Nagycsapat-e vagy?

Még az igéző tekintetű, mindig higgadtan és intelligensen elemző S4tchy is rendszeresen kiborul, amikor újságok, sőt klubigazgatók és elemzők is kész tényként kezelik, hogy melyik játékosunkat ki veszi meg.

pogbahülye

Nyilván, kurvajók vagyunk. A nyári exodus során távozott játékosokhoz képest sokkal piacképesebb, és mint kiderült, nem kevésbé jó játékosokkal is gazdagodtunk, így most új helyzet állt elő Juventusban. Egy olyan helyzet, amikor a klub vezetőinek és játékosainak fel kell tenniük a kérdést: nagycsapat-e vagy?

A Juventus mindig okosan mozgott a piacon. Akadtak mellényúlások, de akiért sok pénzt adtunk, az jobbára bevált, a legnagyobbjaink pedig ha már mentek, rengeteg pénzt kaptunk értük. Most azért is vagyunk érdekes helyzetben, mert tele vagyunk olyan játékossal, akik körül nyálcsorgatva köröznek a keselyűk. Sőt, a legjobb szándékunk mellett is beszophatjuk, hiszen Cuadrado csak kölcsönben van nálunk, Moratát pedig fix összegért visszavásárolhatja a nyáron Recreativo Huelva.

De ha mindkettőt beszopjuk, akkor is marad még egy csomó kérdés. Pogba, aki végre nemzetközi meccsen is az árcetlije szerint teljesített, szupersztárrá válik a nyáron, a hazai rendezésű Eb-n, és már most olyan dealeket köt a szponzorokkal, amiket majd egy gazdaságilag előnyösebb országban tud kiteljesíteni. Én őszintén szólva nem számítok rá, hogy meg tudjuk tartani, és ebből nem azért lehet baj, mert az érte kapott pénzből nem lehet pótolni, hanem azért, mert mi van, ha a többiek azt látják, hogy 12 hónap leforgása alatt távozott a csapattól Tevez, Pirlo, Vidal, Pogba, Morata és Cuadrado.

A tavalyi termés

A tavalyi termés

A többiek? Dybaláért egészen biztosan már most kurva nagy pénzt lehetne kapni, ahogy Alex Sandrón is busás hasznot lehetne fogni. A legújabb kiszemelt Bonucci, akinek Guardiola is udvarolt egy sort, és Contéről is jöttek olyan hírek, hogy köré építené a Chelsea védelmét. Stuanit és Zazát a Premier League-be hívják, és azt még nem is mondtuk, hogy nyilván Allegri megtartásának is az a záloga, hogy a Juventus a nyáron nagycsapatként viselkedjen a piacon.

Pogba talán kivétel, érte annyi pénzt lehet kapni, amire nem szabad nemet mondani, ráadásul ha okosan költjük el, még jól is kijöhetünk a dologból. De a többieket egytől egyig meg kell tartani. Morata a következő gólját már ünnepelje csak meg a Real ellen, Cuadrado ha jövőre BL-ben akar szerepelni, dumálja ki magát a londoni visszatérésből, a többiek körül meg egyszerűen el kell hajtani mindenkit. Bonucci magától is maradni fog, Alex Sandrót már a Toro elleni meccstől első számú balhátvédnek kell tekinteni, Dybalát pedig legalább 3-4 évig meg kell még tartani.

Ez a csapat már most nagyon jó, pedig tele van olyan játékossal, akik csak most kóstolnak bele az európai topfutballba. Más szóval ez a csapat még nagyon sok örömet fog okozni Torinóban, ha együtt marad. Csodálatos lenne egy olyan mercatót letudni, ahol annyi lesz a csapatunkat érintő változás, hogy veszünk egy jobbhátvédet, aki tud futballozni is.

Ja, mindjárt játszunk a Torinóval, de valahogy még nem tudja befogadni a szervezetünk a derbi hangulatát. Biztosan nem vagyok egyedül vele, de engem élve szétcincált ez a kiesés, és tartok tőle, hogy egy kicsit a csapatot is. Vannak ennek ellentmondó hírek, meglátjuk, mi lesz Torino népszerűbb csapata ellen.