Amikor a zs-terv sem jön össze

Tegnap este 11 órakor lezárult a nyári átigazolási szezon, itt az ideje, hogy mérleget vonjunk, és elmélkedjünk egy kicsit az elmaradt utolsó perces igazolásról.

Előrebocsátom, hogy teljesen nyilvánvaló, hogy nem látunk a színfalak mögé: nem tudjuk, mennyit költhetett a Juve, nem tudjuk, ki az, aki tényleg eladó volt, és ki nem, nem tudjuk, ki az, aki nem akart idejönni, nem tudjuk, mik voltak Allegri vagy Marotta elképzelései, ki volt tényleg célpont, és ki volt csak az újságírók vagy éppen a játékosügynökök agyszüleménye, vagy hogy mikor derült ki Pogba távozása a klubvezetés számára. Szóval többnyire csak találgatunk, agyalgatunk a történésekről.

Azt persze tudjuk, hogy a Juve már Pogba távozása előtt akart egy középpályást, hiszen maga Marotta beszélt erről májusban. Pogba eligazolása után tehát – hiába érkezett Pjanic – továbbra is kellett volna valaki középre. Őszintén szólva már nem emlékszem pontosan, hogyan jöttek sorba a jelöltek, de valami ilyesmi rémlik: először talán Mascheranót szerződtettük volna, de hiába az egyezség a játékossal, ismét lemaradtunk róla, a Barca nem akarta elengedni. Aztán mintha Maticot akartunk volna, aki állítólag jött is volna, de Conte nem engedte el. A szintén elismert célpontnak számító Andre Gomest a Barcelona szerződtette óriási összegért. Aztán sokáig nem volt egyértelműnek tűnő jelölt, de a sajtóban felvetődött Isco vagy Fabregas neve, sőt pár napig Schweinsteigeré is. A spanyol lapok pedig már arról cikkeztek, hogy James Rodriguez házat keres Torinóban. Aztán jött Matuidi és Brozovic neve – a klubjuk egyiket sem engedte el, bár a játékosokkal elvileg megszületett az egyezség. Ugyanez volt a helyzet a wolfsburgi Luiz Gustavónál is, aki azért már meglehetősen szükségmegoldásnak tűnt. Akárcsak a newcastle-i Sissoko, akiért 30 milliót kért a klubja, annak ellenére, hogy nem egy különösebben jó játékosról van szó. A belga tehetség Tielemans, a portói Herrera vagy a bolgonai Diawara inkább csak helykitöltésként merültek fel a pletykarovatokban – bár Herrerát állítólag fel is ajánlották Marottáéknak, akárcsak a leverkuseni Calhanoglut. És persze végig ott volt Witsel, akivel a pár héttel ezelőtti hírek szerint  Juve abban maradt, hogy jövőre ingyen érkezik, miután lejár a szerződése. Aztán amikor kiderült, hogy Mascherano, Gomes, Matic és Brozovic után nem jön össze Matuidi leigazolása sem, akkor Witsel idei megszerzése vált a legesélyesebbé. Egy dolog még Matuidiről: a Juve és a PSG között nem a legjobb a viszony Coman elhappolása és Ikoné megkörnyékezése miatt, ráadásul a franciák klubvezetője, Jean-Claude Blanc nem a legjobb emlékekkel távozott a Juventustól, így személyes okok is rontják a kapcsolatot. Így utólag nem meglepő, hogy a PSG megszívatta a Juvét, és eszük ágában sem volt eladni Matuidit, és persze az is logikus, hogy hiába akarna Verratti egyszercsak ideigazolni (nem akar), nem lenne könnyű (=lehetetlen lenne) megegyezni a klubjával.

witselNa, de vissza Witselhez, akinek a meg nem szerzését valószínűleg a szóviccgyárosok bánják a legjobban. A hírek szerint a belga tegnap 10-re érkezett az orvosi vizsgálatra, és este 11-ig várta, hogy a szovjetek jóváhagyják a transzfert. Arról a belga szövetségi kapitány beszélt, hogy azért nem játszik ma Witsel a válogatottban, mert Torinóban van, tehát ez a rész biztosan igaz. A játékos át is ment az orvosin, és a Juve felajánlotta Hernanest a leningrádiaknak – a brazil visszautasította a transzfert, maradt volna Olaszországban. Meg is egyezett a Genoával, ahova kölcsönbe (esetlegesen vételi kötelezettséggel vagy opcióval) került volna, de a Juve addig nem véglegesítette az eligazolását, amíg Witsel megszerzése nem biztos. És milyen jól tették Marottáék! Este gyakorlatilag félóránként jöttek a különböző hírek arról, mi az akadálya az átigazolásnak: a Zenit le akarja igazolni Witsel utódját, Lucescu nem elégedett az utódként igazolt játékossal, a Zenit az utolsó pillanatban többet kér a kialkudott 18 milliónál, és így tovább. Az egyik tvcsatorna szerint még az is felmerült, hogy a torinói Basellit igazoljuk le, 24 millióért – ez azért már elég vad és valószínűtlennek tűnő pletyka volt. Aztán az utolsó hír az volt, hogy nagyjából a határidő lejárta előtt negyed órával elkezdték kitölteni a hivatalos dokumentumokat Witsel ügyében, de végül kifutottak az időből.

henitselMost mi van? A Zenit bukott 18-20 millió eurót, hiszen hacsak nem bírják meggyőzni Witselt a szerződéshosszabbításról, akkor vagy télen adják el jóval kevesebbért, vagy jövő nyáron ingyen távozik. (Azért én amúgy nem zárnám ki, hogy a kedvenc háziállatai feje mellett ébredő Witsel egyszer csak meggondolja magát…) Kérdés, hogy a Juventushoz jön majd, vagy esetleg egy pénzesebb klub elhappolja Marottáék elől, és persze az is kérdés, hogy a Juventusnak kell-e Witsel jövőre (ingyen azért nem lenne rossz igazolás még egy 4-5 milliós fizetéssel sem). Mindenesetre most úgy tűnik, a szovjetek rossz üzletet csináltak: most van egy elvágyódó, csalódott, sőt megszívatott játékosuk, akiért sok pénzt már nem látnak. Olyan nem sokszor fordul elő, hogy egy orvosi vizsgálatra elengedett játékost végül nem ad el a klubja. Valószínűleg a Zenit üzleti hírnevének sem tett jót az ügy – kérdés persze, hogy ez érdekli-e őket?

Ha a középpályás helyzetet nézzük, akkor nagy baj nincs a Juventusnál, bár szerintem azt még a legoptimistábbak is elismerik, hogy sok a bizonytalansági tényező. Lemina, Asamoah Afrika-kupázik majd a télen, Marchisióról nem tudjuk, hogyan és mikor tér vissza, Khedira sérülékeny, Hernanes és Sturaro meg kiegészítő embernek jók, hosszabb távon egyikükre sem építenék (gondolom, most Hernanes sem a legboldogabb, hogy Torinóban maradt, de majd túllesz rajta). Ja, ott van Mandragora, aki decemberben tér vissza, de róla azt sem tudjuk, mire képes. Pjanic eddig nem volt sérülékeny, reméljük, ő letudta az idei pihenőjét az első két fordulóban. Szóval papíron elég mély a keret, de bármikor beüthet a krach. Witsel a biztonság miatt lett volna jó, amúgy én eddig nem sok olyat láttam tőle, ami miatt sírnunk kellene érte.

Az őszt így is le kell hoznia a Juventusnak: a BL-ben kifejezetten jó csoportba kerültünk, a bajnokságban meg bőven jó a mostani középpálya. Télen viszont jó eséllyel nem lehet igazán jó játékost szerezni. Persze jöhet Witsel diszkontáron, vagy a BL bevethetőség miatt mondjuk egy mellőzött Chelsea-játékost (Fabregas?) is el tud képelni az egyszeri álmodozó szurkoló.

cuadrado_bentornatoAmi számomra bosszantó az egészben, az nem is az, hogy 3 hét alatt nem sikerült Pogba pótlását megtalálni (már ha elhisszük, hogy pl. Pjanic nem az ő pótlására érkezett), mert nyilván nem végtelen a klub pénze, az átigazolási piac nem kívánságműsor stb. Ami inkább bosszant, hogy kb. ott vagyunk, mint tavaly: egy pici hiányzik, hogy ez egy nagyon jó, tényleg BL esélyes csapat legyen, és egy megfelelő igazolás lehett volna az utolsó darab a kirakósban. Lehet, hogy Lemina vagy Asamoah mondjuk betölti majd ezt a szerepet, de talán nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy őket egyelőre inkább kiegészítő emberként tudjuk elképzelni. Az is lehet, hogy Piguain lesz majd a hiányzó láncszem. Tavaly és idén nyáron is úgy voltunk, hogy egyben kell tartani a csapatot, csak pár igazolás kell – ehhez képest elment Vidal, elment Pogba, és kétséges, hogy pótoljuk őket. Attól tartok, jövőre Dybalát akarja majd mindenki megvenni, és arról szól majd az egész év, hogy képesek leszünk-e megtartani, vagy sem. Na, mindegy, negatívabb lett így a vége, mint amúgy azt gondolom. Főleg, hogy Cuadrado visszatért (5 millió a 3 éves kölcsönért, kötelező 20 milliós vásárlási ár bizonyos feltételek teljesülése esetén, és max. 4 milliós bónusz), és bár a pletykák arról szóltak, hogy Lichtsteiner távozik, és Milánóba akar menni, végül ő is maradt. Sőt, egy mai Facebook üzenetben tagadta is a tegnapi pletykákat.

Szóval nem kell pánikolni: a keret jó, sok a variációs lehetőség, de talán kicsit még többet vártunk – hálatlan fajta a szurkoló, milyen gyorsan elfelejtettük a Secco-féle transzferszezonokat…

 • Pingback: Amikor a zs-terv sem jön össze | Zongoracipelő()

 • Sutyur

  Az utolsó mondat betalált. pacsi

 • consminor

  a tegnap este már azon kaptam magam, hogy Witselt a szezon megmentőjeként aposztrofáltam és reggelre képes voltam belevinni magam, hogy ez az egész szezon úgy lesz szar, ahogy van, mert nincs rendes középpálya (egyébként ez csak akkor igaz, ha a legrosszabb verzió valósul meg: Marci, Khedira, Kwadcsi kibérli a kórtermet). kicsit tisztább fejjel átgondolva már nem kongatom a vészhrangokat ugyanis:

  1. a két pumukliból ugyan csak egyet sikerült hozni, azonban azt, amelyik tavaly is itt volt és nagyszerűen beleillett a gépezetbe
  2. ha középpályát kell mélyíteni kényszerből, Pacát hátrébb lehet dobni támadó középpályásnak, hátulra meg csak egészséges lesz 3 ember (és szerencsére tartunk már ott, hogy nem Padoint dobjuk be vészmegoldásnak)
  3. ahogy Tyli is írja, az őszt meg kell, hogy oldjuk, a java tavasszal jön. ha továbbra is igényt tartunk rá, Witselt januárban is elhozhatjuk, hiszen szerencsére a Zenit nincs a BL-ben, ezért tavasszal is bevethető.

  nyilván egy Matuidi sokat dobott volna, de szerintem most is egy olyan keretet pakoltak a Mister alá, amit taktiailag orrba-szájba lehet variálni, MadMax pedig nagy mestere ennek, mint tudjuk. hajrá!

 • daneeka34

  Jean-Claude Blanc. Pfejj.

 • csuma

  Tegnap este az én kis juvés közösségem is drámai pillanatokat élt meg,
  ami végül olyan agresszióba torkollot, amit a kedves blogírók is
  elirigyelnének egy-egy aktushoz. 2 év alatt elvesztettük Vidalt, Pirlot és Pogbát. Ezt érthetően nehéz feldolgozni még a legkeményebb férfiaknak is. Ahogy azt is, ha megszopatnak minket, hiszen megszoktuk a fordított felállást. De mielőtt végleg az önsajnálat meleg ölelésébe szaladnánk két dolgon érdemes elgondolkodni.

  1) A BL ellenfeleink miből főznek a középpálya közepén? Hát ebből:

  Real: Casemiro – Kroos – Modric – Lucas Silva – Kovacic (AMC: Isco – James – Marco Assensio)

  Barca: Busquets – Rakitic – Iniesta – Gomes – Suarez – Rafinha (AMC: Arda Turan)

  Bayern: Kimmich – Xabi Alonso – Dorsch – Vidal – Renato Sanchez – Thiago

  Nem tudom, ki hogy van vele, de ettől a három névsortól nem fostam össze magam. Szó se róla, a Modric – Kroos vagy még inkább a Barca középpályája elég imponáló, de azt nem mondanám, hogy szignifikánsan jobb, azt még kevésbé, hogy hosszabb lenne.

  Ezt itt gondolom mindenki álmából ébredve:
  Juventus: Pjanic – Marchisio – Khedira – Lemina – Sturaro – Kasa – Mandragora (- Hernanes)

  Egy-egy sérülés egyébként bárhol, bármikor beficcenhet, ha a Realnál kidől Modric, vagy a Barcanál Iniesta, akkor ott is szopó van.

  2) A BL-ben a meccsek a középpálya közepén dőlnek el?

  A kérdés nem könnyű, a válaszhoz hosszadalmas, komoly elemzés szükséges, de a megfejtés az, hogy nem. A kérdés rövid végiggondolásához a következő kulcsszavak szükségesek:

  Ronaldo, Bale, Ramos, Messi, Neymar, Suarez, Müller, Lewa, Robben, Neuer, Atletico Madrid, Griezmann, Chiellini, Bonucci, Barza, Gigi, MORATA

  Köszönöm!

  • Lucas Silvát húzd ki a Real-nál. Egyrészt a szívénél talált zűrök miatt le volt/van tiltva a játékról, másrészt kölcsönből tért vissza, a keretet meg már előtte véglegesítették. Kölcsönből visszatérve senkinek nem kellett, januárig az edzőközpontban készülhet, de pályára egyik Real meccsen se léphet, még ha az orvos engedélyezné is.

  • atis123Juve

   Hat azert azt a Rakitic – Iniesta — Gomes kozeppalyat nzugodtan el lehet irigyelni. En amugy nem engednem el egyiket sem, az afrika kupara. Mellesleg nagy szarragosagnak gondolom a klub reszerol, hogy Dybalat nem engedtuk el a copara, mikor az olasz valogatottak, meg ugye a franca(k), csak a szezon kezdete elott epp csak jelentkeztek.

  • csuma

   Pesze, el lehet, de én nem irigyelném el. 🙂 Megfelelő körítéssel szerintem egyik nem jobb a másiknál. Pl ezt a hármast egy fizikálisan erős, rakkolós középpálya simán zsebre tehetné, ha nem lenne mellettük még két olyan játékos, mint Neymar és Messi.

  • skiz

   2) de

   köszönöm!

 • humorpalanta

  Witsellel nem lettünk volna beljebb. Ha nagyon nem akarjuk berakni Sturarót valaki ellen, akkor ott a
  3-4-1-2 BBC – SanyiSanyi, Marcsi, Khedi (vagy Pjanic), Cuadrado (vagy Dani Alves) – Dybala (vagy Pjaca) – Mandzu (vagy Dybala), Higany (vagy Cuadrado)
  Nem kell görcsösen ragaszkodnunk a sok belső középpályáshoz, megvagyunk így is bőven, legalább lesz lehetőségük a többieknek is.

 • Nem értem

  “Előrebocsátom, hogy teljesen nyilvánvaló, hogy nem látunk a színfalak mögé” Hát a tagdíj minek van?

 • Enslaver

  Azért Svájnit elnéztem volna a csapatban, csak nem felejtett el focizni az “öreg”. Szinte ingyér vihettük volna, kár, hogy nem mozdultunk rá. Remélem, télen a Juvés karácsonyfa alatt ott kuporog majd Witsel, addig valahogy kihúzzuk ezt a fél évet ezekkel a fiúcskákkal.

 • Juventino

  Van az a gusztustalan, ambivalens és felkavaró érzés, amikor évek-évtizedek óta szurkolsz egy csapatnak, aztán történik valami, amivel nem tudsz azonosulni és mardos belülről: na, pont ezt érzem most, amikor nem neveztük Lichtsteinert a BL-re. Azt a Lichtsteinert, aki szívproblémák után nemcsak, hogy nem vonult vissza, de pár hét után visszatért, és az első meccsen pontot érő gólt szerzett a Gladbach ellen, aztán végigrobotolta a meccset az emberhátrányba kerülő csapatában. Ezek után idehozzuk a 33 éves Dani Alvest, aki semmivel sem mutatott többet eddig, mint Lichti az elmúlt években, de mivel a magasságos Bőrszalonnából szalasztották, a picsáját is ki kell nyalni. Arról nem is beszélve, hogy 4-3-1-2-ben/4-3-3-ban vagy ha egyszerűen védekezni KELL, Cuadrado és Alves nem jelent életbiztosítást jobbszellőben.

  Sosem rajongtam Padoinért, de a csupaszív játékát és az alázatos hozzáállását szerettem, és még őt is sajnáltam, amikor lehagytuk a BL-listáról. De az, hogy Lichsteinerrel megcsináljuk ugyanezt, Hernyót ugyanakkor benevezzük (!?)… Egyszerűen nincs rá jobb szó, ez kib@$**tt gusztustalan… Nagyon nagyot csalódtam most Allegriben és döntéshozókban! És ezek után majd elvárják, hogy a BL fordulók után Lichti szántsa a pályát Milánóban, Empoliban vagy Genovában, hogy a többiek kipihenhessék magukat.

  • atis123Juve

   Szerintem azert nem neveztek mert menni akart.

  • Shenkai

   Azért maradhatott ki, mert a középpálya még így is bőven csíkos, míg azon a poszton most már három ember is van. De a legnagyobb gond az, hogy kapásból -2 emberrel kellett nevezni, és azt kellett mérlegelni mi lenne a kisebb rossz. Három jobb oldali védő/wingback és ezáltal -1 középpályás; vagy két védő és 1 középpályás. Azért maradhatott az utóbbi, mert Khedira és Asamoah sérülékeny, és nincs rá garancia, hogy Marchisio októberi visszatérése után olyan lesz, mint volt. Így ha csak a tavalyi szezonból indulunk ki, és nincs szerencsénk kapásból -3 középpályás. Pocsék kilátás, amit bár Hernanes csupán kis mértékben javít, de még mindig jobb opció, mint akár Cuadrado-t akár Sandro-t berakni középre.

   Ott basztuk el, hogy kapásból nem 25 fős kerettel vághatunk neki a sorozatnak, és ez bizony számos dilemma alapja lett. Én is piszkosul sajnálom őt, de maradjunk annyiban, hogy a csoportkör minden valószínűség szerint az Alves-Cuadrado párossal is meg kell, hogy legyen. Januárban pedig úgyis újból nevezni kell, így ha nincs szerencsénk, mehet Lichti.

  • Juventino

   A szurkoló alapvetően érzelmi alapon viszonyul a kedvenc csapatához és a kedvenc játékosaihoz, így bár alá lehet támasztani majdnem mindent és annak az ellenkezőjét is logikus érvekkel, első indulatból simán felülírja a racionalitást az értetlen düh.

   Második pillantásra már inkább azt mondom, ugyan min lepődhetnénk meg: mennie kellett Del Pierónak, Conténak és – akárki akármit mond – Vidalnak is, sőt, Pogbából is szívfájdalom nélkül csináltunk pénzt. Ha meglesz a BL-győzelem, mindenki nagy ívben le fogja szarni – talán Lichtin kívül -, hogy kit neveztünk hova és kit nem, de immár tendenciózusan “hagyjuk cserben” a nagy bajnokainkat érdemeiktől függetlenül.

   A középpályán jelenleg bevethető Khedira, Lemina, Asamoah, Sturaro és remélhetőleg hamarosan Pjanic is, szóval Hernyó optimális esetben 90-150 percnél nem játszik majd többet a 6 csoportmeccsen. Ezt pedig szerintem Alex Sandro is le tudná hozni eggyel beljebb, mint ahogy tavaly is volt rá példa, hogy Max behúzta a szélről, de akár még Lichti is. Innentől lelkük rajta, de Hernyó jóformán fél lábbal már Genovában volt 31-én, István meg 5 éve szántja a jobbszélt. Torinóban, úgy látszik, nincs olyan, hogy “érdemeire tekintettel”.

  • Shenkai

   A szurkoló már csak egy ilyen állatfaj, érzelmi alapon próbál olyan helyzetekben döntést hozni, avagy érvelni valami meleltt/ellen, ahová alapvetően ezeket a dolgokat nem szabadna belekeverni. ADP esete a legkirívóbb az általad említettek közül, mert talán ő lett volna az, aki ” érdemeire való tekintettel” mást kellett volna kapjon. De ez is egy érzelmi alapú döntés lett volna, pedig akkor a klub és a játékos véleménye ütközött. ADP – teljesen jogosan – még játszani akart, a Juventus ellenben annyi meccset nem tudott garantálni, amennit a játékos szeretett volna. Iszonyatosan szar helyzet, de ha valakit okolni kellene ezért, hát én először az akkori edzőt venném elő. Ha neki kellett volna ADP, akkor maradt volna és pont.

   Conte távozása pedig sosem lesz tisztázva, de szerintem ebben mind a klub, mind maga Antonio lúdas. Csak egy példával szemléltetve: olyat nem mondhatsz munkaadódra, hogy mit akarunk 10 euróval 100 eurós étteremben, de az is érhető, hogy kicsit frusztrált volt, mert nem kapott olyat, akit kért is.

   Vidal szerintem morális okok miatt is távozott. Nem egyszer volt balhéja alkoholos befolyásoltság miatt, és mint épülő brand, nagyo káros volt a csapatra nézve. Mérlegeltek vezetők, és úgy döntöttek, hogy ha nem is sikerül pótolni, de kevesebbet vesztünk a távozásával, mint maradása esetén a romboló visekedésével.

   Pogba szerintem kikényszerítette a távozását. Amiket nyilatkozott, ez a mintha csak vakációzni lett volna és társai olyan szintű tiszteletlen megnyilvnulások, amit profi – és értelmes – labdarúgó nem tesz. Ibra, aki köztudottan paraszt, nem mondott soha ilyeneket.

   Licthi kimaradása pedig szerintem pusztán azért történhetett meg, mert a vezetők sem biztosak Marchisio rendes visszatérésében. Az a sérülés karriert is képes derékba törni, sokkal fiatalabb játékos esetében is, nemhogy nála. Ha gondok lesznek, akkor Pjanic már így is kényszerből szerepel majd ott, de egyedül nem bírja. És hát Hernanes azt a kevéske lehetőséget, amit kapott is azon a poszton kapta. Biztonsági lépés volt, mert még ebben a tökéletlen helyzetben is talán ő az egyetlen, aki képes helyettes lenni a védelem előtt. Lemina egy piszok jó b-t-b, persze ha ott játszana, Asamoah és Khedira bár remélem, de sanszosan eleget lesznek sérültek, míg Sturaro Vidal butított változata, mert támadni nem tud. Mandragora pedig annak ellenére, hogy én nagyon várom már, még egyelőre erősen kérdőjeles. Pjanic kevés, még akkor is, ha Pjaca netán vissza lesz vonva a csatárok mögé, avagy Alex Sandro eggyel beljebb. Azt is figyelembe kell majd venni januárban, hogy Lemina és Asamoah mennek Akrika Kupázni, így azon kevesekre, akik maradnak, kicsit keményebb feladat vár, és pár plusz olyan meccs, ami értelmes rotáció mellett akár pihenőnap is lehetne.Racionális, ésszerű döntést hoztak a vezetők, érzelmektől mentesen. A -2 ember miatt meg van kötve a kezük.

   Szívem szerint én is a svájcit neveztem volna, de ésszerűen nézve Ő az, aki posztján harmadik számú opció.

  • Juventino

   Mondjuk a BL-őszre tekintettel majdnem mindegy, ki játszik majd a jobbszélen, mert a csoportelsőség kötelező. De tavasszal Neymar vagy Ronaldo ellen sem Alves, sem Cuadrado nem életbiztosítás 3-5-2-ben.

   Tavaly az asszimetrikus 4-4-2 jól működött a Barza, Bonu, Chiellini, Evra sorral, és Cuadradóval a középpályán, de a Pjanic-Pogba csere fizikailag így is visszaveti a csapatot. Na mindegy, ez legyen Allegri gondja, én meg lelkiismeret-furdalás nélkül fogom kutyázni, ha elszámította magát.

  • Shenkai

   Persze, én is ezt mondtam. Az ősz jó lesz velük, ellenben a középpálya még így is vékony lehet. Meglátásom szerint Pjanic nem Pogba helyére érkezett, holott ezzel lehetne akár még védekezni is a vezetőség részéről. Úgy vélem, hogy a csatárok mögötti kreatív megoldások végett jött ő, viszont Marchisio visszatéréséig szerintem a Lemina-Pjanic-Khedira sor bőven elég, a BL-re is. Minden attól függ, hogy a Kisherceg miként tér vissza. Igazán érdekes gyémánt középpálya lesz majd, főleg, hogy pletyka szinten felerősödött Matuidi és még Witsel januári megszerzése is. A BL tavaszra úgy vélem, hogy egy merőben más keret lesz nevezve. Én a tavaszi hadjáratra várok egy formációváltást, valamilyen négyvédős szisztémára. Nem asszimetrikus, nem eltolt, hanem valóban négyvédős felállást.

  • Babicz Tamás

   Mi van, ha azért nem nevezték, mert a dupla terhelést egyszerűen nem bírja a szervezete? Lehet akár közös döntés eredménye is, amiben benne volt a játékos, az orvosi stáb, az edző. Amikor kiderült a szívproblémája, volt olyan felhang is, hogy talán abba is kell hagynia. Volt már nem egy és nem kettő olyan eset, hogy a rendszeres és alapos orvosi kivizsgálás és kontroll mellett is a pályán esett össze és halt meg játékos. A “sportszív”, mint olyan, nem játék. Egy ideig jó, mert jobban terhelhető a szív és ezáltal a szervezet is. Ugyanakkor vigyázni kell vele, mert a megvastagodott szívfalizomzat veszélyes is lehet. Lichti meg nem az a lötyögős típus, aki bármikor is a maximum alatt próbálna játszani.

 • atis123Juve

  Matuidi jönni, akart, csak a köcsög PSG nem engedte. Igaz csak álom, de elbírnám viselni , ha Matuidi meg Witsel is jönne.

 • Juventino

  A hírek szerint néhány játékosunk, köztük Dybala, kissé zokon vette, hogy Pogba már idén elhagyta a Juventust. Gondolom ezért szedett össze két sárgás pirosat a Kisgyerek és Chiello is a válogatott meccseken…

 • juuvee

  Matilda meg Witzel hiába jönnének januárban , matilda a bl- ben nem játszhatna, ha psg -vel már pályára lép, legalábbis eddig így volt. Witzel esetén nem tudom mi van, mert a zeniith csak el -es.

  Khedira – Marci – Pjanic? Nem rossz, de a bl győzelemhez kevés.

  Érdekes kérdés a felállás is, mert nem igazán értem minek minden oldalra 3 szélső , ha csak1-1 játszik az elmúlt 5 évben használt valamennyi rendszer szerint.

  4-4-2?4-2-3-1? De akkor miért Lichti marad ki a bl ketetből?

  Ha marad a megszokott felállás , akkor minek pl Pjaca v Cuad? Csatárának ? Ugyan. 4-3-3? Kizárt, és ez kp nem bírná el . De akkor most mi van?

  Nem értem, de szerencsére majd Allegri megoldja ( szeretném ezt hinni).

  Összeségében Higuain CSODÁS vétel, de Pogba helye üres maradt, ez szerintem HIBA, és csalódást keltő is.

  És csak remélem, hogy hülye vagyok az egészhez , a végén meg megnyernünk mindent, pont úgy, mint amikor Robit elpasszultok a Milánnak …

 • Jumpman23

  Elnézve az nso-on most publikált olasz fizetési listát, Dybala bérét idejében rendezni kellene, mielőtt nem érzi ugy, hogy máshol jobban megbecsülnék

  • Sutyur

   pláne, hogy úgy rajong Messiért, mint én Tera Patrick-ért. Minden nyilatkozatában elmondja, hogy mennyire szeretne vele együtt játszani. Nyilván ezt megteheti a válogatottban is, de Ő tényleg passzolna a Barcába.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Most akkor meg kell vennünk Messit is? Hova férne be? Legfeljebb Higuainba…

  • Sutyur

   és már reális cserealapunk sincs, mert a Cagliariban rúgja a pettyest..

 • Juventino

  Benito rossz helyre posztolta, de ez akkor is vicckategória: http://www.origo.hu/sport/focivilag/20160906-juventus-coni-tar-itelet-calcipoli-karterites-444-millio-euro.html

  Szóval ha nem vontuk volna vissza a beadványt és kizárják az összes olasz csapatot, akkor a Milannak ugrott volna a 2007-es BL győzelem (ami már azért is nevetséges, mert érintettként “véletlenül” pont annyi pontot vontak le tőlük, hogy még selejtezhessenek a részvételért), miközben a szintén sáros Internacinalisták hülyére nyerték magukat bajnoki címekből. Ha meg megítélik a kártérítést, akkor csődbe megy a szövetség.

  Ezért inkább basszuk meg mi, végül is teljesen érthető. Nincs több kérdésem az olasz “futballal” kapcsolatban. Most meg kitömik a resztlit még két BL-hellyel, hülye lesz , aki megfeszül a bajnoki címért…

 • bombahoppa

  Szabályok, amelyek hitünk szerint segítenének a labdarúgás korszerűbbé tételében utolsó rész:

  1. A Juve mindig bajnok
  2. Ha a Juve nem bajnok, akkor az eső szabály lép érvénybe

 • Juventino

  A manure szurkolók már elegánsan kutyázzák Pogbát, a középpálya legrosszabbjának látták sokan a City ellen, pedig szerintem nagyjából ugyanazt hozta, mint a Bayern elleni hazai 2-2 alkalmával – nehézsúlyú ellenfél ellen, a ledózerolt csapatban hajtott, próbálta egy-az-egyben cselekkel kihozni a labdát, nyomás alatt közben hibázgatott is elégszer.

  Egyébként Morcost háromszor láttam játszani a Realban, mindháromszor középszar volt (most éppen 3-0-ra vezet a csapata, egyik gólt sem ő lőtte), Pogeszt ma másodszor, de egyelőre egyiktől sem láttam olyat, ami miatt hiányozna. A nagyobb baj, hogy Pjanictól sem láttunk még semmit, Allegri ma is egy “vedremo”-val jelezte, hogy még mindig nem 100%-os a maestrónk, ami az injury history-nkat tekintve nem éppen biztató, de hallottam olyat is, hogy Marci már edzésbe állt és október közepére várjuk vissza, Max addig nem kockáztat.

  Dybalától azért várnék már egy match-winning performanszt és legalább egy pókhálózást a mai napon, ha már a válogatott szünetben “kipihenhette” magát.

  Ja, és azt gondolom mondanom sem kell, hogy Zazzer először kezdő a West Ham-ben, gólja még nincs, de sárgája már van! 😀

  • Jumpman23

   Pogesz szerintem addig fejlődött nálunk látványosan, amig Arturo testközelből mutatta neki, hogy kell kifutni a pályára. A haja már szép színes, de kellene egy Rodman, aki megtanítja alfahímmé válni. És akkor nem lenne kérdés ér-e 100+ misit.

  • humorpalanta

   Ugye megmondtam, hogy mi lesz.
   Mou tolja a 4-2-3-1-et, ahol Pogesz a védők előtt bohóckodik jó távol a kaputól és az eseményektől, s pont nem látszik a kifizetett pénz (gyakorlatilag Makelele komplexus), s naná, hogy meg is találták a szurkolók. 😀
   Év végére szarrá fogják szekálni, ha van egy kis esze visszajön a nyáron, csak pont lecsúszik az egyik BL-győzelmünkről. XD

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én úgy hallottam, hogy Marotta cselesen betett egy opciót Pogba szerződésébe. Ha a szezon végén a MÚ fizet még 100 milliót, akkor visszavesszük tőlük Pogbát.

 • Ricardo

  A kis disznónk nem szarakodik, remélem a bl-ben is hozza majd ezt.

  • Juventino

   Higany eddig hozza a meccs/gólt, szóval egy rossz szavam nincs rá, a 90 millát meg nem nekem kellett kifizetni érte. Dybala fején viszont tegnap is látszott a lecserélésekor, hogy nem annyira boldog, nagyon kéne neki egy jégtörő gól, mert a parádés előszezont követően senki nem ilyen kezdés várt tőle, bár összességében nem játszik rosszul. A középpályásaink góllövő formája viszont biztató, ha minden meccsen üt egy gólt valaki, abból csak jól jöhetünk ki. Jöhet az Izé!

  • daneeka34

   Dybala adott egy gólpasszt és a 3. gólnál is elévülhetetlen érdemei voltak. Neki idén kimondottan az előkészítés a szerepe. Tegnap is lőhetett volna egy gólt, ha nem akar mesterhármast rúgatni a higóval.

  • atis123Juve

   Az övék a gyors mozgást és cselezést igénylő helyzetek. Várom már, hogy összejöjjön neki a jégtörő gól. Mert tényleg jól készít elő, de csak csatár és jó lenne ha higany közelében lenne a gólok számát illetőlen.

  • daneeka34

   Dybalának új szerződés kell, hogy gyorsan elfelejtse az olimpiát. Nem lenne jó, ha jövőre az ő távozásával lenne tele a sajtó.

 • juuvee

  Benito! Szólj lécci, hogy kapcsolják be a zaj mikrofont ! Ez nem temetés, hanem foci meccs?

  • humorpalanta

   Egyúttal le is lőhetnék Egrit, mert csak felbasz.

  • atis123Juve

   Én szerb streamen néztem. Mennyei megváltás, hogy nem kell már hallgatnom azt a köcsögöt. Biztos ma is reklamált legalább 3 tizit a Juve ellen.

  • humorpalanta

   Igen. Meg hogy milyen szörnyű, hogy Chiellini miket csinál. De amikor Higanyt mellbe rúgták, akkor 5 percig arról pofázott, hogy mennyit színészkednek a játékosok. Azt nem hozta fel, hogy a 16-osról rúghattunk volna szabadot…

  • daneeka34

   Kedvencem az volt, amikor Bonucci lennmaradt, Chiellini pedig megelőzte a kapura tartó ellenfelet, akkor még Chiellinit látta szabálytalannak.

 • Enslaver

  Baromi erősek leszünk idén. Felmosatjuk mindenkivel a padlót. Higany gólérzékenysége nagyon kellett a csapatba, végre van egy ítéletvegrehajtónk. Mandzu viszont kissé kilóg a csapatból (és sajnos nem szeret padozni), Higuain minden szempontból túltesz rajta, Dybalát pedig bűn lenne kihagyni a csapatból. Pogbát meg az éppen nem sérült középpályásaink remélhetőleg pótolni tudják, bizakodó vagyok. Pjanic hihetetlen jól lát a pályán, csodálkozom, hogy a Róma eladta nekünk. Így, hogy kvázi kiheréltük a két legerősebb riváisunkat, sokkal jobban koncentrálhatunk majd a BL-re, ami nem rossz dolog. Mindenestre izgalmas évünk lesz az biztos. Ja, és Mariska voltam a szomszédból.

  • Juventino

   Mandzsukicson sajnos már most látszik a “2017 nyarán húzok innen a vérbe” mentalitás, amitől már előre tartottam. A horvát nem tűri a kispadot, a rotáció meg olyan lesz, mint Guardiolánál: fontos meccseken csak akkor kerül be Mario, ha Hugi sérült lesz. A kroát amúgy sem egy nagy gólvágó, a legjobb szezonjában is megállt 18 bajnoki gólnál, neki mások az erényei. A Bayern vagy a City ellen idegenben lehet, hogy jobb opció Haminál, mert a melót beleteszi, de idén elvileg a nagyok ligájában akarunk játszani, és nem birkózni akarunk a tisztes helytállásért, hanem kicsapni a brét.

   Sajnálom Mandzsut, mert bírom az ilyen gladiátor típusú harcosokat, de lehet, hogy Zazát kellett volna inkább megtartani, mert jobban tűrte a beugró szerepet, ráadásul a kopasz hozzá is tudott tenni a padról, míg Mario idén már akkor is hologramnak tűnt, amikor még ő kezdett Higany előtt, mert tudta, hogy hosszútávon nem ő az első opció.

  • Pavone10

   Totálisan osztom ! Röviden : Mario barátunk nem az a a kiköpött ” juventino alapanyag ” … : P
   Ő 1 kibaszott predator, ami nem gooond, csak ippeg emiatt picinykével kevésbé szerethető … nnnya !

  • Preference

   Majd Pjaca az lesz.Évek óta a Kvarner-öbölbe járunk nyaralni,ahol a családi vállalkozásban üzemeltetett hotel tulajának fia Juve szurker.Kérdeztem Pjacáról mivel ő csak többet tud róla.
   Azt mondta bomba üzlet volt-sokkal jobb,mint a terminátor.Egyetlen hiba,ami felróható neki,hogy hetero.De hát senki sem tökéletes…..

  • Juventino

   Én például alapvetően jobban kedvelem Mandzsukicsot, mint Higuaínt, és már a Bayernes idők óta az egyik kedvenc csatárom, bírom a stílusát és elismerem az erényeit, de felismerem a hibáit is. Azzal együtt, hogy Higanyt is jó csatárnak tartom, sőt, a korai Realos éveiben kifejezetten kedveltem a játékát, és mind a mai napig őt választanám bármikor Benzemával szemben, mert a francia nem igazi gólvágó.

   Mandzsukics esetében inkább a mentalitással van bajom, ami azért furcsa, mert Mario nagy küzdő, ehhez képest simán otthagyta a Bayert Guardiola miatt, miközben a klub megtartotta volna, de nem is tartóztatta “érdemeire való tekintettel”. Aztán az Atlétinél sem stimmelt minden, onnan is eljött egy rosszabb év után. Félreértés ne essék, örülnék, ha maradna és működne a rotáció, de a testbeszéde szerintem nem jó, valahogy nem teszi eléggé oda magát, kedvetlennek tűnik. És ez Hugi státuszának köszönhető szerintem. A “90 milliós embert” nem lehet a padon jegelni, de Dybalát sem, a 3 viszont már sok lenne…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én bírom Dybalát, de már nem sokáig lesz a kezdőben ha így folytatja. Nem lőtt gólt a bajnokikon, nem lőtt gólt a BL-döntőben, de még a Copán és az olimpián sem. Nincs túl jó formában.

  • daneeka34

   Én azért nem írnám le Mariot. A bajnokikon kisebb csapatok ellen kell Ciguain gólérzékenysége, de a rangadókon és a fontosabb BL-meccseken sokkal többet ér Mandzukic, mert az argentín rendre befuccsol a nagy meccseken.

 • Jumpman23

  Jajjj 😛

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Még jó, hogy időben elengedtük. Eléggé lezüllött azóta szegény Carlos!

  • Enslaver

   Azért Carlitos mellett Puyol sem kutya, ja de!

 • Jumpman23

  Hugi és Alex mezcseréje 2008-ban *.*