Majdnem

A kamutizi sem segített a Rómán.

Összeesküvés-elméletek helyett beszéljünk inkább a meccs végeredményéről és annak kialakulásáról.

1-2-es állásnál már elkezdtem kinyitni a noteszemet, hogy a soron következő „Allegri, takarodj” írás legfontosabb pontjait feljegyezzem, hiszen rettentő pillanatban kaptuk be a második gólt – egyébként egy nagyon szépen kivitelezett akcióból. Erre most abban a szar helyzetben vagyok, hogy már megint csak mondvacsinált hülyeségekkel fogom hét közben gyalázni Allegrit. Nyilván ő tehet róla, hogy ebbe a helyzetbe kerültem, takarodjon az anyjába!

maxresdefault

Az este első meglepetése az volt, hogy Pirlo hosszú kihagyás után egyből egy ilyen fontos rangadón került vissza a kezdőbe, méghozzá Arturo ‘világlegjobbközéppályása’ Vidal helyére. Ezen a poszton Andrea remekül hozta a láthatatlan embert, a hosszú kihagyáshoz méltón tért vissza, súlytalan volt, no. Arturo állítólag egy torinói szórakozóhelyen történt verekedés miatt maradt ki a kezdőből, de a híreket még nem erősítették meg hivatalos források. Mindenesetre ha igaz, akkor vannak gondok, nem normális dolog verekedésekbe keveredni és szarul is játszani. Vagy játsszon jól és verekedjen vagy játsszon szarul, de éljen pedáns életet! Ennyit Vidalról és Pirlóról.

A meccs római fölénnyel kezdődött, ami a labdabirtoklásban mutatkozott meg egyedül, hiszen összességében 44-56%-os vendégtúlsúly alakult ki.
A fölény azonban eléggé meddőnek mutatkozott, és bár nem volt benne a játék képében feltétlenül a gól, Pirlo szabadrúgása után 11-eshez jutottunk.

Az első tizenegyesről: a fal a 16-oson belül állt egyértelműen, hiszen oda húzta fel nekik a csíkot a bíró spori. A római védőjátékos a fal részeként ugrott fel, a kezével védte ki a feje felé tartó labdát. Mulatságos lett volna, ha nem 11-est, hanem újabb szabadrúgást kapunk. Hacsak nem feltételezzük, hogy a római fal CSALT, és 1 méterrel előrébb kúsztak a bíró által megállapított vonalhoz képest.
A büntetőt Tevez magabiztosan értékesítette, majd megünnepelte saját szurkolói előtt a találatot, csapattársai társaságában.

tumblr_nd0tgzDP5F1r30r4xo1_500

Tevez értékesíti a jogosan megítélt büntetőt.

Ezután Garciát elküldte a bíró a padról. Miért tett ilyet ez a csúnya bíró? Rudi a teljesen jogos 11-es után hegedülve mutatta, hogy mit is gondol a bíró tevékenykedéséről. Én olyanról még nem hallottam, hogy a bíró ilyenkor nem küldi el a véleményt közlő játékost, edzőt vagy más stábtagot a kispadról. Komoly problémák vannak a fejekben, hiszen MINDEN ítélet mögött csalást, összeesküvést, fekete-fehér háttérhatalmat sejtenek, és ezt azonnal hangosan, látványosan kifejezésre is juttatják, hogy utána lehessen mártírkodni , hogy LÁM-LÁM, ELHALLGATTATTAK! Pont ugyanezeket a tüneteket produkálják a Facebook chemtrail-csoportjának tagjai is, akiknek még az otthon gőzölgő fazék is chemtrailt ereget és a cionisták műve.

Hamarosan egyenlített a Roma, ismét szinte előjel nélkül. A visszajátszások alapján lehet picsogni, hogy mit keresett Lichtsteiner feje Totti hóna alatt (biztosan át akarta dobni), és persze mondhatjuk azt is, hogy ilyen eset után láttunk már kifelé is szabadrúgást (az esetek 80%-ában) meg olyat is, hogy nem fújt semmit a spori (maradék 20%). Ezt befújta (kivétel), szerintünk kissé erős ítélet volt, de hát bassza meg az anyját. Arról nem érdemes beszélni, hogy a beadást megelőző szabadrúgást tévesen fújta be a Rómának a bíró. Spitti magabiztosan értékesítette a kiharcolt lehetőséget, majd megünnepelte a Juventus szurkolóinak hergelésével és játékosaink basztatásával. Igazi sportember. Szerencsére most nem köpött le senkit, vagy nem láttuk.

A bekapott gól sem sokat változtatott a meccs képén, állati durva, ám az olasz bajnokikhoz képest lényegesen komolyabb iramú találkozót nézhettünk. Minden adott volt ahhoz, hogy a meccs közben baráti társaságok gyűlöljék meg egymást, mellettünk ülő Roma-szurkoló barátunkat agyonverjük egy sörösüveggel, vagy éppen ő állítsa bele a hátunkba a sajtvillát.

Hamarosan csúnyán beszoptunk még egy gólt. Méghozzá a félidő vége előtt nem sokkal, egy szép, gyors és hatékony támadás végén. Tanítani való akció végén szerzett vezetést a római csapat. Ez egy kemény pillanat volt. A bajnokságban eddig gólt sem kapó, hazai pályán 1000 éve csak győző csapat hirtelen beszop két gólt és hátrányba kerül. Lélektanilag meg voltunk baszva, valljuk be.

A félidő hajrájában – utólag mondhatni, hogy szerencsére (reméljük, nem nagyon súlyos) – megsérült az egyébként sem 100%-os Indián, így a bíró nem fújta le pontosan a 46. percben. Pedig igazából már mi sem akartunk előre menni, hiszen Allegri sem cserélt a maradék kevés időre. Ekkor döntött úgy Pogba, hogy becselezi magát a 16-oson belülre. Ami sikerült volna, ha nem koccolják össze a lábát. A visszajátszáson tisztán látszik, hogy Pogba lábát a 16-oson belül, de legrosszabb esetben is a vonalon találta el a védő – ez egyértelmű 11-est jelent. A büntetőterület a vonallal határolt rész, és így a vonal is a büntetőterület része. Ergo a vonalon történt szabálytalanság is 11-est jelent.Viszont itt ez sem igazán állt fenn, hiszen már a 16-oson belül ért a védőjátékos Pogba lábához. Most, miután megállapítottuk, hogy jogos volt a 11-es, emlékezzünk meg Tevez magabiztos rúgásáról, ami után ismét együtt ünnepelt a Juventus szurkolóival és csapattársaival.

tumblr_nd0tgzDP5F1r30r4xo2_500_2

Tevez értékesíti a második jogosan megítélt büntetőt.

FÉLIDŐ!

A második félidei taktikai hadrendről nem beszélek, mert nálam ezen a téren sokkal okosabb emberek szokták a meccsek mélystratégiai elemzését végezni. A lényeg az, hogy Nándi teljesítménye hagyott némi kívánnivalót maga után (most már mondhatjuk, hogy stabilan szar szegény). Tevez egyelőre az idei évben is a legnagyobb királyunk, Pogba kétségbeejtően rossz formában van (magához képest). Pirlónál jelenleg a formán kívüli Vidal akkor is többet tud nekünk nyújtani, ha egyenesen egy kocsmai verekedésből érkezik a pályára. Asamoah nekem egyre jobban tetszik, Lichti mindenképpen szeretne egy piros lapot begyűjteni – legyen egy 2014-es is a kollekcióban.

Elcsordogált a mérkőzés, kézben tartottuk, a rómaiak előtt nem igazán adódott gólszerzési lehetőség, kivéve ha támadtak, de szerencsére nem sokat tették. Gervinho rendre beszopatta Asamoaht vagy azt, aki éppen szemben állt vele. Ügyes srác. Szerencsére az utolsó pillanatban mindig közbe tudott lépni valaki, vagy nem sikerült eltalálni a kaput. Vidal és Morata beállása is előnyére vált a csapatnak, Morata azonban egy pöcs. Szép, lécen csattanó fejese és a felé reppenő kiugratások mutatták, hogy jó váltótársa lehet Llorentének, sőt, nyugodtan állíthattuk, hogy a következő meccsen ő kezdett volna a nagyon gyenge Nándi helyett. Ilyen körülmények között nem sok értelme volt teljesen indokolatlanul rácsúsznia ellenfelére. Igaz, labdát ért, de lábat is, nem volt szép munka. Jegyezzük meg, ha a római sporttársak nem kezdenek el azonnal verekedni, akkor valószínű, hogy sárgával megússza Morata. (Ez egyébként a harmadik gól után történt – nagyon fontos részlet!!!444!!!)

Jött aztán a meccs hajrája, amikor Bonucci bebaszta a mindent eldöntő gólt. Szép lövés volt, idén először ébresztettem fel a szomszédokat visszafogott gólörömömmel. Azóta is megy a rinyálás, hogy Vidal lesen volt. Nézzük, hogyan fogalmazza meg a büntetendő leshelyzetet az Uefa szabályzata:

A player in an offside position is only penalised if, at the moment the ball touches or is played by one of his team, he is, in the opinion of the referee, involved in active play by:

interfering with play or

interfering with an opponent or

gaining an advantage by being in that position

Vidal egy ellenfélhez sem volt közel különösebben, így nem befolyásolta a mozgásukat. Játékba nem avatkozott, hiszen a labda a közelében sem volt, valamint előnyt sem szerzett azzal, hogy lesen tartózkodott, hiszen nem volt erre lehetősége sem. Az ellövés pillanatában Nainggolan testével egy vonalban helyezkedett el a kapushoz képest, tehát a kilátásra lófasz hatása nem volt, a labda pedig nem felé ment, hanem a kapu sarkába csapódott 15166 km/h sebességgel. A kapus egy árva szóval sem reklamált, de még az erre egyébként elvétve hajlamos mezőnyjátékosok sem. Én személy szerint akkor sem szólnék egy büdös szót sem, ha ellenünk megy be pont ugyanígy egy lövés. Semmit sem befolyásolt a (passzív/tétlen) lesen lévő játékos helyezkedése.

tumblr_nd0tgzDP5F1r30r4xo3_500

Vidal Nainggolan mögül nézi a kapu sarkába csapódó labdát.

Képzeljük el, hogy mi lett volna, ha a Roma lő így egy gólt, de a bíró érvényteleníti a találatot. Húbazmeg. Bele sem merek gondolni.

Maradjunk annyiban, hogy elvakultnak kell lenni ahhoz, hogy ezt a gólt érvénytelennek minősítsük.

De bővítsük tovább tudásunkat a különböző helyzetek megítélése érdekében. Ez közös érdekünk, hogy a jövőben a gyűlölködő ellenszurkolókat a helyükön tudjuk kezelni, és adott esetben az ellenünk fújt ítéleteknél önmérsékletet és belátást tudjunk tanúsítani.

“Interfering with play” means

Playing or touching the ball passed or touched by a team-mate.

“Interfering with an opponent” means:

Preventing an opponent from playing or being able to play the ball. For example, by clearly obstructing the goalkeeper’s line of vision or movement.

Making a gesture or movement which, in the opinion of the referee, deceives or distracts an opponent.

Nos, miután pontosítottuk a definíciókat, nyugodjunk békében. Szarjunk rá a hülyeségre, örüljünk a jól megérdemelt, becsülettel kiküzdött győzelemnek. Büszkék lehetünk rá, akárki akármit mond. 

Az animgifekért köszönet a la-vecchia-signora tumblr készítőjének! Köszi!

Szép játék volt! Allegri takarodjon!