Tekerd, szívd!

Isten hozott mindenkit a Bianconeri Blog szerkesztőségében, ahova most érkeztem meg. Vastagon borít mindent a szivarfüst, de ezen keresztül is érezni a drága konyak és az izzadt férfitestek kellemes illatát.Meghívott szakértőnk Kovács II Kálmán, a 23-szoros válogatott balhátvéd, aki több évadot lehúzott az angol és a német másodosztályban, valamint Brazíliában is volt próbajátékon! Ő fogja hozzáértő hozzászólásokkal feldobni egyébként atomgyenge beharangozómat!

Bolognába utaztak a srácok, mert nekik szerencsére szóltak, hogy pénteken kell játszani.

A kezdőcsapat a következő: Buffon; Barzagli, Ogbonna, Chiellini; Isla, Pogba, Vidal, Marchisio, Peluso; Quagliarella, Vucinic.

Mit gondolsz erről, Kálmán?

Nos, a kapuban még mindig Buffon van, aki mostanában kezd magára találni, a védelemben némi meglepetést jelent Ogbonna feltűnése, de ő is nagyon magabiztos, bár én jobb balhátvéd voltam nála mindig is. Pirlo hiánya számos kérdést vet fel bennem, például azt, hogy hogyan fogja a Bianconeri átvészelni ezt az időszakot, hiszen Pirlo a középpálya rutinos öreg rókája, vajon át tudja venni a szerepét az ifjú titán Pogba vagy a harmatgyenge idényt futó Marchiso?!

Igen, Kálmán, ez minket is nagyon foglalkoztat. Ha szerteágazó figyelemmel követed a Serie A küzdelmeit, akkor emlékezhetsz arra, hogy Marchisio utoljára talán éppen a Bologna ellen volt képes jó teljesítményt nyújtani az előző idényben!

Talán megnyugtató lehet a tudat, hogy a Bologna elég gyengén kezdte a bajnokságot, mindössze ugyanannyi pontja van, mint a legfelső kiesőhelyen lévő Livornónak, és csak hárommal több, mint a seggutolsó Cataniának!

KIIK: Nos, igen. De a labda gömbölyű, bármi megtörténhet, főleg, ha ilyen felforgatott középpályával áll ki a vendégcsapat Islával és Pelusóval a két szélen. 

Köszönjük, Kálmán, de nem kérdeztünk most. Igyál inkább.

A csapat az utolsó hat mérkőzését magabiztos játékkal nyerte meg, húzta be. A BL-ben is javuló tendenciát mutatnak a fiúk, reméljük, hogy nem homályosítja el a tekintetüket a Görögországban lejátszandó sorsdöntő mérkőzés!

Egy győzelemmel nyomás alá helyezhetnénk a követőinket, hiszen 6 pontra húznánk el a második helyezettől. Ha visszatekintünk az időben, akkor láthatjuk, hogy a spagettis csapat az elmúlt 9 Juventus elleni hazai mérkőzésén nem tudott nyerni, ráadásul náluk többet csak az újonc Sassuolo kapott.

Kálmán, mit szólsz hozzá, hogy mind a két alapcsatár pihenőt kapott a mai mérkőzésre?

KIIK: Igen, nos, ez valóban nagyon érdekes. Ez egy fontos jel, azt jelzi, hogy pihenniük kell.

Bizony, köszönjük a szakértő észrevételt. Egyben megjegyezném, hogy Q megérdemli, hogy kezdőként kapjon helyet, Vucinic pedig hosszú sérülés után került vissza a kezdőbe, kíváncsian várjuk, hogy milyen teljesítményt fog nyújtani.

Vidal nemrég hosszabbította meg szerződését, a távoli 2017-ig. Ez nagyon jó hír, Kálmán, veled hosszabbítottak ilyen hosszú időre valaha?

KIIK: Én igazán hűséges játékos vagyok, több csapatomban is lehúztam akár két évet is, de ezután általában nem tudtak megfizetni egy hozzám hasonló klasszist. Ilyenkor hűség ide vagy oda, szedtem a sátorfámat. Szerintem érthető. 

Az előbb mutatták Marottát a lelátón. Félprofilból kezd egyre inkább Moggira hasonlítani ebben a kabátban. Ennek lehet örülni is, meg nem is.

gianluigi-buffon-wife-alena-seredovaA hírek szerint Buffon ezt a nőt (a feleségét) csalta meg.

Mi nem hisszük el természetesen.

Kálmán, te megcsaltad valaha a barátnődet vagy feleségedet?

KIIK: Hazugság, sosem feküdtem le mindenkivel, csak aki hajlandó volt rá!!!! 

 

 

 

Elhangzott a kezdő sípszó. Sárga mezben vagyunk. Biztosan láttátok már ezt a képet:

juveminions

 Vajon miért van Marchisiónak csak egy szeme?

KIIK: Közben nem tudom nem észrevenni, hogy megy a meccs!

Pogba, a Golden Boy játszik Pirlo helyén. Ezt megpróbálta már korábban is, mérsékelt sikerrel. Hátha most belejön. Figyeljük Marchisio játékát, aki kimondottan sértődött, motiválatlan játékos benyomását kelti egész idényben.

6. perc – Quagliarella lába sült el, a labda jócskán mellé ment. Pogba is lőhetett volna, de inkább passzolt.

9. perc – Szép labda Barzaglitól, Vucsi előtt az utolsó pillanatban mentenek a bolognaiak!

KIIK: Igen, szép volt. Én is ilyen hátvéd voltam, ilyen labdákat adtam.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! VEZETÜNK GECÓ!!!!!!!

VIDAL!!!

Ogbonna adott tökéletes labdát a kilépő Marchisiónak, aki levette, majd elbaszta. De a visszapassz után Vidalhoz került a pettyes, aki magabiztosan értékesítette a helyzetet!!!

KIIK: Igen, Ogbonna. Mintha magamat látnám.

 Beni: Elképesztően jól játszunk.

Két percig nem alakítottunk ki életveszélyes gólhelyzetet. Dino közben Beni ölébe ült, hogy fenntartsa a parázs hangulatot. Sikerült.

A 17. percben Quagliarella lőtt, a becsúszó védő lábán megpattan, szöglet!
Végre nem Pirlo lövi a szögletet. Veszélyes lehet.
OGBONNA! A veszélyesen tekeredő szögletet lőtte el kapásból, 16-ról.

Kurcsi nevén kuncogunk. Kurcsi, érted. Kurcsi.

Jelen pillanatban hat ponttal vagyunk a rómaiak és kilenc ponttal a Napoli előtt.

Közben Peluso a 23. percben beszedte a mérkőzés első sárgáját.

25. perc – Buffon védte Diamanti lövését, szabadrúgásból esett. Szép volt.

Paul Pogba egyelőre csak 67%-os pontossággal passzol. Marchisiónál csak Isla, Buffon és Quagliarella passzolt kevesebbet.

Közben Vucsinics marad lent egy szabályos szerelés után. Beütötte valamijét. Egyébként a 30. percig Ogbonna passzolta a legtöbbet, 88%-os pontossággal, ráadásul 2 kulcspasszot is beírhatunk a neve mellé.

33. perc – Diamanti izmos lövését lökte fölé Buffon. Kisebb káosz a védelemben. Bolognai szöglet után szabadrúgás kifelé.

KIIK: Igen, ilyen helyzeteket nem szabad elpuskázni. A gyengébb csapatnak ki kell használnia az elvétve kínálkozó alkalmakat. Viszont a Juventusnak is oda kell figyelnie, hiszen nem tenne jót, ha kiegyenlítene a „kiscsapat”, és utána lelkesebben védenék a kapujukat!

Vucsinics megsérült! 38. perc – Llorente érkezik a helyére. 🙁

41. perc – Quagliarella volt ígéretes lövőhelyzetben, de szöglet lett a vége.
A labda veszélytelenül repült el a túloldalig.

A spori Chiellininek is adott egy sárgát, nem tűnt annak egyébként. Előtte Ogbonna egyébként szabályosnak tűnő belépőjét fújta le.
Diamanti veszélyes játékos.

Két perc hosszabbítás, a 46. percben járunk. A gól után visszaállt a csapat kicsit, azaz inkább visszavett. Nem jönnek már zsinórban a helyzetek.

Marchisio passzolt! Szép, de Vidal nem érte utol a labdát az üres kapu közelében.
Majd Llorente csinált zseniális visszahúzós cselt, de sajnos ballal nem mert lőni.

No, a második félidőt már nézzétek önállóan, én odabújok Beni és Dincsi közé.

És hagyjunk valamit a mérkőzés értékelőjére is!