Acélgolyók

Kezdjük azzal, hogy köszönjük szépen a 42 darab hazai sportcsatornának és vezetőiknek, hogy a tegnapi meccset angol, német, olasz és orosz nyelvű streameken néztem, attól függően, hogy épp melyik állt meg. Nyilván marha érdekes volt a Moszkva – Reykjavik összecsapás, hogy emiatt a Juventus meccsét a sehol sem fogható Spíler kettőre tegyék. Nem a nyolcvanas évek elején vagyunk, hogy az emberek a boldog „I want my MTV” felkiáltások nyomán „Kérjük a Spíler kettőnket” subjecttel küldjenek levelet a szolgáltatóiknak. Inkább ezt üzenik a kiváló stratégáknak: hát az apátok faszát!

Foglalkozzunk a meccsel is néhány gondolat erejéig

  1. Ahogy Beni megfogalmazta a listán: „Khedira olyan régen sérült meg, hogy el is felejtettem, üvegből van.” Kíváncsian várjuk, hogy a sérülés mennyire komoly. Nem biztos, hogy baj lenne, ha 1-2 hétig szokhatná a csapatot Emre Can, aki úgy helyettesítette a világbajnokunkat, hogy észre sem vettük. Mondjuk ennek sok oka lehet, de a lényeg, hogy jó volt.
  2. Ronaldo (direkt nem ő lett az egyes pont!!!): komoly tanulási folyamaton megy keresztül a GOAT. Mit tanul most meg? Azt, hogy a BL-t a Juventusszal nem csak azért nehezebb megnyerni, mert gyengébb játékosok alkotják. Hanem azért, mert őt is simán kiszórja a félvak spori, a teljesen fogyatékos alapvonali partjelző bemondására. Állapítsuk meg: Ronaldo a pirosat azért kapta, mert MEGBÚBOLTA a műesést bemutató védőjátékost. Nem megrángatta vagy megütötte a fejét (ahogy sok helyen írják), hanem megbúbolta. Ezer ilyen dolgot látunk focipályán, és a helyzet az, hogy nemhogy piros, de még sárga sem szokott járni érte. Ha Ronaldo még a Real játékosaként teszi ezt, és nagyon pattog a védő (ahogy tette tegnap), akkor a védőnek adnak sárgát műesésért. Ám ez a Juventus: kénytelenek voltunk bő 1 órát 10 emberrel nyomulni, ami nem fog jót tenni a bajnoki teljesítménynek sem, ráadásul Ronaldo vélhetően megkapja az automatikus eltiltását is.
  3. Csodálatosság: tíz emberrel is pont úgy játszottunk, mintha Ronaldo csak extraként lett volna a pályán. A Valenciának nem sok esélye volt. Cancelo fejberúgása egyértelműen, Bonucci rángatózása kevésbé egyértelműen ért 11-est. Utóbbi vélhetően annak a folyománya, hogy a bíró visszanézte, mire mondta neki az alapvonali idióta, hogy „red card” – a videó alapján pedig úgy érezte, lesz egy könnyű sípos tizije részünkre.
    Be kéne vezetni talán a VAR-t itt is.
    A lényeg, hogy nagyon magabiztosak maradtunk a kiállítás után is. 10 emberrel is többet volt nálunk a labda, nem hagytuk, hogy ránkjöjjön az ellen. Teljesen nyugodtan ki tudtam venni a mosást a mosógépből az utolsó percekben!
  4. Külön mulatságos volt, hogy a végén Szcseszny kivédte a Valencia 11-esét. Muhahaha!!!
    Jegyezzük meg itt is, hogy Rugani annyira volt szabálytalan, mint én otthon a kanapén.

Az egész sokkal könnyebben ment, mint amire számítottam.

Arról majd külön írok, hogy mennyire nevetséges sok szakértő és szurkoló rinyálása miszerint „Juventusnak nincs játéka” és „Allegri nem tudja, mit akar játszatni a csapattal”, valamint „Ronaldo IDEGEN TEST A JUVENTUSBAN”. Parádés.