Allegri, takarodj! Vigyed magaddal a másikat is. Meg őt is!!!!!

Lejátszottuk az év utolsó felkészülési mérkőzését, amit jó lett volna megnyerni, hiszen kupát ér. Azonban úgy sikerült kikapnunk, hogy kevés biztató jelet fedezhettünk fel a csapat játékában. Azt a keveset is nehezen.

Azonban nem kellene átesni a rinocérosz másik oldalára, meg is mondom, hogy miért!

Nehéz bizakodónak lenni, amikor a Bianconeri szupertitkos levlistáján is rengeteg a rinyálás és aggodalmaskodó hozzászólás. A Facebookon pedig egy mókás hozzászólásban egyenesen azt olvastam, hogy Allegrinek meg kell köszönni a részvételét és el kell küldeni (komoly hozzászólás volt, nem vicc!!).

Szedjük már össze magunkat, drága barátaim!

Nézzük röviden a tegnapi meccset: a Szuperkupa kurvára nem érdekel senkit. A Juventus háza táján legalábbis biztosan. Jó dolog megnyerni, de ez tényleg egy edzőmeccs, egy felkészülési mérkőzés – tehát ha szopunk, akkor sem fognak fejek hullani. Ezzel szemben a Lazio stábja úgy örjöngött a lefújás után, mintha a világbajnokságot nyerték volna meg.

Ebben a szellemben néztük Benivel kézenfogva a meccset, és igazából a második gólnál is csak azt tudtuk mondani, hogy „ó, jaj”. De a szemünk sem rebbent túlzottan. A 80. percben már kezdtem aggódni, hogy nem fog bejönni a 3-2-es tippem. Az egyenlítéskor viszont elégedetten mondtam, hogy NA UGYE, HOGY UGYE.

Aztán 3-2 lett. Igaz, én arra számítottam, hogy mi nyerünk ennyire.

Tehát ennyi volt a felkészülés. Hétvégén már bajnoki, ott élesben kell gyakorolni a nyomort.

És valójában erről akartam írni! Mi történt a BL-döntő óta? Erősödtünk? Gyengültünk? Kurva anyját Marottának? Takarodjon Allegri?

Volt szerencsém a felkészülési meccsek végigszenvedéséhez, így ezek alapján a következőkre gondolok:

  • Kábítószerek
  • Orgiák a szerkesztőségben
  • Beni erős karja

A picsába. Elkalandoztam. A focinál maradva:

Védelem:

A BL-döntős csapatból két ember hiányzik. A többi poszton megtartottunk (egyelőre) mindenkit, Bonucci és Dani Alves viszont pont a legerősebb csapatrészből távoztak, így teljesen érthető, hogy gólokat szopunk. Egyszerűen újra kell építeni a védelmet. Én továbbra is (el)várom, hogy egy rutinosabb középhátvédet igazoljunk. Benatia és Rugani nem tűnnek egyelőre olyannak, akikre egy komolyabb bajnoki- és BL-menetelést építhetünk – ám Bonucci sem volt a világ királya, amikor hozzánk jött. Chiellinit pedig kimondottan gyűlöltem 10 évvel ezelőtt. De Sciglio Allegri távozása után atomfos volt a Milánban (3 éven keresztül!), most Allegri próbálja visszahozni azt a játékost, aki az ő keze alatt a legnagyobb olasz tehetségnek tűnt. Lesz vele meló, az biztos. Jobb oldalra kellene egy komolyabb játékos, nekem Cancelo megfelel. De Sciglio pedig építgetheti magát csereként, a jobb és a bal oldalon is bevethető.

Honnan jöttem? Mi végre vagyok a világban?

Jelenleg akkor vagyok a legnyugodtabb, ha Lichti játszik ott, ami nem jó jel, mert ő sem annyira jó.

Barzagli 36 éves, teljes tévedésnek tűnik, hogy a szélen játszik. Lassú rettentően, nem ördögtől való elképzelés, hogy a visszavonulása időszerű lenne. SZERETJÜK, de mégis.

Tehát a védelembe legalább 1, de akár 2 ember érkezése sem lenne hátrány. Spinazzola szinte biztosan érkezik. Akkor sem fogok a kardomba dőlni, ha más nem jön ide. Alex Sandro, Chiellini, Rugani, Benatia, Barzagli, Lichtsteiner, De Sciglio, Spinazzola. Ízlelgessük, mert ez lesz.

Középpálya:

Nincs olyan emberünk, aki ütközne, labdát szerezne, jól mozgatná a középpályát. Vagy legalább ezek közül az egyiket tudná. Kurvára kéne valaki ide.

Marchisio végre végigcsinálta a felkészülést, nyilván jobb formában lesz mint tavaly, de annyira nem karakteres mostanában. Khedira a láthatatlan srác (persze, hasznos meg ügyes, de mégis). Pjanic egyedül kevés. Ráadásul nem gondolom, hogy a Marchisio-Khedira kettős nem lesz minden második héten sérült. Betonkúr egyelőre kérdőjel, sokat várunk tőle, de nem tudjuk, hogy mennyit fog nyújtani.

POV – Érintőzés Khedirával

Egy középpályás érkezése jó lenne. Matuidi nekem megteszi. Mennyiségre megleszünk legalább…

Támadóharmad:

A legfontosabb: mi a fasznak próbáljuk Keitát elhozni? Ki helyett, ki mellé, hova, minek, mivan?

Ha valahol, akkor itt megvagyunk. Tavaly nagy probléma volt, hogy Allegri nem tud egyszerűen változtatni elöl, mert nincs variációs lehetőség. Mandzukic balszélsőként nyomta, és bár bevált, azért abban megegyezhetünk, hogy nem oda született.

Tehát volt 4 fix ember (Cuadrado, Dybala, Mandzukic és Higuain), akik helyett nem lehetett behozni senkit, aki náluk bármiben jobb lett volna.

Ide érkezett Douglas Costa és Bernardeschi. Én mindkettőnek külön-külön is örülök. Gyors, technikás játékosok, mindketten tudnak mindkét oldalon játszani. Az ő érkezésük erősítés. Végre van cserelehetőség. Mandzukic válthatja Higuaint középen (mert nem kötelező neki valami idegen poszton futkároznia), ráadásul a kissrác Kean is biztatóan (magabiztosan, gyorsan, erősen) mozgott a felkészülési meccseken.

Keita érkezése Cuadrado távozását vetíti előre, ami érthetetlen. Cuadrado tényleg itt akart játszani, szeretjük, bár mostanában elég fos, de láttuk őt már jól játszani. Kean pedig akkor szinte biztosan megy valahova kölcsönbe. Amit eddig hallottunk (PSV két év, vásárlási opcióval) teljes agyrém. Egy évre mehet a PSV-be, fossa tele gólokkal az ellenségek kapuját, aztán jöjjön vissza szépen.

Dybala 10 – valamiért én azt gondolom, hogy Dybala Alex örökösének tartja magát, és amíg ezt a fantáziát tarja magában, addig nem fog elmenni.

Bernardeschitől kurva sokat várok! Arra számítottam, hogy ő lesz az, aki az idei évi teljesítményével kiérdemli jövőre a 10-es mezt. Ez már nem fog megtörténni, de szerintem nagyot fog játszani nálunk. Fasza lesz!

Summa:

Az átigazolási időszakból kevés van hátra, de úgy tűnik, hogy minden posztra érkezik még játékos. Keita feleslegesnek tűnik. Spinazzola és Matuidi leigazolása pedig talán nem a legvarázslatosabb, viszont egyik sem tűnik Padoin/Rincon típusú bohóckodásnak.

Bonucci és Dani távoztak. Ezzel foglalkozni felesleges, Allegri kénytelen új védelmet építeni. Épített már eleget, most is sikerülni fog neki, talán csak decemberre vagy januárra áll majd össze a hátsó alakzat, de össze fog állni.

Hát ez nem sikerült.

Tényleg az ötezer éves faszkalap Dani Alves hiányzik? Szerintem elmehet az anyja picsájára, sikeresen bebizonyította az átigazolásával és a nyilatkozataival, hogy nem miatta leszünk győztesek. Bonucci meg szintén bekaphatja.

Hehe, haha

És ha ezt elfogadjuk, akkor mondhatjuk, hogy a tavalyi BL-döntős alakulat szinte teljesen egyben maradt, viszont az átlagos minőség felfelé ment, a variációs lehetőségek nőttek.

A csapat erősödött.

Aki pedig rinyál, annak Dinóval azt üzenjük: „Nem tudom, hogy mit lehetett mondani a keret erősségével kapcsolatban az elmúlt öt évben, de június 3-án este háromnegyed tízig én például meg voltam győzödve arról, hogy triplázunk.”

Hát így.