Kuparádéra fel!

Sinkovics Gábor is elégedetten csettintene ezen szóvirág láttán, ugye?

El sem hisszük: ma este újra pályára lép a Juventus. Azt nem mondjuk, hogy focimeccset fog játszani szeretett csapatunk: az Izé felkockázása nézők nélkül nem esett közel sem annyira jól, mint bármelyik másik Izé-kockázás. Darti akkor Nem kellenek szurkolók! címmel emlékezett meg az eseményről, és bár úgy emlékszem, tetszett a produkciónk, nekem nagyon hangulattalan, langyos sörmeccs rémlik. Ezt az érzetet erősíti az is, amit a német bajnokság újraindítása óta láttam: vagy teljesen lapos, vagy hangszórókból bömböltetett, művi hangulat mellett próbálkoztak a játékosok.

Összeszaladt a kanyar.

Van, aki azt mondja, a hazai pálya előnye így teljesen elszállt, és a jelenlegi helyzet a mélyebb kereteknek fog kedvezni. Szintén a mélyebb keretek mellett szól a sűrű naptár miatt bevezetett új szabály: mostantól az évad végéig átmenetileg ötöt cserélhetnek az edzők. A szakértők a sérülésveszélyt is sokszor emlegetik: a hosszú szünet, az alapozás hiánya és a gyakoribb terhelés mind előrevetítik a szakadó izmokat és szalagokat.

Hogy a fentiekből mi mennyit profitálunk majd, azt egyelőre csak sejteni lehet. Sarri sosem volt híve és mestere a rotációnak, és amióta Agnelli háborúzik az ultrákkal, azóta a döglött hangulathoz is hozzászokhattunk, a sérülésekről nem is beszélve. Reméljük, a Nazio jobban leeresztett, mint mi.

Egy óra múlva újraindul az évad, álljon itt néhány gyors gondolat a kupameccsről. Az odavágót Penaldo 1-1-re mentette, így továbbjutásra állunk. A Milan Zlatan, mi Higuain, Demiral, Chiellini és Ramsey nélkül készülünk. Nálunk a legnagyobb kérdés a középpálya: a vírusszünet előtt Pjanic kutyaszar formába zuhant, Sarri ki is rakta a kezdőből, és a hírek szerint Maurice Bentancur kezébe adná a középpálya kulcsát – ehhez képest a legfrissebb hírek szerint Bentancur, Pjanic, Matuidi középpályával kezdünk. Ki érti ezt Elöl Costa, Dybala, CR trióra lehet számítani, ebből jobb napokon gyilok is lehetne. Ilyen hosszú pihenő után meg bármi…

Közben itt a hivatalos kezdő:

Őszinte leszek, ebben a ~3 hónapban alig, akkor is csak rövid ideig hiányzott a foci, nagyon élveztem a családom társaságát. Viszont most, hogy egy óra múlva kezdünk, alig várom az MTK-tábort idéző pokolt. Remélem, lesz miről beszélgetnünk az évad végéig.