Bye-bye Evra, helló Coppa-elődöntő

Elment Evra 🙁

Biztos nem csak mi, az örök elégedetlenkedők mormogtunk egy kicsit, amikor megérkezett Evra, mondván, egy újabb zeniten túli, egykori sztárt igazolt a Juventus.

Aztán nem lett igazunk, mert Evra még annál is többet hozott, mint egy tisztességes baloldali vonalember. Vezér lett az öltözőben, hallgattak rá azok a játékosok, akik sokkal fiatalabbak, rutintalanabbak, és olaszabbak voltak nála. Tavaly októberben ő és Buffon álltak ki az öltözőben, hogy tudtára adják a többieknek: ez egy rakás fos, ami vállalhatatlan ebben a mezben.

A feltámadásból is kivette a részét a francia, de abból is, hogy nem lett még szebb a tavaszunk: a Bayern elleni hibája miatt kiestünk a BL-ből (meg persze a tetves rigó miatt), pedig tavaly igazából egyetlen csapat sem volt, aki ellen ne lett volna esélyünk – főleg a Bayern véres skalpjával az övünkön.

Idén is voltak megingásai, állítólag összekaptak Allegrivel is, így se nem meglepő, se nem indokolatlan, hogy a klub megvált Evrától. Nekünk mindenesetre hiányozni fog a cuki pofija, és köszönünk neki mindent!

És lenyomtuk tegnap a Milant, erről csak két gondolat:

1. Működni látszik ez a rendszer, de még van hova csiszolni. Pjanic a belét kirohanja, és a végére csúnyán befárad, főleg ha nincs a pályán a rendszeresen visszalépkedő Dybala. A bosnyák jól játszott, csodaszép gólt lőtt, de a második félidő végén már az ő sara is volt, hogy nem a Milan térfelén zajlott a játék, hanem a miénken. Ha Mandzu (Pjacával váltva) bevállalja a balszélt, Dybala fejlődése és Higuaín gólérzékenysége megmarad, és Cuadrado is hozza magát, akkor már csak a két doble pivot a kérdés: Pjanic és Marchisio együtt brutálisan bátor lenne, de akkor melyik padozik? Az izomerő Leminát és Rincónt, a rutin Khedirát, a balszerencse Sturarót helyezné a csapatba, de melyik a legfontosabb Allegrinek?

2. Nyenyenye-nyenye-nyeee!

 • Pingback: Bye-bye Evra, helló Coppa-elődöntő | Zongoracipelő()

 • köcsögök:(

 • Verratti

 • Bodnar Daniel

  Úgy gondolom, hogy ez a felállás a mostani (picit)lyukas kerethez idejében lett kierőszakoltatva önmagából. Egész meccs alatt azon gondolkodtam, hogy ez a felállás olyan mint egy rugósbicska. Ahogy engedjük át a területet az ellennek, visszafelé olyan szinten “tömörítjük” le a területet ( Higuainnal az élen bazdmeg….), hogy konkrétan NINCS HELY AKCIÓZNIA SENKINEK, DEHOGY TÉNYLEG NINCS HELY, DEHOGY TÉNYLEG-TÉNYLEG-TÉNYLEG NINCS HELY.

  Ami ebben zseniális, amit a említettek a srácok a stúdióban. Konkrétan 4-5 hullámban indulnak meg és helyezkednek a támadóink kontránál. Sírsz… És olyan szinten baszódik vissza az összetömörített energia a másik kapu elé, hogy eszméletlen.

  Szerintem Allegri most kiszarta az Olasz viaszt. Attól függetlenül még kell egy deafult felállás, ahol nem küld minden támadót a pályára. Hiszen már megszoktuk az elmúlt 2-3 évben, hogy mindig jön egy dögvész, ami viszi a csapat felét úgy általában 2 hónapra egyszerre… Középpályás még mindig kell. De azt meg kell hagynom, hogy agyilag folyamatosan feláll, amióta megláttam, hogy “formációilag” olyan kastélyt épített fel Allegri a szarból, amire még Habony és Matolcsi is elégedetten csettintene!!!

  Bravo Allegri!!! BRAVO!!!

 • Tonhalacska

  Del Piero-t sem játszatja, hogy hullana ki a maradék haja! (Tavaly októberben?)

 • humorpalanta

  Jó ez a cucc, csak akármikor visszaállunk 3-5-2-re, teljesen magunkra húzzuk az ellent. El kéne már ezt felejteni.
  Ha nagyon védekezni akarunk a végén, akkor hozza le higut, helyette jöjjön be Rincón vagy Sztyuáni, vagy esetleg mindketten, s csapjanak le mindenkit aki meg mer indulni a térfelünk felé.

  • Mixbetegállat

   Szerintem ez most sem lett volna jó megoldás.Ahogy a Bayern ellen sem volt az. Ha már mindketten bejönnek az katasztrófa lenne előre játékban.

 • Enslaver

  Nahát, Evra eddig nálunk játszott? Fel se tűnt…

 • János Tornóczki

  A 2. az nem nyenye-nyenye-nye-nye véletlenül?

 • BellaDona

  Benito brutalisan intelligens ember.

 • consminor