Csak lőjünk kapura!

Hiszen akkor meglesz a győzelem is! Utóbbi mérkőzéseinken rendre egy nagy rakás szar volt a mutatott játék, de ha kapura lőttünk, az bement. Lehet azon vitatkozni, hogy ez most jó-e nekünk. Hiszen egyrészt jó, mert nyerünk, másrészt pedig a hétvégi förmedvényről úgy átkapcsoltam az El Clásicóra, hogy egy pillanatra még szégyelltem is magam. Aztán azt is elszabta a bíró spori, így inkább betettem egy San Francisco utcáin epizódot. Ma újabb lépést tehetünk a 100 pont felé vezető úton. A pármai sonkák ellen.

Nagyon nehéz okosakat írni. Egyrészt, mert hazai pályán fogadjuk a Parmát, és hazai pályán nem valószínű, hogy pont ők fogják a győzelmi szériát megszakítani. De semmi sem lehetetlen, törtek ők már borsot az orrunk alá. A Parma hatodik, ami nem rossz eredmény tőlük, 20 pontra vannak a második helyezett rómaiaktól, 31-re pedig tőlünk, ami ismét azt jelenti, hogy a Parma már nem lehet bajnok idén. Sajnálom, Parma szurkolók, ez az igazság. De másodikok még lehetnek!

Másrészt pedig rémesen játszik mostanában a csapat. Győzni akarunk, az egyértelmű. Egyrészt a prémium, másrészt mert mindenki azért megy a pályára. De mindenki kicsit fáradtnak tűnik, sok a sérült – rengeteget játszott a kezdőcsapat, nem volt rotáció, és ezt még Conte is elismerte. S4tch összeszedte az elmúlt meccsek statisztikáit, és nyugodtan elmondhatjuk, hogy már nem jellemző ránk az a mutató, ami az elmúlt 2 évben nagyrészt fémjelezte az „új” Juventus játékát. Nevezetesen, hogy egész Európában mi és a Real Madrid lőttük a legtöbbet kapura.

Nem is nagyon érdekes, hogy mit játszottunk korábban a Parmával, milyen formában vannak, mire számíthatunk. Tényleg nem érdekel. Egyszerűen azért, mert tudom, hogy jobb csapat vagyunk náluk, és nem is lehet más a végeredmény, mint győzelem. És leszarom izomból, hogy a Parma 17 meccs óta veretlen. Mert nem fontos!

10152531_863003173726913_2143446442_n

Azért is van ez a nihil részemről (részünkről), mert rohadtul bosszant, hogy az Európa Liga másodlagos, pedig ha nem nyerünk valamit a bajnoki címen kívül, akkor az idény számunkra kudarcként értékelhető. Én a 100 pontnak örülnék, de nem feledtetné a csúfos kiesést a BL-ből, az alibizős kiesést a kupából és azt, hogy a hazai pályán lejátszható döntő ellenére nem tettük oda magunkat az EL-ben.

A bajnokik tétje lényegében az, hogy elérjük-e a 100 pontot vagy sem. Persze a Róma matematikailag még megelőzhet minket, de erre azért nem tennék Moratti életénél nagyobb értéket.

Egyébként, ha ma este nyerünk, akkor 81 pontunk lesz.

Ennyivel az elmúlt hat évben már nem végezhettünk volna a második helynél rosszabb pozícióban. Ami azt is jelenti, hogy a második helyezett sosem szerzett ennyi pontot. Tehát bajnokok leszünk. Nyakatekert, de igaz!

A keretben egyébként helyet kapott Penna is. A kezdő megtippelésére nem vállalkoznék, mert tuti valami felforgatott érdekesség lesz, a legerősebb és legérthetetlenebb választások kombinációja.