Nem kevesebb zseninél

Kivillant a baszomnagy bicepsz, jónapotkívánok!

Bár Hernenesszel kapcsolatban akkora bakot lőttem, mint az Izé-tábor a „Sosem csaltam el bajnokságot” drapival, a szerzők között én voltam az egyetlen, aki a legválságosabb szeptember-októberi időszakban is azt mondtam, rendben leszünk, ha visszatér Marchisio és Pogba elkezd futballozni. Elkezdtek, és velük a többiek is.

I shot you down BANG-BANG, you hit the ground BANG-BANG

I shot you down BANG-BANG, you hit the ground BANG-BANG

Először is zene. kamaszkorunk egyik nagy kedvence villant be, amikor a poszt körvonalazódott a fejünkben. Torz rapmetál rengeteg dzsi-dzsi gitárral Svédországból in your face.

Álljunk is meg egy pillanatra a fentieknél.

Allegri, ezt most már végérvényesen leszögezhetjük, hiszen azoknak is kifogta a vitorlájából a szelet, akik azt mondták, a csúcsra járatott Pirlóval, Vidallal, Tevezzel és Pideonnal könnyű dolga volt, egy kibebaszott orákulum. Nem kevesebb zseninél. Ez már idén az ő csapata, az ő játékosai, és bár nem az ő rendszere, valójában mégis az. Az, hogy eget-földet rengető változások, az alapjáték alapjátékosainak távozása és sérülése után fél év alatt gyakorlatilag visszatért oda, ahol tavaly ilyentájt tartott, az frenetikus csúcsteljesítmény.

Újra kurva jók vagyunk. Nem mondom, hogy jobbak, mint tavaly, de egyrészt nincs messze az a szint se, másrészt a tavalyi száguldó Arany Alkony nyugdíjas otthonból hirtelen Süni & Maci Mindenkit Seggbebasz óvodává változtunk. Vagy 6-7 évvel fiatalabb a csapatunk, mindezt úgy, hogy Fényes Szőrzetű Gigi erősen rontja az átlagéletkort. (Ide kellene beszúrnom néhány dicsérő szót Netóról, de a Férgek annyira nem tették próbára, hogy maximum azt jegyezhetjük le, hogy igen jóképű. ) Ez a Juventus nemcsak a jelen, hanem a közeljövő csapata is. Ha elkerülnek a súlyos sérülések és a felettünk vércseként köröző újgazdagok, éveken át nem kell kulcsjátékost igazolnunk.

Van szebb látvány, mint kétségbeesett Izémezes védőket látni?

Van szebb látvány, mint kétségbeesett Izémezes védőket látni?

Nekem őszintén szólva jelenleg nem is a Napoli, még kevésbé a Bayern (legkevésbé az Izé) a fő gondom. Előbbit meg fogjuk előzni, és meggyőződésem, hogy izgalommentes befutóval tesszük teljessé a modernkori Quinquenio d’Orót, a Bayern ellen meg nem szarok véreset, ha kiesünk. Ha együtt marad, ez a csapat jövőre tud majd nagyot dobni, amikor nem ragad be a szezon elején, mégis ezzel kapcsolatos a legnagyobb félelmem: mi lesz, h a Chelsea valóban elviszi Allegrit?

Amennyire beszaladt a csoki az érkezésekor, most annyira aggódunk, mi lesz, ha nem lesz velünk. Allegri nem restellte megtartani Conte háromvédős rendszerét, sőt (hasonló okokból) idénre visszakúszott első számú felállásnak a 3-5-2 – van erről egy félkész posztom december óta, ha lesz időm, befejezem -, amit pusztán az adott poszton szerepet kapó játékosok csereberélésével is tud formálni. Az év elején nem hittük volna, de stabilak, szervezettek és tudatosak vagyunk, és ami a legszebb az egészben, hogy négy elbaszott jó csatárunk van a két posztra, így veszélyesek is vagyunk, mint egy párzási időszakban hoppon maradt fekete mamba. Azokkal jobb nem baszakodni, értem?

Magáról a meccsről sok mondanivalónk nincs, a fentiek zanzáját küldtük rá a 3D-s nyomtatóra. Leizmoztuk az Izét a vérbe, keresnivalójuk nem volt, és csak az anyahomorító Tagliavento miatt nem görgettünk nekik egy laza ötöst. A visszavágó így is formalitás, és mivel a bajnokságban is leszakítottuk őket, lassan visszatérhetünk az Izével kapcsolatos régi terveinkhez: nem nyughatunk addig, míg a klub nem szűnik meg örökre, hogy fel lehessen sózni a helyét, és húsz korbácsütéssel büntetni az említését is.

Jézusom, ha még Morientes is tényleg visszatér, mi lesz itt?

 • LeRoi10

  Én meg már azt hittem, hogy a Romát utálom jobban. Hát tegnap kiderült, hogy kurvára nem 😀 Miénk a világ egyik legjobb edzője és az egyik legnagyobb potenciálú keretünk. Ami ráadásul igazi csapattá érett. Morata 11-ese után látni lehetett, hogy az egész csapat egy emberként tudott örülni a góljának, ebből is látszik mennyire zavarhatta már és mennyit dolgozott érte. Buffon és Barzagli a kispadon jobban együtt élt a meccsel mint Murillo a pályán, és amúgy is végtelenül szimpatikus haveri társaságnak néz ki az egész brigád. A kobra és Paratici fantasztikus munkát végeznek, de ez elmondható a gyúrótól kezdve Agnelliig mindenkire.

 • Lavacchi

  Csak a második félidőt láttam, de asszem egy életre beleégett az emlékezetembe Filip gólpassza Morcinak :DDD Fenomenális volt 😀

 • YouWentÚssz

  Szerintem jobbak vagyunk, mint az előző szezonban. Vagy ha nem is, akkor is. De asszem mindenféleképpen.
  Marottának nagyot kell alakítania a nyáron, hogy Allegrivel szerződést hosszabbítson és megtartsa Pogbát és Dybalát (akit imádok). Behívja őket egyesével az irodába és azt mondja: “Nézz a szemembe!”. Amikor ennek a lehetetlen feladatnak a hallatán lefagy a fejükben a szoftver, na akkor kell aláíratni velük az új szerződést!!!három!!
  Ha azt akarjuk, hogy újra a legjobbak legyünk, akkor pénzt nem kímélve meg kell tartanunk a legjobbjainkat, mert az említett hármast jelenleg senkivel sem tudnánk pótolni, de Allegrit és Dybalát (akiért odavagyok meg amarra) tuti nem.

  • Az_Isteni_Pavel

   Csak második elolvasásra esett le a nézz a szemembe feladat 🙂

   Ha MadMax tényleg elmegy az ukránokhoz, akkor nem tudom kit kéne a helyére hozni. Contét még hagynám, inkább Sousát látnám szívesebben, jól összerakta a lilákat és hasonló stílusú edző mint Maxi.

  • YouWentÚssz

   Ez a pletyka Allegri körül kicsit elgondolkodtatott. Szerinted ki jönne helyette? Emlékszem, hogy amikor Conte lelépett, akkor olyanokat is olvastam, hogy Mancini jön. A mostani helyzetben is ettől tartok. Nem Mancinire gondolok, hanem hogy rosszabb jön, az meg több szempontból is szar lenne. Manapság nehéz jó edzőt találni, szóval (talán) könnyebb lenne vigyorit megtartani. Szerintem dobjunk össze egy kis pénzt és küldjük el Marottának “Allegri-tartásra”.

  • consminor

   hasonlóan látom én is, Sousa idővel nem lenne rossz választás (most sem lenne már az, de Maxinak BL-t kell nyernie, anélkül nem takarodhat el innen), de @disqus_4TyVrVMR6T:disqus kollégához hasonlóan nekem is Deschamps lenne a szivem csücske.

   a méltán megbizható spanyol “Sport” (LOL) lap szerint Jorge Sampaolit nézte ki a kobra Maxi helyére. maradjon szépen mindenki a kis fenekén.

 • Tomi

  Srácok be kell vallanom, hogy sokszor átpörgetek a zenék felett, de ez a mostani fenomenális volt, megy a tagdíj és ezentúl igyekszem figyelemmel kísérni őket. Egyébként közben bevillant, hogy néhány szerkesztőségi orgiára ez lehet a bevonuló zenétek 😀

  • Tonhalacska

   Nem, Az inkább a Do what I say.

  • Ember

   A Do what I say, a Bayern elleni meccs éjszakájára van bekészítve. “zene bré kicsapásához” munkacímmel

 • Kelosz

  Morata törjön csak fel mint balfon a büdösvíz. Attól azért tartok hogy a horvát cigo ne menjen át durciba ha esetleg Morata néha kezd helyette (mondjuk ehhez a tegnapi azért még kevés). A bayern barca douval szemben elbukni jelenleg nem szégyen, de azért csapják ki a srácok nyugodtan a brét berlinben is. Most ugy érzem a kölniek ellen Mandzu fogja hozni nekünk a továbbjutást. Higgyétek el.

  • daneeka33

   Én abban bízom, hogy Vidal is előhúz egy Melot. (már ha egyáltalán játszik a szerencsétlen)

  • consminor

   nekem van egy külön kérésem Platini felé, hogy jövő héten szerdán a Genoa helyett a bőrgatyásokkal játszunk. piszok jó formában vagyunk, náluk meg állítólag nem a legjobb a csapategység. a tagdíjból a kedves szerkesztők utalhatnának az elnök úrnak, csak túl tudják licitálni Blattert.

  • Az_Isteni_Pavel

   Úgy tudom Platini el van tiltva kenőpénz elfogadásának vádjával, szóval először az etikai Bizottságot kell lefizetni hogy utána Platinit tudjuk lefizetni :D.

 • daneeka33

  Ha Allegri tényleg elmegy az oroszokhoz, akkor jöhet vissza Conte vagy Deschamps.
  Azért ne feledjük, hogy az őszi bénázásban rendesen benne volt az ő keze is… Marotta nyilván hibázott, de Allegri sem számított kezdőként Dybalára az idény elején. Ne feledjük a sérüléseket sem! Én nem fogom nagyon megsiratni, ha lelép.
  Conte bizonyára megnöveszti majd a tökeit az eb-n, és talán nemzetközi sikerre éretten térhet vissza.
  Deschamps pedig többször lenyilatkozta, hogy visszatérne, és talán Pogbát is maradásra bírhatja.

  • LeRoi10

   Szerintem meg pont, hogy ez volt Allegri egyik legnagyobb húzása. Dybalának teljesen új volt ez a secunda punta-szerű szerepkör. Allegri megmondta, hogy fizikailag és még taktikailag is gyengén érkezett. Na már most, ha egy 32 milliós 22 éves srác, az első meccsein gyengén muzsikált volna az el is cseszhette volna az egész torinói pályafutását. Allegri őt védte a nyomástól, nagyon helyesen. Ugyanez volt tavaly Moratával és talán Ruganival is, bár az kicsit más helyzet.
   A másik, hogy az a játékrendszer amit kiépített, az a sokoldalúság Európában teljesen egyedi, talán csak Sousa Violája tud hasonlót.

  • YouWentÚssz

   Szerintem Conte visszalépés lenne. Nem biztos, hogy tényleg így van, de én így érzem. Az egyetlen, akit nyugod szívvel elfogadnék a padon Allegri (netakarodjon!) helyett, az Lippi. Sokan már leírták őt, de szerintem ő az egyik utolsó edző, aki bármire képes (jó értelemben), és minden képessége megvan, amivel egy klasszis edzőnek rendelkeznie kell . Szóval Allegrinek adjanak egy új szerződést, meg egy eldobható kabátot és kész.

  • Juventino

   Conte cserbenhagyott minket, akárhogy is szépítjük. Élénken él bennem még az emléke, ahogy farkasüvöltéssel lehelt új életet kedvenc csapatunkba, ezért nem lennék ellene, de rajongás helyett óvatos távolságtartással figyelném, mikor hisztizik be újra.

   Prandelli volt nagy favoritom egy ideig, de őszintén szólva ő sem tudta átlépni soha a saját árnyékát. Deschamps nagy kedvencem volt mindig, ráadásul vele elbántak a dilettáns Cobolli-Gigliék, mégis visszajönne – bármikor tárt karokkal fogadnám.

   De ha most kellene edzőt választanom, az Paulo Sousa lenne. Némileg rizikós, de ő is egy öntörvényű, határozott elképzelésekkel rendelkező, taktikailag sokszínű edző, most már releváns tapasztalattal. Nem biztos, hogy azonnal beválna, de lenne benne fantázia.

   Ugyanakkor leginkább Allegri maradása mellett tenném le a voksom, és a pénzen kívül a Chelsea semmit sem tud kínálni neki. Előbb nyerhet BL-t nálunk, mint a Bayernt és a Barcát leszámítva bárhol máshol, és pont ennyire van a halhatatlanságtól. Az olaszok közül ő az “európai edző”, a szir-szar Milant is elég jól elnavigálta a BL-ben, nálunk pedig jó alapra építhet, és úgy tűnik, képes lehet egy szinttel feljebb lépni a csapattal. Ha pedig megnyeri a BL-t egy kvázi outsiderrel, akkor végérvényesen révbe ér. Igaz, sok ideje nincs, mert Pogba és/vagy Dybala nélkül rohadt nehéz lenne, márpedig köröznek azok a dögkeselyűk…

  • bombahoppa

   Tisztelt Gondolatolvasó!

   megírtad amit gondolok, nekem így könnyebb, bár tudom, plághium, és itt talán még soha senki nem csinált ilyet, de ha a doktori disszertációknál lehet ilyet, akkor itt is:

   Conte cserbenhagyott minket, akárhogy is szépítjük. Élénken él bennem még az emléke, ahogy farkasüvöltéssel lehelt új életet kedvenc csapatunkba, ezért nem lennék ellene, de rajongás helyett óvatos távolságtartással figyelném, mikor hisztizik be újra.

   Prandelli volt nagy favoritom egy ideig, de őszintén szólva ő sem tudta átlépni soha a saját árnyékát. Deschamps nagy kedvencem volt mindig, ráadásul vele elbántak a dilettáns Cobolli-Gigliék, mégis visszajönne – bármikor tárt karokkal fogadnám.

   De ha most kellene edzőt választanom, az Paulo Sousa lenne. Némileg rizikós, de ő is egy öntörvényű, határozott elképzelésekkel rendelkező, taktikailag sokszínű edző, most már releváns tapasztalattal. Nem biztos, hogy azonnal beválna, de lenne benne fantázia.

   Ugyanakkor leginkább Allegri maradása mellett tenném le a voksom, és a pénzen kívül a Chelsea semmit sem tud kínálni neki. Előbb nyerhet BL-t nálunk, mint a Bayernt és a Barcát leszámítva bárhol máshol, és pont ennyire van a halhatatlanságtól. Az olaszok közül ő az “európai edző”, a szir-szar Milant is elég jól elnavigálta a BL-ben, nálunk pedig jó alapra építhet, és úgy tűnik, képes lehet egy szinttel feljebb lépni a csapattal. Ha pedig megnyeri a BL-t egy kvázi outsiderrel, akkor végérvényesen révbe ér. Igaz, sok ideje nincs, mert Pogba és/vagy Dybala nélkül rohadt nehéz lenne, márpedig köröznek azok a dögkeselyűk…

  • YouWentÚssz

   Nekem nincs rossz érzésem Contéval kapcsolatban, annak ellenére sem, hogy sokszor nyafogott és csak úgy hirtelen lelépett. Szerintem pont annyit volt a Juvénál, amennyit kellett. Viszont, mint azt már említettem, nem szeretném, ha megint ő lenne az edző.
   Prandellivel kapcsolatban én is ezt gondolom. Van benne valami, de mégsem. Kockázatos lenne.
   Sousa nekem még kérdőjel, pedig a Videoton óta figyelem a munkáját. Az eddigiek alapján jó edző, de nekem kicsit még “kérdőjeles”. Ő az a tipikus “vagy bejön, vagy nem” típusú edző (jelenleg). Én még inkább elnézegetném a Fiorentinánál vagy máshol 1-2 évig, aztán utána mondanék róla konkrét(abb) véleményt.
   Deschampsot bírtam már nálunk is, bár akkor még nem nagyon tudtam megítélni a munkáját, hiszen az az egy szezon kevés volt rá, és nem is az “igazi vadászterületén” volt akkor a Juve.
   A lényeg, hogy Allegri maradjon! A Chelsea tényleg “csak” annyival tudna többet adni neki, hogy jobb fizetést kap, ami ugye manapság (is) komoly tényező, de remélhetőleg nem a legkomolyabb. Ráadásul Allegri taktikus, az angol bajnokság pedig nem az. Vagy ő lenne ott a király, mert nem a szokásos “támadj azonnal és íveld a labdát mint a hülye” játékot nyomatná, de az is lehet, hogy pont ebbe bukna bele.
   Pogba és Dybala megtartása szerintem most a legfontosabb. Nem hiszem, hogy a pénz lenne a legnagyobb probléma, bár az egyértelmű, hogy mi nem tudunk nekik annyit adni, mint a Barca/Real/PSG/City stb, klubok, de annyit szerintem igen, amennyivel már éreznék, hogy ők bizony megbecsült és komoly tagjai a csapatnak. Ami szerintem fontosabb, hogy azt érezzék, hogy a Juve nem csak egy “nagy klub”, hanem hogy komoly tényező a BL-ben is, akik bármelyik szezonban esélyesek lehetnek, hogy nyerjenek. Ezt viszont csak úgy tudjuk elérni, ha nem adjuk el minden nyáron a legjobbjainkat. Ha Vidal távozása tényleg amiatt történt, mert nem érezte esélyesnek a csapatot a BL-re, akkor bizony ezen kell a legtöbbet javítani, és akkor a pénz talán másodlagos lesz (de fontos, persze).

 • Mixbetegállat

  Mi lenne ha nyáron Allegri megkapta volna azt amit szeretett volna?Egy minőségi játékszervező képességekkel megáldott támadó középpályást.(nem Hernanes-re gondolok) 🙂

 • Ricardo

  Allegri takarodj-ból eljutottunk oda, hogy Allegri légyszi maradj! Mivé lett a világ?! 😀

  Ettől függetlenül persze én is örülnék neki, ha még egy évet maradni ő is, meg mindenki a keretből, hogy a 16-17es szezonban még egy nagyot lehessen durrantani. De azon se lepődnék meg, ha Max vinné magával Pogbát a Chelsea-be, és olyan szempontból pont jókor is történne ez, hogy az EB után amúgy is sok jó edző vált majd munkát, lehet halászni. Lippit én is bármikor szívesen látnám, de egyébként DD lenne a legjobb, ha Max megy.

 • YouWentÚssz

  Nem saját, loptam, de ki*aszott jó! 😀

 • Pingback: Allegri, takarodj! – The sequel to part 32874239 | Bianka néni()