Furcsa gázolás

Nyertünk. Ez jó hír. A mérkőzés 80%-ában az történt, amit mi akartunk. A firenzeiek néhol azt sem igazán tudták, hogy milyen rendezvényen vannak. Ha a játékot nézzük, akkor gázolás volt ez, ha az eredményt, akkor viszont az elgázolt csóka beficcent a szélvédőn és megkéselte az egyik utasunkat. 

Az előzetesen kitalált kezdőhöz képest annyi meglepetés ért minket a kezdésnél, hogy Pjanic nem játszott (nyilván az izomsérülése mégsem volt annyira bagetell), helyette viszont Lemina kezdett.

Az első 15 percben sikongatva szórtam az arcomba a mogyorót és locsoltam az arcomba a sört, annyira csodálatos játékot mutattunk, a gond csak az volt, hogy nem lőttünk 3-4 gólt is közben. A lilák nemhogy a kapuig nem jutottak el, de jórészt a térfelünkre sem nagyon sikerült átkóborolni.

Itt külön megemlíteném a kapusukat, Tatarusanut, aki valami fogadásban vehetett részt, mert kb a 70. percig nem volt képes saját játékosának adni a labdát. Vagy a lelátóra baszkódta ki, vagy valamelyik juvésnak nyomta oda. Az első ordító helyzetünk egy ilyenből adódott, ám Khedira is annyira meglepődött, hogy nyomban fölévágta a Pettyest.

Kicsit később meglepő összjátékkal sikerült végre vezetést szereznünk, szép passzolgatás után Chiellini (!) tekerte be tökéletesen a berobbanó Khedira fejére, aki izomból befejelte.

És ha már szép passzolgatás: ilyenből nagyon sok volt. Egyik másik akciónk annyira csodálatosan indult, hogy egyszer átrángattam a 90 éves szomszédomat is, hogy megnézze a visszajátszást. Jobbára nagyon tetszetős volt, amit műveltünk.

Dani Alves életet vitt a jobb oldalunkba, kivette a részét a támadásokból és az összejátékokból, védekezésben is rendben volt. Nem úgy Alex Sandro, akiről a gólt kaptuk – a Fiorentina egyetlen tizenegyeséből lett egyetlen fejese került végül a hálóba. A gólszerző Sándorunk mellől ugrott fel, hogy akadálytalanul fejelhessen. Fájt.

Lemina jól mozgott, nagyon ígéretes, két szépen helyezett lövése is volt, mindkettőt bravúrral tolta ki az egyébként mulatságos játékot bemutató firenzei kapus. Asamoah végre hozta újra a harcinéger stílust, öröm őt újra ilyen jól játszani. Khedira is rendben volt. Dybala óriásit játszott, simán megérdemelné a 10-es mezt, részemről azt is ráírhatnánk, hogy Del Piero. Óriási a gyerek, én aláíratnék vele egy 10 évre szóló szerződést, 4000 millió eurós kivásárlási árral. Gólt nem lőtt ,de mindenhol ott volt. Csodálatos, csodálatos.

A Pufi beállása után néhány perccel szoptuk be az egyenlítő gólt, ezért inkább rúgott még egyet. Ismét Khedira került baszomnagy helyzetbe, de a lövése lepattant, pontosan az érkező Hugi elé. Bevágta, de annyira kicsi volt a hely, hogy kétszer kellett megnézni, nem oldalról ment-e be. Szép volt. Ezenkívül nem csinált semmit, de nekem nincsenek nagy igényeim, minden meccsen lőjön legalább egy gólt.

Mindazonáltal a ma hajnali szerkesztőségi orgián gyűlésen abban egyetértettünk, hogy ez a középpálya így nem BL-esélyes. Szükségünk van egy középpályásra, de talán mégsem Borozovicsra, hanem egy valóban kiemelkedő csávóra. Olyanra, aki nem jön ki az állítólagos 40 milliós keretből. Ami baj. Mindenféle hír látott napvilágot, legutóbb azt hallottuk, hogy olyan fog érkezni, akiről eddig még nem volt szó. Érdeklődve várjuk.

Rohadtul idegesítő, hogy az ellenfél EGYETLEN helyzete (egy szöglet) gólt eredményezett. Ez nem fér bele a BL-ben.

Rohadtul idegesítő, hogy kurvajól játszunk, de a vezetés birtokában visszaállunk, a meccs bizonyos részét egyszerűen átengedjük az ellenfélnek. Ez sem fér bele a BL-ben. Egy-egy bekapott gól ott a végünket jelenti.

Ezeket oldja meg Allegri, VAGY TAKARODJON!!!!!