Inkább szoptunk volna ki

Marchisio: elülső keresztszalag-szakadás. Picsába, picsába, picsába!

Képzeljétek el, ha nem balfaszkodnak a többiek, és most nem kilencpontos előnyből várnánk az utolsó öt fordulót (fuckyeah!), hanem mondjuk szoros lenne. A bajnokság – pont most, ezen a hétvégén – végérvényesen eldőlt, így amiatt már nincs mit aggódni, hogy valaki nagyot hajrázik, viszont így sem csak szegény Marchisio szopta be durván.

Torinó, 2016. április 17. Hordágyon viszi le a pályáról Claudio Marchisiót, a Juventus csatárát, aki megsérült a Palermo elleni bajnoki labdarúgó-mérkõzésen Torinóban 2016. április 17-én. A címvédõ és listavezetõ Juventus 4-0-ra gyõzött. (MTI/EPA/Di Marco)

Az elülső keresztszalag sérülése azért a létező legnagyobb szopás, mert egyrészt a szakadó ín gyakran viszi magával a porcot is – szegény Lisztes Krityó pályafutását egy ilyen tette tönkre –, másrészt nem lehet vele semmit csinálni, csak a körülötte levő izmok erősítésével lehet tehermentesíteni. Alsó hangon 3-4 hónap a rehabilitáció, aztán még 1-2, mire teljesen felépül a delikvens. Ez jelen esetben azt jelenti, hogy valamikor szeptember vége felé látjuk legközelebb a pályán a Kisherceget.

Hát, nem tudom, ti hogy vagytok vele, én most nem tudok örülni egyelőre ennek a bajnoki címnek. És valahogy már a fogyatékosokon sincs kedvem röhögni, pedig mióta a posztot írtam, naponta visszanéztem, és csapkodtam a térdemet.

Ja, levertük a Palermót, mint vak a poharat. Jó szarok voltunk amúgy.