Matador kerestetik

Nyilván ez a kedvenc derbi-pillanatom:

maresca

Estére meg is van, kitől várhatjuk a Mariska-dublőrözést: Nándi a Tuttosportnak adott interjúban üzente a Torónak, hogy ő bizony matadornak született. Ennél szebb felütése nem is lehetne a derbinek. Szükség is lesz a matadori skillekre: az igazi bikiaviadalok egyenlőtlen küzdelmével szemben nekünk egy ritka erős bikával kell ölre menni.

Ritka az a derbi, amire a Toro ennyire combosan érkezik. Az utolsó 6 meccs alapján ugyanolyan jó formában vannak, mint mondjuk a Napoli, és csak a Parma, Roma, Juve hármas szerzett tőlük több pontot az elmúlt körökben. Mindezt elsősorban a Cerci, Immobile párosnak köszönhetik, mindketten veszedelmes formában játszanak. Cerci a 11 gólja mellett 8 gólpassznál tart, ezzel vezeti a kanadai táblázatot Tevezzel (13+6) és Higuainnal (12+7) holtversenyben. Ha ez nem lenne elég, Immobile, aki szarrá taposta Tevez bokáját az őszi derbin, azóta rendesen belejött a góllövésbe, mint kölyökkutya a vakkantásba: az előző derbin nulla rúgott gólnál tartott, azóta 16 bajnokin 13-at vert. Ritkán játszanak olyan meccset, amelyiken bajnokság 11 legjobb góllövőjéből 5 is pályán lesz – váratlan sportriporteri fordulattal mondhatnánk, unatkozni várhatóan nem fogunk. A csatárkettősön kívül egyéb fegyvere is van Venturának: a papíron a középpályán szerepeltetett El Kaddouri tulajdonképp támadó, így 3-5-2-ből pillanatok alatt képesek 3-4-3-at csinálni. Vegyük hozzá, hogy kifejezetten tempósan, letámadósan játszanak, össze is áll, miért rühelljük előre a derbit: a nyomást, a sebességet, a 3 csatárt nem feltétlenül szoktuk szeretni.

Azóta Tevez felépült, Immobile megtanult gólt lőni.

Azóta Tevez felépült, Immobile megtanult gólt lőni.

Nálunk a fél csapat kicserélődik a hétközi EL-odavágóhoz képest: visszatér a szélekre Forrest és Kwadcsi, aminek örülünk, lévén mindketten gyorsabbak Pelusnál és Islánál. Osvaldo helyére a született matador kerül Tevez mellé, és az elmúlt meccseken a két évvel ezelőtti, felelősséget vállaló, melózó Marchisio is pihen egyet. A Sky értesülései szerint Barzagli is felépült, ez különösen fontos, miután az alap BBC védelemhez képest általában egy cserét is  megérzünk, nemhogy kettőt. Így tulajdonképp az alapcsapat fog játszani, középen Pogbával, Pirlóval és Vidallal, valamint egyetlen függő pozícióval: Chiellini helyén vagy Caceres, vagy Ogbonna kezdhet. Mi a sebessége miatt talán az Ingyánra szavaznánk, Ogbonnánál jobban viszont kevesen ismerik Cercit.

Egyébként ez egy roppant pozitív nap, úgyhogy sok bajunk nem eshet. Azon túl, hogy kisütött a napocska, reggel az egyik multi rossz hírű ügyfélszolgálata is megörvendeztetett. Délután partit adok, így elmentem bevásárolni, és a parti kellékei (kaja, pia, síkosító, láncok, bilincsek) mellé a kamunőmnek is vettem egészségügyi betétet, amiből véletlenül kettőt húzott le a pénztáros. Általában pénztártól való távozás után nem nagyon érdemes reklamálni, de az ügyfélszolgálat vette a fáradságot, és visszanézte a videófelvételeket, ami alapján visszakaptam mind a 610 forintom. Ráadásul már kóstoltam az ebédre szánt hagymalevest, eszement jó lett. Kizárt, hogy a derbi belefingjon a nulláslisztbe. Csodás nap ez, meglássátok.