Dybala, Bonucci, Zaza, Pepe

Fura érzés már délután ötkor bebaszni győzelmet ünnepelni! De mindenképpen jó. Szerencsére idén még nem látogattam meg a munkahelyemet, ezért lehetőségem volt Tibor százados társaságában megnézni a mérkőzést az egyik tulajdonomban álló budapesti sportkocsmában. Minden remekül alakult, hiszen kiváló mérkőzést láthattunk, valamint Pepinnyó is betalált, aminek szinte jobban örültünk, mint a saját góljainknak.

A kezdőben egyetlen meglepetés volt, vagy ha úgy vesszük, kettő. Vagy nevezzük váratlan fejleménynek. Aminek akarjuk. Szinte mindegy. Nemigaz?

Tehát a Buffon – Chiellini, Bonucci, Caceres – SandroSandor, Pogba, Khedira, Marchisio, Lichtimichti – Dybala, Morata tucattal kezdtük meg a mérkőzést. Az érdekes az, hogy Barzagli nem kezdett, de az sem semmi, hogy helyette nem Rugani került be a kezdőbe, hanem Caceres. Nekünk ez tökmindegy, de annak fényében, hogy Rugani állítólag a világ legjobb fiatal védője, Caceres pedig legkésőbb az idény végén tutira elhúz… fura. Mindenesetre Caceres jelenléte különösebben nem tűnt fel, főleg azért, mert eléggé durván domináltuk a játékot. Allegri azt majd tudja, hogy ki miért játszik és miért nem. Takarodjon!

Szerencsére sokat nem kellett várnunk a megnyugtató vezető gólra, hiszen a Lichti buktatásáért jóindulatúan (szerintem először labda volt) megítélt szabadrúgást Dybala imponáló magabiztossággal baszarintotta bele a kapuba. Ki is rendeltem egy Buffalo csirkeszárnyakat, pedig csirkecsíkokat akartam, basszameg a kutya.

A Del Neri által kellően megadóra, nyugisra és ellenállást nem tanúsítóra trenírozott Hellász részéről egy egészen brilliáns Pazzini lövésre futotta, amit Buffon szintén bravúros mozdulattal tolt mellé. Sikongattunk, fröcskölt a számból a csirkeszárny. Kurvára nem azt akartam enni.

Lényegében annyira kellett izgulnunk a meccs során, mint Pista bácsinak egy 100 000 000 forintos John Deere aratógép volánja mögött, amikor az GPS-irányítással teszi meg a hetvenharmadik kört a négyezer hektáros birtokán, ő meg csak a Barátok közt maratont nézi közben.

Pogba tanár volt, L E I G Á Z T A az ellen játékosait, gyakran éreztük azt, hogy szívesen megállna nevetni közben. A félidő csattanója volt, amikor Bonucci feje találkozott a labdával, majd 170 km/h-ás sebességgel belevágódott a játékszer a hálóba! (Dyabala assziszt, ‘oppá.) Akkora gól volt, hogy felszippantottam egy kis csiliszószt örömömben (jók voltak egyébként a szárnyak is). 2-0 volt félidei eredmény, de a másik televízióra pillantva láttuk, hogy a római horda is megy már kettővel… sajnos. 🙁

A második félidőben óramű pontossággal hagyta el a pályát Khedira, hogy átadja a helyét Sturarónak, aki később fejberúghatott ollózás közben egy ellenséges játékost a saját 16-osán belül. Azért szép próbálkozás volt.

Majd érkezett Zaza! Érkezésekor humorosan megjegyeztem, hogy Zaza bejön, tehát 3-0 lesz a vége. Erre hamarosan 3-0 lett. Az van, hogy Zazának lassan új mutatót kell kitalálni… a játékperc/gól helyett az érintés/gól jobban illene hozzá, de mindkettőben elég faszán áll. Hihetetlen, hogy 4 csatárunk van, és szívem szerint mindegyikkel lefeküdnék, de az biztos, hogy mindegyiket szívesen látom a pályán (bár Mandzukicról épp készül egy cikk, hogy hová tegyük a semmirekellő gyilkológépet). Csodálatos volt.

Itt kicsit vissza is ugranék a Caceres vs Rugani témához is. Tehát lehet értetlenül nézni, hogy miért nem játszik Rugani vagy Zaza… de az van, hogy Allegrivel tavaly BL-döntőt játszottunk, Olasz kupát, Serie A-t és Szuperkupát is nyertünk. Most pedig rendkívül hosszú győzelmi szériát tolunk éppen a bajnokságban. Egyszerűen nincs semmilyen okunk arra, hogy megkérdőjelezzük a döntéseit. Még ez is… takarodjon!!!!

Rugani azért beállt az utolsó tíz percre. Biztosan jó érzés volt neki! Én is szívesen játszanék tíz percet abban a szép stadionban.

A 3. gólunk után átnéztünk a másik tévére, ahol azt láttuk, hogy szabadrúgáshoz jut a Chievo! Pepinnyó percekkel korábban érkezett a pályára, tehát felkiáltottam, hogy Pepinnyó berakja, hiszen a Fiorentina ellen is ilyentájt szerzett egyenlítő gólt, amit élőben láthattunk a mínusz egymilliárd fokban, abban a fosadék Olimpikóban. Tibor százados szerint ő jósolta meg a dolgot, de szerintem csak a rettenetesen sok alkohol zavarta meg az elméjét… Szerintetek?

Na, a lényeg az. Hogy PEPINNYÓ BEVÁGTA, MINT A SZART! Üvöltve röhögtünk, hát ennél már csak az lenne csodálatosabb, ha az afrikiak és az izé is szívna, de egyelőre utóbbi éppen nyerésre áll.

Még jó, hogy létezik a gólbíró és a számítógépes analizátor! Ki tudja, milyen találatokat nem adnának meg nélküle!!!

Folytattuk a győzelmi szériát! Csodálatos, magabiztos játékkal jöttünk vissza a szünetből, ez kellett. Mindenkit szeretünk! Megbasszuk a Bayern Monacót!!!!

 

 

 • zamboni

  Összeállunk mint a gecis bugyi – vagy stilszerűbben a gecis férfi tanga

 • Tonhalacska

  Mind a négyre szavaztam egyszer-egyszer.

 • Kelosz

  És a kis cigo is bebaszta az afrikaiknak.?

 • bombahoppa

  Rám miért nem lehet szavazni?

  • YouWentÚssz

   Te már múltkor gyanúba keveredtél. Te kis heteRÓKA!

  • bombahoppa

   1 – Az állattani ismereteim kizárólag a zebrára korlátozódnak.
   2 – Ellenben ha rám is lehetne szavazni, akkor én biztosan szavaznék magamra.
   3 – A látens nemi identitás mindaddig tabu, amíg nem denszelünk egymás mellett (egymással) az Andrássyn.

  • YouWentÚssz

   1. Én értek hozzá, de tényleg.
   2. Lehet, hogy nem fizeted rendesen a tagdíjat.
   3. Honnan tudod, hogy még nem volt ilyen?
   3+2. Allegri a hibás!

 • A csirkeszárnyat egybe kell.

  • consminor

   írni vagy enni?

  • Orrodba felnyomni, te oktondi.
   2016. jan. 7. 10:52 ezt írta (“Disqus” ):

  • CM8

   A bianconeri blogon más helyesírási szabályzat van. Az utalásokból ennek a kifejlesztésére is futotta. Nem tudtad?

  • Aha. És autocorrect funkcióra már nem futotta, csóringerek?
   2016. jan. 7. 12:18 ezt írta (“Disqus” ):

  • YouWentÚssz

   Arra nem, de a blog íróinak egy korrekt autóra igen. Mi szeretjük, ha kihasználnak minket.

  • Szent Mihály lova járna nekik, nem autó.
   2016. jan. 7. 12:31 ezt írta (“Disqus” ):

  • CM8

   Ne legyünk telhetetlenek kérem, ha Muntari gólját megadták volna, még ez sem lenne.

  • Jaja, akkor biztos lőtt volna egy negyediket is a Siena.
   2016. jan. 7. 13:56 ezt írta (“Disqus” ):

 • nemvoktrendi

  Két gondolat, az egyik, hogy a Juventus évtizedek óta az élharcosa annak, hogy a bírói ítéletekben ne alkalmazzanak technológiai segítséget. A klubotok arra szokott hivatkozni, hogy “akkor megváltozna a foci”. Vajon miért? Talán mert ahogy most vannak a dolgok mindig ti nyertek? 🙂

  Pepéhez meg annyi közötök van, hogy megköszönhetitek neki a játékát a Juveban, mert amúgy Simone Pepe római és romanista, nem én mondom, ő mondja, amióta elkezdett focizni a Rómában. Szép gólt lőtt, megérdemelte. “Pepinyó”??? Ne röhögtess!

  • Jamon Serrano

   picit frusztráltnak tűnsz 🙁

   http://www.football-italia.net/68361/pepe-heart-soul-and-leg-juve

   “I would like to remain in Italy and am looking around at my options. I have
   three football ‘homes’ – Teramo, Udinese and Juve.”

   Tényleg, ÓRIÁSI romanista. 🙂
   Persze tudom ott kezdte. De nem is csoda, nálunk legalább játszott is! 🙂

  • nemvoktrendi

   Picit??? Nem picit, nagyooon!!! 🙂

   Valójában ez egy régi történet, minden játékos, akinek bármi köze volt a Rómához, a Roma ellen mindig csodákat művel, de szinte az összes. Már amikor becserélték Pepét, 1-2 perccel a szabadrúgása előtt, engem kirázott hideg: “fogadjunk, hogy a derék Simone most beköszön.” És tényleg… Valójában azon csodálkoztam, hogy a polák kapusunk látszólag kivédte.

   Azon meg kár vitatkozni, hogy Pepe mennyire romanista, az megvan amikor gólt rúgott a Lazionak (azt hiszem, hogy éppen nálatok játszott, de lehet, hogy az Udineseben) és beszólt nekik, hogy “Nesztek és forza Roma!”? De sose tagadta, mindig büszke volt rá, ahogy jogosan büszke az eredményeire is a Juvéban. A gólja után is szó szerint ezt mondta: “Romanista vagyok, Totti legendájával nőttem fel”.

   Itt egy cikk egy interjúval a gólja után:
   http://www.forzaroma.info/gazzanet/chievo/pepe-pareggio-giusto-brava-la-roma-nel-primo-tempo-poi-noi-siamo-cresciuti/

  • alphstokes

   Vazzz, ez nálatok tényleg klubidentitás, hogy folyton rinyáltok valamiért? Egy ilyen huszadrangú kérdésre is törik a mécses? Szar lehet ezzel a kisszerűséggel együttélni.

  • nemvoktrendi

   Igen, főleg ha van miért “rinyálni” és többnyire van miért. Neked ilyen gondod nincs, nálad a klubidentitás kimerül abban, hogy mi “rinyálunk”.

  • Dartagnanx

   “De sose tagadta, mindig büszke volt rá, ahogy jogosan büszke az eredményeire is a Juvéban. ”

   Látod, itt jelenik meg, hogy csak idejöttél, hogy behányhass valamit a blogra. Ha ő jogosan büszke az eredményeire (amiket a Juvéban ért el), akkor mi miért ne szerethetnénk? Mondjuk fura, hogy neked ez most tűnik fel, lévén az elmúlt 5 évben is bírtuk, nem valami újdonság ez.

   Én az olasz nyilatkozatban nem pont ezt találtam, de az a nagy büdös helyzet, hogy igazából leszarom. 🙁

  • nemvoktrendi

   Szeresd bátran, nagyon jól teszed, megérdemli. De amikor arról írsz, hogy a ti “Pepinnyótok” milyen jól kitolt a Rómával, gondoltam szóváteszem, hogy a ti szerepetek ebben a konkrét epizódban erősen marginális. De mondom, hajrá, szurkolj neki, nekem is tetszik. 🙂

  • Kelosz

   Nálunk vált bajnokká. Ergo a Juve csinált Pepeből bajnokot. Az hogy a Róma engedte játszani a grundon szép de sport főként a bajnokokról szól.

  • Dartagnanx

   A Juve szerepe ebben annyiban nem marginális, hogy így 2 ponttal kevesebbet szerzett a Roma, valamint Pepe a Juvéban 5 éven át gyakorolhatta a szabadrúgást és 4 bajnoki cím megszerzése közben magát a labdarúgást, a Roma színeiben pedig 0 percen keresztül.

   Annyiban a Roma szerepe nem marginális, hogy a római kapuba ment be a bogyó. Így igen, több közötök van hozzá. Szerencsére.

  • Dartagnanx

   Nagyon szomorú vagyok, hogy nem vagy elégedett Pepinnyóval, aki 5 évet húzott le nálunk 4 bajnoki címet, 2 szuperkupát és egy olasz kupát begyűjtve, míg a Rómában nem játszott egy árva meccset sem az ott eltöltött őőőő… mennyi idő alatt is? Biztosan gyakran gondol ő is erre sírva. 🙁

   Az első bekezdésedben megfogalmazottakhoz légyszi egy két forrást dobjál már.

  • nemvoktrendi

   Ne keseregj, a derék Pepe egy aranypofa, kimondottan rokonszenves, olyan mint Di Livio, ő sem tagadja meg magát. Nem úgy mint például a jóval kevésbé derék Candreva, aki eligazolt a Lazioba és letagadja, hogy a Rómának szurkolt, bezzeg amíg nem ott játszott, addig “Totti volt a kedvence és De Rossi a példaképe”. Az olyanokról meg ne is beszéljünk, mint Cassano, vagy Ibra, akik mindig “kisgyerekkoruk óta” annak a csapatnak szurkolnak, ahova éppen igazolnak. A lényeg, hogy Pepe rendes srác, az már a Roma külön bejáratú kis magánnyomora, hogy az összes romanista ki szokott velünk tolni. 🙂

   Források? Bátran kereshetsz te is forrásokat, vannak bőven. Kezdetnek például itt egy link, a ti elnökötök, a ti újságotokban osztja az észt:
   http://www.tuttosport.com/calcio/serie_a/juventus/2014/10/10-308953/Juve,+Allegri+stoppa+la+moviola%3A++%C2%ABContrario+alla+tecnologia%C2%BB

  • nemvoktrendi

   Bocsánat, természetesen edzőtök, nem “elnökötök”.

  • YouWentÚssz

   Edzőtök.

  • Dartagnanx

   Kösz a forrást. Egyébként én magam sem vagyok híve a videobírónak, leszámítva a gólvonal-technológiát.

   A szerdai Juve – Hellas meccsen nehezen tudtam volna megmondani a visszajátszás alapján is, hogy a Lichtsteiner elleni becsúszás szabálytalan volt-e vagy sem (szerintem nem, de azon sem lepődtem meg, hogy lefújta a bíró). A meccs végén Pogbát egyértelműen buktatták a 16-oson beül, jót nevettünk mindannyian, 3-1-nél nem sok jelentősége volt. Alex Sandro sárgalapja a visszajátszás alapján nem volt sárga.
   Egy meccsen 50 eset van, amikor lehet videózgatni, egyszerűen nem sok értelmét látom.

  • nemvoktrendi

   De miért nem? Szinte minden sportban (jéghoki, amerikai foci, stb.) használják a videobírót és nem nagyon látom, hogy ezek a sportok tönkrementek volna. Miért csak a fociban kell kőbe vésni a bírók összes “hülyeségét”? Könyörgöm, odáig jutottunk, hogy kikapcsolják a kivetítőket a stadionokban! Szerintem ez nem normális.

   Én eleve három dolgot megváltoztatnék a bíráskodással kapcsolatban:
   1. Bírókat sorsolni, nem kijelölni. Az nem korrekt, hogy például egy Chievonak rendes bíró sem jut, csak ha véletlenül a nagyok ellen játszik.
   2. Profi bírók. Ne legyen a bíró postás, fogorvos, ügyvéd, tűzoltó… Legyen bíró és punktum. Ja és természetesen fizessék meg.
   3. Videobíró, mert miért ne? Ha valami ennyi embert érdekel, ennyi pénz múlik rajta, akkor miért nem lehet használni a technológiát?

   Tudom, hogy a fociban az angoloknál a XIX. században eredetileg nem is volt bíró, mert “egy úriember úgyis tudja ha szabálytalan volt”. De ez már sajnos régen nem működik.

  • Jamon Serrano

   Ezek szerint Te a tiszta játékidőt is támogatod a fociban, ugye? Csak mert azt nyilván nem gondolhatod komolyan, hogy anélkül működhetne… Ahogy Darti is írta, kb az egyetlen aminek van értelme az a gólvonal-technológia.

  • Kelosz

   Amerikai foci? Nincs annyi piros zászló a földön ami Rudinak elég lenne annyira összefogott ellene a világ. Ès hát azért az ellen is használhatná akkor pedig kis eséllyel de lehet kiderülne néha a Róma előnyére is têvednek nem csak fordítva.

  • Kelosz

   2. Pont ok. Már meg is tettük. ?

  • Dartagnanx

   Ahogy Jamon Serrano kolléga is írta – a focit nem tiszta játékidőben játsszák. A jégkorong és az amerikai foci jóval intenzívebb, szakaszokra osztott játék. Teljesen más stílusú, mint a labdarúgás. Nem is próbálnék meg ezekkel semmilyen szinten párhuzamot hozni, mert annyira különböző játékok.

   1. Igen, viszont milyen jó is lenne, ha egy frankó Juve – Barca BL-döntőt Kiss II János vezetné, miközben a világ aktuálisan legjobb bírója egy Olasz alsóházi meccsen dirigálna. Sajnos a bírók kvalitásainak a meccs fontosságához kell igazodni.

   2. A realitás öli meg ezt a gondolatot. Egyrészt a bírókat megfizetik, a munkájukért fizetést kapnak, nemzetközi szinten nem is keveset. Másrészt a bíró NYILVÁN fog mást is csinálni a bíráskodás mellett, mert neki a hét maradék hat napján elég eljárnia futni és fitten tartani magát, hogy azon az egy meccsen bírjon szaladgálni. Nem kell játékszituációkat gyakorolnia, labdakezelést, szabadrúgásokat, stb… Tehát ha van egy profi bíró, az akkor 1 napon meccset vezet, 6 napon pedig veri a faszát? (A továbbképzések nem vesznek el semmiképpen heti 5 napot). Ergo egy jól megfizetett bíró mit fog csinálni? Nyit egy éttermetmondjuk, vagy ha fogorvosnak tanult, akkor fogorvosi rendelőt, esetleg ügyvédi praxisát folytatja, ha már ügyvédnek tanult…

   Nincs külön bíróképzés egyetemeken.

   3. Mert visszajátszások alapján is rengeteg necces helyzet van, ez egy folyamatos játék, amibe sajnos bele van kódolva a tévedés. És hozzátartozik, hogy az emberek amiatt is imádják, azzal vált ki érzelmeket. Mint például a Real kibaszott BL-győzelme, amikor az egyetlen gólt lesről szerezték ellenünk. Vagy Muntari meg nem adott gólja, aminek köszönhetően azóta röhöghetünk. És ne feledjük, hogy a Roma-szurkolók élete szinte értelmetlenné válna, ha nem lehetne folyamatosan a bírókat meg az ellenfeleket szidalmazni, mert _elméletileg_ minden ítélet nagyon akkurátus lenne. Milyen csodálatos volt, amikor az izé 4 játékosa volt másfél méteres lesen, és mégis megadták nekik a gólt. Számított? Akkor nyilván, de most már csak egy kacagtató emlék.

   Csak képzeljük el, ahogy Mourinho és Guardiola leülnek a tévé elé, és megnéznek egy becsúszást, amit Guardiola egyik játékosa követett el Mourinho egyik játékosa ellen. Nyilván egyetértenének abban, amit látnak.

   Ajánlom ezt a videót, iszonyat vicces: https://www.youtube.com/watch?v=3WRxyv5XeXQ

  • YouWentÚssz

   Most tényleg azt kell nézni, hogy ti itt pontokba szedve, kulturáltan vitatkoztok valamiről? Hát akkor én lehet, hogy most fölállok és kimegyek a blogról. Álljon meg a menet! Gyerekek, ez innentől kezdve komolytalan. Ezt most halál komolyan mondom.

  • Kelosz

   Divatszurkoloknak csend. Hetero divarszurkereknek pedig takarodo. Na igy mar jobb? ?

  • bombahoppa

   Az ėn gúnyám divatos, divatos,
   Csak büdös a libafos, libafos…

  • YouWentÚssz

   A számból vetted ki….a szót.

  • nemvoktrendi

   1. De így viszont kimondjuk, hogy a kevésbé népszerű csapatok mindig a “gyengébb” bírót fogják kapni. Ettől nem borul az egyenlőség elve? Szerintem igen.
   2. Semmi közöm ahhoz, hogy egy bíró mit csinál a szabadidejében, de nem fogadom el, hogy egy bíró a Serie A-ban ne legyen profi. Pont az a baj, hogy nincs felsőfokú képzés és ha Blatteréken múlik soha nem is lesz. Pedig példának ott vannak az amerikai sportok, ott meg tudják fizetni a profi bírókat és ez visszautal az előző pontra is, ha lenne egy elfogadott standard a játékvezetésben, akkor csak olyan bírók vezethetnének például egy BL döntőt, akik megütik azt a szintet.
   3. Hibák és vitatható döntések mindig lesznek, akkor is lennének ha egy tucat szakértő elemezne ki minden jelenetet. De ahogy te is írtad a posztban, “ki tudja milyen találatokat nem adnának meg” a gólvonal technológia nélkül. Ezt a Roma most speciel megszívta, de akkor is tisztább ügy, mintha a meccs után jelennének meg a képek a gólvonalon túli labdáról és utána menne az “anyázás”. Ugyanez a helyzet a videobíróval, felsoroltál egy pár hibát a Juve utolsó meccséről, miért kell ezeket elfogadni? És mi van ha több múlik egy ilyen hibán? Kérdezzük meg az angolokat, hogy mit gondolnak Maradona kezes góljáról 86-ban, vagy az olaszoktól meg a spanyoloktól, hogy milyen fasza bírók voltak 2002-ben Koreában. Ha lenne egy videobíró ezeknek a többségét ki lehetne szűrni. És a videobíró a gyakorlatban nem kell, hogy úgy működjön mint az amerikai fociban, hogy külön ki kell kérni és akkor gyorsan becsempésznek még egy kis reklámot is a közvetítésbe. Azóta a technológia ezen már túllépett, könnyedén meg lehetne csinálni, hogy odaültetnek egy darab bírót egy képernyő elé. Mitől venne ez el több időt, mint például a partjelzők integetései a zászlóval, meg a teljesen használhatatlan gólvonali bírók? Így is percek telnek el egy szabadrúgás megítélése és elvégzése között. És még nem is beszéltünk a leshelyzet problémájáról, amit szabad szemmel a partjelzőknek szinte lehetetlen megítélni, de már elfogadtuk hogy úgyis csak körülbelül tudják megtippelni, csak néha nézünk nagyokat, mint például Totti lesgólja a Sassuolo ellen.

   De inkább tényleg befejezem, elnézést, hogy bepofátlankodtam a blogotokra és köszönöm a türelmet, hogy nem küldtetek el egyből melegebb éghajlatra.

  • Dartagnanx

   Elküldünk mi később is. Én élvezem, ha tudunk vitatkozni.

   1. Igen. Meg gyengébb játékosokat is kapnak, meg szarabb a pályájuk és a stadionjuk is.

   2. Félreértesz. Szerintem felsőfokú képzés van (BL-döntőt nem vezethetsz szerintem UEFA faszomszuperreferee golden plakett nélkül). Az elfogadott standard azért nehéz, mert hát a bíró ember, tehát a szemével néz. Ezért vannak szarabb és jobb bírók is. PuhlSanyi is világ legjobb bírója volt, aztán neki is becsúszott egy-két szarabb meccs, ki is esett a pixisből. Ahogy szerencsétlen Kassai is, akinek iszonyat benézte a partjelzője meg a gólvonalbírója azt az egy meccset (BTW, itt bejön, hogy a gólvonali videózást nemcsak, hogy támogatom, de nagyon is támogatom, nagyonis!)
   Vannak szarabb és jobb formák, ez sem szűrhető. Bizonyos szintű meccseket pedig csak bizonyos képzettségű, tapasztalatú és értékelésű bírók kaphatnak, ez a kettes pont számomra csubakka, nekem megfelel a rendszer. Annyit bevezetnék, hogy lenne többféle kategóriájú bíró (A kat, B kat, C kat) és azok közül lehetne sorsolni a fontosságának megfelelő meccshez odaillő bírót. Pl a BL döntőre nem csak elküldik Gézát, hanem sorsolnak Géza és Karcsi közül, akik éppe a topbírók. Így a korrupció is lejjebb tolható, bár nem nagyon 😀

   3. Igen, ennek a szabályozása kurvanehéz. Mert ha csak ott ül a paraszt és néha beleszól, akkor hogyan döntjük el, hogy mibe szólhat bele? Meg akkor minek áll a többi majom a pálya körül? A lest videón döntjük el?
   Példa:
   Félpályán beinti a spori, hogy les. A videós csávó elkezdi tekergeti a VHS-t, Ronaldo közben 98 km/h-val sprintel üvöltve, bepasszolja, a videós csávó épp lenyomja a play gombot, Ronaldo bepassz, Benzema elesik, a kapus foga kitört, a labda visszapattan, Ronaldo bebassza a kapuba, de a bíró tizenegyest ítél, Ronaldo lefejeli a bírót, miért nem adta meg inkább a gólt, a bíró kiállítja Ronaldót, Eközben a videós csávó végre visszanézte és leszól, hogy bocs, srácok, félpályán les volt 25 másodperccel ezelőtt. Mindent vissza.
   Ezt tartom kicsit irreálisnak.

  • nemvoktrendi

   Nem egyszerű bevezetni egy újítást, de az eredmények néha nagyon jók lehetnek. Én elégedetlen vagyok a bírókkal, nyilván mert romanista vagyok és genetikailag belénk kódolják a bírózást. Amikor eldől, hogy egy kisgyerek romanista lesz, képletesen kap egy Totti mezt meg egy “hülye csaló bíró” feliratú pólót és többnyire ehhez a két alapelvhez tartjuk magunkat.

   Azért én sem vagyok annyira bolond, hogy a bírókra fogjam az összes ipari mennyiségű kudarcunkat, ha egy bírón múlik, hogy kiseggelsz a másodosztályú Spezia ellen az olasz kupából, akkor már régen szar az egész. De akkor is ott motoszkál a fejemben, hogy miért nem adták meg az érvényes gólunkat a rendes játékidőben, ha lenne videóbíró akkor biztos megadták volna. Pedig lehet, hogy nincs is igazam.

   A lényeg, hogy én nagyon örülök a gólvonal technológiának, gép megmondja, vita lezárva. És hasonlóan örülnék a videóbírónak is.

  • nemvoktrendi

   Illetve itt van még egy mai érdekes hír, ezek szerint másokban is felmerült:
   http://www.corrieredellosport.it/news/calcio/2016/01/08-7368119/svolta_nel_calcio_sar_sperimentata_la_moviola_in_campo/

  • tjunior

   Szerintem minden lesszituációt tovább kellene engedni ha lenne visszanézési lehetőség

  • tjunior

   Erről az egészről a tavalyi Juve-Roma szokásos hisztije jut eszembe, aminek apropóján összeszedtem, hogy az akkori utolsó 7 szezonban melyik csapat mennyi tizenegyest kapott
   Római mártírok 55
   Juventus 41
   🙂

  • nemvoktrendi

   És azt is összeszedted, hogy mennyi járt volna? Vagy azt, hogy mennyi volt jogos? Mert itt ugrik a majom a vízbe.

  • tjunior

   Ott ugrik a majom a vízbe csillagom, hogy a mártír pózotokat semmi nem támasztja alá, lásd a fent említett számsort. A Rómának így is 35%al több tizit adtak meg a kérdéses időszak alatt, de akkor ezek szerint te ezt is kevesled (illetve a Juvénál sokallod). Ha kétszer annyi tizit kapnátok az már megnyugtatná a lelked? 🙂

  • Kelosz

   Idén kaptatok 2 hónap előnyt. Aztán mire használtátok? A szánalmas inter legalább próbál élni a lehetőséggel. Ti meg kifütyülitek a csapatot mert benyaltak egy csúnyát a barcatól. Van tartása a csapatodnak ès a szurkolóinak vagy inkább a milettvolnaha bezegajuvenak vonalat erősítitek ezt kellene elgondolkozni.

  • nemvoktrendi

   Nem a Barca miatt fütyülik ki a csapatot, hanem mert sz@rok. De nem is annyira kifütyülik, inkább ki se mennek a meccsekre, mert kettévágták egy helyre kis plexi fallal a kemény mag szektorát és mert “összeQrvaanyáztak” a klubvezetéssel. A csapatnak a jelek szerint nincs tartása, ha megnézed az elmúlt évtizedeket, tulajdonképpen hozzátok képest tényleg csak ritkán volt. A szívem szakad meg, de el kell ismerni, hogy a Juve csapatának a tartása majdnem mindig megvolt.

   Ettől még erősítjük az említett vonalat, két dolog nem zárja ki egymást. 🙂

  • Kelosz

   Na, erről van szó. Én is így látom. Jó csapat a Róma, csak mentálisan van gond. Mondok példákat: Totti egy zseni, amikor játszik, és egy p.ö.c.s amikor köpköd stb. De Rossi játékát nagyon szeretem, kivéve amikor elgurul a gyógyszer és páros lábbal nyomul. Ezen kellene változtatni, mert így nehéz kiegyensúlyozottnak maradni. A JUVE esetében is vannak hasonló megoldások, de hülyeméló óta senkinek nem szállt el az agya annyira (persze hernánesz soha nem lesz a mi játékosunk ő nem ér, a leigazolása csak egy trükk) hogy sokat ártson a csapatnak.

  • nemvoktrendi

   Én másként látom, Totti, vagy De Rossi jók lennének, az hogy leköpte Polsent, felrúgta a nemzeti Balotellit “az olasz labdarúgás kincsét”, vagy a másik leütötte egy az egyben a Lazio kapitányát, azok viselkedési hibák, amiket én elnézek nekik. Megbüntették őket érte, meg is érdemelték, el van intézve.

   Tottiban, vagy De Rossiban pont meglenne az, amit én a Juvétól irigylek. Arra gondolok, hogy a Juve sosem hal meg, mások kapnak 1-2 gólt és feladják a meccset, párszor kikapnak és lemondanak a céljaikról. A Juve bezzeg addig jön, amíg le nem fújják a meccset és tudják is róla az ellenfelek, tart is tőle mindenki.

   Ez a mostani Roma meg… Még 2-0-ás előnyről se tudtunk nyerni a Chievo ellen, miről beszélünk?

  • daneeka33

   De Rossi kezezése a szeptemberi Roma-Juvén a 16oson kívül, vagy belül történt? Járt érte tizenegyes a Juventusnak? Járt volna? Nincs több kérdésem. (Több Roma meccset idén nem láttam.)

  • nemvoktrendi

   Járt volna bizony! Ha lett volna videóbíró, akkor kaptatok volna egy tizenegyest és ugyanazon a meccsen korábban mi is kaptunk volna egyet, amikor Florenzit felvágták a tizenhatosotokban, de “Olaszország legjobb bírója” többek között azt se vette észre.

  • daneeka33

   Sőt, még egy piros is járt volna De Rossinak. A gond csak az, hogy nem ezen múlik. A Juve szar volt azon a meccsen, senkit sem érdekelt a bíró tenykedese. Senki sem ment a Roma blogra, videobírót követelni. A bírói hibák hosszú távon kiegyenlítik egymást (ahogy a De Rossi – Florenzi példa is mutatja).
   Mellesleg videobíróval másnap éjfélig tartott volna az ominózus meccs.

  • nemvoktrendi

   Szerintem a bírói hibák soha sehol nem egyenlítették ki egymást, még az elv is bosszant. Egy újabb hülyeség, nem tesz meg nem történtté egy korábbi hülyeséget. Így csak a hülyeség fokozódik és mindenkivel ki van tolva.

   A posztban az van írva, hogy de jó, hogy van gólvonal technológia és én ezzel egyetértek maximálisan. Ami azt illeti nem is bíróztam, amíg ti nem hoztátok őket szóba.

   Viszont a többi sportnál se tartanak másnap estig a meccsek, a fociban se lenne semmi extra, csak az egy meccsre eső hülyeségek száma csökkenne.

  • daneeka33

   Sőt, ha a játékosok is kérhetnék a meccseken, hogy egy-egy helytelen döntés után visszanézzék és újrajátsszák az adott szituációt, akkor lehet, hogy sokkal szebb lenne a játék, hiszen mindenki a legjobb döntését hozná a meccseken. Például egy kapus kérhetné, hogy rúgják újra a tizenegyest, mert rossz irányba vetődött (hibázott). Morata kérhetné, hogy játsszák újra a tegnap esti helyzetét, mert rossz döntést hozott (hibázott). Pogba is kérhetné, hogy az első gólt játsszák le újra, mert ő a bal felsőbe célzott, csak eltörte (hibázott).
   A helyzet az, hogy ezt a játékot emberek játsszák, és az emberek természetükből adódóan képesek hibázni. Ez ugyanúgy igaz a bíróra, és ugyanúgy igaz a videobíróra is. Ha lenne videóbíró, akkor ő nem tudna tévedni egy adott helyzetben? Ennyi erővel SMS-szavazás is lehetne… A videóbíró jelen állapotában csak újabb humánfaktor.

   Egyébként nem tudom, honnan vetted, hogy a “Juventus évtizedek óta az élharcosa annak, hogy a bírói ítéletekben ne alkalmazzanak technológiai segítséget”. Épp néhány hete nyilatkozta le Nedved, hogy jó lenne, ha az olyan egyértelműen eldönthető helyzetekben (mint pl a leshelyzet eldöntése) alkalmaznának technológiai segítséget.

  • YouWentÚssz

   Szeretjük Pepét, szóval van közünk hozzá, és neki is hozzánk. De korrektek vagyunk, így a magam részéről hajlandó vagyok a “pepinnyózást” átengedni a rómaiaknak is, ha legalább annyit játszik ott, mint a Juvénál, és annyi bajnoki címet nyer, mint velünk. De jelen helyzetben: Pepe-Roma: 4-3.

  • nemvoktrendi

   Ó nem, Pepe a tiétek! Ő a ti hősötök! Csak történetesen egy korrekt ember, aki nem csinál segget a szájából, ezért szerintem csak tiszteletet érdemel. De amikor egy ilyen gól után lenyilatkozza, hogy mennyire hálás a Rómának, ahol nevelkedett, akkor engedtessék meg a kóbor romanistának, hogy bosszankodjon egy kicsit.

  • Kelosz

   Milyen jogon? Rómába nem kellett innentől wtf a többi.

  • Dartagnanx

   Egyébként én úgy olvastam, hogy azt mondta, köszöni a Rómának, hogy ott indulhatott el a karrierje és Totti legendájával nőtt fel, de ennyi idős korban a rajongás már nem ugyanolyan, mint fiatal korában. De részemről tökmindegy.

   Ami tény, hogy Pepe biztosan kedveli a Romát, viszont _soha_ nem képviselte hivatalosan a pályán a csapatot, így nem látom, hogy miért van a nagy sírás.

 • Juventino

  Zazáért 27 milliót kínált a Kristály Palota, de visszautasítottuk. Helyes! Allegri is kezdi belátni, hogy Moratára építeni idén kockázatos, Mandzsu fizikai állapotán pedig kezd nyomot hagyni a kor. Matrival pedig ne bohóckodjunk most már, grazie mille a Coppáért, de akkor is…

  • Kelosz

   Matri kell. Õ hozza a mákot és jól mutata a padon.

  • YouWentÚssz

   Vagy Padoinon.

  • Juventino

   Zaza meg berúgja a helyzeteket, és a kopasz feje búbja úgy csillog, hogy Morata be tudja lőni a sérót róla. 😀

 • consminor

  huhú a drága Domenicónk lecummantotta a merdát. Hozni kell a meccset este, és már dobogón is vagyunk. nagyon nehéz meccsre számítok este, de ez most nagyon kell fiúk. Hajrá!

 • Enslaver

  Berardit már csak azért is le kell igazolni, mert jól kicseszett az Izével. Ha a Napoli is kikpana, este az élre állhatunk. Juhééé!!!4!