Lepjél meg minket, te állat.

Írhattam volna azt is, hogy nyerjél vagy takarodjál, de az nagyon klisés lett volna. Allegri igazi kiscsapat vezéreként nyilatkozott a BL-meccsünk előtt, a csapat fosadékul játszik hetek óta és – valljuk be – a télen még érzett magabiztosság mostanra már kissé elpárolgott. Allegri egyébként mióta itt van, azóta adósunk egy jó „meccseléssel” – az éles helyzetekben rendre alulmaradt: az izé ellen egyértelműen edzői faszkodás volt a baj a második félidőben, de ne feledkezzünk el a Cessna elleni röhejről sem, amikor az utolsó 2 percben váltott felállást. Így várjuk a Dortmundot.

Azt a Dortmundod, akikről mindenkinek 1997 jut eszébe, még annak is, aki akkor még csak porbafingó kis nyomorult volt. Akkor pedig tudjuk, hogy mi történt. Bizony, Del Piero csodálatos sarkazós góljának örülhettünk aznap este!

Másnak nem is nagyon tudtunk örülni, hogy a hollók vájnák ki a szemét Allegrinek!

Ahogy akkor, elméletben most is a Juventus az esélyesebb csapat. És igazság szerint én rohadtul nem vagyok kíváncsi arra, hogy a labda gömbölyű, meg a meccs 90 percig tart, és ne feledjük, hogy ez egy BL-meccs, ahol bármi megtörténhet. Mert leszarom. A Dortmund 22 meccsen 25 pontot szerzett. Ebből levonhatjuk a következtetést, hogy rosszabbak a tavalyinál.

Allegrinek eközben olyanokat nyilatkozik, miszerint jujujujj, csak gólt ne kapjunk, inkább legyen 0-0, mint 1-1. Nem, nem, nem és nem. Bár ha ez a pszichológiai hadviselés, akkor biztosan ügyes, de ha azt tervezzük a Dortmund ellen, hogy beállunk védekezni, akkor csúnyán rábaszunk.

Meg is mondom, hogy miért.

Azért, mert a Dortmund kezd jobb formába lendülni, legalábbis a csatárok megtalálták a formájukat, ami azt eredményezte, hogy elég sok gólt lőttek az utóbbi fordulókban. Bár ez nyilván az ellenfeleken is múlik, de mi relatíve ritkán lövünk 10 gólt 13 nap alatt, bárkinek. Viszont a védelmük még ingatag. Ergo inkább a védelmüket kéne tesztelni, nem a támadósort – természetesen ez nem ilyen egyszerű, de gáz lenne, ha beállnánk bekkelni. Persze ha nagyon támadunk, akkor kurvagyorsan lekontráznak minket! Tehát a cél a 100%-os labdabirtoklás lehet leginkább. A hülye is látja!
Viszont, a másik érv sokkal fontosabb. Egyszerűbb. Kézzelfoghatóbb. Hazai pályán mindenképpen a biztonságos előny elérésére kell koncentrálni, mert biztosan nehezebb lesz gólt verni a 2 millió néző előtt megrendezett visszavágón, ahol még az is üvölt, aki nincs a stadionban.

Ez lenne Allegri feladata. Stabil, európai nagy(obb) csapathoz méltó játék, ahol ráerőltetjük az akaratunkat az ellenfélre, a saját stadionunkban. A „csak gólt ne kapjunk” hozzáállás rettenetesen kellemetlen, azt sugallja, hogy kissé már a hátunkra heveredtünk és úgy tartjuk távol a támadó kankutyákat. De azok előbb-utóbb mindenit megbasznak, aki a hátára heveredett.

Összefoglalva: persze bmeg, ne kapjunk gólt. Persze bmeg, a Dortmund kétszáz gólt rúgott 3 BL-meccsen. És ja, már hármat nyertek zsinórban a Bundesligában. Wow. De ne sírjunk már egy héttel a meccs előtt, mert rohadtul amatőrnek tűnik.

(Frissebb hír: hétvégén Allegri azt nyilatkozta, hogy egy kicsit sem aggódik, tele vagyunk önbizalommal, óriási formában vagyunk. – Egyből jobban érzem magam.)

Mire számítok én? Én meglepetésre számítok!

A meglepetés az lesz, hogy állati jók leszünk. Legalábbis az első 45 percben, mert akkor jön a szünet és a Dortmundiak mestere 15 perc alatt összekapja a csapatát, Allegri pedig a fene tudja, hogy mit csinál, de eddig a második félidők nem számítottak az erősségének.

Viszont én az elmúlt két bajnokin mutatott impotens, röhejesen hányadék játék mögött egyetlen dolgot látok: a játékosok UNJÁK a Serie A-t. Egyszerűen halálra unják magukat. Nem érdekli őket egy Cesena, nem érdekli őket egy Atalanta. Nem érdekli őket egyik mulatságos olasz ellenfél sem. Gyenge a bajnokság, a Juventus csak elbukhatja ezt a Scudetto-pajzsot (egyébként pont az ilyen hozzáállás miatt). Tehát a BL-re fel fognak pörögni. Iszonyat meglepetés lesz, hogy Pogba a megszokottnál kétszer gyorsabban és agilisebben fog játszani, Llorente le tudja majd kezelni a ráívelt labdát, Vidal már az ötödik percben kiállíttatja magát. Pirlo csak a 60. percben ad gólpasszt az ellenfélnek! De félre a tréfát. Én tényleg hiszek benne, hogy jók leszünk.

Egyébként Pirlót nem játszatnám. 🙁 Az öreg az olasz (kisebb)csapatok ellen még 40 évesen is tanár lesz és eldönthet meccseket a péntekihez hasonló lövésekkel. Viszont a Dortmund olyan gyorsan játszik, hogy Pirlónak az már sci-fi. Nem fog beleférni 1-2 saját térfél közepén eladott labda, vagy a lassúságból adódó labdavesztés. Helyette játszhatna mondjuk Schweinsteiger vagy Verratti. 

Csak szólok, hogy október óta nem kaptunk ki a rendes játékidőben.

Szerintem hazai pályán csak a győzelem elfogadható még a Dortmund ellen is. Ők nem a Bayern, csak egy éppen a gödörből kikapaszkodó Dortmund, veszélyesek mint az állat, de ők nem lehetnek a végállomás a BL-ben. Ha mégis, akkor Allegrinek le kell vonnia a konzekvenciákat és TAKARODJON.

A fórumokat olvasgatva úgy tűnik, hogy a világ juventínói meg vannak győződve róla, hogy nekünk van a legjobb védelmünk Európában, ami kissé nosztalgikus elképzelésnek tűnik inkább, mint a realitásnak. Nagyon nem szabad hagyni, hogy a Dortmundiak lendületből hozzák ránk a labdát, mert elfutnak mellettünk, mint a pinty. 

Mit adott Allegri az olasz focinak nemzetközi szinten idáig?

2010/11-es idényben a Tottenham búcsúztatta a Milant. 0-1-es összesítéssel, a Tottenham Milánóban szerezte a gólját.

2011/12-ben az Arsenal 4-0-ás legyakása után majdnem sikerült kiesni, de a 3 góllal elveszített visszavágó után végül a Barcelona lett a végállomás.

2012/13-ban ismét beszopták a Barcelonát, és nagy döbbenetre 2-0-ra sikerült el is verni őket. De aztán 4-0-ra kikaptak a visszavágón. Emlékszem, röhögtem.

2013/14-ben a csoportkörből még Allegrivel ment tovább a Milan, de már nélküle zúgtak ki az Atletico ellenében – simán.

Tehát négy nekifutásból csak egyszer sikerült a továbblépés az egyenes kieséses szakaszban. Nem valami biztató, valljuk be.

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Allegriben. Valamiért jó edzőként tartják számon, pedig nem látjuk még mindig, hogy miért lenne az.

Egy azonban biztos: veszett vízilovaknak kell szétmarcangolniuk a testét, ha kikapunk kedden! Sokgólos X esetén is.

1361019-hippo_chase