Vannak még tartalékaink

Elértük a tucatot, ha valakinek nem tűnt fel, Vidal messze a legfontosabb játékosunk, Pogba bomba helyett Sanyi-féle okos pörgetéssel döntött, Nándi elnyomhatatlan a 16-oson belül, Teveznek tényleg csak a gól hiányzik, Marchisiót korai lett volna felnégyelni novemberben, Buffon nem csak Seredová előtt védekezik kézzel-lábbal (ez rossz volt, ugye), és a Samp továbbra is mumus – de legalább nem annyira, hogy pontot is raboljanak. Hajtás után az albatrosz-fotót (hát nem tiszta kiköpött albatrosz Nándi ezekkel a kurvanagy szárnyakkal?!) nóta is követi.

juvesamp2

Azért a gyűlöletes Mihajlovics emberesen összerántotta ezt a pár hónapja még fisifosi Sampdoriát. Le a kalappal, utoljára Firenzében fingatták meg ennyire a Juvét olasz bajnokin. Agresszív, rengeteget mozgó, kreatívan támadó, távolról sem beszari csapat lett ez. Némi mázlival a pontszerzés is összejöhetett volna nekik: Buffon kézzel és lábbal is védett ziccert, a komótosan, de határozottan fejlődő Gabbiadini felső lécről kipattanó, potenciálisan egyenlítő lövése csak egy hangyafasznyival volt hitványabb Pogba okos és halálpontos tekerésétől, és pech mellett a tizink előtti ostoba fault is rontotta az esélyeiket. Ha pusztán a számokat nézzük, akkor sem álltak rosszul: 17 kapura tartó, 5 kaput eltaláló lövés (Juve: 18/5), kvázi azonos labdabirtoklás (51-49% ide), több szöglet (10-3) áll a Samp melletti rovatokban. Némileg pontosabb középpályával és kis szerencsével egy pontot nyugodtan és megérdemelten szerezhettek volna. A győztes fölényes és indokolt lekezelő mosolyát félretéve, tényleg le a kalappal a Samp előtt. Tökösen játszottak.

Mivanmivan?!

Mivanmivan?!

Pechjükre kurvajók vagyunk elől. A BL-kiesés óta képtelen a Juve 3 gólnál kevesebbet rúgni (ennyit kapott az Avellino és a Roma is), de jellemzően inkább négynél álltunk meg. Mindez úgy sikerült, hogy Nándi ziccert hibázott, és Tevez megint csak a kapufát forgácsolta szét. Jobban drukkoltam egy Tevez-gólnak, mint annak, hogy megnyerjem a lottóötöst: Carlitos a belét kihajtja minden hétvégén, nagyobb szüksége lett volna egy nyugtató dugóra, mint nekem arra a szaros milliárdra. Fórumunk egyik oszlopos tagja, Bence szúrta ki, hogy Tevez a tizi befújását követően el is indult Vidal felé, feltehetően azért, hogy elkérje a labdát. Már 3 meccs eltelt úgy, hogy CT10 nem rúgott gólt, érthető, hogy frusztrált – az l betűs lómaiak helyében elkezdenék fosni, ebből Lazióban minimum egy dupla lesz.

juvesamp6

Tevezen kívül Pogbában is van némi tartalék. Szó sincs róla, hogy rosszul játszott volna Palika (aki a mez alatt viselt trikóján a Párizs egyik külvárosában, Roissy-en-Brie-ben lévő nevelőklubjának üzent, reméljük, tiszteletből, nem pedig honvágyból), a támadásokhoz hozta a szokásos hozzájárulását, viszont az egy szerelés, egy labdaszerzés védekezésben tőle kevés, a 3 eladott labda pedig túlzás. Conte nem véletlenül mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, hogy Pogba tud ennél sokkal jobban játszani. Ahogy Licht is: a Calgary ellen a mezőny legjobbja volt, most meg Vucsinics legrosszabb passzpontosságát idézve játszott, és védekezésben is csak a tekintélyes jelenlétére számíthattunk. Szumma 1 szerelés a védekező statisztikák összesítésében egy szárnyvédőtől semmi, tegyük csak mellé Kwadcsi 6 szerelését és 3 szerzett labdáját. Sőt, még Vidalba is bele lehet kötni: az alábbi videóban is megismételt flikkflakkos eladott labdája még a Samp ellen sem pálya. Amúgy kurvajó arc a gyerek, a Berlusconi-féle Mediaset riportereivel jól elröhögcsélt a meccs után. Először amikor a riporter pali bedobta neki, hogy talán a hosszabbítással együtt járó fizetésemelése miatt játszott ilyen lelkesen, diplomatikusan kiröhögte a firkászt, majd a Roma által jelentett kihívást elintézte annyival, hogy “mi feladjuk? hát a faszt”, majd a rondán eladott labdáján is vihogott egy jót. Cukipofa, imádjuk.

Az első fél órát amúgy élmény volt nézni, ennyi firkás támadáshoz van, hogy hetek kellenek. Látszik az egész csapaton (persze az agyonnyert meccsek alatt is vörös fejjel reklamáló Licht kivételével), hogy mindenki mocskosul élvezi a melóját. Kíváncsian várjuk a visszaesést: nincsenek kétségeink, ilyen formában képtelenség végigtolni egy évadot. Addig viszont dőljünk hátra, most jó móka juventinónak lenni. Folytatás holnap, Rómában.

 • Merlin91

  Guarin érkezése milyen reakciókat vált ki a szerkesztőségben?

  • HungarianMotorMouse

   Jó a kérdés! 🙂

  • arnijuve

   Ahogy figyelem a blogot egy pár éve, minden bizonnyal egy szívszorító, fogcsikorgató de ánusztágító orgia keretein belül baszélik meg hogy ez most jó nekünk vagy sem ? a sejtésem az hogy NEKIK biztos jó 🙂 😛

  • s4tch

   megoszt minket, ami persze jó, mert a feszültség mindig konstruktív.

   szerintem guarin a jelenlegi belső középpályás garnitúrából egyedül padoinnál jobb. fegyelmezetlen és nagyon pontatlanul passzol, különösebben a védőmunkája sem bravúros, a lövőerejében és a futómennyiségében lehet leginkább bízni. aki vidalhoz hasonlítja, az nem ezen a bolygón nézi a focit. ha guarin érkezése padoin távozását vetíti elő, az remek. ha viszont a pogba, marchisio kettős valamelyikét szeretné vele pótolni marotta, az cumi.

   vucsinics küszöbön lévő távozása is megér egy misét. tavaly készítettem egy statisztikát, és meglepő eredményre jutottam: a juve vucsinics nélkül kb. 62 percenként lőtt gólt, ugyanez vele kb. 45 perc volt. egy lusta geci, de zseniális dolgokat tud. talán őt tartom leginkább alkalmasnak arra a mostani keretből, hogy egyedül megfordítson egy bukó meccset. ezzel együtt kitelt neki itt, tevez és nándi is sokkal komolyabb mezőnymunkát végeznek.

   https://dl.dropboxusercontent.com/u/37340188/blog/forum/vucpercgol2.jpg

  • Merlin91

   Padoin nem nagyon játszott belső középpályást, nem? Másrészt nem lehet, hogy Guarínt inkább Peluso vagy Asamoah vagy Isla alternatívájának vinnék Torinóba? Jobb napjain egyiknél se rosszabb, szerintem, mondjuk, nem tudom, mikor voltak jobb napjai utoljára. Talán tavaly, a torinói Juve-Interen.))

  • s4tch

   touché 🙂 ott a második gól az ő lövéséből jött. mondjuk buffonnak azt fogni kellett volna.

   padoin játszott belül többször is. guarin viszont nem nagyon játszott szélen, legalábbis milánóban nem emlékszem ilyenre. tényleg nehéz beleilleszteni a mostani keretbe, pláne a pletykák szerint 3 milliós (tehát kezdő szintű) fizetéssel. ha kiderülne, hogy tud szélen játszani, islánál és pelusnál akár jobb is lehetne, kwadcsi viszont nagyságrendekkel jobban védekezik és pontosabban passzol, ami egy szárnyvédőnél nem hátrány.

   amúgy guarin az egész liga egyik legpontatlanabb játékosa. tegnap néztem a statjait, valami 71%-os passzpontossága van, amivel messze legrosszabb az izé kezdő körül megforduló játékosai közül. nálunk matri hozott hasonló szintet. nem tudom, mit lát benne conte a lövőerején túl, és miért fizetnénk neki 3 millát évente, amikor ennél többet csak öten (nándi, buffon, pirlo, tevez, vidal) keresnek a jelenlegi keretben.

  • Kelosz

   Aki nem cserélné le a jelenlegi helyzetben Vucsi-t Guarínra, azzal gondok vannak. Vucsi kifutotta a karierjét (egyébként is kell nyáron még egy minőségi csatár), kp-n pedig kell egy veretes 2. sor, mert 11 ember nem tud jövőre triplázni.

 • HungarianMotorMouse

  Tizivel kapcsolatban: én úgy láttam, hogy a rúgás előtt Vidal mégis visszanézett Tevezre, hogy akarja-e rúgni, mire az megrázta a fejét. Remélem, nem lesz sértődés…

 • Provokator67

  Remélem ez a gvárinos cucc,csak valami rossz tréfa.Minek ide még egy támadó középpályás(főleg ilyen IQ hiányos)? Lehet maradi vagyok,de mindig is utáltam a riválisokkal való üzletelgetést.

  • melakovics

   Nem vagy maradi, más se szereti, de mikor a mi kispados gólt sem termelő csatárért kapunk egy minőségi középályást, akivel mind mennyiségileg, mind minőségileg javul a középpálya, nem mellesleg kiszúrunk az ősellennel is. Hol kell aláírni?

   u.i.: Guarin minden csak nem tkp, inkább olyan Vidal kategóriás, csak nem akkor klasszis. Nagyon max kb mint Pogba, de ezzel is csak közelítő. Frédit tkp-ban játszatni pont akkora marhaság, mint amit Allegir csinált Emanuelson-nal, BHV helyett irányítóként játszatta.

  • Kelosz

   Guarín egyáltalán nem rossz játékos, sőt! Conte tudja, ha neki kell, akkor jól fogja tolni, figyeljétek meg. Én attól tartok, hogy Pogba-t nem leszünk képesek hosszú évekig megtartani (ilyen a világ focija), és azt mondom Vidal-t kell megtartani mindenképpen. Vidal jól érzi magát a csaptban és látszik, hogy itt akar sikereket elérni + elég érett ahhoz hogy meg is tegye.

 • mbence

  csak mert foglalt a beni nickname 🙁

 • Supaman

  Mókás ez a Vidalos kis idézet, mert pont a meccs folyamán Tevez első rövid ficaknál elhúzó lövése utána lettem figyelmes arra hogy a kis apacs mintha eleresztene egy ‘puta’-t 😀

 • Petya85

  Vidal ezt is összecsalta nekünk!

  Kicsit azonban keserű a szájíz: Guarin érkezése biztosan valaminek az előjele. Az igazi nyári mercato az lenne nekünk, ha együtt maradna a banda. Pogba még csak 20 éves, 2-3 év múlva is simán bezsebelhetjük érte a csilliárdokat, addig pedig még rengeteget tehet a csapatért.

  • Juventino

   Sokan mondják, hogy Guarin érkezése valaminek az előjele. Én ezzel úgy vagyok, hogy Alex csak egy van, amikor ő távozott, óriási űrt hagyott maga után. Klasszisok jöttek-mentek, Lippiék sokszor kiárusították a csapatot, Zidane után is volt élet, de Del Piero távozása nagyon fájt. Ehhez képest Pogba számomra szúnyogcsípés lenne. 20 éves és MÁR 60 millát kaphatunk érte, amiből két igen jó játékos már kijönne, de leginkább cseréljük Verrattira plusz 40 millára és jónapot. Vidal viszont más tészta. Szarjon sünt a gennyes Real, fulladjon az olajos pénzébe a Manchester City (a United-ot diszkréten kiröhögheti Arturo), Vidal ÉRINTHETETLEN kell legyen. Nedved óta nem volt ilyen középpályásunk, a chilei pótolhatatlan, nem Pirlo.

   Guarin egyébként a középpálya Vucinice, iszonyat hangulatember, csapataiban jó kezdés után erős visszaesés jellemzi, szóval fogalmam nincs, minek kell ő ide, de Padoinnál nem lehet rosszabb és cserének jó lenne. Persze még jobb lenne Pogbát is és Vidalt is megtartani, de a BL-kiesés miatt ez és a minőségi erősítés nem fog menni. Sajnos egyik kezünkbe harapnunk kell és Pogba áldozat, míg Vidal vezéráldozat lenne. Azt meg azért talán mégse kéne…

   Egyébként a Roma ellen Pogba pihenhetne is akár, mert kezd Marcisodni a teljesítménye. igaz, egy-egy rakéta így is benne van. Az oddsok már megfordultak a Roma javára, pedig Storari, Caceres, Isla és legfeljebb a két csatár cseréje még nem teszi csapatként is jobbá a Romát, bár azért a Tevez, Q párosnak jobban örülnék, Giót meg küldjük be szaladgálni, ha vezetünk a végén. Nem is értem, mire adnánk fel a kupát, elvileg az a másik célunk vagy közben prioritás lett az EL? Az azért vicces, hogy a Roma pihentetett a kupára mi meg a Samp ellen tettük fel a gálacsapatot…

 • arnijuve

  Amúgy én úgy látom hogy azért kell Guarín mert Marcsika lesz a Pirlópótló( most se tolta rosszul ott) és kell még egy csere kp. Pogba és Vidal mögé aki hasonló szintet képvisel ( tudom ez vicc hogy hasonló szint de azért padoinnál fényévekkel jobb csere nem ? )

  • Provokator67

   Pirlot nem lehet pótolni…főleg nem Marchisio-féle tanult focistákkal.
   Egyedül talán Verratti méltó utód registának…de neki is még nagyon sokat kell fejlődni,szakállat növeszteni stb.
   Marcsi-Pogba kettős közül valaki meg fog pattani nyáron.

  • Kelosz

   Úgy-úgy. Kinéz egy Pogba-Verratti (+ sok euro) és egy Vucsi-Guarín (+egy kis kp.) csere. Utóbbi jó üzlet, az első meg ki tudja. 1-2 évig még tolhatná Pogba nálunk aztán, ha kinőtte magát Verratti (meg szakála is lesz) mehetne a csere + sok zsé.

  • Kelosz

   Sztem meg azért kell Guarín, mert ha lösejkék irgalmatlanul megszórnak minket euróval Pogba a PSG-be igazol (kár lenne) kell valaki aki pótolja. Ügyes lépés lenne, legalábbis előretekintő, hogy nem akkor kapkodnak majd új játékosokért.

 • Enslaver

  Csak nehogy az Izé bekavarjon azzal a Vucinic-Guarín csere kapcsán (ha egyáltalán létrejön), h amikor már aláírták a szerződést a felek, egy inter szimpatizáns gyorsan eltöri a kolumbiai lábát baseball ütővel, h ha már náluk nem, nálunk se játszhasson egy jó darabig a srác…

 • Enslaver

  Vidalt manapság egyértelműen a világ legjobb középpályásai között kell nyilván tartani: szerel, pályát szánt, kulcspasszt oszt, gólt lő, amit épp a helyzet megkíván. Mindenhez ért a chilei, ami a futball pályához kötődik (talán még a kapuban is helyt tudna állni). Ezek az univerzális játékosok (Tévez is az) repítik előre mérkőzésről-mérkőzésre a csapat szekerét. Ha a többiek is odateszik magukat, ellenállhatatlanok a torinói zebrák (lásd 12 meccs győztesként lehozva zsinórban). Élmény nézni azt, ahogy az okos játék, a látványos focival frigyre lép minden mérkőzésen, és már a meccs elején lehet mindig érezni a játékosokat átható Spiritot, ez az igazi Juve.

 • rakkenroll

  Ma elkezdjük a római inváziót -sajnos Mirkó nélkül, nekem hiányozni fog, de megértem a távozását, szombaton pedig befejezzük. Csontzenére számítok ma, főleg ha számunkra kedvezően alakul a meccs, hisz láttuk mennyire kedvel minket a két vezérbikájuk, Totti és De Rossi.