Takarodjál Sassuolóba, Allegri!

A Sassuolóval játszunk ma este. Allegri meg takarodjon!

sasol

Biztosan sokan tudjátok, hogy Allegri (takarodjon!) 2008-ban a Sassuolónál durrantott először: a Serie C-ből a Serie B-be vezette a Sasolt. Ekkor figyeltek fel először a játékosként nem sokat mutató, de edzőként ígéretesen rajtoló Allegrire. Aki ennek ellenére takarodjon.

Duplán van tehát okunk tartani attól, hogy ez a tésztaképű kontár kibaszik velünk szombat este. Először is biztosan szentimentális érzelmek kötik ellenfelünkhöz, így valószínűleg megpróbál majd valahogy kedvezni egykori csapatának. Másodszor pedig toszkán származású, tehát már most be lehet krétázni a nulla pontot a Fiorentina, a Livorno, a Siena és a Pisa elleni meccseinkre. Ez összesen 24 pont mínusz, barátaim, ezzel pedig valószínűleg már szorossá lehet tenni a bajnokságot, hiszen tavaly is csak 17 pontot vertünk a Romára.

Akarunk izgulni a végéig? Kell a gyomorfekély, a tenyérizzadás, sőt a szívroham? Na, ugye! Tehát TA-KA-ROD-JON!

A Sasol egyébként tök aranyos kis klub, tipikus olasz társaság több szempontból is. Egyrészt ugye ők egészen odáig vitték a stadionvészt, hogy nem is Sassuolóban játsszák a meccseiket, hanem Modenában (mondjuk a Chelsea stadionja sem Chelsea-ben, hanem Fulhamben van). Aztán ott van az tipikus olasz kiscsapatokra jellemző szokás, hogy máshol levitézlett kutyaütőkből és tehetséges fiatalokból rakják össze a keretüket. Ez itt egy kicsit jobban megy, mint máshol, mert Cannavaro és Peluso nem lettek jobb játékosok, viszont a tehetséges fiataljaik tényleg tehetségesek.

Általában kegyetlenül lepofozzuk őket, és ez most is így lesz, ha Allegri (takarodjon!) nem szabotálja  a csapat újabb győzelmét.

A rangadókkal terhelt rajt után most egy kicsit lazább időszak jön – bár közben kiharcolhatjuk a továbbjutást a BL-csoportból, ha nyerünk Tiranában a Fenerbahce ellen –, a bajnokságban lazább meccsek jönnek, aztán majd november közepétől beindul a verkli újra. Addig is bízzunk benne, hogy Allegri (takarodjon!) nem talál túl sok szimpatikust az ellenünk pályára lépő csapatokban, és akkor rendben leszünk.