A labdarúgás csodálatos ünnepe következik

Tamás rendesen fizeti a tagdíjat. Mi pedig egy interaktív blog vagyunk, amit egyrészt az bizonyít, hogy egy hatalmas látogatottságú fórumot is fenntartunk, másrészt pedig az, hogy Tamás kért €gy megnyugtató írá$t, mi pedig szállítjuk!

A hazai pályán elért 2-2-es eredményt egyöntetűen csalódásként éltük meg. Pedig már ez is nagyon rossz hozzáállás. Nézzük, hogy miért:

  • A Bayern elleni hazai 2-2 után ünneplés volt, aztán láttuk is, hogy miért – idegenben leszopattuk a Bayernt, igaz, végül kikaptunk 4-2-re, de MINDENKI TUDJA, HOGY IGAZSÁGTALANUL.
  • Igazából a Tottenham elleni 2-2 simán lehetett volna 2-4 vagy 2-10 is. Esetleg 4-8. Nem a helyzetek miatt, hanem mert közünk sem volt az egész meccshez. Tehát állapítsuk meg, hogy a 2-2-nek örülnünk kéne. Megúsztuk a nagy verést, köszönhetően annak, hogy a meccs első harmadában a Tottenham játékosai azt sem tudták még, hogy milyen rendezvényen vannak.

Nézzük, mi szólhat mellettünk a visszavágón:

A tradicionális statisztikai adatok semmiképpen, ezért újhullámos statisztikához folyamodunk:

  • A Tottenhamet papírforma szerint 10-ből 6-szor el kéne vernie a Juventusnak. 2 döntetlen mellé becsúszhat 2 vereség. Nos, az egyik vereségen már túl is vagyunk, hiszen kikaptunk a felkészülés során tőlük. Az egyik döntetlenen is. Tehát maradt 6 győzelmünk és 1-1 vereség és döntetlen. Tehát 75% az esélyünk a győzelemre! A döntetlenből a 2-2 felettiek jók, tehát a döntetlen sem lenne nagy baj.

Vidámítsuk magunkat emellett azzal, hogy a csapat ebben az idényben talán még egyszer sem játszott magához méltóan. Volt egy rövid fellángolás, amit a bajnokság gyér csapatai ellen tudtunk kamatoztatni, de rendes ellenfél ellen csak a fosadékot láthattuk a pályára tenni. A Lazio elleni meccset szerintem minden igazhitű Juventino tökéletes mérkőzésnek látja ennyi idő távlatából. Hát van annál tökéletesebb, mint 92 perc 45 másodpercig semmit sem csinálni, majd egy kapuralövésből megszerezni a győzelmet? NINCS.

De valljuk be, az a 92 perc 45 másodperc olyan volt, mint a szex egy vagy több nővel. Rémes.

Ez azonban egy másik meccs lesz. Allegri el is mondta, hogy a Lazio védelme 5x jobb a Tottenhaménál, tehát nagyon fontos lesz, mit mutatunk támadásban. Valamint azt is mondta, hogy a labdabirtoklás is kiemelkedő jelentőséggel bír majd. Ami azért rossz hír, mert az első meccsen jórészt árnyékharcosként szaladgáltunk a labda után. Mindenesetre biztosak lehetünk benne, hogy nem a Lazio elleni játékot kívánjuk felmutatni.

Ha valamikor, hát most fontos, hogy felszívja magát a csapat, és olyan teljesítményt mutasson, amire valamennyire büszkék lehetünk. Ebben nagy segítségünkre lesz, hogy visszatér Matuidi és Dybala is a kezdőbe. Utóbbi miatt Koszta Duglász tuti nem fog kezdeni. Reményeink szerint Khedira is inkább a kispadon nyújtja a szokott teljeítményét – azaz a nagy büdös semmit. Sajnos Cuadrado és Bernardeschi nagyon nagyon fog hiányozni, viszont a későbbi meccseken fontosak lehetnek, ezért érdemes továbbjutnunk, hiszen ha nem jutunk tovább, akkor idén már nem játszhatnak a BL-ben! De Sciglio helyett Lichti próbálkozhat a játékkal, utóbbi visszatérését március 15-nél előbb nem valószínűsíti orvosi stábunk.

Sami, te vagy az? GYAKA! Douglas Costa valamiért nem lehet egyszerre a pályán Dybalával. Hiányozni fog a kezdőből.

A meccset nehézzé fogja tenni, hogy a Tottenham a 9. percben megszerzi majd a vezetést, de innen jövünk majd fel 1-2-re, és a 87. percben bevágjuk a kegyelemdöfést. Parádés 1-3 lesz a vége.

100%, hogy továbbmegyünk! Hülye angolok, angol hülyék!

TAMÁS, NE OLVASD TOVÁBB!

Ha viszont reálisak akarunk lenni, akkor el kell ismernünk, hogy a Tottenhamet rendre alulbecsülik az olasz sajtó munkatársai, valamint a Juventus szurkolói is. A hazai meccse jól látszott, hogy egyénileg nem szarabbak nálunk, fizikálisan egyértelműen jobbnak tűntek, csapatban pedig a védelmet leszámítva teljesen rendben vannak.

Abban bízhatunk, hogy nemzetközi színtéren tapasztalatlanabbak nálunk, ezért elszeleburdiskodhatják a meccset.

Ugyanakkor nálunk ott van a kapuban Buffon, aki pont azt nyújtja az elmúlt meccseken, amitől féltem és féltettem az idény elején. Az idényben mutatott formát figyelembe véve nem kell ahhoz nagy bátorság, hogy kijelentsük: a jobb kapusunk ül a kispadon. Buffonban egyre inkább benne van a böszme nagy kapushiba, és egyre kevésbé a bravúr. Nyilván drukkolok neki, hogy oltári védéssel vagy védésekkel tartsa bent a csapatot a BL-ben, de itt lenne az ideje, hogy ne vele foglalkozzunk, hanem a Juventusszal. Igen, Buffon minden idők legnagyszerűbb kapusa, Buffon egy félistenség, ilyen kapusunk nem lesz mostanában. A hűség, a teljesítmény és a tehetség élő megtestesülése ő. De bassza meg, Puskás öcsi is gecinagy játékos volt, aztán mégsem állították be 60 évesen a Reálba.

Lichsteiner se képességeiben, se sebességében nem tudja a BL-szintet hozni már(?). De Sciglio sem, de ő legalább be tud adni és valamivel tán gyorsabb is. Alapvetően a jobb oldalon Cuadrado, Bernardeschi és egy rendes jobbhátvéd nélkül kurvára bajban lehetünk. Khedira játszatása egy külön X-akták epizódot megérne. Marchisióról sokat elárul, hogy Allegri még Sturarót is hamarabb állítja be nála. Sturaro pedig a Juventus valaha volt legrosszabb játékosa. Asamoah évente egyszer-kétszer tud olyan meccset hozni, ami után dicsérjük. Bízom benne, hogy ma ilyet látunk tőle.

Higuain két napja edz a csapattal, nyilván nagy formában van. Bár legalább kipihente magát. Biztató, hogy ha esetleg 11-eshez jutunk, akkor a két 11-es császár, Dybala és Higuain is a pályán lesz. Tehát jó esélyünk van arra, hogy még azt sem rúgjuk be.

Van kb 20% esélyünk a továbbjutásra, ragadjuk meg!