Téli piaci körkép

Hétfő este 11-ig lehet leigazolni Messit, különben a nyári mercato nyitásáig elúszik a lehetőség. Röviden áttekintjük a klub piaci aktivitását, ti meg elmondjátok kommentben, kit vennétek a Pogbáért kapott 100 millerből.

Télen kevésbé aktív az átigazolási piac, és ennek több oka is van. Pl. a télen igazolt játékost muszáj gyorsan, szinte kapkodva beépíteni; ilyenkor a klubok likviditása sem hasonlít egy vaskos, eres lószerszámra (hogy ne menjünk messzire, a BL-pénz szezon végén érkezik); az elégedett, jó formában lévő játékosok nem feltétlenül télen szeretnének mozdulni; a BL-főtáblán már bevetett játékos másik BL-csapatban már nem játszhat a következő szezonig; stb. Szóval télen tunyább a piac, pláne nálunk, és ezen nincs mit csodálkozni: erős a Juve kerete, 7 ponttal megyünk a hisztigyár előtt, a védelembe visszakaptuk Barzaglit és Cacerest, egy(-két) sorral előrébb Pepét, egyedül Kwadcsi elhúzódó felépülése pukkant bele a nulláslisztbe. Na de haladjunk sorjában, a Darti-féle zsenilisztikus keretelemzésnek megfelelően posztonként!

Kapusok: mindenki marad a seggén. Friss pletykák szerint máris megegyeztünk a Fiorentinából távozó Netóval, a legfeljebb közepesen tehetséges HÁLÓŐR a nyáron válthatja Storarit.

Védelem: mindenki marad a seggén, az első csapathoz nem hozunk senkit a télen. Viszont állítólag kifizettük Rugani másik felét az Empolinak, kb. 3 millába került. Benne komoly bizodalmunk van: máris felnőtt válogatott, stabilan teljesít, meredeken emelkedik a piaci értéke, nyáron nyugodtan be lehet építeni az első csapathoz – vagy el lehet adni sok $$$-ért az Arsenalnak. Rajta kívül szereztünk még valakit: a 18 éves Pol Lirola az Espanyoltól csatlakozik a primavera keretéhez, idővel eldől, hogy könyvelési tétel vagy Juve-játékos lesz-e belőle. A Chievo kölcsönbe szeretné Mattiellót, ebből még lehet valami a hétfői zárásig.

Primavera Tim Cup 2012/2013 Finale ritorno Napoli vs. Juventus

Középpálya: mindenki marad a seggén, és valószínűleg hozunk még egy segget a meglévők mellé. Kwadcsi sérülése miatt innen kiesett egy ember, Vidal térde szintén nem egy életbiztosítás (Parmában is fájdalmai voltak, ezért cserélte le Maxi), szerencsétlen Romulo mintha a keretben sem lenne, és Marrone teste sem bírja a gyűrődést, szóval a középpályán helyzet van. A megoldás házon belül rendelkezésre áll: Marotta már a nyáron leigazolta a Genoából Sturarót, majd egyből kölcsön is adta a szezon végéig Preziosiéknak a 21 éves fiúkát. Ennek a kölcsönnek idő előtt vége, amiért némi fájdalomdíjat fogunk fizetni. Sturarónak nincs kiemelkedően jó szezonja, de arra, hogy néhány meccsnyi pihenőt biztosítson a belső embereinknek, tökéletesen megteszi. Paraticiék egyébként dolgoznak a jövő csapatán is, ennek jeléül egy brazil és egy kolumbiai tinit is megkörnyékeztek. Gerson jobb szélső, 17 éves, és 10 millát kérne érte a Fluminense, a 18 éves, kolumb Andrés Tello pedig az új Cuadrado. Izgin hangzik mindkettő, de valószínű, hogy ha bármelyik be is fut, akkor egyből toljuk tovább kölcsönbe, vagy a primaverába. Majdnem lett távozónk is: Marronét a Samp akarta, majd Luca szóban megállapodott a Cordobával, majd megbukott az orvosin (Dincsi némi malíciával meg is jegyezte a listán, hogy „az orvosi kemény egyetem, sokan megbuknak ott”), így visszatért Torinóba, és elő is jegyezték műtétre. Szomi miatta a szívem, megérdemelne egy sérülésmentes szezont és stabil játéklehetőséget. Ja, és Bouy a Panatinaikosznál sem eresztett gyökeret, őt – Mattiellóval csomagban – a Chievo vinné. Fórumunk oszlopos tagja, Krisz szerint nem lenne bolondság tenni Bouy-jal egy próbát, ha már úgyis trequartistát keresünk. Hallod, Marotta, HALLOD?!

marrone

Csatárok: Giovinco körül forog minden. A törpe a klub háta mögött megállapodott a Torontóval, ez meg jó, hogy úgy felkúrta Marotta agyát, hogy a kobra legszívesebben azonnal külső körletre csapná Sebát. Andrea d’Amico, Gio ügynöke el is utazott tárgyalni a leendő munkahellyel, és megpróbálja kimutyizni, hogy már januárban kimenekítse a kicsit a városi riválishoz. Ha ez sikerül, akkor kell egy csatár a padra. A többé-kevésbé megbízhatónak számító források szerint három esélyes is rendelkezésre áll, ebből kettőt ismerünk: szegény Osvaldo már megint a körülmények áldozata, és mindent megtesz, hogy kibaszassa magát az Izé rothadó öltözőjéből, Matri szívesen megpróbálná újra nálunk, és Pazzininek sem mindegy, hogy a padról nézve a kiesés elkerülése, vagy a BL-negyeddöntő lesz tavasszal a cél. Oszi tavaly szót értett Contéval, lőtt 2 gólt az EL-ben, egyet – merev cerkával, hogyne – Rómában, viszont nyilvánvaló, hogy fogyatékos. Milánóból pl. eltűnt a télen pár napra, semmit nem tudtak róla a dagadt filippínóék, meg se hívták a csapatépítő vacsorára, viszont Tevezzel jó cimbik, nálunk talán újfent kibírna pár hónapot anélkül, hogy leniggerezze Islát. Pazzini és Matri játékuk alapján akár egypetéjű ikrek is lehetnének: rettentően zavarja őket a bogyó, cirka 20%-os pontossággal passzolnak, viszont befejezni, azt tudnak. Matri erős őszt futott, 12 ponttal áll a kanadai táblázaton, és – szerkesztőtársaim és Ben Affleck kivételével – sokkal jóképűbb bárkinél; ha már muszáj hozni valakit, én rá szavazok. Persze egyikre sincs szükségünk, eddig is a Tevez, Nándi/Morientes kettős játszott, és inkább építeném Comant, mint hűteném Oszi idegrendszerét alamizsna 20 percekkel.

trio

Valahogy így állunk. Zúgjon a „sóher Marotta!!4!”