10 dolog, amit megtudtunk Udinében

Bőven van miről beszélni. Úgyhogy beszéljünk.

  1. Gyorsan szögezzük le: ez az Udinese elég hulladék egy csapat, a gyors vezetésüket (még kvázi normális körülmények között) tíz perc alatt megfordítottuk, így viszont kimondottan szarul festett a Mandzukic kiállítása és az Udinese egyenlítése között eltelt időszak: moccanni sem bírtunk egy közepesnél eggyel kutyább csapat szorításában, és ez nem vet ránk jó fényt.
  2. Aztán viszont beindultunk, mint a rajzszakkör. Rugani fejese mindent megfordított, és onnantól kezdve nyoma sem volt annak, hogy eggyel kevesebben vagyunk a pályán. A Khedira Show látványosabb volt, mint a Circus de Soleil, és végül úgy jöttünk ki a meccsből, hogy még épülni is lehet belőle: emberhátrányban négy gólt görgetni idegenben, ez még Dino arcára is mosolyt csal, pedig ő rendszerint csak háborús időkben vidám.
  3. A videóbíró jobban szopat minket, mint Collina a legszebb napjaiban. Mandzukicot felrúgják a holdra, 11-est kéne kapnunk, erre őt állítják ki úgy, hogy Valéria vissza sem nézi az esetet. Az Udinese egyenlítése ugyanaz a polc: ha kicsi is, de egyértelmű les, márpedig a VAR pont azt a célt szolgálná, hogy a legkisebb les se maradjon észrevétlen. Nem szeretnénk összeesküvés-elméleteket gyártani, de ehhez képest a legutóbbi érvénytelenített gólunk, ami előtt (1923 novemberében) Lichti könyökölt egyet, elég vérlázító, na.

    Pályán az ellenfél

  4. Akik most ugrabugrálnak, hogy Khedira mégis mekkora istenség, és nőjön köröm a pöcsére mindenkinek, aki szerint már nem elég jó a Juventushoz, azoknak üzenjük, hogy a cuki kamunémet szerelés nélkül, egyetlen labdaszerzéssel hozta le a meccset (védekező középpályásként), a pálya közepén szolgálatot teljesítők közül messze a legkevesebb passza volt, és neki volt a legtöbb labdakezelési hibája. Örvendezünk, hogy gólerős, de mielőtt a Vidal 2.0-t látnánk benne, nyissuk ki nagyobbra a szemünket, és vegyük észre, hogy Matuidi ötször jobb nála. Ettől még persze szercsikéljük, és támadásban parádésan játszott, a harmadik gólja kifejezett mestermű volt a folyosó meglátásától a betörésen át a lövésig. Gratu az első triplettádhoz, te tuniszi himpellér!

    Cukorfalat

  5. Viszont ha már a kutyázott játékosoknál tartunk, sokkal inkább meg kell követnünk Malackát és Ruganit. A lombrágó középhátvéd nem vett jó rajtot, az első gólban nyakig benne volt, de a beszorulós időszakban nagyon fontos közbeavatkozásai voltak, fejjel verhetetlen volt, és nagyon fontos gólt csúsztatott. Röfinek a gól megint nem jött össze, de most végre azt láttuk rajta, amit minden formán kívüli csatártól látni akarunk: lemelózta a gatyáját, sokat volt játékban, folyamatosan a védők gigáját rágcsálta, agilis volt és agresszív. Maradjon így!
  6. Buffon. Hát… izé. Szóval az van… Nem mintha nem lennék belé a mai napig fülig szerelmes… De hát, akkor is… Tavaly még azt beszéltük, hogy hiába öregszik, pont ugyanolyan jó, mint 25 évesen. Na, ez idén már nincs így. Legalábbis egyelőre.
  7. Dybala állítólag megint elküldte a picsába Allegrit a lecserélése után. A minden sarok mögött obskúrus milánói összeesküvést látó, masszívan hisztis Juve-tábor által nyilvánosságra hozott esetet nem biztos, hogy érdemes túllihegni, de ha így van, akkor ez már a második ilyen esete az argentinnek, és az ilyenek általában tudjuk, hogy végződnek. Na, akkor leszünk rohadt dühösek, ha zsinórban a második 10-esünk hátán sem tud megmelegedni a földkerekség legirigyeltebb meze. (Concha de tu madre: Nem vagy valami szimpatikus nekem)

    //platform.twitter.com/widgets.js

  8. Az ultracsoportok nagy része (tkp mindegyik a Drughin kívül) bojkottálta a meccset, mert drágállották az 50 eurós jegyárat, amit az udineiek kértek. Muhahaha, bazmeg, van köztünk valaki, aki ennél olcsóbban jutott jegyhez nem hivatalos forrásból. Valószínűleg többen vagyunk, akik a dupláját, néha tripláját szokták fizetni, és arról még nem is beszéltünk, hogy ha a szurkoló nem szurkol, akkor nem szurkoló. Hanem micsoda? Na, pont az.
  9. Mandzukic hiányát elbírjuk a hétközi fordulóban, hiszen egy céges csapat, a SPAR lesz az ellenfelünk, viszont sajnos a jövő hétvégi rangadó előtt a Milan óriásit erősödött, mert Bonuccsicska vélhetően legalább két meccset kap a könyökléséért, így nem lesz ott a pályán.
  10. Tagdíj!