Allegri, takarodj! – The sequel to part 32874239

takarodjon02Nem túl bölcs dolog előre lelőni egy poszt lényegi mondandóját, de péntek van, vár rám a gyöngyvirágot pukkantó, tündérmackó kisfiam, úgyhogy essünk túl rajta: ez a bajnoki évad egy személyben Allegrin múlik. Bármi is történik, az az ő felelőssége, az ő dicsősége lesz. Ha ennek a garnitúrának jön a zsinórban ötödik scudettópajzs, azt a zseniális Allegrinek köszönhetjük, lévén a kissé felemás nyári mercato után viszonylag gyorsan összerántott egy friss _csapatot, felhozta és húzóemberré tette az új arcokat, és a gyorsan egymásra találó fiúkák pár hónap alatt ledolgozták az egyébként komoly hátrányukat. Ha meg a Napoli végül mégis erősebbnek bizonyul, akkor azt érdemeik elvitatása mellett ők maguk is megköszönhetik a stábunknak: Marchisio, Kwadcsi és Khedira őszi nyűgjei a fő riválishoz képest 9 pontos hátránnyal büntették a társaságot, és azóta is folyamatosan legalább 2-3 kulcsembert sikerül izomsérülésekkel partvonalon tartani. És bár az indulásnál ránk vert hátrány jó részét már ledolgoztuk, a következő, akár kisebb hullámvölgy is végzetes lehet. Hát ennyi lett volna. A továbbiakban már csak maszatolok, kellemes hétvégét mindenkinek!

Ezzel az ábrával már találkozhattatok a fácsén, álljon itt ismét, grafikus teamünk által frissítve:

takarodjon04

A 20 csapat sérüléseinek cirka 10%-át a Juventus produkálja. A Napoli harminccal kevesebb sérülést könyvelhetett el, mint a Juventus. A Napoli, Palermo, Sassuolo, Fiorentina négyes bő 100 fős, összesített keretére nem jutott annyi sérülés, mint a Juventusra. És ezt így hogy?!

takarodjon05

Nap mint nap azért imádkozom, hogy ne kelljen hangárt bővíteni a ca$h tárolása végett meg ne sérüljön Pogba és Dybala. Mekkora luxus, véreim, hogy egy, a bajnoki cím szempontjából nem perdöntő, de vitathatatlan fontostakarodjon03ságú derbire Chiellini, Khedira és Mandzukic nélkül muszáj kiállni? Ezek a csávók a világ bármelyik keretében elférnének. Szerintem egyébként nélkülük is férfiasan gerincre vágjuk Fikavárost, de a hiányzók miatt emberesen át kell majd variálni a kezdőt. A mai GdS az itten látható csapatot rajzolta fel, ami attól eltekintve, hogy igazából egy 3-5-2, pont három poszton tér el az ideálistól: 1. Lichti kénytelen lesz középhátvédet játszani, 2. Sturaro védekezésben elég zsírkréta, de eddig támadásban Khedira nyomába sem ért (reméljük, olvassa, és ő lövi a negyediket), valamint 3. az egyébként dicséretes formába lendült Morientes helyett is szívesebben nézném legalább a mérkőzés első órájában a pimasz pernahajder predátorunkat, hadd fárassza, belezze, üsse agyon a Napoli belső védőit és Jorghinhót. Meg esetleg Allant, ha már arra jár. Gondoljunk csak bele, ha össze kéne állítani egy badass válogatottat a legkellemetlenebb ellenfelekből, Chiellini és Mandzukic bárki listáján előkelő helyen szerepelne. Holnap Sturaro lehet az egyetlen tőről metszett szemétládánk.

Szóval Maxi, ez má’ így sikerült, de ha egy mód van rá, igazán kezdhetnél valamit a tetves izomsérülésekkel. A Milannál is ezek kísérték utad, és amióta betetted a lábad Vinovóba, szakadnak az izmok. Sőt, akkora és annyira hatásos az aurád, hogy – és ilyet még nem láttunk – az eredetileg kijelölt spori, Rizzoli is megfikkant, helyére feltehetően Orsato kerül. Maxi, imádunk, de nem tűrhetünk több sérültet: takarodj végre!

takarodjon06

PS: ez még nem a beharcsi volt, azt majd megírja valamelyik feszes testű buzeráns.