Egyelőre hagyjuk Cardiffot a francba

Ma megkezdjük a menetelést Cardiff felé. Messze van, azért indulunk már most.

Kárdif

Kárdif

Sokan vannak, akik már fitymálják a zsinórban megnyert scudettókat, Olasz Kupákat, és azt követelik, hogy most már végre nyerjük meg a Bajnokok Ligáját. Ez azonban sajnos nem így megy.

Tavaly is a mezőny legjobb csapata voltunk, egy ostoba hiba miatt mégis kiestünk a legjobb 16 között. Nincs garancia semmire, még a legjobb négyre sem, nemhogy a győztes kilétére. Javaslom tehát, hogy illő szerénységgel, de annál nagyobb lelkesedéssel és hittel vessük bele magunkat az idei BL-sorozatba.

Szögezzük le – egyúttal agyoncsapva a fent elmondottakat –, kutya a csoportunk, ezt kötelező megnyernünk. Ha ezt a kijelentést dogmaként kezeljük, abból az is következik, hogy egy hazai idénynyitón semmilyen szinten nem engedhetjük meg a botlást. Még az Európa Liga címvédője ellen sem.

Baszod, Nándi!

Baszod, Nándi!

A Sevilla nem egy veretes csapat. Iborra és N’Zonzi személyében két jó védekező középpályásuk van, előttük vélhetően a Palermóban tavaly nagyszerűen játszó Vazquez fog kezdeni, elöl Vitolo és Vieto próbálja majd zavarba hozni az erre kevésbé kapható fasza védőinket, valamint Chiellinit (…) Nasri beteg, Tremoulinasz sérülés miatt hagyja ki a torinói meccset, de ez inkább minket sújt, mint segít, hiszen Nasri például kimondottan operettfutballistának tűnik.

Ennyi elég is lesz a feldarabolásra ítélt ellenségről.

A Juventus már jóval érdekesebb kérdés. Három meccsel a rajt után már látszik, hogy Allegri idén is marad a 3-5-2-nél, hiába érkeztek olyan játékosok, akikkel pörgethettük volna a négyvédős rendszereket is. Emlékezhetünk, ennek elsősorban az volt az oka, hogy már Conte sem akarta megbontani a Barzagli-Bonucci-Chiellini hármast, annyira jók voltak együtt.  Nem is vitáznánk vele, hacsak nem azért, mert Giorgio éppen botrányos formában van, de majd biztos elmúlik. Nagy bajt ne csináljon, egyelőre ennyit kérünk.

Egy másik változás lehet, hogy a mostanában a támadásokat kevésbé hatékonyan segítő, cserébe hátul többször is bizonytalan Alex Sándor vélhetően kikerül a kezdőből, és Evra lesz a bal szárnyvédőnk. Ennek persze az is lehet az oka, hogy két támadó(bb) felfogású szárnyvédőt egyszerre nem szokott feltenni Allegri, de tény, hogy a brazil is rászolgált a padra némileg.

Sami ma is gólt lő, csak mondom

Sami ma is gólt lő, csak mondom

A közepe adott, Lemina, Khedira és Pjanic játszanak majd, csak azt nem tudjuk biztosan, hogy kinek milyen feladata lesz. Elöl nincs ilyen kérdés: hazai pályán, a Sevilla ellen Dybala és Higuaín kezd, Mandzukic majd játszik a koccosabb meccseken, ahol védekezni is kell a védőkön.

A jó rajt nagyon fontos, nem kellenek a kellemetlen meglepetések, meg a szar duma, hogy még alakul a csapat. Nekik kell menni, és mészárolni kell, ha lehetséges. Ha nem, akkor simán csak nyerni is elég. De azt mindenképpen, ha kérhetjük, mert nem volt még olyan régen, hogy kimondottan kellemetlen következményei lettek egy leszart Sevilla elleni meccsnek.