet nekik szurkolni.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én azt remélem, hogy a nyári európai szuperkutya meccsen egy lesgóllal nyer a Juve a Roma ellen.

  • nemvoktrendi

   Juve-Roma a szuperkupán? De jó is lenne! Az azt jelentené, hogy végre mi is nyertünk valamit! Mert ugyebár mi háromszor nyertünk európai kupát: először, utoljára és soha többé. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az 1961-es VVK-ról beszélek, amiről az UEFA kinyilvánította, hogy soha nem is létezett… Hát igen, van min röhögni. 🙁

   De tudod mit? Ha közben eldobjátok a bajnokságot (úgyse fogjátok), akkor megnyerhetitek ellenünk az olasz kupát, az öjrópai szuperkupát, még az olasz-kínai szuperkupát is. Sőt, akkor még Rocchi bíró urat is hozhatjátok, őt is bevállaljuk mindegyik döntőre! Úgy nyerhettek, ahogy csak akartok! 🙂

  • pieroad

   Na tegnap kiakadtam. Döntetlent vártam a Roma meccsen, de még véletlenül sem akartatok támadni az egyenlítésért. Vitte a pénzt. 🙂

  • nemvoktrendi

   Ráadásul a nagy óvatoskodásnak meg pihengetésnek, egy sérült Manolas és egy kiállított Rüdiger lett a vége. Még egy 4-0 után is sikerült valamilyen szinten kitolni magunkkal. 🙁

   De mit számít? Simán továbbjutottunk és most ide nekünk a MU-t, vagy a Lyont, vagy a tudom is én kicsodát! 🙂

  • pieroad

   Köszi az infókat, még Moggi is olvasta! 🙂

  • nemvoktrendi

   Nagyon szívesen, igazán nincs mit! 🙂

   Egyébként annyira jellemző, amikor mi játszottunk ezekkel, csináltunk magunknak emberhátrányokat, kretén tizenegyest, minden f@szságot elkövettünk, amit el lehet képzelni. De amikor ti játszotok velük, akkor ők estek szét és ők maradtak emberhátrányban. Van min elgondolkodni. 🙁

 • Mixbetegállat

  Ezt a videót már csak simán önmagában megtalálni is durva.

  • rakkenroll

   Én még táncra is pattantam!!4!

 • Nem értem

  Havi 3 milliárd/olvasóból szerintem jóval többet kellene posztolni, véleményt nyilvánítani.

 • Dolfy.

  “Miközben mi az elmúlt 8 BL-meccsünkön kizárólag a Sevilla ellen nem találtunk be idegenben.” Erre másképpen emlékszem. Tudom viszont, hogy ez csak egy figyelmességfelmérő teszt.

  • A 2015-s csoportkörben nem találtunk be Sevillában. Ez a legutóbbi idegenbeli meccsünk a BL-ben, ahol nem szereztünk gól. (Azóta München, Lyon, Zágráb, Sevilla igen.)

  • Dolfy.

   Kösz 🙂

 • jó, akkor találjátok ki, hogy a City-t meg a Barcát bezzeg így meg úgy megvertétek volna! meg a Porto is

  • daneeka34

   A Cityt ÉS a Barcát együttvéve, 11 a 22 ellen.

  • Dartagnanx

   Ezt sehol sem látom leírva.
   Idézem: “Egyrészt jól látszik, hogy egyáltalán nem kellett volna fosni ettől a Barcától, ahogy a Manchester City is egészen harmatosnak tűnt (hiába lőttek öt gólt egy fasza meccsen).”
   Értelmezem: A Barcát verhetetlennek éreztük, mostanra viszont szétestek és a PSG langyos fosadékká verte őket. A City is mumusnak tűnt Guardiola miatt, de a Monaco megmutatta, hogy kell játszani ellenük. Más kérdés, hogy taktikailag még mindig fegyelmezettebb volt a MC náluk – a franciák az idegenbeli vezetés birtokában is úgy támadtak, mintha 5 góllal kellene nyerniük a továbbjutásért, meg is szívták.

   Bár gondolom csak bele akartál kötni valamibe, de így a meccs előtt azért nehezebb.

  • értékelem a rám szánt karakterszámot!

  • Dartagnanx

   Ez egy minden igényt kielégítő blog.

 • daneeka34

  Ez tipikusan olyan meccs lesz, ahol ha 2-0-ra nyerünk, senkit sem fog érdekelni, ellenben ha kikapunk, akkor rajtunk röhög az egész világ.

  • Nem értem

   Ld. Barca?

 • Jumpman23

  nabaszki, nagyon kellenek az ilyen pletykák: megkerestük Simeone-ét, aki még nem döntött a jövőjéről, miközben Allegri megy Londonba Wenger helyére. Nem kellene ilyenkor a klubnak reagálni valamit, megnyugtatni mindenkit, még akkor is, ha van igazságtartama a dolognak? Bár hogy Simeone stílusa mennyire feküdne a csapatnak, azt nem tudom. Inkább csak egy “rontsuk a légkört a Juve házatáján” akciónak érzem a dolgot.

  • s4tch

   egy olasz fogadóiroda hozta le a “hírt”, amit ráadásul az a kretén interista tancredi palmeri jegyez. erre minek bármit reagálni?

 • juuvee

  Ja, persze kemény a Porto, de lássuk be, az egyik legkönnyebb ellenfél volt, akit kaphattunk. Ha Portot nem ütjük ki, akkor az hatalmas szégyen. Szerintem egyébként mindkét meccset behúzzuk, ma kettő nyuszira nyerünk, otthon pedig egy jó szar meccsen egy árva góllal.

 • bombahoppa

  szerintem is puffogtassunk közhelyeket, de legyen nagyobb a füstje, mint a lángja… csak szóda érje a ház elejét

 • Mosolyur

  most mi van? nem a szporting ellen játszunk? basszus,na mindegy,csak nyissák nagyra
  ezek a kis balhék csak erősítik a csapatot
  ugye nem kell sorolni példákat?

  úgyhogy szerintem mi emeljük magasba a gyönyörű serleget,csak mondom https://uploads.disquscdn.com/images/bdd21565d90812bd620ec21e15a0069d89c790e9b3ed1af693f9ded00f2516e3.png

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Azt hittem, legalább a BL-meccs előtt lesz új poszt, dehát…mindegy.
  Engem az a találgatás aggaszt kicsit, hogy Lichtsmeier és Barza kezd. Én azért nyugodtabb lennék, ha egy fürge csapat ellen inkább Elvis és Rigori kezdene védekeződni, nem az előbbiek.

 • Juventino

  3 dolog a mérkőzés után:

  1. Ha Hugi Messi szintű klasszis lenne, mesterhármast is rúghatott volna. Ha Hugi Falcao szintű csatár lenne, minimum egyet bever, de jó esetben akár kettőt is. De Hugi egy 90 milliós Big Game Flop, és sajnos nem véletlenül nem nyert a Real BL-t, amíg Higuaíntól várták a sorsdöntő gólokat…

  2. Marottát rendszeresen cikizem, amiért a Leértékelt Áruk Boltjában szeret szemezgetni Európa krémje által leselejtezett játékosokból, de a fiatalokhoz azért van szeme: Pogba, Coman, Rugani, Dybala és Pjaca jó vagy vállalható áron megszerzett tehetséges játékosok, akik vagy húzóemberek lettek vagy legrosszabb esetben is jó pénzt kapunk értük, ha távoznak vagy mindkettő.

  3. Ha BL-t akarunk nyerni, most van a legjobb sanszunk rá. A Barca szénné égett Párizsban, a Real inkább pragmatikus Zidane alatt, mint erőnyerő és CR sem termeli úgy a gólokat, mint néhány éve. A Bayern még mindig képes kivégezni az ellenfelet, ha jó napot fog ki, pláne, ha a másik meg kutyarosszat, de nem foghatatlanok. Az Atléti védelme idén nem az igazi, az angolok közül a T’ham már kiesett, a Leicester és az Arsenal most fog, a City meg ki tudja, de a manchesteriek még messze nincsenek egy elit Pep-csapat szintjén és nem is biztos, hogy lesznek bármikor. Szóval le lehetne csapni a lehetőségre, csak hát… lásd 1. pont.

  • Asidotus

   ambivalens érzelmeim vannak a meccset követően.
   A kiállítás után be kellett volna darálni a Portot, megragadva az alkalmat, hogy 70 percet játszottunk emberelőnyben, és már most eldönteni a továbbjutást.
   Viszont, szerintem ez a nagycsapat ismérve, hogy egy ennyire betömörülő védelmet is csak fel tudtunk törni, anélkül, hogy gólt kaptunk volna.

  • Jumpman23

   én is kurvára vártam a gólt, főleg ugye a kiállítás után. Egyre türelmetlenebbül, és elég csalódott voltam, kezdett erősödni az érzés, hogy b+, ez 0-0 lesz, ami nem nekünk jó.
   De. Amennyire jól jártunk a kiállítással, annyira meg is nehezítette a dolgunkat. A Porto teljesen feladta a támadást, a kapott gól elkerülése volt az egyetlen céljuk. és azért annyira nem sz*r csapat, hogy 10 emberrel ezt ne tudja esetleg meg is oldani. Hirtelen most az izé-barca párharc jut eszembe, ahol a barca hiába nyomott végig, kiesett a francba. Főleg az egyre idegesebben támadó csapat ellen egy hidegvérű kontra… de ezt nem is folytatom.
   Na ehhez képest a csapat higgadt tudott maradni, és még mielőtt megszokhatták volna, hogy új ember van a pályán, náluk mire kell figyelni, a cseréink úgy beb*szták nekik, mint a sz*rt. Ez profi munka volt. De ebben benne volt az is, hogy a H-D-M-C négyes már teljesen lefárasztotta a hazaikat. Persze rúghatott volna gólt Hugi, meg ha Dybala rakétája kicsit bentebb megy, az sem baj, de ez egy ilyen meccs volt. Nekik ma tényleg csak a szerencsén múlt. Én legalábbis így láttam. 100-0-át tippeltem előzetesen, legalább az egyik csapat esetében igazam volt.

 • bombahoppa

  Ez van akkor, amikor az van, hogy lehetne más is. De mi más lehetne, ha egyszer ez van? Pont ez?

 • Babicz Tamás

  Higuaín MEGINT nem lőtt gólt, Dybala MEGINT csak a kapufát volt képes eltalálni, Stuaninak MEGINT nem volt értékelhető megmozdulása, SándorSándor MEGINT lemaradt egy beadásról, amiből majdnem gól lett. Katasztrofális ez a teljesítmény. Mindeni takarodjon! Bezzeg a City, ők tudtak fordítani és rúgni ötöt. Hol a City mezem? Inkább azt hordom.

  • Babicz Tamás

   Higuaín olyan mezőnymunkát végzett, amire még Mandzukic sem mondhatta, hogy no good, Dybala olyan forgatásokat csinált, amikor be voltunk szorulva, mint fénykorában Pirlo (meg ugye az a kapufa!), Stuanit be sem kellett hozni, mert nem kellett védekeznünk, SándorSándor meg olyat ment a bal oldalon, hogy Zambrotta is mind a tíz ujját megnyalta, ha látta. (Plusz ezek után mondja valaki, hogy nincsenek cseréink ebben a formációban.)
   Ugyanaza meccs, az értékelés csak hozzáállás kérdése. Ugye?

  • pieroad

   Nálam Sandro volt a legjobb tegnap.

  • Tonhalacska

   Khedira volt a legjobb. Bízz bennem, értek hozzá.

  • daneeka34

   Stuani az ellenfélnél játszott, kettes mezben. Ezt is Moggi intézte…

 • juuvee

  Akkor most megmutattuk, mennyit ér! Teljesen egyértelmű, az elithez tartozunk, nem kell fosni senkitől, fosson tőlünk az, aki majd minket kap.

 • Mixbetegállat

  Valószínűleg sokan úgy gondolják hogy, na a Juventus hozta a kötelezőt a “porto” ellen, könnyebb ellenfelet még véletlenül sem kaphatott volna, etc.. etc..
  DE NEM!
  Ha már tt vagyok,és győztünk megnézem mégegyszer a videót.

  • Tonhalacska

   Ne fogd vissza magad! Ne harcolj tovább Önmagaddal!

 • Ricardo

  Nyertünk, jóság. Ott vagyunk a 8 között. Még 1 kör kell és akkor panasz már nem lehet a szezonra.