Így láttuk az őszi Juventust – szerkesztőségi értékelő

A minap a Juventus lejátszotta az utolsó 2013-as meccsét a messzi Atlantában, mi pedig annak ellenére summázzuk a szezon első felét, hogy a Romával és a Cagliarival még nem játszottunk. Mert mi ezt is megtehetjük. Közös korai gondolatmagömlés következik.

Elégedett vagy azzal, amit augusztus 18. óta mutatott a Juventus?

benito: Összességében egyáltalán nem. A Fiorentina elleni gyufa óta eltelt bajnoki időszakkal igen, de ami előtte volt, az közel vállalhatatlan, a BL-kiesés miatt meg nem mertem kimenni az utcára napokig.

Darti: Ijesztő kezdet után, rémes kiesés a BL-ből. Egyébként szépen játszunk, jók vagyunk. Elégedett lennék, ha nem estünk volna ki ilyen vállalhatatlan fos módon.

Dino: Maradéktalanul. A BL-t csak felesleges tehernek tartottam eddig is, a bajnoki cím sokkal fontosabb.

s4tch: Nagyjából igen, bár a BL-kiesésen még kérődzök, hogy emészthető legyen.

Tyler: Sem különösebben elégedett, sem elégedetlen nem vagyok. A Fiorentina elleni meccset követő sorozatunk elismerésre méltó, a BL szereplésért pedig nagyon szégyellnie kellene magát mindenkinek a klubnál.

Ki eddig a szezon embere? Ki a legnagyobb kutyaütő?

benito: Pogba és Vidal a két legegyértelműbb, de Tevez is fasza, és Llorente is kellemes csalódás. Ha csak egyet lehet mondani, akkor S4tchy. A legnagyobb kutyaütő nem kérdés, hogy a kis köcsög Marchisio.

Darti: Nekem több ember is nagyon kellemes meglepetés. Llorentében egy büdös percig sem hittem, mégis egészen gördülékenyen szorította ki Vucsit a kezdőből (és nem is nagyon bánom), Tevez kiváló. Vidal és Pogba egészen csodálatosak. Ha mindenkit saját potenciáljához, vagy a vele szemben támasztott elvárásokhoz viszonítunk, egyértelműen Marchisio a legnagyobb csalódás. Padointól nem várok nagyszerű játékot, így nem tudja lenyomni kutyaütőségben Marcit.

Dino: Nincs olyan sok jó egyéni teljesítmény, mint az elmúlt két évben. Ha meg kell valakit említeni, akkor Vidalt említem. Marchisio viszont nulla.

s4tch: Tevez meglepően gyorsan ráérzett az olasz viszonyokra, Vidal mellett ő az, aki eléggé kiegyensúlyozott. Az elmúltkétév kulcsemberei közül Chiellini és Marchisio az elfogadható és a határszar között hullámoznak.

Tyler: Ja, Tevez és Vidal jók, Chiellini pedig erősen hullámzó teljesítményt nyújt. Emellett én örülök Llorente jó játékának, még őt emelném ki.

marchisio

Kevés, kevesebb, Marchisio.

Mi volt számodra az évad eddigi csúcspontja?

benito: A Del Piero-könyv megjelenése, és a sajtóbemutató, amin sok magyar juventinóval együtt néztük a Real elleni 2-2-t. De az sem volt rossz, amikor Tylerrel gondoláztunk Velencében.

Darti: Jól indult az idény, a Lazio szuperkupás megsemmisítésének helyszíni megtekintése egészen csodálatos élmény volt, azóta talán a Napoli leverése tudott őszinte mosolyt csalni az arcomra.

Dino: Alex könyvének magyarországi megjelenése, valamint a Napoli elleni győzelem.

s4tch: A legjobban egyértelműen a Napoli ellen játszottunk, a legnagyobb katarzist viszont az Udinese elleni, utolsó pillanatban eldöntött meccs okozta.  A Sanyi-könyv miatt nagyon büszke vagyok Dinóra és Benire.

Tyler: Különösebb katarzist nem éltem át, talán a Lazio szétverése a Szuper kupán és a Napoli elleni győzelem volt a két legjobb pillanat.

Az ősz mélypontja kétségkívül a korai BL-kiesés. Ki, mi okolható leginkább a trágya szereplésért?

benito: A BL-ben semmi nem sikerült, amit vagy azzal magyarázunk, hogy ott sokkal jobbak a csapatok, mint a Serie A-ban, vagy azzal, hogy a patrióta érzelmű olaszokra külföldön lila köd ereszkedik. Szerintem meg kellett volna nyerni ezt a csoportot a 4. fordulóig.

Darti: Szerintem a Conte-féle formaidőzítés nem jól sült el. Egyébként ez a korábbi Juvékra is jellemző volt, ergya játékkal továbbbukdácsolunk a csoportból, tavaszra pedig terminátorok leszünk. Idén nem jött be. Se fejben, se játékban nem volt a topon a csapat a BL-meccseken.

Dino: Az, hogy a csapat tisztában van az olaszországi tradíciókkal, és tesz a BL-re. Nagyon helyes.

s4tch: A védők és Pirlo pocsék formaidőzítése.

Tyler: A csapat egésze.

Nyakunkon az általában tűzoltást célzó téli átigazolási piac. Hol nyúlnál a kerethez?

benito: olyan támadó szélsőt vennék, akivel lehet 4-3-3-at játszani, és kéne egy rendes bal szárnyvédő is. Ha nem kerül sok pénzbe, frissítenék egyet a csatársoron is: menjen, akinek mennie kell, és jöjjön valaki, akiben van potenciál, de fiatal és olcsó.

Nem idegen neki a fekete-fehér.

Nem idegen neki a fekete-fehér.

Darti: Nem hiszem, hogy nagyon nyúlkálni kéne. Elméletileg ezzel a kerettel teljesíteni lehet az idei célokat.

Dino: Sehol. Az idei célok eléréséhez ez a keret tökéletes.

s4tch: Cacereshez nyúlnék legszívesebben.

Tyler: Télen sehol, csak ha adódik valami rendkívüli lehetőség a piacon.

Mire hívatott a csapat a szezon második felében?

benito: Bajnok és kupagyőztes lesz a csapat, az EL-t nemtom, majd meglátjuk, mennyire vesszük komolyan.

Darti: Ha leverjük a rómaiakat a következő bajnokin, akkor nem szabad már elengedni a bajnoki címet – nem a pontelőny, hanem amiatt, mert bizonyítjuk, hogy mindenkit le tudunk verni. A kupában a C-csapat nem tud majd nyerni. Az Európa Ligában viszont jó volna odatenni magunkat, ha már hazai pályán lehetne döntőt játszani. Úgyhogy lécci.

Dino: Megduplázza a jelenlegi előnyét, és nagyjából 10-12 ponttal többet szerez majd a végén, mint a második helyen végző bárki.

s4tch: Én fostos vagyok, nem veszem még biztosra a scudetto pajzsot. Az EL-t sajnos le fogjuk szarni, a kupát illene végre behúzni.

Tyler: Mindent meg kell nyerni, az ettől eltérő eredmény csalódás.

Végül a kérdés, amely mindenki fantáziáját birizgálja: mit fogsz viselni a Bianconeri Blog szilveszteri évzáró gigapartiján?

benito: valami visszafogottra gondoltam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Darti: Dinót.

Dino: Semmit.

s4tch: Kutattam a szerkesztőségi szekrényekben, már tudom, hogy mit kapok Tylertől karácsonyra:

will-fuck-for-vodka

Értem a célzást. (;

Tyler: Vodkát.

merry-christmas

Kívánunk minden kedves előfizetőnknek rengeteg méregdrága karácsonyi ajándékot és anyagi javakban gazdag új évet!