FOSUNK! Fossunk?

A Bayern és a Benfica elleni párharcok után az utóbbi évek legfontosabb visszavágójára készülünk. A bajorok ellen sanszunk nem volt, Fehér Mikiék ellen elpuskáztuk az esélyeinket, most viszont minimális előnnyel készülünk a visszavágóra. Tyler és Dina éppen a negyedik nászútjukat töltik (egy űrutazással lepték meg egymást, ugye, micsoda figyelmesség!?), a bolygón maradt szerkesztőkkel úgy döntöttünk, A MECCS előtti posztsorozat indításaként közösen foglaljuk össze reményeinket, félelmeinket, meglátásainkat.

dortmund-juve1

Fosol?

_benito: Kbsztul, nem is emlékszem, mikor fostam utoljára ennyire. De szerintem akinek van agya, az pontosan fel tudja mérni, mi a tétje ennek a meccsnek, és következésképp fosik, mint a lakodalmas kutya.

DartagnanX: Gondoltam írok itt arról, hogy miért nem érdemes, meg arról, mennyire jók leszünk. Esetleg arról, hogy simán kiesünk, tehát nincs mitől félni. De aztán rájöttem, hogy csak egyetlen szó lehet a helyes válasz: RETTENETESEN!

s4tch: Kicsit. Családi vonás, anyai ágon érzékeny a gyomrunk. A Dormándtól majd akkor, ha a presszinggel nem tudunk mit kezdeni az elején. (Alaba első perces megpattanó lövése Münchenben, ehh…)

dortmund-juve2A két évvel ezelőtti BL-döntőst, tavalyi -negyeddöntőst lássuk a Dortmundban, vagy a Bundesliga 10. helyezettjét?

_benito: Valahol a kettő között. A középpályától felfele ez egy nagyon jó csapat, és hiába hulladék a védelme, ha az ellenfelek nem tudják átvinni a középpályájukon a labdát. Pontosan ettől tartok én is, de szerencsére most a csatáraink jó formában vannak, emiatt vagyok kicsit optimista. Azt mondom, biztosan rúgunk gólt, ha meg kettőt is, azzal már nem valószínű, hogy kiesünk.

DartagnanX: Összeszedték magukat. Rettenetesen nehéz lesz. Bárcsak jobb lenne a Serie A, hogy ne évi 2 meccsen kelljen izgulnunk. Na jó, ha továbbmegyünk, akkor lesz még két meccs. De egy röhej, hogy a Serie A-ban nincs már rangadó, csak bohóckodás. Még ha kikapunk, akkor is halálra unjuk magunkat ott. Végre FOCI lesz. Újra élvezhetünk egy meccset. Izgulhatunk, mert VAN TÉT.

s4tch: Feltétlenül az előbbit. Csak azok becsülik le ezt a csapatot, akik nem látták őket játszani Sahin és Reus felépülése óta. Már a Budásban sem döcögnek annyira, az utolsó 6 meccsen veretlenek, négyet nyertek, pl. pürére picsázták a Realnak Madridban tockost, sallert osztó Schalkét.

Kit tartasz a legvonzóbb férfinak a dortmundiak közül?

_benito: Weidenfellert annyira utálom, hogy szívesen megbüntetném a Darti péniszéről formázott falbontó zarbuzánnal, amit egyébként a hátsó kertemben őrzök, és házi oltárként fetisizálom. A teteje csak tiszta időben látszik, békésen fészkel rajta egy balkáni gerlepár évek óta.

DartagnanX: Mostanában nem érdekel annyira a szex, felnőttem, érettebb lettem. Vannak fontosabb dolgok is ennél.

s4tch: Gündogannak elég huncut a tekintete, megnézném, hogy kukucskál ki egy bőrmaszkból.

dortmund-juve3

Miben, kiben bízhatunk a továbbjutást illetően?

dortmund-juve4_benito: A csatárainkban kell bíznunk, és remélem, Hallegri is így tesz. Mert ha a védőinkben és a középpályánk stabilitásában bízik, akkor keservers csalódás érhet mindannyiunkat. Az nyilvánvaló, hogy nem fogunk nekiesni a Dormándnak, nem is kell. Vissza fogunk húzódni, és én abban bízom, hogy hasonló hatékonyságú kontrajátékot mutatunk be, mint anno a Celtic ellen Aberdeenben. Károly és Morientes, nekik kell nagyon jól játszaniuk, mert ha szar lesz a csatárjátékunk, kiesünk.

DartagnanX: A kemény munkában, a megalkuvást nem tűrő harcosságban! Vidal feltámad, Pogba tanári lesz, Morata lő két gólt kontrából, Tevez pedig a szokásos. Mostanában Allegri meglepően érdekes dolgokat csinál. Ha továbbmegyünk, akkor nem biztos, hogy takarodnia kell.

s4tch: Nem gondoltam volna még két hónapja sem, hogy ilyet írok, de szerintem Allegriben. Az odavágón kiválóan meccselt, tökéletes volt a taktika, Chiellini peches labdavesztésén kívül nulla helyzeten tartottuk a germánokat. A bajnokságban is rendre jó elképzelésekkel vágunk neki a taktikailag kihívást jelentő párharcoknak, pl. Rómában és Palermóban is Maxi kottájából folyt a mérkőzés addig, amíg a koncentrációt magas szinten tartottuk. Mondjuk ha 3-5-2-vel indítunk, ami a masszív szélek ellen hagyományosan harmatos…

Elbukunk, ha…

_benito: …a labdakihozatalok nem működnek megfelelően. Mondanom sem kell, az olasz bajnokságban nem tudjuk gyakorolni, milyen, ha nyomás alatt tartják a védelmünket, mert ezt senki nem csinálja. Viszont a Roma 10 perc nyomásból kiegyenlített, a Dormánd meg öt után beverte azt a gólt, amiért Torinba utazott.

DartagnanX: Ha több gólt lő nálunk a Dortmund! Ha elcsúszik Chiellini és ha megzavarja a 147 000 üvöltő germán a csapatot!

dortmund-juve5

s4tch: …fejben kiengedünk, és hagyjuk, hogy a presszing összezavarja a védőinket.

Friss hírek szerint Pirlo nem is utazik a kerettel, 3-5-2-vel kezdünk, és Morata azzal, hogy nem követte Allegri utasításait, kijátszhatta magát a kezdőből. Mit gondolsz minderről?

_benito: Én szeretem a 3-5-2-t, mert azt gondolom, nem a formáció, hanem a szisztéma dönt, és ha jól játsszuk a háromvédős rendszert, akkor Európában is ütőképes tud lenni. Viszont hiába ebben érzi magát a legjobban a csapat nagy része, Conte csak azért ragadt rá erre a felállásra, mert így tudta a jó formában levő játékosait egyszerre a pályán tartani. Most viszont van egy bizonytalan Chiello, egy félsérült Barza, egy teljesen sérült Ingyán, és egy használhatatlan Obama az egyébként szintén nem túl acélos Bonucci mellé. És közben Vidal árnyéka önmagának, Pogbát halálra sanyargattuk, Pirlo meg egyre vénemberesebb. Erős a gyanúm, hogy a szélek levédekezése miatti ötvédős rendszer (mert az lesz sajnos) komoly beszorulást eredményez, abba pedig törvényszerűen belebakizik valaki. Márpedig az eredmény utáni rohanásban még a presszing lenyelésénél is kisebb rutinunk van.

DartagnanX: Moratának kezdenie kell, de tényleg rohadtul neveletlen a kis gekkó – megvonnám 1000 havi fizetését. Szerintem Pirlo hiánya inkább előny, mint hátrány. Tapasztalt, meg nyugodt, meg minden. De én nem hiányolom.

dortmund-juve6

s4tch: Rómában, egy elvileg szintén gyors, sokat nyomó ellenfél megvoltunk Pirlo nélkül, és az odavágó második félidejét is jól lehoztuk. Ugyanakkor Szundi amíg az odavágón pályán volt, talán a mezőny legjobbja volt. Nekem hiányozni fog. Moratát a fegyelmezetlensége ellenére marhaság lenne kihagyni, az egyetlen jó esélyünk a kitámadó Dormánd elleni kontrákra. A 3-5-2 a szélek ellen elég ergya, reméljük, Allegri látta a Bayern-Juvét, és védekezéshez visszarántja Tevezt a középpályára. (Palermóban pont ezt gyakoroltuk, részben ennek köszönhetően helyzetig se jutottak Dybaláék.)

Látjuk idén áprilisban BL-meccsen a Juventust?

_benito: Igen, én azt hiszem, továbbjutunk. Én nagyon sokra tartom a Juventust, sok van ebben a csapatban, még ha hitvány bajnokságban készül is a legjobbak ellen. Egy jó sorsolással az elődöntőt sem tartom kizártnak, bőven van még bent csapat, akit ki tudunk csapni.

DartagnanX: Nem tudom, jaj, annyira izgulok. Inkább igen, mint nem.

s4tch: Szerintem igen. Előnyből indulunk, muszáj továbbmenni.

dortmund-juve7