Veled, vagy nélküled?

Pirlo érkezésekor elég sokan szkeptikusak voltunk: jön egy vásott múltú, kiégettnek  tűnő ex-sztár vénember magas fizetésért, és azt várjuk tőle, hogy összefogja a Juve évek óta erőtlen középpályáját? Riválistól érkezve fog ez küzdeni? Két és fél szezonnal okosabban könnyen röhögünk magunkon: Szundi hetek alatt meggyőzött mindenkit, és a két bajnoki cím talán legfontosabb játékosa lett. Beszartunk, amikor az Udinese elleni találkozó elején megsérült. Viszont nélküle is megnyertük az azóta lejátszott bajnoki meccseket, nem is túl nehezen, sok-kevés gólaránnyal, hatalmas bicepszeket demonstrálva. Ilyen könnyű lenne pótolni, illetve talán még találóbb úgy a kérdés, hogy pótoltuk egyáltalán Pirlót ezeken a találkozókon?


(Csakazértsem a kézenfekvő U2-dalt kapjátok.)

A módszertan a következő: fogunk 3 meccset, végigtúrjuk a statisztikákat, majd jelentjük a látottakat. Három, egyaránt idegenben játszott találkozót választottunk: a Livorno, a Bologna és az Atalanta elleni vendégjátékokat, mégpedig abból kifolyólag, hogy mindhárom hasonló játékerőt képvisel (19., 17. és 15. helyen állnak a tabellán). Azért inkább idegenbeli meccsekről beszélgetünk, mert Pirlo nélkül csak a feltartott kézzel érkező, a pontszerzést már az öltözőben feladó Sassuolót fogadtuk, így kézenfekvőnek tűnt a komolyabb ellenállást kifejtő ellenfelekkel szemben lejátszott találkozókkal foglalkozni. Azért van értelme mind a bolognai és a bergamói vendégjátékkal szöszölni, mert a középpálya közepén emitt Pogba, amott Marchisio játszott (és itt is megbújt némi poén). A Galata elleni BL-zakót az irreális körülmények miatt hagytuk ki. Ha valakinek problémája van a választásunkkal, ÍRJON JOBBAT!!!!4

Annak, aki nem bicajbelsőben töltötte az elmúlt bő egy hónapot, frissek az emlékei arról, hogy mindhárom meccset megnyertük, ráadásul viszonylag simán. A csapatszintű mutatók a következőképp festettek:

pirlo01

A whoscored.com és a FourFourTwo StatsZone alapján

A lövések számában és a passzpontosságban nincsenek őrületes különbségek, viszont az feltűnő, hogy a Pirlo nélküli két meccsen jóval kevesebbet passzolt a teljes csapat, mint Pirlóval. Ehhez némi adalékként azt is nézzük meg, az egyes meccseken kik voltak legtöbbet játékban:

pirlo02

A whoscored.com és a FourFourTwo StatsZone alapján

A meccsenkénti átlag annyit mindenképp torzít, hogy Caceres átlaga mindössze 2 [ 🙁 ], míg mondjuk Chiellinié vagy Barzaglié 15 meccs passzteljesítménye alapján alakult így. Az mindenesetre látszik, hogy míg általában Pirlo 68 passzt teljesít egy meccsen, addig a helyette középen játszó emberek jóval kevesebbet: a Bologna ellen Pogba a saját átlagát épphogy meghaladó 46-szor passzolt, Marchisio bőven a saját (egyébként rettentően harmatos) általános passzszáma fölött, 50-szer ért labdába. Ha a fenti tábla utolsó oszlopából kivesszük a sajnálatosan kevés meccsen szót kapó Ingyánt, talán nem elrugaszkodott az a következtetés, hogy Pirlo és a standard védőhármas hasonlóan gyakran játssza meg a labdát. Ellentétben az általános menetrenddel, a Bologna és az Atalanta ellen is kevésbé hangsúlyos szerepet kapott a középpálya közepén játszó Szundi-helyettes. Tehát nem csak kevesebbet passzolt a csapat, a mélységi irányítóra is kevesebb teher hárult. A Livorno elleni találkozót pedig szintén felírhatjuk a kivételek közé: Caceres és Vidal azon a találkozón különösen aktívak voltak, köszönhetően elsősorban annak, hogy a Livorno a helyükön meg sem próbálta megzavarni az adogatást, Emeghara még csatárhoz képest is nullát védekezett. Nézzük a leggyakoribb passzkombinációkat, ezúttal szezonátlag nélkül (a StatsZone sajnos nem szolgáltat hasonló összesítéseket):

pirlo03

A FourFourTwo StatsZone alapján

Egyik meccsen sem a mélységi irányítón ment keresztül a legtöbb labda, sőt, elmondhatjuk, hogy a passzok volumenét tekintve az irányító egyik meccsen sem volt jelentős: a Livorno ellen Vidal és Caceres, Bolognában a védőtrió, az olimpiai városban pedig kifejezetten Barzagli volt a passzjáték origója. Külön érdekesség, hogy Atalantában a Barzagli-Llorente kapcsolat milyen gyakran fordult elő: ez aztán tényleg nem a szokásos labdatartós védők közötti alibi-passzolgatás. Conte vélhetően arra játszott, hogy az alapvetően veszélyes Cigarini, Moralez kettőst minél gyorsabban játssza át a csapat, és vigye rá a labdát a nem különösebben erős Migliaccio, Stendardo belső párosra, ami be is jött. Említést érdemel, hogy ezen a meccsen Llorente 10 alkalommal passzolt Teveznek, aki ezekből egy gólt is szerzett. Nézzük meg az irányítók passztérképét ezeken a találkozókon!

pirlo04

pirlo05

pirlo06

Lőjük le az egyik következtetésünket: a StatsZone grafikáin világosan látszik, hogy sem Pogba, sem Marchisio nem tudta hozni a lényegi Pirlót abban a mély pozícióban, amiben Szundit megszoktuk. Pogba hosszú passzait lazán lefülelték, és Marchisio is csak egyszer tudta eljuttatni a labdát a 16-oson belülre: akkor, amikor már ő is ott tartózkodott. Ehhez képest Pirlo a Livorno ellen hatszor is büntetőterületre játszotta a pettyest, és ebből háromszor pontosan, egyszer helyzetet érően. A passzok kiinduló pontja is beszédes: Pirlo nem adja haza a labdát, hanem aki már látott Juve-meccset, tudja, hogy még nyomás alatt is inkább lefordul az emberéről, vagy faultot erőszakol ki. Pogba ebben a szerepkörben túl messze játszik a kaputól. Marchisio viszont érdekes módon jobban játszott Bergamóban, mint általában: neki fekszik a pontos, kis kockázattal járó passzolás, akár akkor is, ha messzire kell továbbítani a labdát. A rontott passzai közül egyik sem hosszú; még szebb lett volna a nyílerdő, ha Marcsi nem lövi agyon négyszer is a vele szemben álló ellenfelet.

pirlo07

A whoscored.com alapján

Ahogy a passztérképeken is látszott, a tapasztalatlan helyettesek két dologban maradnak el Pirlótól, ami szorosan összefügg egymással: a kulcspasszok és a hosszú labdák számában. Csapatszinten viszont tudjuk produkálni a hosszú labdákat Pirlo hiányában is: az Atalanta ellen Barza (16/20) és Bonu (9/11), Bolognában pedig elsősorban Ogbonna (18/20) vette át ezt a feladatot.

Még egy érdekesség, amin mi is meglepődtünk:

pirlo08

A whoscored.com alapján

Míg Pogba hátul játszva a legtöbb mutatóban rontott a saját átlagteljesítményéhez képest, addig Marchisio több mutatóban is képes volt jobb teljesítményre. Egyrészt ez köszönhető annak, hogy Marchisio alapvetően gyenge szezont fut, amihez képest nem nehéz javulni, míg Pogbára pont az ellenkezője igaz. Másrészt kézenfekvő, hogy Pogba erényei kevésbé érvényesülnek közvetlenül a védelem előtt játszva, mint a kapuhoz közel. A Pirlo nélküli ideális felállás számunkra talán az Atalanta ellen látottakhoz áll a legközelebb: Marchisio a középpálya közepén, Pogba pedig saját, nehezen behatárolható posztján játsszon. Nézzük meg, mit művelt Pogba Bergamóban:

Forrás: FourFourTwo StatsZone

Forrás: FourFourTwo StatsZone

Ehhez nem kell különösebb magyarázat: egy gólpassz (sárga nyíl), három helyzetet eredményező átadás (világoskék nyilak), négy lövés, és emellett Polpo szinte az egész pályát bejátszotta. Conte szerencsére hamar kapcsolt, és a bolognai tapasztalatokból kiindulva Bergamóban a kapuhoz közelebb, valamivel szabadabb szerepkörben, a támadásokat hatékonyabban erősítve játszatta Pogbát. Double win: Pogba elől jobb Marchisiónál, míg Marcsi precízebb Pirlo-pótlék, mint a szerecsen istenség.

pirlo10Láthatjuk tehát, hogy Pirlo hiányában Conte nem kényszerült arra, hogy újra feltalálja a spanyolviaszt: Szundi nélkül valamivel kevesebbet járatjuk a labdát, ezzel együtt a lövések nem maradnak el, tehát célratörőbb, direktebb lesz a csapatjáték. A hosszú átadásokat Pirlo helyett valamelyik védő végzi, akár úgy, hogy a középpályát átívelve egyből csatárnak passzol (lásd Barza-Nándi kapcsolat Bergamóban). Nem csak az eredmények, hanem a statisztikák is megerősítik: Conte Juventusa egy kialakult rendszerben, céltudatosan működő gépezet. Pirlónak természetesen mihamarabbi felépülést kívánunk, mind a labdatartásban szerzett rutinja (szumma 2, igen, tényleg csak kettő eladott labdánál jár az egész szezonban, ez azért húbazmeg pozitív), mind a büntetőterület környékére irányuló passzai hiányoznak. De ne csináljunk magunk alá, ha esetleg a Roma ellen a kedvező hírek ellenére még nélküle kell kiállni: Pirlo nélkül is ez egy majdnem teljes csapat.

 • Hory94

  Először is: az Alice Cooper szám miatt már megérte idetévedni 🙂
  Én nem röhögtem mikor eligazolt Miláno szebbik feléből Szundi, mert várható volt hogyha minőségi emberekkel van körberakva, akik hajlandóak futni, akkor ezt a Serie A-t simán bedarálja, mert Zlatan lelépése és Tonyó szívbetegsége óta nincs mégegy hasonló kaliberű játékos, aki ennyire tudja mozgatni a csapatát.
  Pirlot nem lehet úgy pótolni, hogy hátrahúzom Marcit/Vidalt/Pogbát. Ugyan leírtátok, hogy de, lehet, de ezeket a csapatokat kérdés nélkül pofozni kell egy Scudettoért harcoló csapatnak, és amennyit én láttam ezekből a meccsekből ugyan meggyőző volt a csapat, nem hiányzott a dominancia, de én nem éreztem azt, hogy úgy tudnák kontrollálni a meccset, mint Szundival.
  Szerintem a megoldás nem az, hogy keressük, hogy ki tudja pótolni a posztját a jelenlegi keretből, vagy súlyos euromilliókért venni valakit. (Egyáltalán kit? Verrattinak még érni kell)
  Én kipróbálnám a 3-4-1-2-őt. Igaz kicsit offenzívnak tűnik és Marcit gondolkodás nélkül leültetném a padra, helyette Akár Q, akár Vucininc kezdhetne, és Tévezt húznám vissza trequartistának, mert ő tud és hajlandó melózni is. Gio is megoldás lehet, de őt gyengének érzem oda, de pl a fenti meccseken simán elment volna. Szerintem.

  • Szilveszter94

   A 3-4-1-2 nem igazán mondható offenzívnek… inkább defenzív csapatokra jellemző, akik két vkp-val akarják stabilizálni a középpályát – Pogba és Vidal közül a latinó talán, a frank semmiképp sem alkalmas erre; Tévezt trequartistának használni pedig óriási pocséklás az ő gólérzékenységével.
   Én a magam részéről amit megfigyeltem, hogy támadáskor, ha nekiszegezzük az ellent a kapujának, Barza és Chiello szeret fentebb lépni a középpályáig. Ez ravasz, de célszerűtlen; annyira nem tudják hatékonyan segíteni a támadásokat, mint egy klasszik szélső. Én inkább Bonuccinak adnék nagyobb teret ezen a téren, amolyan klasszikus söprögetőként – az ő korlátolt fentebb lépésével, valamint Tévez árnyékék pozíciójával és Pogba kötetlen szerepével kialakulhatna támadásban egy kissé fura 4-1-2-2-1, ami védekezésben minden gond nélkül visszarendeződne 3-5-2-re.

  • melakovics

   Az ötlet alapjában véve nem rossz, DE! Amit én megfigyeltem, hogy Chiellini pont a fentragadása miatt okozott megannyi problémát a szezon elején. Gátat kell szabni. Hol az egyik hol a másik menjen fel. de a kettő egyszerre sose. De ezt Conte is nagyon jól tudja. Pirlo-t pedig szerintem sikerült pótolni, kvázi olyan felállással, amibe nem kell. Azaz mégsem pótoltuk. Ördögi kör ez :P. A szerkezetekkel való variálással szerintem minimum nyárig kellene várni, mert télen tuti nem jön érdemi játékos, akivel másik felállást hatékonyan be lehet gyakorolni és elsajátítani. Még ha érkezik is Ménez és nyélbeütjük a Nani-Vucinic cserét, ezeknek kell idő. Szóval nekem a jelenleg használt szerkezet nagyon tetszik, mert ennyire gólgazdag pár meccset nem is tudom mikor produkáltunk utoljára. Ami szép helyenként szemnek is tetszetős játékal párosul. Szerintem Pirlo visszavonulása után a helyére nem fogunk venni senkit, mivel egyrészt nincs még eg ilyen ember, valamint megoldottuk most is lazán. Átvette más a szerepét. Ha nem is olyan hatékonyan, de közel ugyanúgy. @hory94:disqus : Amit írtál, nevezetesen, mint Scudetto esélyes csapat ezeket amúgy is verni kellett volna, igaz, de Conte első szezonjára és kicsit a másodikra is felhívnám a figyelmed. Mikor is ha az egyik elem formán kívül volt – nem kellett sérültnek lennie -, romokban volt a játék, ötlettelen foscunamit pakoltunk ki a pályára. Ellenben most Pirlo, mint legfontosabb láncszem kiesett, ennek ellenére lazán nyerjük a meccseket. Szerintem ez jelzésértékű. Jelzi, hogy tovább fejlődött a csapat és Conte mester is taktikailag. Én a nemzetközi szinten is nagy domborítást pont a következő szezonra várom.

  • Hory94

   Itt irreleváns Conte korábbi szezonjai, nyilván a játék jobban megy, mert nem egy bója Márti és egy lusta Vucinic van elől, hanem a játékban a liga legjobb csatára és egy labdával sem ügyetlen center, nem Giak a beugró, hanem Pogba, tehát minőségi erősödés is történt. Nem láttam az összes meccseteket, engem személy szerint nem is ez érdekel, hanem hogy hogyan lehet pótolni az egyik kedvenc focistámat. Szerintem a megoldás, mindenképpen a csapat mozgatásának/a játék szervezésének előre tolása (Zlatan) és mivel ez minden esetben plusz egy támadó szellemű játékost igényel (Nocerino), a középpályás védekezés stabilitása (Van Bommel). Zárójelben a Milanos példák, fent pedig, hogy én ezt hogy ültetném át a 3-5-2-be. A jelzőkbe kéretik nem belekötni 🙂

  • melakovics

   Zlatan nem mozgatott abban a csapatban, hanem fellőtték rá és megtartotta, és Nocerino sem a kreativitásáról híres, mostanában még a védekezést is csak alibizve csinálja. Szóval ez így nem jó példa. A csapatot viszont nem feltétlenül kell ennyire átalakítani. Ha maradunk a 3-4-1-2-nél, ahogy írtad, akkor a 3 védő értelemszerű, a középpálya közepén Asamoah és Vidal, szélés Lichti és ide kellene ember. én Kolarov-ot preferálnám. Míg az összekötö Pogba lenne, csak sokkal szabadabb szerepkörben, a csatárok is adottak. Nem kell itt annyira visszavonni és elvonni embereket az ideális helyükről. Megoldható ezek nélkül is. Ellenben jelenleg Cáceres is átpakolható lenne oda. De én továbbra is tartom, hogy 4-3-3 kell legyen a Pirlo nélküli felállás, Asamoah-Vidal-Pogba trióval a középpályán. Ha pedig jön télen Ménez, akkor már emberek szintjén is ehhez a felálláshoz akarunk igazodni. Ami a BL-ben szerintem kifejezetten jó. A három védős rendszer max bajnokság olasz kupa szintjén működhet!

  • Szilveszter94

   …és itt térnék vissza saját javaslatomhoz, miszerint a bátran fellépő Barza-Chiello páros helyett inkább Bonucci kapjon szabadabb teret ezen a téren, mert pont ez a lényege: ugyanazt a szerepkört töltené be, mint a 4-3-3 védekező középpályása, csak nem a középpályáról lép vissza, hanem a védelemből lép előre.

  • melakovics

   Jogos a felvetés, de én Bonu-t úgy tudnám elképzelni, mint Benitez a Chelsea-nél David Luiz-t. Feltolta kp-ra. Így a 4-2-3-1 így festene, ha érkezik Ménez : Buffon – Lichti,Barza,Chiello,Cáceres-Bonu,Vidal-Ménez,Pogba,Tévez-Llorente. Vidal cseréje Asamoah, Bonu-é Ogbonna. Szerintem ez így lazán működne!

  • s4tch

   menez egy semmirekellő, lusta, ingadozó formájú játékos. ha mirkót tavasszal kéthetente a halál faszára kívántuk, menezre minden meccsnap után halálosztagot küldenénk.

   legyen cuadrado a francia helyett. hol kell aláírni?

  • melakovics

   Mind igaz, amit leírtál róla, ellenben télen nála jobb opció nincs. Marha hülyén hangzik és szégyen is, de sajnos ez van. Nani 22 misiért ott rohadhat meg a ManU padján, annyit kanyarban nem ér és ráadásul rá is igazak a franciára írt dolgok. Cuadrado szerinten legjobb esetben is csak nyáron érkezhet, ha van esélyünk rá a többi kérő miatt.

   Ellenben ha olcsójános megoldás akarunk, akkor akár Gabbiadini akár Berardi is jó lehet Ménez helyén, mindkettő fiatal és szerintem megszakadna a mezért a pályán!

   Ha dobsz egy mélcímet elküldöm Marotta-nak ötleteimet valamint egy hivatalos önéletrajzot átigazolási gurunak. Ehhez persze kell a ti hathatós anyagi támogatásotok is 🙂

  • s4tch

   pont ezért lenne menez rossz igazolás. ha nincs olyan, aki valódi erősítés lenne, akkor nem kell senkit hozni. cuadrado csak álom, a lilák nem fogják pont ide elengedni.

   amúgy meggyőződésem, hogy giovinco jó lenne jobb szélen, és talán lassan pepe is bevethető lesz. van variációs lehetőség a meglévő keretben is, ezt a szezont le lehet tudni a meglévő emberekkel. bár szerintem jelenleg fölösleges formációt váltani, a bajnokságban működik a 3-5-2, az el meg még odébb van.

  • Enslaver

   Egyetértek veled. Én is annak a híve vagyok, hogy Marotta papa csak akkor nyúljon mélyen pénzerszényébe, ha tényleg a csapat számára fontos, univerzális játékost sikerül elorozni a riválisok elől. Teljesen felesleges egy rakás pénzt kidobni (magas fizetésükről nem is beszélve) olyan “hulladék játékosokra”, mint Análka, Bendtner (ők mondjuk ingyen érkeztek, de minek) F. Melo vagy Elia, akik lófaszt nem tudnak a játékhoz hozzáadni, viszont rabolják más, náluk jobb játékos értékes játékperceit. Ráadásul motivációjukkal is gondok vannak.

  • GabeTR

   Kellene egy normális balhátvéd:
   – Asamoah alternatíva lehetne középen (nem feltétlenül kell Nainggolan)

   – Lehet 4 védővel játszani (azért a mostani felállás inkább 5-3-2), ami sokkal offenzívabb
   Nem kell a világ legjobbja, egy német vagy angol fut-szerel-bead terminátor tökéletes lenne (játékosmegfigyelők ébresztő!) a fazont nem a balhátvéd adja a csapatnak

  • melakovics

   Igazából nem tudom, hogy per pillanat ki lenne az a játékos, aki elérhető, és minőségi erősíté lenne egyben. Középpálya közepére mélyítésre kell ember, de akár a 3-5-2 akár a 4-3-3 komoly szélsőket igényelne, amit nemhogy télen, de még nyáron sem engedhetnénk meg pénztárcaügyileg. Én inkább fiatalokkal oldanám meg a szélső posztokat, mint pl Gabbiadini és Berardi. Ideje lenne végre bátran a fiataljainkhoz nyúlni. De ha nem, akkor olvastam olyan híreket is, hogy Cerci-ért kvázi bármit megadnánk már télen. Szerintem nem ő a megfelelő ember, de Ménez-nél meglátásom szerint jobb opció.

  • Hory94

   Épp ezért írtam offenzív 3-4-1-2-őt, amiben gyakorlatilag nincs védekező középpályás. A két szélső védő azért lépked fel, mert Szundi, illetve az aktuális regista miatt egy középpályás a kaputól és a csatároktól messzebb helyezkedik, ezért a labda járatás miatt feljebb is mennek. Ez addig jó, amíg egy Pirlo osztogat, de abban a pillanatban amikor nincs olyan mélységi irányító, aki hasonló százalékban osztogat dől a rendszer.
   Ez van megoldva úgy, hogy a két szélső-belső védő fellép addig a vonalig, amíg a regista helye lenne, ezzel biztosítva a középpályás szűrést. (ide kell a két wingbackből is egynek visszazárni, ha gond van) Főleg, hogy az ellenfél is kevésbé fog támadóan fellépni, hiszen a trequartista elleni védekezés +1 középpályást igényel.
   Tévez gólérzékenysége nem ok, hogy nem húzzam hátra, ha ott jönnek ki az irányítói képességei, lásd a 2011-es Milanban Robinho 14 gólja abból a posztból, második hullámban érkezve, vagy egy évvel később Nocerino. Ez nálatok két beadni és kapu elé érkezni tudó wingbackkel jobban is működőképes lehet, mint a fenti Milan.

  • Szilveszter94

   Na jó, de pont Olaszországban nulla védekező középpályással? Azt még egy Asamoah-szintű munkabírással is szinte képtelenség lenne pótolni, főleg a Juve – a Juve-szinthez képest – nulla széljátékával. Attól függően, hogy mennyire támadó lenne a két belső középpályás, vagy 5 embernek kellene támadnia, vagy semmilyen szinten nem létezne a középpályás védekezés – a mostani Barcelona támad hét mezőnyjátékossal, de az is csak akkor, ha kétgólos hátrányban van; alap taktikai szinten, szélsők nélkül tökéletes képtelenség hatékonyan megvalósítani.
   Amit maga mond, hogy egy ilyen felállás plusz egy középpályást igényel az ellenféltől, nem igaz: a 3-4-1-2-ben középen 3+2 támadó játékos van, aminél a 4-3-1-2 a középpályán, a klasszik 3-5-2 a védelemben lesz emberfölényben, de még egy hagyományos 4-2-3-1 ellen sincsen emberfölénye támadáskor – védekezésben pedig három klasszikus csatárt pályán tartani luxus; főleg, hogy a Juve-csatárok többsége nem éppen Mandžukić-szinten képes letámadni.

   “Tévez gólérzékenysége nem ok, hogy nem húzzam hátra, ha ott jönnek ki az irányítói képességei” Tévez nem irányító. Két évig figyeltem őt a Manchester Unitedben, utána meg négy évig, ahogy a Cityben játszott. Köze nincsen ahhoz a szerepkörhöz, amiben Robinho szeret játszani… a brazil legjobban a szélről befelé törve, vagy a csatárok mögött kötetlen szerepben érzi jól magát, de nem tud góllövésben 20+-os idény(eke)t produkálni, viszont Tévez igen. És mivel a Juvénak van egy olyan kreatív és jól passzoló játékosa, mint Pogba, vétek lenne elszívni előle a levegőt… a minta ebben a csapatrészben a 2009-es Wolfsburg lehet, ahol Misimović szórta az asszisztokat, és előtte a Grafite-Džeko páros ontotta a gólokat – a brazil 28-at, a bosnyák 26-ot. Itt Pogbáé lenne az asszisztkirály szerepe, míg Tévez árnyékékként, valamint Llorente centerként termelne – legalábbis ketten együtt 40 gólra képesek (nem feltétlenül fognak ennyit lőni, de a potenciál megvan bennük).

  • rakkenroll

   “Szerintem a megoldás nem az, hogy keressük, hogy ki tudja pótolni a posztját a jelenlegi keretből, vagy súlyos euromilliókért venni valakit. (Egyáltalán kit? Verrattinak még érni kell)” -de igen, jelenleg pótolni kell a posztját, mert amíg nincs Ribery-Robben szintű széljátékunk, addig ezt a szerkezetet tökéletesitgeti Conte, kisebb-nagyobb változtatásokkal, ami érthető, hisz működik. Néztem pár PSG meccset, Verratti nagyon jól tolja, és nekem mondjuk nem Szundi pótlására kellene, hanem csak mert fasza spíler.

 • Enslaver

  Én a De Rossi, Montolivo kettősből csáváznám el az egyiket Pirlo pótlására. Bár mindkettő rivális csapatban játszik, de mindketten rendkívül tapasztaltak, válogatott szinten is aktívak és jól látnak a pályán. De Rossi szokott a válogatottban is visszavontabb szerepkörben tetszelegni, Szundival egymást kisegítve/kiegészítve. Sajnos kb. nulla annak az esélye, h ilyen játékosokkal nyélbe lehessen ütni egy esetleges transfert, mert a Milan és a Roma nem feltétlenül akarják a rivális csapatot erősíteni. Verratti habár nem teljesen kiforrott játékos (az olasz játékosok általában később érnek be), de meg van benne a potenciál, h hosszú távon a csöves szakállú úriembert pótolja. Többször hangoztatták már azt is, h esetleg Xabi Alonso nálunk köthet ki. De sajnos már ő sem túl fiatal, ezért ezt a klasszikus mélységi irányító nélküli állapotot ő is csak rövid ideig tudná megszüntetni.

  • Enslaver

   A legjobb megoldás persze az lenne, ha klónoznánk Pirlot. Szinte lehetetlen őt pótolni (a jelenlegi keretünkben nincs is megfelelő helyettese), mert hihetetlen játékintelligenciával bír és rendkívül jól fedezi a labdát, tőle elvenni a bőrt szinte lehetetlen. Jó volna klubon belül kinevelni a helyettesét, de Marronét is elsóztuk a Sassuolonak, pedig benne látok fantáziát. Conte jól tudja, h mi válik a hasznára, és a folyamatos játszatástól mindenképp fejlődik. Az a baj, ha tényleg egy érett, jó játékos válik belőle, akkor egy rakat pénzbe fog az nekünk fájni, h a játékjogának másik felét visszaszerezzük. Ő lehet még egy alternatíva, ha Conte továbbra is makacsuk ragaszkodik ehhez a kikopó félben lévő mélységi irányítós szerepkörhöz. Bár, h Pirlo magasságba nem fog érni a srác, az már most látszik…

  • Taxy

   Császár Gábor? Irányító és a szakálla már jó 🙂

  • Enslaver

   Nem egészen rá gondoltam, de egy próbát megérne. Bár már ő sem egy mai gyerek, de jól bánik a labdával, csak kár, h nem a foci labdával ügyeskedik, de ki tudja lehet, h lábbal is jó… 🙂

 • rakkenroll

  A jó öreg Alice, pusszantás érte! Van meló eme irományban, nem kevés, tetszett. Ahogyan Ogbi játéka is nagyon bejött a Bologna ellen, ilyen fiatalon, ilyen rövid idő alatt így feltalálni magát, nem semmi… van potenciál a keretben hál’istennek.
  A csapat remekül helytállt, de nekem hiányzik Szundi, szeretem az elegáns játékosokat.

 • Provokator67

  Nem vót rosz,de I észrevetel,Ándreja nem fut sokat igy a hejere siman bellehettne teni Trezegét es akor meglene oldwa ez az egesz kalamalyka.Yó llehet görönggyös lene,de szerrintem ot Widál ess DeCelyje tuddna egy ojan őszjatekót proddukkállny ,hógy paDoinn lönné a golljaink V harmmadát.

 • Provokator67

  Faszomat az egészbe ilyenkor lendül jó formába Bendő és Análka is…kérem vissza Matrinnyót,és dzsovinkó mehet milánóba törpepornózni.

 • Provokator67

  Szurkolói szemmel kurva egyszerű.Ha a professzor sérült:
  -középen Vidal und Pogba Tevez PLAYMAKER(JUJ)v. Vidal-Asa,Pogba PLAYMAKER(SOKLESZ)
  -a lényeg,hogy a kis drogos üljön a padon,mert szétbasz az ideg amikor látom ebben a szezonban…de ő a futuro ca…lófaszt az
  Bocs,de nekem nem tetszik ez a számhalmaz,mert számokban nem lehet kifejezni ezt MOST! vagy de?

 • Kelosz

  Sziasztok!

  Nem ide tartozik, de aki tud pár jó tippet adni szívesen fogadom.
  Május 18-án végre utazhatok a Juventus Arena-ba. Mire érdemes figyelni, mit érdemes és mikor megnézni (múzeum)..stb. Szívesen fogadni pár tippet olyanoktól akik már voltak az új stadionban. Köszönöm.

 • HungarianMotorMouse

  Micsoda nevek pörögnek Karácsony óta a Tuttosporton: Mandzukic, Menez, Nani, Di Maria! Használható szélsőkkel és az élőszövet-a-fémvázon-horvát-terminátorral sokat kell majd alsót cserélnünk jövőre! Borzongás a köbön…

  Forza a Marotta!

  • Kelosz

   Di Maria kizárt, érte Vidal/Pogba duóból kellene valakit adni. Nani, 22 millárét maradjon a munál. Menez ingyen jöhetne télen, mert szegény Pepe nagyon lassan épül fel. Mandzukic, nem fog Llorente mellé érkezni.

  • HungarianMotorMouse

   Tudom, hogy az olasz sajtóban megjelenő híreket osztanik kell 20-22-vel, de azért az önbizalom, ami soraidból árad magával ragadó. Menez szerződése nyárig szól, előbb nem valószínű, hogy letenné Marotta a garast érte. Szerintem Nani – ha nem is olcsó – hasznos igazolás lenne, Vucsi és Q eladása rezsicsökkentésként hatna a megvásárlásához. Gio, Pelus és Padoin szintén távozhatnak, ha nem is sokkal, de ezek az eladások is erősítenék a bevétel oldalt.

   Mandzukic szorul kifele a robotcsapatból, az utolsó csepp a pohárban Lewa érkezése. Izgalmas téli mercato elé nézünk, ami ki fog hatni a júniusi igazolásokra is. Szóval…meglátjuk. Szerintem. Merjünk nagyok lenni.

  • Kelosz

   Menez-el nem számolnak a PSG-nél, ezért jöhet majd ingyen télen, sztem. Vucsi és Q eladása + még Gio is? Aztán csatárunk marad 2? Azért az elég problémás lesz, még ha Mandzukis érkezik is. Q-t biztosan nem adnám el, kiváló cserecsatár és elég sokoldalú, a mostani nyilatkozatai alapján pedig beállt a sorba, így Conte-val is javult a kapcsolata. Amúgy pedig tényleg, jó lenne, ha nagy nevek is érkeznének, de azért az olasz sajtó forrásai kérdésesek.

  • s4tch

   nevek nagyon ritkán mozdulnak télen. (menez nem név.)

   marotta egyébként londonban van, a chelsea-vel tárgyal de bruyne kölcsönvételéről. a belga sem ügyetlen, de abból a keretből mata az, akiért bankot robbantanék. nem játszik, nem kell mourinhónak, biztosan mozdítható, és mégsem menez kategória.

  • MrOrange

   Így van, Matát nagyon jó lenne megpróbálni! Megoldhatnánk a Pirlo kérdést, és talán hajlandó is lenne jönni. Viszont biztos drága lenne, főleg ha a City, PSG, Monaco is beszáll.
   Én alapvetően a téli igazolgatás ellen vagyok, de ha Matát meglehetne szerezni, az nagyon fasza lenne. De sajna szerintem álomkategória. Menez, Nani félék meg ne jöjjenek.

 • Enslaver

  Leginkább akkor lennék boldog, ha Yaya Tourét valahogy meg tudnánk kaparintani a Man. Citytől (ami inkább csak egy perverz álom). Elképesztően lát a pályán, nehéz leütközni, mert bitang erős, viszonylag gyors, és jó labdákat ad. Annyi mélységi labdát nem oszt, mint Pirlo, de legalább annyira hasznos, mint az olasz. Ez inkább csak egy utókarácsonyi kívánság, mert a Juve sem érdeklődik utána, de ha mégis ezt tenné, akkor sem adná el a City az egyik legjobbját.

 • Pingback: A kisherceg, a nyurga és a kölök | Bianka néni()

 • Pingback: A 60 milliós dilemma | Bianka néni()