Alapvetések (?)

1. számú alapvetés: iszonyatosan jól néz ki ez a kék mez.

2. számú alapvetés: az első félidő az idény egyik legjobb teljesítményét hozta.

3. számú alapvetés: Higuain egy szörny.

4. szám alapvetés: vannak bajok.

5. számú alapvetés: De Laurentiis hülye.

Már az első mérkőzés után gondoltuk, hogy Egyenlítő-méretű balfaszkodás kellene ahhoz, hogy kiessen a Juventus a Napoli elleni kupaelődöntőben. Higuain első, pláne második gólja után pedig végleg megnyugodhattunk, hogy aztán megint picit idegesebbek legyünk: láttunk már olyan csapatot, amely hasonló (vagy picivel jobb) helyzetből kiesett. Szerencsére a Napoli különösebb átütő erő nélkül gyömöszölte a labdát, de elég lett volna egy újabb szerencsétlen mozdulat, hogy már tényleg rettenetesen közel kerüljön a baj. Ez a tegnap este rezüméje, most nézzük meg azokat a pontokat, amelyekben talán meglesz az egyetértés, és alapvetésként kezelhetünk.

Volt, hogy eltalálta a labdát…

1. számú alapvetés: szemet gyönyörködtető. Csodálatos. Szexi. Erre kár is több szót fecsérelni.

2. számú alapvetés: Rincón megvadult harcikutyaként vetette rá magát az ellenfél középpályájának torkára. Iszonyatosan sokat dolgozott a chilei, ezzel stabilitást adott a csapatvédekezésnek: sokat fut, kevés minőségi dolgot produkál (lásd a kihagyott helyzetét), de ez most elég volt. Hátulról magabiztosan építkeztünk, és bár volt egy nagy védelmi kihagyás (a később kárhoztatott Neto hatalmasat védett), azt lehetett érezni, hogy egy pillanatnyi esélye sincs a hazaiaknak. Nyilván billegett a szisztéma, mert ami a jobb oldalon Cuadrado volt, annak a bal oldalon Sturarónak kellett volna lennie, ez meg alapjába véve egész vicces elvárás. Szóval, tök pofás volt ez az első félidő.

3. számú alapvetés: nincs miről beszélni, félelmetes a fickó, tényleg a világ egyik legjobbja. Mentálisan rengeteget erősödött a Juventusban, és most azt várjuk, hogy végre a BL-ben is lecsapjon. Miért ne tenné?

…volt, hogy nem

4. számú alapvetés: …elsősorban a védelemben. A levlistán Bonucci (aki a meccs egy periódusában registaként szerepelt) megint célszeméllyé vált, bár én emlékszem két olyan, Napoli-támadást megakasztó megmozdulására, ami kulcsfontosságú volt. Érezzük, hogy nem ez a legjobb idénye, talán a családi gondjai miatt is lehet mindez, de mégis más a megítélése, mint mondjuk Benatiának, aki a harmadik gól előtt szinte elnézést kért Callejon-tól, hogy majdnem hozzáért. Botrányos, ahogy az is, amikor Dani Alves a Copacabanán érzi magát, és minden másnál fontosabbnak tartja a cirkuszi bohóckodást. Pjanic borzalmasan szállt be, ennél az is jobb lett volna, ha 10 emberrel marad a csapat. És akkor Dybala: a kreatív erő megvan benne (a második gólnál remekül ugratta ki Pumuklit, és az első félidőben is volt egy félelmetesen jó keresztlabdája), de amúgy semmi rendkívülit nem csinál. Tudjuk, hogy nem tökéletes az erőállapota, és azt is tudjuk, hogy ennél ő sokkal többre képes. Még mindig nem érkezett meg sajnos – itt az idő, hogy a Barca ellen villantson valamit. Bízzunk a kis brazilban!

5. számú alapvetés: Nápoly leghíresebb homoszexuálisa szerint tegnap este bebizonyosodott, hogy a Napoli jobb csapat a Juventusnál. Csak azt nem tudjuk, hogy ezt mire alapozza: a bajnokságban (ahol a megszerezhető 6-ból 4 pontot behúztunk ellenük) Darti-legnemesebb szervnyi előnyünk van velük szemben, a kupából búcsúztattuk őket, és már a BL-ben sem állnak (ehhez mondjuk nem sok köze van a Juvénak). De Laurentiis hülye.

„Arra van Róma!”

Iszonyatosan észnél kell lenni a következő hetekben, mert a Roma nem adja fel, abba pedig rossz belegondolni, hogy egy esetleges torinói Juve-győzelem után a hátrányban lévő Barca mit csinálna egy ilyen hozzáállású védekezéssel szemben. Az is igaz, hogy Neto hülyesége nélkül valószínűleg egy pillanatra sem merülhetett volna fel, hogy a Napolinak minimális sansza is lesz, de a néha az érdemeinél is fényesebbre nyalt Messi-Suarez-Neymar hármas ellen talán még egy ennél jóval kisebb hiba sem fér bele.

Amúgy a Lazióval találkozunk a döntőben június 2-án. Ez is egy alapvetés, ráadásul megkérdőjelezhetetlen.