Fojza sjácok!

Ahogy azt hét közben jeleztük, a kanyarok bezárása miatt megüresedő lelátókat Marotta újszerű ötlete nyomán gyerkőcök fogják benépesíteni. Hogy az apróságok időben csicsikálhassanak, ezért a meccs kezdését előrébb is hozták az empatikus döntéshozók. Nem csak a nézőtér hangulata miatt lesz érdekes a meccs: idén először játszunk úgy, hogy nem támadjuk, hanem védjük a tabella első helyét. Hajtás után megnézzük, ki tér vissza a sérültek-eltiltottak közül, addig is cukiság@max:

udi1Rögzítsük gyorsan: jól alakulnak az elmúlt hetekben a csapat dolgai. A firenzei agyament negyed óra úgy tűnik, beteljesítette küldetését: azóta nem kaptunk gólt bajnokin, 5 meccsen tucatnyi gólt rámoltunk be, és a Roma Totti-elvonási tünetei nyomán át is vettük a tabella legfaszább helyét. Miután a szezont elég nagy arccal és elég sovány tempóval kezdte a díszes társaság, mocskosul bízunk benne, hogy ez egy percnyi okot nem ad arra, hogy hátradőljünk. A gyengén rajtoló, idegenben pontszerzésre csak a Sassuolo ellen képes Udinese ugyanis múlt héten igen meggyőző játékkal, a meccset végig támadva zúzta le a Friuliban az egyébként Gomez nélkül is combos Fiorentinát. Azon a találkozón becsapós, 1:0-ás eredmény született, de ha hozzátesszük, hogy Neto volt a meccs legjobb embere, és az Udine nyugodtan rúghatott volna egy hármast, mindjárt egyértelmű: az északibb Zebrák képességeikhez illő játékot találtak. Ami nekünk nem jó hír, az az, hogy nem zavarta őket a Fior komoly labdatartási fölénye (61-39% a vendégeknek), hanem kontráztak rendületlenül: nyilván tőlünk sem fognak beszarni, hanem lazán átengedik a területet, és rugdalják előre a labdát Di Natalénak vagy Murielnek. A Livorno is elsősorban kontrából tudott eljutni a kapunkig, észnél kell lenni.

Ami viszont jó hír: majdnem teljes a keret! A lassan már csak tiszteletbeli kerettag Pepén kívül csak Giovincót nem tudjuk nevezni, a többieknek vagy letelt az eltiltásuk, vagy engedélyt adott az orvosi stáb a játékra. Barzaglit biztosan a kezdőben találjuk, Licht helyett viszont az utóbbi meccseken magabiztosan védekező, egész pontosan passzoló Caceres fog kezdeni. Elől Vucsi erősen esélyes a Tevez melletti második posztra: Nándit Conte a friss hírek szerint biztosan pihenteti, így Carlitos párja vagy Zorro, vagy a nápolyi cigó lehet. A középpályán is vannak kérdőjelek: Kwadcsi pihen eltiltott, a bal oldali szárnyvédő DC vagy Pelus lesz, míg az sem kizárt, hogy a Nándihoz hasonlóan az elmúlt heteket nyélgázon végigtoló Pirlo pihenőt kap. A helyére a hasonlóan válogatott- és klubszinten is szétnyúzott, hosszabbítás előtt álló Pogbát, vagy Xabi Alonsót néztük ki. A Canale Juve ügyes grafikusa az alábbit kanyarintotta a meccs elé:

udi2

Ezt a csapatot a nyomás élteti: két éve akkor vettük elő a god mode-ot, amikor a Milan átvette a vezetést a tabellán, tavaly a legjobb meccsünk a legerősebbnek tartott ellenfél (Chelsea) ellen buggyant elő, és idén is a legfontosabb bajnokit (az SSC Kukaváros Fattyai ellenit) nyomtuk meg rendesen. Holnap a meccs kezdetére már a csapat tudni fogja, hogy a délutáni Atalanta-Roma döntetlent hoz, így nyomás pont nem lesz a csapaton. Az egyetlen ellenségünk az elbizakodottság kaporszagú álnok kígyója lehet.

Ja, és rég volt zeneajánló. Idén ez az egyik kedvenc slágerem, ami egy nőről szól, de természetesen nem muszáj egy nőre gondolni közben: