Jó lenne már összeszedni magunkat, mert különben baj lesz, még akkor is, ha sok van hátra a bajnokságból

Nem tudtuk frappánsabban címbe passzírozni a Juventus mostani helyzetét: hogyha holnap nem nyerünk a jó nevű Dacia Arénában, az azt is jelenti, hogy – bár a scudettopajzs még miénk lehet – a bajnokságban a városi derbi óta nem lenne győzelmünk. Ami igazán rémisztő, hogy a Napoli és az Inter nem lassít (reméljük, ma kölcsönös K.O.-val kiütik egymást), és főleg az afrikaiak formája aggasztó. Mindegy, úgyis elfáradnak majd, mi pedig talán hamarosan megtaláljuk a VAR-szoftver feltörésének a módját.

Még mielőtt sírós hangon panaszkodni kezdenénk a sok sérültre, szögezzük le, hogy a Juventus kerete nem csak olasz, de európai viszonylatban is bőségesen bő. Nézzünk csak rá a Napolira, amely néhány bemelegítő-bója megszerzésén kívül egy centet sem költött a nyáron, vagy a Lazióra, amely mostanában éppen csak fel tud állni tizenegy emberrel.

Azért leltározzuk csak, hogy épp kire nem számíthatunk (zárójelben a sérülés):

 • Hoewedes (AIDS)
 • Pjaca (térd)
 • De Sciglio (fej)
 • Benatia (tor)
 • Sturaro (potroh)
 • Matuidi (még nem volt sérült amióta itt van, úgyhogy bepróbálkozott egy combizom-húzódással)

Jó hír, hogy a Szőke Herceg végre felépült, ami nála újabb lehetőséget jelent az azonnali sérülésre. Allegri valószínűleg ezt a kezdőt küldi pályára:

Buffon – Lichtsteiner, RUGANI, Chiellini, Asamoah – Pjanic, Khedira – Cuadrado, Dybala, Mandzukic – Higuain.

Kimarad tehát a Sporting elleni meccset izgalmassá tevő Alex Sandro, helyette a teljesen meglepő módon szinte folyamatosan egészséges Asamoah lép pályára. Nem véletlenül szedtük nagy betűvel Rugani nevét: Allegri nincs túl jó véleménnyel róla, és ennek a belátásához szavak sem kellenek. Rugani a lányos apukák kedvence, de sajnos valami nagyon hiányzik ahhoz, hogy stabilan számítani lehessen rá. Kissé Crisito-jellegű a srác, lehet, hogy neki is el kellene igazolni a világ végére, hogy megtalálja a számításait. Most mindenesetre lehetőséget kap, hogy megállítsa az egyetlen emberből, Maxi Lopezből álló udinei támadósort.

Könnyű lenne egy kézlegyintéssel elintézni az Udinesét, úgyhogy meg is tesszük. Ugyanakkor érezhetően felívelő pályán vannak, az eddig elég fasza szezont futó Sampdoria arcát rendesen beledöngölték a gyepbe (4-0-ra győztek), és Firenzében is végig esélyük volt a döntetlenre (2-1-re kaptak ki). A bal oldaluk a kulcs, Jankto diktálja az iramot – van egy olyan érzésünk, hogy nem sokáig marad ő a jelenlegi klubjában. Az Inter úgyis elviszi.

A holnapi lesz a 48. Udinese-Juventus meccs, és sok szép emlék kötődik az észak-olasz városhoz: itt esett át Zidane a reklámtáblán, aztán ugyanazon a találkozón Del Piero térdszalagja ment tropára, itt kellett lecserélni hasmenés miatt Peruzzit, itt élhettük meg 2002-ben a bajnoki győzelem csodáját, és az udinei gyep tette tönkre egy életre Trezeguet vállát.

Holnap tilos hibázni. Szerdán is az volt. Nem is hibáztunk. Most sem fogunk.

Eső várható. De nem lesz hideg.

 • Pingback: Jó lenne már összeszedni magunkat, mert különben baj lesz, még akkor is, ha sok van hátra a bajnokságból | Zongoracipelő()

 • bombahoppa

  Szerintem kevés a felkiáltójel a cikkben. Viszont az tetszett, hogy kedvenc csapatom ( a Juventus) sokat szerepel benne. Tulajdonképpen úgy találtam ide, hogy beírtam a keresőbe azt, hogy Juventus, és tettem mögé egy felkiáltójelet, de ezek szerint azt nem értelmezte az algaritmus. Most megyek és keresek egy-két felkiáltójelet, mert ahogy fentebb írtam, szerintem kevés a felkiáltójel.

  Ha lenne hozzá linketek, azt nagyon megköszönném!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nekem még volt itthon a spejzban, adok párat.
   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Azért egy párat megtartok a meccsre is, hátha megint Egri lesz.

 • juuvee

  Ezek szerint Pirlo ma sem játszik… mindenki monnyon le!
  Szerintem nehéz meccs előtt állunk, tavaly sem nyertünk a dácsia arénában, sőt, a szezon egyik legszarabb játékát produkáltuk. Azért a bl döntő második félideje vitte a prímet, régi szép idők…

  Szóval nem tudom mi a van a csapattal, a játékosok szerint még nincs meg az egyensúly. Ez számomra azért aggasztó , mert annyit nem változott a keret tavaly óta.

  Nyerni kell, ugyanis ez a legfontosabb idényünk. Soha nem mossuk le magunkról, hogy a bajnoki cím elvesztéséhez csak a videó bíró bevezetése kellett.

  Vigyáznunk is kell, mert az olaszoknál előfordulhat, hogy visszamenőleges hatállyal is alkalmazzák a videót, így pl. Muntari gólját megadják, és viszlát bajnoki cím, hello seria b!

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Tegnap azt mondta a kommentátor a Valencia-Sevilla meccsen, hogy Zaza az első idegenlégiós a spanyol bajnokságban, akinek sikerült 5 meccsen egymás után gólt szereznie.
  #allegritakarodj #marottatakarodj #takarodjtakarodj

  • Benedicto

   Mondjuk nem, hanem 1977 és Mario Kempes óta az első idegenlégiós a Valenciánál, aki egymás után 5 meccsen lőtt gólt.
   #akommentátorismonnyonle

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én egyiket sem hiszem el, szóval mindegy. Na, erről eszembejutott egy másik eset, amit valamelyik olasz meccsen mondott a kommandante, talán pont a Juvéval kapcsolatban, de hogy mi volt az….arra emlékszem, hogy nagy baromság volt. Vagy csak én voltam másnapos.

 • consminor

  szerintem legalább egy góllal többet kell rúgni, mint az ellenfél, és akkor biztosan nyerünk

  • bombahoppa

   Végre valaki úgy gondolkodik, ahogy én! Ilyen egyszerű ez a játék!

 • bombahoppa

  A cikk dobta fel a napom, de random reggeli gondolatok csapódtak hozzá.

  – Én sem Trezeguettát, sem Del Pietrot nem játszatnám ma, szerintem szokniuk kellene még a közeget is, meg a ritmust is.
  – Zidanét azért hagyám ki, mert szerintem már a reklámtábla sem ugyanaz, mint valaha.
  – Bonuccsiról jó hír, hogy nincsen a keretben.

 • Nem értem

  A zebracsíkok köteleznek, úgy látszik, a kopasz komolyan gondolta.

 • daneeka35

  Ezek a mocskos csaló zebrák. Ez már a harmadik hazai meccs, ahol kiállítanak egy ellenfelet.

 • consminor

  “Da jebem ti mater sudijo!” – Mario Mandžukić

  • humorpalanta

   Tolmácsot kérek

  • consminor

   Mélyen tisztelt Bíró Úr, a Kedves Édesanyjával kívánnék nemi érintkezésbe bocsájtkozni. Tisztelettel: Mario Mandžukić

 • Enslaver

  Mindenki Egri Vityát szidja, de ő legalább nem akar átverni. Az olasz kommentátor állandóan a sárgamezes csapat játékosaira használja a Juvés neveket, de engem nem tud átverni, azért csak tudom, hogy mi vagyunk a zebrák! Takarógyon!

 • Babicz Tamás

  Abból a szituációból kihozni egy Mandzukic kiállítást, a legnagyobb mágusokat idézi. Bravó, Doveri!

  • daneeka35

   Ilyenkor miért nem videozik a rigó?

  • Babicz Tamás

   Nem ösmered a régi mondást? A bírónak nincs videója. (Anno a Góóól! című összefoglaló műsorban volt egy ilyen szcenárió. Púlsanyi értékelte a füttyögők kétesnek vélt ítéleteit.)

  • daneeka35

   Amikor a sport1 adta az olasz meccseket, akkor is ő védte állandóan a bírói ítéleteket.

  • humorpalanta

   Persze, mert legalább akkora madár volt ő is. Kassai kitűnően követi a pályán.

 • daneeka35

  Ez az Adnan gyerek amúgy jól mutatna Inter mezben.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Most vagy megint nagyon bebasztam, vagy tényleg triplázott Khedira és 4-et lőttünk emberhátrányban?!

  • consminor

   why not both?

  • Setike9000

   ez a beszélgetés csak azért roppant kellemetlen, mert ugyanezt kérdeztem a meccs végén az újpesti Dog Corleonétől, és ha kapnék egy ilyen kérdést több mint valószínű, hogy ezt válaszolnám rá. who u b?

 • Babicz Tamás

  Azért ez kemény: “Holnap tilos hibázni. Szerdán is az volt. Nem is hibáztunk. Most sem fogunk. Eső várható.”
  Valamit tudtok.
  Félelmeteset ment ma a CSAPAT.

 • consminor

  Vissza a jövőbe komment:

  A Luigi Del Neri által vezetett, fekete-fehér szerelésben játszó együttes árnyéka korábbi önmagának. A csapat védelme romokban hever, szinte bárkitől, bármikor képesek gólt kapni. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál a statisztikánál, miszerint a csapat eddig az egyik leggyengébben teljesítő alakulat hazai pályán – mondhatni ők a legelőzékenyebb házigazdák – a bajnokság csapatai közül. Eddig odahaza ők kapták a legtöbb gólt. A vezetés megszerzése után szinte percek alatt képesek gólt kapni a legváratlanabb szituációkból, a korábban tapasztalható mentális erőnek nyoma sincs.

  A mai mérkőzésen látottak tökéletes leképezése az idei szerplésnek: a vezetés viszonylag könnyed megszerzése, majd védelmi hibák sokasága és hazai vereség. Külön aggasztó, hogy még a több, mint egy 60 perces emberelőnyt sem sikerült kihasználni. Gigi Del Neri a csapat edzője türelemre int, meglátása szerint a csapat játéka lassan fejlődik, látszódnak a pozitív jelek, a továbbiakra nézve is kéri a szurkolók támogatását. Érzi a bizalmat a vezetőség részéről maga felé és nem győzi kihangsúlyozni, hogy mennyire hálás, hogy itt lehet, tovább úgy érzi jó munkát végez. A szezon eddigi eredménye nem méltó a csapat múltjához de biztos benne, hogy hamarosan rátalálnak a győztes útra.

 • humorpalanta
 • Enslaver

  Khedira jobb csatárnak, mint középpályásnak. Egy meccs erejéig cserélhetne Hugival posztot, Higuain úgy is sokat robotol a középpályán, és gólt nem tud lőni. Khediraráról pedig röpke 30 év után kiderült, hogy igazából befejező csatár, nem csodálkozom, hogy mindig is szenvedett a középpályán…

 • juuvee

  2-2-nél már láttam a napoli bajnoki címét, nem hittem el, hogy ekkora lúzerek vagyunk, hiába a tegnapi jó eredmény, nem tudunk felzárkózni. És aki az ilyen esélyekkel nem él, nem is lesz bajnok(lásd roma). Aztán ami ezután jött , ez valami hihetetlen volt, 10 emberrel ilyet tenni, elképesztő.

  Ki kellene próbálni a Khedira -Rugani csatársort, utóbbi védekezni úgy sem tud(első goonál mit művelt ?!), de támadásban egész jó 🙂

 • uff uff

  Dybala a lecserélésekor megint elküldte Allegrit … a 67. percben jött le, amikor már 4-2-re vezetett csapat. Ráadásul szar idő is volt…miért kell ilyenkor anyázni? Hogy a búbánatba nem lehet azt megérteni, hogy egy lecserélés nem mindig a szar teljesítménynek szól? Szerda-szombat-kedd. Így jönnek a meccsek, ezek közül az utóbbi kettőt egyáltalán nem lehet félvállról venni. Egy ilyen körülmények között megnyert meccs után, mint a tegnapi, egyáltalán nem hiányzik ez a “hisztis hülyegyerek ” attitűd. Remélem a többiek lerendezték a zuhany alatt 🙂

  • daneeka35

   Én nem tudom, de szerintem az olasz sajtó nagyobb ügyet csinál ebből, mint amekkora. Valószínűleg van egy sátáni tervük, hogy mindig belerúgnak a csapatba, ha megindulna a szekér, ezzel gyengítve azt.

  • bombahoppa

   Ezt nagyon jól tudják kezelni Marottáék. Egyszerűen megvárják a július végét, amikor a szabiról hazaért játékos (a sajtóhíreknek megfelelően) rájön, hogy nem szeretne többet velünk BL döntőzni, és a szavanna klímája már nem megfelelő, ezért levedli a zebrabőrt. Okok a háttérben: honvágy, idült alkoholizmus, heteró comingout, véget ért a szabadság. Ne dőlj be a csillagtetkóknak, szkudettótetkónak vagy annak hogy “soseméreztemagátjobban”nyilatkozik, ez is a porhintés része. Mivel nekünk csak a győzelem a fontos, ezért az árat csak annyira verjük fel, hogy a napfényre kerülő átigazolási záradékkal csökkentett befolyó összegből német világbajnokot vagy olyan fiatal tehetséget vegyünk a pizzásfiú közvetítésével, aki a nevelőcsapatánál, vagy a serie A alsóházában érik még minimum két évet.

   Dybala esetében például simán megszereznénk utána Cavanit és Mattheust.

   Ha valakinek nem tetszenek ezek a fenti gondolatsorok, szeretném jelezni, hogy nekem sem.

   DE az üzleti modell MŰKÖDIK.