And now for something completely different

Llorente, decukigyerekek, Buffon, jaj, Padoin, mármegintmicsinálszMarchisio, megérdemelt győzelem, faszomBonucci, csak begyötörtük, spirito, pluszhárompont meg a franc tudja, még mit lehetne írni a tegnapi meccsről. Igazából persze mind felesleges karakterszaporítás lenne, hiszen a legfontosabb dolog valószínűleg az a ma délutáni hír, hogy Pirlo sérülése súlyos, és nagyjából két hónapot hagy ki (a firenzei Mario Gomez szeptember közepén ugyanilyen sérülést szenvedett, és még mindig nem tért vissza). A gyenge idénykezdet után Szundi jó pár meccse újra a csapat meghatározó játékosa volt, szóval nem intézhető el vállrándítással a kiesése.  Na, és akkor jön a kérdés: mi lesz most akkor? Lehet-e Pirlót pótolni? Kell-e Pirlót pótolni, vagy játsszon mást a csapat?

Az első kérdésre szerintem meglehetősen egyszerű a válasz: mivel nem sokan játszanak világszínvonalon abban a szerepkörben, mint Szundi, és közülük egy sem ül a Juve cserepadján, így valamilyen változtatásra szükség lesz (persze az állandóan az átigazolási piac lázában élő olasz sajtó már találgat is, hogy vajon igazol-e valaki a Juventus januárban.). Az egyik lehetséges megoldás persze, ha a csapat nagyjából hasonló játékot próbál játszani, mint eddig, és a vasárnapi meccshez hasonlóan Pogba játszik registaként – a baj, hogy azt láthattuk, hogy a francia azért nem erre a posztra született. Vagy más kerüljön Pirlo helyére? Erre kevés esélyt látok: Vidalnak nem ez a helye, Marchisio továbbra is súlytalan, Asamoahról nem tudom elképzelni, hogy a védelem előtt összeszedje a labdát, és Tibi bácsiként szórja őket a többiek felé. (Padoinnal meg ne vicceljünk.) Azaz bár szólnak érvek amellett, hogy ne adjuk fel a bevált 3-5-2-t, én mégis azt hiszem, érdemes lenne mást játszani a csapattal.

conte_different

A BL-ben nem tűnt rossznak a 4-3-3, amihez vannak is megfelelő emberek: Pogba, Vidal és Marchisio (esetleg Asamoah) elég a középpályára, egyedül a balhátvéd posztja tűnik problémásnak, viszont saját édesanyján kívül valószínűleg én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy ha nem sérül meg, és sorozatban bizalmat kap, De Ceglie hozhatja azt a posztot. Vagy ha ő nem, akkor Peluso, csak ne Chiellini.

Vagy meg lehet próbálni a tegnap a meccs végén alkalmazott taktikát, amikor Tevez visszább lépett trequartistának, előtte pedig mondjuk Vucsinics és Llorente játszik. Ami azért is lenne jó, mert Vucsinics úgy másfél évig alappillére volt Conte “három registás” játékának Bonuccival és Pirlóval, azaz a játék építésében, az előkészítésben lehetne számítani rá, így nem veszne ki a kreativitás a játékból.

Amúgy kár, hogy Pepe már csak fizetett szurkolója a csapatnak, mert vele akár egy 4-2-3-1-es felállás is mehetne, Llorente mögött a Pepe, Tevez, Gio trióval, védekező középpályásként meg Vidal és Pogba tolhatná.

És hogy igazoljunk-e valakit január elején Pirlo helyére? Van-e olyan játékos a piacon, akit mozdítani lehet, és azonnal bevethető, előrelépést is jelent a mostani kerethez de Pirlo felépülésével tűri a rotációt/kispadot? Ha nincs ilyen, akkor legfeljebb más posztra lenne érdemes igazolni, hogy legyen normális szélsőnk, vagy balhátvédünk. Marronét ne hozzuk vissza, mert játszana egy hónapig, aztán nyárig kapna másfél percet – neki pedig játszania kell, hogy a Juve kispadján elvesztegetett játékidőt pótolja.

Végezetül, hogy két baljós párhuzamot ne felejtsek el (és hogy vészmadárkodva provokátorkodjak): 1998 őszén Del Piero sérülése az Udinese ellen azt eredményezte, hogy a csapat összeomlott, és vezető helyről végül csak az Intertotó kupáig sikerült eljutnia. Az egy a mainál sokkal erősebb csapat volt, egy, a mainál erősebb bajnokságban. Persze Alex valószínűleg még a mai Pirlónál is fontosabb játékosa volt a Juvének. A másik párhuzam közelebbi, és sokkal reálisabb: Totti sérülése után az addig 100%-s Roma megtorpant, és elveszítette a vezető helyét. Ez lesz velünk is? Vagy nem? Kiesünk a BL-ből, vagy szétverjük a törököket?

valasz

 • Tonhalacska

  Azt sem felejteném ki az egyenletből, hogy Pogba tegnap úgy mozgott mint aki még mindig nem emésztette meg a szombat esti bukakke termését. Vidal a 65 perctől kezdve ugyanaígy.

  • bukkake, a pontatlanságot nem kedveljük

  • Tonhalacska

   Az “ugyanaígy” nem is zavart?

  • az velem is előfordul

 • _daneeka31

  Tavaly is akkor került kisebb hullámvölgybe a csapat, amikor Pirlo lesérült. Pontosabban idén januárban. Szerintem a háromvédős játék maradni fog, tehát egy 3-4-1-2-t lehet elképzelni Tevezzel trequartistában.
  Amúgy a Real ellen idegenben Pirlo nélkül is egész jól játszott a csapat, ráadásul emberhátrányban.
  Szomorú a dolog, de legalább lesz egy 2 hetes szünet ebben az időszakban. Szerintem télen nem lehet megfelelő helyettest igazolni, a csapatnak saját erőből kell megoldania ezt…

 • Merlin91

  Azért Pirlo, minden nagyság, tisztelet stb. ellenére már nem ugyanaz, mint Del Piero volt, mármint a Juvéban betöltött szerepét illetően. És a BL-ben rendesen látszott – a Real ellen -, mennyire elég az ő sebessége. Úgyhogy hosszú távon nem jár rosszul a Juve, ha talál valaki mást, ill. más felállást.
  Végre Conte bizonyíthatja, hogy az ordítva motiváláson kívül máshoz is ért. Jó, ez amolyan “poén” volt.

 • _daneeka31

  Ja, Candrevat meg lehetne próbálni elhozni a télen, de nem lesz könnyű. Ő illene a hosszútávú tervekbe, és már játszott is a csapatban.

 • Tomi

  Én félig aludtam a meccs alatt, de amit láttam Marchisioból az most tetszett. (és nem csak a bájos pofijára gondolok:))

 • apollo440

  Húzós lesz így, de ha ezt kibekkeljük, és továbbmegyünk a bl-ben, nem lesz gáz. A bajnokságban ki lehetne próbálni a bal oldalon pelusot, asamoah középen, marci előrébb.

 • rakkenroll

  Basszus, ez most nagyon nem hiányzott. Konstantinápolyban nem lesz gond szerintem, Conte a bajor kettős csapás óta már úgyis valami teljesen mást akar játszani Itálián kívül, hátha összejön, legyen az bármilyen formáció. Pirlót én is leginkább Verrattival pótolnám, de még inkább erősítenék bal szélre.

 • s4tch

  licht felépülésével tudok egy fasza balbekket: caceres. ja, és simán játszanék 4-5-1-et, vagy 4-4-1-1-et, ha úgy jobban tetszik.

  buffon – licht, barza, bonu, caceres – marcsi, vidal, pogba, kwadcsi, tevez – nándi (a real ellen ilyesmi volt az, amit 4-3-3-nak csúfoltak az újságírók)
  buffon – licht, barza, bonu, caceres – marcsi, vidal, pogba, kwadcsi – tevez – nándi

  • rakkenroll

   Nem rossz!… én mondjuk hosszabb távon számolnék még DC-vel és Islaval, tudom, előbbi többet sérült mint nem, de hátha most tovább bírja, utóbbiban pedig sokkal több van, mint amit eddig mutatott, éreznie kéne kicsit jobban a bizalmat lehet.. Asamoah is tatrtogat még meglepetést szerintem belsőközéppályásként, akár DC-vel balszélen. Meglátjuk, ahogy Tyler írja, a választ majd….

 • consminor

  a szövetségnek meg nem tetszett, hogy nem a fojza szólt, hanem a mejda

 • pieroad
 • Enslaver

  Pogba sztem a Pirlo hiányával keletkezett űrt is be tudná tölteni egy új fajta MVP középpályával, ha nem is ugyanabban a szerepkörben, amennyiben végre hanyagolja az önpolírozást (önfényezést). Pirlo igaz csak lépésben közlekedik, de még mindig olyan labdákat oszt, amit csak kevesen tudnak utánacsinálni, ezért nem lesz könnyű nélküle. Ez egy jó lehetőség arra, h a vezetőség felmérje a helyzetet kit lenne érdemes leigazolni télen, akár már Pirlo utódjának vagy egyéb hiányposzt betömködésére. Verratti jó megoldás lehetne, és el is tudnánk hozni a PSG-től csak akkor lehet, h annak az üzletnek Pogba is a részét képezné, mert őt nagyon szeretnék a soraikban tudni. De egy Verratti Pogba csere + 40 misit perkálnak még a párizsiak Pogbáért, akkor rendben vagyunk… 🙂

 • Juventino

  Verrattinak én is örülnék, két hónap játék, utána “betanítja” az öreg az inasát és aztán vagy marad Pirlo vagy nem. Én is kedvelem Szakáll Gyepált, de lassan lejár a szavatossága sajnos, a Galata ellen pedig talán még jobban is jön egy “combative midfield”, bár Marci tényleg kezdhetne már valamit magával. Pirlo egyedül a szabadrúgásoknál fog hiányozni, mert évek óta először nincs jó lövőnk Szundi kiesésével. A szögleteket viszont intézményesen el kéne törölni vagy becserélni minden ötödiket egy 11-esre, mert azokat Vidal legalább belövöldözi, de ezek a sarokrúgások rendre elveszett labdának bizonyulnak, még Llorentét sem tudjuk fejbe lőni az ötösnél…

  • s4tch

   giovinco jól lövi a pontrúgásokat, csak 1. sérült 2. a tevez-nándi duót miatta nem fogja megbontani conte.

   amúgy a legújabb pletyka, hogy berluska visszafogadná a tékozló fiút, így – a pletyka szerint legalábbis – előfordulhat, hogy szundi visszamegy milánóba.

 • Enslaver

  A szögletek nálunk tényleg tragikusan trágyák. Pirlot is sok kritika éri, h miért nem tudja betekerni a lasztit úgy, h esetleg abból vmi veszélyt is kialakíthassanak a támadók, de ő legalább az 5-ös környékére be tudja tenni (Tévez még ennél is árnyaltabb szögletrúgó tudást “csillogtat”). Sajnos már annak is örülnünk kell, h nem kontráz le bennünket minden esetben az ellen a szögletek után. Érdekes módon, amikor a chilei mindenes állt oda a sarokra, neki sikerült egészen veszélyesen betekerni a labdát. Lehet, h többször kellene a jövőben Vidalra bízni a szögletrúgás tudományát, mert a végén még összejön egy szögletgól a szezonban.

 • KennyPowers

  A múlt irigylésre méltó tekintete örökkévaló újrakezdésre sarkall.

  • KennyPowers

   Illetve: A férfi szüntelen vándorlása cselszövő dallamokból táplálkozik.

 • Taxy

  Pirlo sérülésénél is rosszabb, hogy ezt az írónak csúfolt arcot betettétek (még írni nem tud, bár már van egy csomó regénye :P). Viszont legalább a kommentrendszer múkodik.