Tőlünk tudtad meg: Higuaín és Dybala dugnak

Az igazságra vágysz? Akarod tudni, mi miért történik? Szomjazod a bölcsességet? Nesze!

A nagy igazságok nem máshol hangzanak el, mint a Bianka néni levlistáján. Meccs közben itt olyan mélységű elemzések cikáznak, hogy Jógábornak már attól vér szivárogna a füléből, ha egy levelet el kellene olvasnia. Hogy csak egyet mondjak nyitásnak:

Nehéz megmondani, ki a legokosabb szerzője a blognak, most mindenesetre S4tchy fogalmazta meg tűpontosan a legnagyobb gondunkat Tyly azon felvetésére reagálva, hogy Barzamackóval szerződést hosszabbítottunk, pedig már az sem lenne baj, ha a következő meccs szünetében visszavonulna. (Nyilván az volt a téma, hogy milyen lehet Rugani, ha még úgy sem játszik, hogy a többi védőnk Molinaróba ojtott Grygeraként szaladgál a pályán?)

Peticica azért is fogott rá a probléma velejére kecses, ám határozott marokkal, mert látványosak ugyan a védőink egyéni hibái, de a koruk, formájuk és/vagy képzetlenségük hiánya azért kerülhet ilyen látványosan napvilágra, mert a középpályánk nem zár rendesen, tehát a csapat védekezésével van a baj, nem (csak) a védelmével.

Ezt amúgy én is írhattam volna, de már annyiszor leírtam, hogy nincs hírértéke, ezért az Anti-Higuaín Kommandó másik alapító tagja, Tyly karcolta a monitorjába a nyakában lógó cápafoggal. Higuaín sajnos pontosan az, amit előzetesen láttunk benne, csak még dagadt geci is, aki végleg bepuncult attól, hogy első torinói évében minden vele kapcsolatos sztereotípiára ráerősített. Ennek pedig az az eredménye, hogy míg tavaly azért a fontos rangadókon (Napoli, Roma) rendre hozta magát, idén az Immobile fitymája alá mihálylott cuccban is több van, mint benne.

Ezek már Dino szavai, nincs mit hozzáfűzni. Félénkebbek gránitba karcoltathatják, a bátrabbak tetováltassák nyugodtan magukra. A szatmári dzsentri nagy súlyt fektet a nála tájékozatlanabbak (= mindenki) edukálására, ennek köszönhető, hogy

Én még annyit tennék hozzá, hogy ha jobban belegondolunk, ebbe a meccsbe kódolva volt a vereség, hiszen még egyszer sem játszottunk idén elég jól ahhoz, hogy a rendkívül hatékony, és valljuk be, szemre is szép focit játszó Laziót akár Torinóban legyőzzük. Ami igazán fáj, az pedig az Immobile-Higuaín összevetés az összes körülmény vizsgálatával. Én sem gondoltam soha, hogy a lombrágó nápolyi suttyóból valaha rendes futballista lesz, erre most toronymagasan a legjobb olasz csatár, aki saját nevelésű, ingyen frag.

Saját nevelésű, ingyen klasszis vs. vigyorgó, dagadt kerub

Nekem ezen kívül nem tetszik a 4-3-3, főleg Dybala nélkül és Khedirával, azon meg már százszor kidühöngtük magunkat, hogy Lichtsteiner az első számú jobbunkó, a cseréje meg Sztyuani.

És végül: óvatosan már kerülgettük a témát, sőt ki is jelentettük, hogy a Napoli lesz az első számú üldöző, arra viszont nem számítottunk, hogy mi leszünk az üldözők. És vesztőben vagyunk erőst. (Tudom, hogy október van, sérült Nedved, Capellónak meg merevedési zavarai vannak, de ezek attól még aktuális tények.)  

 • Tonhalacska

  Muszáj lenne tudnom, hogy ki dugott meg kit, és ki ragasztotta kire a lúzerséget. Merthogy annyira nem egyértelmű.

  • humorpalanta

   Szerintem Immobile baszott meg mindenkit.

  • Babicz Tamás

   Úgy valahogy. Egyszer augusztusban, egyszer októberben. Még jó, hogy nem játszunk a továbbiakban is két havi rendszerességgel a Lazioval. Sok mindent elfogadok, de azt nem, hogy ez a hálátlan, nevelőegyesületére lépten-nyomon köpködő senkiházi ennyiszer f*szra húzza a komplett Juventust. (Megnéznem egy infógrafikán, hogy az idei góljai hány százalékát rúgta Immobile az Öreg Hölgy ellen. 30 körülre saccolom, ami 16(?) rúgott gól esetén egen sok, pláne ebben az időszakban.)

  • Tonhalacska

   Jogos. De nekem az jutott eszembe a kis rejectünkről, hogy “Your day has finally come….”

 • Pingback: Tőlünk tudtad meg: Higuaín és Dybala dugnak | Zongoracipelő()

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Nem vagyok Hugi rajongója, de nem cserélném el Immobilisre. I-Mobile egy tipikus középszer, komoly csapatokban csak egy könnyed nyári fing, egy szinttel lejjebb viszont már összeállhat egy határozott sz*rrá is.
  Viszont Hugi teljesen elfelejtett focizni ebben a szezonban, gyakorlatilag egyetlen jó meccse sem volt, illetve egyszer nyújtott elfogadhatót, a többin meg gyenge volt. Most a -2 centiről rálőtt labda sem pattant be róla, ezzel üzent neki a sors.
  Ez a Juve pedig nem tud arra alapozni, hogy majd jó védelemmel 1 góllal legyűrjük az ellent egy rangadón (vagy min), mert a védelem negyede sérült, negyede túl öreg, negyede nincs formában vagy nem játszik valamiért, a maradék negyed pedig valamilyen okból rotálva van, vagy nem elegek egyedül (KIngKong és Sanyi).
  Amúgy simán bejönne a ” többet kell lőni, mint amennyit kapunk”, ha nem lenne Pjanic és Dybala nélkül (vagy az ő rosszabb napjuk miatt) egy lankadfaszú godzilla a támadósorunk. Tele vagyunk minőségi játékosokkal támadásban, de (Dybalát leszámítva), kb összesen nyújtanak annyit a szezonban (eddig), mint amennyit egyesével kellene nekik, külön.
  Szóval ha akarunk valamit még, akkor télen visszahozzuk Zazát, aki lenyomja a nápolyikat, és akkor talán lehet esélyünk valamire.

  • consminor

   az a probléma, hogy a Dybala-magic is alábbhagyott az utóbbi időben. már az Atalanta ellen is csutkaszar volt Dybcsi, amit a kihagyott büntetővel csak megkoronázott, de tegnap is megremegett döntő pillanatban a balos. inkább Mandzsuval spanoljon, mint a dagadtal

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Most volt két gyengébb meccse, bár most csereként beállva majdnem lőtt egyet, és persze a végén kihagyta a büntetőt. Sajnos néha eléggé kiszámíthatóan lövi, mert ez sem volt kifejezetten szar, csak nem volt eléggé meglepő, vagy jól helyezett.
   Szóval volt most Dybunak 2 gyengébb meccse, de a többieknek a támadósorban összesen volt talán 2 jó meccsük, abból 1,5 Cuadradóé, egy fél meg Mandzué.

 • daneeka35

  Semmi gond, ez egy transition year. Megszokhattuk volna már.

  • Babicz Tamás

   Pont ez jutott eszembe tegnap. (Vesztes) BL finálé megvolt, jöhet egy év nyögvenyelés. Annyi különbséggel az eddigiekhez képest, hogy a Napoli most igen nagyon fullba tolja a kretént, és jóval egységesebbek nálunk.

  • daneeka35

   Érdekes, mert a Napoli is egész nagy traumát élt át tavasszal, mégsem estek össze.

 • bombahoppa

  • Tonhalacska

 • Preference

  Ezekkel a rohadt Immobilájzerekkel mindig baj van.Már a második autómban baszódott el.

 • Sipike

  2 év után vesztett meccset otthon a csapat, erre néhány retardált azonnal fikázza játékosokat, a vezetőséget stb. Mi a faszt képzeltek ti, kik vagytok? Ti mennyivel tettetek meg többet a győzelemért? Ha már nem megy a csapatnak, akkor kellene leginkább kiállni a szurkolóknak mellettük.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   És szerintem ezek még buzik is. Menekülj, amíg meg nem látnak!!!

  • Tonhalacska

   Én pld.. felvettem a Juvés rövidgatyám ghecciii. Bisztos a régi címer miatt nem lyött be a dologg. #istandwiththejátékosok #istandwiththegyozelem!!!!!4

  • C.

   A helyedben megváltoztatnám az IP címem, bár valószínűleg már késő, a nagy rózsaszín autó két nagymarkú legénnyel úton van érted…

  • Sipike

   Miért pont rózsaszín? Miért nem fekete? Vagy fehér? 🙂

 • Sipike

  Ez a “benito” birka pedig megmagyarázza, hogy mit kellett volna Allegrinek tennie. XD. Ha annyira okos lenne, akkor ő lenne a Juve edzője. Nem ismerve minden körülményt milyen jogob fikázza innen, abból az országból, ahol mindenki sík hülye a focihoz?

  • bombahoppa

   Ez Bénító!

  • nemvoktrendi

   Elárulok egy nagy titkot, amit egy öreg olasz újságírótól hallottam, szerinte az elemzők mindig okosabbak lesznek az edzőknél, mert ők a meccsek után elemeznek.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Holnap megyek Allegrihez (takarongy-ON) Tiranába, a Delle Alpiba egy kis taktikai megbeszélésre, adok neki pár tanácsot. Esetleg valaki üzenne neki valamit?

  • Babicz Tamás

   No Pideon, no party!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nem volt otthon az öreg, de otthagytam egy cetlit.

  • Preference

   Ő nem New Holland-ban lakik?

 • Jumpman23

  Ha kicsit késve is, de végre összeáll a szezoneleji formánk. Volt ugyan egy-két meccs, amikor azt hittem, idén másképp lesz, de kezd minden a helyére kerülni – ahogy Csülökbe a hamburgerek. Khedira is újra a pályán, mi kellhet még?

 • juuvee

  Kiábrándító volt az elmúlt két mérkőzés, mondjuk ha Dybala nem Messivel foglalkozik, hanem a büntetőkkel , akkor nem egy, hanem 4 pontot szereztünk volna.

  Allegri a napokban azt nyilatkozta, hogy a bajnoki címet a védelem nyeri meg, így ezúton gratulálok a Napolinak a bajnoki címhez.

  És akkor jön a szokásos, mit tettünk ezzal a védelemmel? Én nem tudom Leó mit tett, de akkora fasz biztos nem volt, hogy emiatt leszopassuk magunkat.

  Annak a szerencsétlen Dani Alveznek is meg kellett volna engedni, hogy vólkmenezhessen, akár meccs közben is, mert fél lábon jobb, mint most bárki nálunk.

  Sturarot nem akarom többet látni, bántja a szemem,amit művel.

  De kérdés az is , hol vannak az új fiúk, Matilda jó , de nem látom, hogy a két 40 gurigás szélső megközelítené Cudar szintjét.

  Már több , mint két hónapja megy a bajnokság, ideje lenni beilleszkedni, és nem zavarodottan keringeni!

  Persze nyertünk már bajnokságot nagyobb hátrányból is, de a Napoli nagyon jónak tűnik…

  • daneeka35

   A Napoli tavaly 86 ponttal zárt, úgy, hogy az elején bénáztak is egy kicsit. Idén ezt szerintem felül fogják múlni. Szomorú, de a csapat legnagyobb esélye a zsinórban 8. scudettóra az, ha kiesik a bl-ben a 16 között, a Napoli pedig minél tovább jut.

  • juuvee

   A Napoli kevés a bl-hez, kicsi a keretük hozzá, és semmi realitása annak, hogy a bl-ben bármi eredményt elérjenek, negyeddöntőnél tovább tuti nem mennek.

   A bajnokságban viszont nyerni akarnak, és ebben az évben ki is mondják, bár ugye rögtön hozzá is teszik, a legfőbb esélyes azért a Juventus.

   Össze kell szedni magunkat, mert az elmúlt hetek teljesítménye kevés lesz a Sporting ellen, és ha Lisszabonban szopunk, a továbbjutás gázos lehet.

  • daneeka35

   Ha a Napoli kifog egy jó sorsolást, akkor szerintem meglehet nekik egy elődöntő, ha beáldozzák a bajnokságot.
   Jelenleg ez a csapat egyetlen esélye a scudettora, mert egyébként ezt az 5 pont előnyt megőrzik a kukások, ebben biztos vagyok.

  • Asidotus

   egyelőre a Napoli jusson túl a csoportjából. Nem kellett volna kikapniuk Donyeckben

 • Ricardo

  Na, elég ebből. Minden ősszel sírunk, hogy mennyire szarok vagyunk, ez a szezon kuka. Aztán jön a tavasz, jön a scudetto. (Meg a vesztes bl döntő)

  Annyi a lényeg, h ne kerüljünk 10 pontnál nagyobb hátrányba dec 31-ig, akkor, ha nem is simán, de meglesz a bajnokság. Kerül még szopórollerre a Nápoly is, főleg ha kifingnak a kulcsjátékosok (ahogy a posztban is említve van Sarri nem nagyon rotál), nekünk viszont innen felfelé van az út, mert Pigi, Bernárdesi, Duglesz Koszta mind-mind többet tudnak, mint amit jelenleg az asztalra raknak.

  • daneeka35

   Plusz Pjanic. Tavaly ősszel mindenki őt kutyázta, idén pedig egyből megéreztük a hiányát.

 • Kelosz

  Engem jobban aggaszt, hogy a szerdai bl meccsünket ismét nem közvetíti egyik magyar csúcsatorna sem. Szègyenletes, hogy a tavalyi bl döntös 3ból 1szer kerül csak képernyőre.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ez engem is felbasz. A sporttévében bíztam, de ők mindig a “maradék” spanyol csapat meccsét adják. Akkor is őket közvetítenék, ha Messi a saját f*szával játszana 90 percig.

  • Tonhalacska

   Vagy Jógáboréval.

  • Tonhalacska

   Mondj egy jó sztrímet!!!!!!!!!!

  • bombahoppa
 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  “Hagggyááámá!!”-típusú pletykarovatunk következik.
  A Milan Allegrit akarja! 😀 És vagy ők a hülyék, vagy az pletykagyártók, mert így Bonucci megint “megallegrisedne”, tehát akár lecsaphatnánk rá. 😀

 • Juve1974

  Szerintem pedig Higany és Benzema akik dugnak.