Idényindító közös poszt

Gondoltuk, hogy írunk egy közös posztot mindenféle kérdéssel meg a válaszainkkal. Egyrészt ez kényelmes, másrészt ezek nagyon népszerű posztok, mert mindenki leírja utána hozzászólásban a saját válaszait. Így sok sok komment lesz, amiket pénzkeresésre használhatunk. Hogy miként? EZ MARADJON A MIT TITKUNK.

Milyen könnyű-, illetve nagyon durva tudatmódosítókra volt szükséged, hogy túltedd magad a BL-döntőn?

Tyli: Még nem tettem túl magam rajta, és szerintem sokáig nem is fogom.

Darti: Ahogy Allegri is mondta, kevésbé voltam felbaszva, mint pl a Bayern elleni kiesésünkkor. Méghozzá azért, mert a Bayern ellen mi voltunk a jobbak a két meccs alapján, nem adták meg egy (kettő?) szabályos gólunkat, a Bayernnek két szabálytalant igen és a többi és a többi. Most viszont a Real jobb volt. Sokkal. Látszott a keretek mélysége közötti különbség, amit nem tudtunk áthidalni. Attól függetlenül elég megrázó volt. De már nem érdekel.
Ugyanakkor azóta Beni egyik nagyon vicces anyázásán röhögök, néha csak úgy eszembe jut és vinnyogok, annyira vicces volt.

S4tchy: Rezignált csalódottsággal vettem tudomásul, hogy fossá vertek minket a második félidőben. Ez van. Azóta néha iszom 1-1 vödör vodkát, és a döntőre fogom.

Dino: A helyszínen láttam a kivégzést, azóta egy kockát sem néztem meg a meccsből, néha még előjön az élmény. Nem esett jól, de szakemberhez azért nem kell fordulnom.

_benito: Kétpofára nyomtam a szintetikus drogokat, és intravénásan adagoltam a nyugtatókat, de képtelen vagyok túllépni rajta. Még úgy sem, hogy közben látjuk: ez a Real Madrid azért tényleg rohadt erős csapat. Dartival a Szuperkupa alatt dumáltunk róla, és megállapodtunk abban, hogy a Bayern elleni kieséshez hasonlóan ez is legalább egy évig fájni fog még.

A nyár eseményeit látva szerinted mikor lesz legközelebb reális esélyünk a BL-döntőbe jutásra?

Tyli: Nem mostanában. Az elmúlt két év volt a Juve nagy esélye a BL megnyerésére, amikor több klub is tökönlőtte magát, vagy épp átalakulóban volt, így sokkal kevesebb esélyessel kellett számolni. Ennek most vége, idén sokkal erősebb lesz a verseny.

Darti: Idén. A védelem a kérdéses. In Allegri we trust. De a BL-döntőhöz nemcsak jó játék, hanem szerencse is kell. És valljuk be, nem feltétlenül életszerű 4 év alatt 3x döntőt játszani.

S4tchy: Bonucci-Dani Alves helyén bárki-De Sciglio kibaszott durva downgrade, úgyhogy szerintem amíg nem hozunk egy rendes jobb oldali védőt, és középre Rugani, illetve a jövőre érkező Caldara kettőséből valaki fel nem nő a feladathoz, addig komoly gondjaink lehetnek a védekezéssel.

Dino: Továbbra is hiszem, hogy a tavalyi menetelés nem volt véletlen, és azért egy évvel korábban sem sok kellett a Bayern ellen. Maradjunk annyiban, hogy nem lehet minden évben döntőzni, de a bejutás lehetőségét ostromolni kell – mondjuk a csoportkörön jussunk túl mindig. Aztán meglátjuk.

_benito: Mondjuk idén. Egy kulcskérdés van: Rugani. Ha ő betölti a szerepet, amit szánunk neki, akkor egyértelműen erősödött a Juventus a tavalyi szezonhoz képest. (Ehhez hozzá kell tenni, hogy szerintem De Sciglio jó lesz, nem véletlenül bízik benne Allegri is ennyire).

Lássuk a mercatót! Egytől tízes skálán hányasra értékeled Paratici és Marotta munkáját?

Tyli: 5. Bonucci és Alves elengedése ezekkel a feltételekkel állatság volt, és azért a Liverpool, a Dortmund vagy éppen a PSG példája mutatja, hogy nem teljesen a játékosok diktálnak. De Sciglio leigazolása pedig érthetetlen, tényleg csak az “In Allegri we trust” elv menti.

Darti: Még nincs vége a mercatónak. Én nem vagyok elégedetlen. Szerintem erősebbek lehetünk. Majd meg is írom, hogy miért. Bár már megírtam, de hamarosan a végleges keretet lehet elemezni. Mivel én szeretek a realitások talaján mozogni, és nem a Football Manager cheat üzemmódját tartom a realitásnak, ezért egyelőre 7-8 körül mozog.

S4tchy: Jelenleg olyan 5 körül jár Marotta. A szokásos jótékonykodás mindenesetre bőven megvolt: Jamest félig megfinanszíroztuk a Bayernnek, Contit a Milannak, egyúttal megszabadítottuk őket egy rejecttől, áron alul odaadtuk Bonuccit (akinek a megvásárlása mögé egy Agnelli-közeli bank adott fedezet nélküli bankgaranciát…), elengedtük Alvest abba a klubba, amelyik rendesen leránt minket Matuidivel, miközben csak a támadó szekció erősödött érdemben. Ha változik az osztályzat, két hét múlva beleszerkesztem a posztba a végső pontszámot.

Dino: Picit orrnehéz a csapat – a védelem miatt én is aggódom, főleg Benatia jelenlétét nem tudom hova tenni, és sajnos Lichtiét sem nagyon (de legalább ő már letett valamit az asztalra). Egy középső védő nem ártana: mondjuk hívhatnák Alessandro Nestának, és lehetne 20 éves. Amúgy megvagyunk. 7.

_benito: 6, de csak azért nem rosszabb, mert a csillagászati ajánlatok ellenére elhajtottunk mindenkit Alex Sandro környékéről. Illetve ez leromlik 3-4 körülire, ha nem jön még egy fasza középső védő, viszont megvesszük Keitát a Laziótól.

Bontsuk csapatrészekre: mit gondolsz a védelemről?

Tyli: Egyértelműen a legproblémásabb csapatrészünk. De Sciglio szerintem az új Motta lesz, Benatia hihetetlenül leromlott, pedig egy éve teljesen rendben lévőnek tűnt. Barza már kifelé megy a futballból, Chiellini állandóan sérült. Rugani szerintem csak azért nem kezdett a Lazio ellen, mert később kapcsolódott be a felkészülésbe, neki most nagyon bizonyítania kell. Spinazzola esetleges visszahozatala szerintem kockázatos, bár nyilván gazdaságos döntés.

Darti: Para. Sem minőségben, sem mennyiségben nem érzem kielégítőnek. A hátralévő mercato-time erre kell, és itt fog eldőlni, hogy milyen lesz az idényünk. Benatia nem tűnik jó megoldásnak. Rugani gondolom azért nem játszik, mert még Benatiánál is szarabb(?). Lichti és De Sciglio szintén necc. Cancelo nem fog érkezni, úgy tűnik. Alex Sandro helyett vajon marad végül Asamoah? Nehezen tudjuk felvinni a labdát a támadókhoz.

S4tchy: Gyász. A maradók öregedtek egy szezont, a távozók klasszisok voltak, szerencsétlen De Sciglio pedig őrületes kockázat. Barza visszavonulóban, Chiello sérülékeny, Benatia rendkívül bizonytalan, jobb oldalra nincs kezdő szintű emberünk. Az egyetlen feltétlenül jó hír, hogy Szandi még a végén marad egy évet. Az idény második felében Bonucci miatt működött a 4-2-3-1, az ő passzjátékát képtelenség pótolni, így nem véletlen, hogy utóbb már arról olvasni, Allegri visszatérne a 3 középpályás megoldáshoz. Ez azért külön vicces, mert a mercatót a 4-2-3-1-hez igazítottuk. Ja, és ki ne hagyjam, szerintem Szczesny jó igazolásnak számít.

Dino: Az eddig a stabilitást jelképező védelem most a legsebezhetőbbnek tűnő része a Juventusnak. Bonucci miatt én nem sírok, inkább az a gondom, hogy nem látom a helyettesét. Rugani szerintem nem rossz focista, de talán még nagy rá a kabát, a szoknya, a melltartó (vagy mi a francot szoktak ilyenkor írni). Benatiának a nevét sem akarom látni: ő tökéletes lenne mondjuk a Benevento ellen hazai pályán, az utolsó 10 percben, 3-0-ás vezetésnél. De Sciglio nem lehet olyan szar, mint amilyennek elsőre tűnik, szerintem megoldja a feladatát. Ha nem, az nyilván Allegri életébe kerül.

_benito: Bonucci távozás óriásit sebez több dolog miatt is. Egyrészt nélküle kikerül a repertoárból Allegri go-to formációja, a 3-5-2, másrészt a legjobb védőnk távozott, akinek a transitional play-ben is nagy szerepe volt. Ha őt nem pótoljuk, miközben telefostuk játékosokkal a pálya másik felét, az hatalmas baklövés, márpedig úgy tűnik, a Rugani-Benatia kettősre akarjuk bízni a dolgot. Egyébként ha holnap igazolunk, az is késő, hiszen még bele is kéne szoknia az új játékosnak a rendszerbe. Szerintem az, hogy nem igazoltunk egyből, azt mutatja, hogy Allegri úgy gondolja, megvagyunk hátul. De Sciglio szerintem rendben lesz, legalábbis én már láttam jól játszani, hehe.

Középpálya?

Tyli: Fabinho nagyon kellett volna, így, hogy elbasztuk a két nem-EU-s helyet Bentancurra és Costára, más nem nagyon maradt, mint Matuidi, aki amúgy nem rossz, de nem szarom magam össze az örömtől, hogy nálunk játszik. Ha maradunk a két középpályásnál, akkor Sturaro és Bentancur nem fog túl sokat játszani. Amúgy nagyjából rendben vagyunk, de ez nem egy klasszis középpálya.

Darti: Igazából itt általában csak a két középső kp helyét nézem, a mögöttük játszók már a 3-4 védőből álló védelembe tartoznak nálam, akik feljebb vannak, az pedig a 4 támadónk. Klasszist ide esélyünk sem volt hozni szerintem. A Marchisio, Bentancour, Khedira, Matuidi, Pjanic ötös magas színvonalú, ha nem is fossa magát össze tőlük senki.

S4tchy: Az is hatalmas kérdőjel, mit fogunk játszani… Sajnos továbbra is ott tartunk, hogy darabra megvagyunk, de a Pogba-Pirlo-Vidal trió által ellátott funkciókat csak részben tudja a jelenlegi állomány. Bentancur labdabiztosnak tűnik, a párharcokba is belemegy, abban esetleg lehet reménykedni, hogy belőle tudunk egy állatot nevelni.

Dino: Hova siránkozzunk? Mondjon valaki egy lényegesen jobb középpályás-sort Európából. A Realt kivéve. Ahogy Darti írta, tényleg nem okoznak gyomorgöcsöt az ellenfelekben – első látásra. De amúgy ez a névsor azért számomra atomstabil, csak a sérülések miatt félek. Marchiso és Khedira lábában nincs ép izomrost. Ha nem lesznek drámai sérülések, rendben van ez a csapatrész.

_benito: Én nem vagyok elégedetlen, Matuidi jó játékos. Vele is csak az a bajom, hogy miért most? Nem lehetett volna úgy, hogy már a felkészülést velünk csinálja végig? Azon kívül tipikus budget-vásárlás, hiszen a BL-döntőt elbukó csapatnál már csak az utolsó puzzle megtalálása kellene, hogy cél legyen, erre mi 30 körüli, az ellenfeleinknél már nem kellő játékosokat molesztálunk. Hát ez nem nagycsapat-attitűd azért, azt lássuk be.

Támadósor?

Tyli: Elég jó névsor, a kérdés, hogy Allegri hogyan kezeli majd a helyzetet, mármint hogy tömve vagyunk jó(nak tűnő) támadókkal. Keitát feleslegesnek érzem, Pjacát pedig én kölcsönadnám, neki ez az év úgyis kuka, de ha semmit nem játszik, akkor kb. annyi is a juvés pályafutásának. Ellentétben a tavaly évvel most bőven lesz variációs lehetőség, kíváncsi vagyok, Allegri mennyire forgatja majd a keretet.

Darti: Remeknek tartom. Benardeschi és Costa érkezése remek döntések. Keitára szerintem nincs szükség. Ez az alakulat félelmetes lehet. Technikás, gyors játékosok. Van variációs lehetőség. Jó ez.

S4tchy: Komplettnek tűnik ez a csapatrész. Muszáj lenne jóval több gólt szereznünk, mint tavaly.

Dino: Na jó, ez meg tényleg már a brutalitás határait súrolja. Nekem kissé kiegyenlítetlen a keret egésze, szerintem túlzsúfolt a támadószekció, bár nyilván a felállás függvényében fog változni, hogy melyik támadót lesz inkább balhátvéd, mint csatár. Nem hiszem, hogy marad ez az állomány, lehet, hogy Pumukli végül megy. Keita esetleges leigazolását esetleg ekkor érteném meg, de ekkor sem nagyon, mert hát ő nem Cuadrado helyettese.

_benito: Ez így nagyon rendben van, jól is variálható a mostani felhozatal, pont ezért nem értem, mi a halál faszára kell nekünk Keita (a laziale). Én amúgy is rühellem, és sokáig azt gondoltam, ő csak akkor jön, ha Dybalát végül meglépteti a Barcelona, de úgy tűnik, ezt megúsztuk. Mármint Dybala távozását, Keita érkezését még nem, pedig az csak egy dolgot hozna: feszültséget a padot koptató támadók nagy létszámú csapatán belül.

Te mekkora problémának érzed Bonucci távozását?

Tyli: Vegyesek az érzéseim a dologgal kapcsolatban. A játékosok reakciója azt mutatja, hogy szinte senkinek nem fog hiányozni, és amúgy is nincs szükség plusz edzőre Allegri stábján kívül. Játékban hiányozni fog, szerintem mindenképp pótolni kellene valakivel. Az a baj, hogy annyiért, amennyiért Bonuccit elkótyavetyéltük, a mai piacon nagyon nehéz normális helyettest találni.

Darti: Ez van. Leszarom már. Nyilván változtatni kell. Allegrivel egyetértésben: nem a helyettesét kell megtalálni, hanem azt a játékstílust, amit nélküle tudunk játszani. Láthatóan nem tudjuk feljátszani a játékszert a támadókhoz úgy, ahogy korábban. Erre ki kell valamit találni.

S4tchy: Az öltözőből nem fog hiányozni, a pályáról Caldara érkezéséig mindenképp. Utóbbitól nagyon sokat várok, tanár lesz a fiú.

Dino: Nem érdekel Bonucci, már a távozása sem hatott meg különösebben. Szinte kidobta Allegri a keretből, így elképzelhetjük, hogy milyen jót tett a jelenléte a csapatmorálnak.

_benito: Én már korábban is leírtam, hogy alapjaiban változtatja meg a Juventus lehetőségeit, játékát és formációját a távozása. Attól nem tartok, hogy a Milan már idén közvetlen vetélytársunk lesz miatta, inkább nekünk fog hiányozni.

Milyen céljaink lehetnek az előttünk álló szezonban?

Tyli: Erre csak egy ordas közhellyel lehet válaszolni: a Juventusnak mindig, minden sorozatban és minden körülmények között csakis a győzelem lehet a célja. Az más kérdés, hogy ez reális-e.

Darti: Tripletta. A bajnokságnak továbbra is mi vagyunk az esélyesei. BL-ben a szokásos csapatok jelentenek ránk igazán durva veszélyt (Real, Bayern, PSG, MU, City).

S4tchy: Májusban minden fronton állva maradni. A végjáték mindig lutri egy kicsit.

Dino: Címvédés a bajnokságban és a kupában. A BL-t meglátjuk.

_benito: Szerintem semmit nem változtak a céljaink: Olaszországban minden, a BL-ben pedig jó sorsolás, ha összeállunk, én semmit nem tartok lehetetlennek.

Ki lesz idén a legnagyobb ellenfelünk?

Tyli: A Napoli és az ellenség.

Darti: Szerintem az izé erős lesz sajnos. A Napoli és a Roma is jönni fognak izomból. A Milannál kérdés, hogy mennyire tud összeállni az új csapat.

S4tchy: A bajnokságban a Napoli, a BL-ben nyilván a Real.

Dino: Egyértelműen a Napoli. Kész a csapatuk, semmilyen változás nem volt a nyáron, Sarri a tökéletességig akarja csiszolni őket. Spallettiékben nem látom az erőt (de legalább nem rohantak ész nélkül a mercatóra, ez azért meglep). A Milan jobb lehet, mint tavaly, de semmire nem garancia az iszonyatos pénzköltésük.

_benito: A Napoli. Sarri elvariálgat a feladattal, hogyan tudja Mertenst és Miliket egyszerre a pályára tenni, de akár sikerül, akár nem, nagyon jó csapatuk van. Ha nem mi leszünk a bajnokok, akkor az Africa United.

Hogy áll fel szerinted jelenleg a legerősebb Juventus?

Tyli: Buffon – egy farönk, Rugani, Chiellini, Sandro – Pjanic, Matuidi – Costa, Dybala, Bernardeschi – Disznó

Darti: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic, Matuidi – Bernardeschi, Dybala, Douglas Costa – Higuain

S4tchy: Kijózanító, hogy itt most le kéne írnom De Sciglio nevét.

Dino: Elkezdtem írni, de szerencsére annyi a variációs lehetőség, hogy inkább nem válaszolok (maximum az ügyvédem jelenlétében). Nincs szívem kihagyni Alex Sandrót, de szerintem Costa gyorsasága is elférne, Bernardeschi kreativitása szintén, Mandzukic sokoldalúsága és küzdőképessége pedig nélkülözhetetlen.

_benito: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic, Matuidi – Cuadrado, Dybala, Mandzukic – Higuaín.

Van még 13 nap a mercatóból? Kit vennél még, ha csak egy játékost hozhatsz?

Tyli: Nehéz, mert jobbhátvéd is kellene, meg középső védő is.

Darti: Verratti. Kifejteném, hogy miért, de nincs kedvem.

S4tchy: Jobbhátvéd kell, de kibaszottul.

Dino: A védelmet kellene valahogy stabilabbá tenni. Középre mindenképpen kell valaki, mert ott kevésnek tűnik a minőségi variációs lehetőség. Csak ezután jön fontosságban a jobbhátvéd. De ismétlem: De Scigliót még ne írjuk le.

_benito: Egy fasza középhátvéd kéne, semmi más. Nyilván esélytelen lenne Thiago Silva, Varene és Umtiti, ha pedig reálisan nézzük, nagyon nehéz a dolog. Én biztosan rámentem volna Pepére, hátha sikerült volna elhappolni a Besiktas elől.

Kinek nincs helye a csapatban?

Tyli: Benatiának és de Scigliónak. És sajnos Lichti ideje is lejárt.

Darti: Az én szívemben mindenkinek van helye. Mondjuk Benatiát utálom.

S4tchy: Licht, Asa, Benatia, De Sciglio. Kár, hogy ebben a négyes listában szerepel az összes jobbhátvédünk.

Dino: Benatiát mindenképpen. Lichtit szintén elengedném – érdemeiért viszont kiemelt nyugdíjat adnék neki.

_benito: Benatia véglegesítésével újabb Marco Mottát szereztünk, bár most már előfordulhat, hogy egy kínai megment tőle, és nem nálunk öregszik meg. Egyelőre egy különösen tanácstalan dromedárra emlékeztet, akinek minden lépést meg kell fontolnia, mert a szomjhalál kerülgeti.

 • Pingback: Idényindító közös poszt | Zongoracipelő()

 • lorious

  Mi ez a nagy Benatia utálat? Igen, tavaly nem volt jó, sérülések és Afrika kupa, illetve a sok kispad miatt nem tudott formába lendülni. A romában korrekt szezonja volt, a bayernben is játszott azért bőven guardiola alatt. Szerintem ő egyáltalán nem olyan gyenge, mint ahogy leírták itt sokan, annak ellenére, hogy Immobile csúnyán megverta vasárnap. Ráadásul 1-2 rossz év nem jelenti azt hogy gyenge lenne, lásd Barzagli honnan jött vissza annó.
  Keita érkezése szerintem Cuadrado távozását jelentené.
  Matuidi meg még a végén Shickezik egyet, ha jól tudom még nem sikerült megállapodni, hiába a hivatalos honlapon az orvosis képek.
  De vrij jó lenne.
  Elől kár hogy nem lehet Higuaint padra tenni, Mandzut megnézném középen, az ő fejére azért lehetne építeni ilyen szélsők mellett.
  Desciglo, nyilván ő sem olyan rossz. Allegri ezerszer jobban ismeri mindannyiunknál, persze vasárnap ő is nagyon csúnyát betlizett csereként, de szerintem ő jó kis biztosíték lesz jobb oldalt, hogy balon Sandro szabadon mehessen felfele.
  1, de inkább két igazolás tényleg kéne. Én nem vagyok Keita ellenes sem, vele azért már nagyon mélyek leszünk elől, és nem sturaro lesz a jobb szélsőnk ha beüt a krach.

  • Dartagnanx

   Sturaro sosem kell jobb szélre már. Douglas Costa, Bernardeschi és Cuadrado is ott van arra a posztra. Mindannyian tudnak ott (is) játszani.
   Bal oldalra pedig ott van Douglas Costa, Bernardeschi, Mandzukic (és Alex Sandro) szintén.

   Ráadásul Keita egész prosztón provokálja a Laziót.

  • Jumpman23

   Egyetértek. Kell neki 5-10 meccs, hogy képbe hozzuk. Tulajdonképpen olyan védőt keresünk, akinek lehetőleg legyen Serie A tapasztalata, legyen rutinja, máshol bizonyított, de mégis meg lehet szerezni. Azaz pont mint Benatia, akit most vettünk meg? Es mindezt ugy, hogy jövőre biztosan jon Caldara, valószínűleg nem a padra. Szóval egy évre Beantian kívül még egy védő sok pénzért kezdobe. Nekem ez nem életszerű. Vagy akkor tényleg a francnak vettük meg a marokkóit.

 • Pali Baranyi

  Én Khedirát hajtanám el rühelem öt már rossz nézni amit kinlódik !

 • LeRoi10

  Marchisio elég komoly életjeleket mutatott a felkészülés alatt. Ha visszakapnánk a 2 évvel ezelőtti Marcit, azzal meg is oldódna a középpálya kiegyensúlyozatlansága. Sturarot sem írnám le teljesen. 3 középpályás rendszerben, az igazi posztján szerintem képes lehet kezdőket kicsit tehermentesíteni mindenféle gond nélkül, a 38 bajnokiból legalább 15-20 meccsen. Ne feledjük, még mindig csak 24 éves. Labdazsonglőr nem lesz már belőle, de hasznos játékos még igen.

  A mercato szerintem még nincs veszve. Bízok benne, hogy nem itt a vége. Asa+Lichti nyugodtan távozhat. Spinazzola csak visszatér most már, jobbhátvédet pedig Cuadradoból nevelnék, bár semmi jel nem mutat arra, hogy ezt Allegri is megpróbálná. Még jöhet De Vrij és Keita csomagban. Már meg is lennénk. Attól nem tartok, hogyha most igazolunk az már késő. Megvan a keretünk ahhoz , hogy belevágjunk a szezonba, a lényeg úgy is csak februárban kezdődik.

 • juuvee

  Hihetetlen, hogy ezek tetves csigazabálók megint faszra húztak matildával…
  Kurvára kell egy jó kp-ás.

  Buffon
  -desió-chiellini-barza-sandro-
  Pjanic
  Matilda (ha jön ) Marci
  DC
  Hugi Palika

 • consminor

  akkor én ki is fejteném az okosságaimat leginkább azért, mert a munkáltatóm azért fizet, hogy munkaidőben kommentelhessek:

  1. félrészegen néztem Mallorcán egy rakás spanyol (akik közül a madridi is biztosra vette, hogy faszta húzzuk őket) és mindenféle külföldi között és volt még barackpálinkám a meccs után. azóta egy jelenetet láttam, Mandzukic gólját, majdnem el is sírtam magam.
  2. idén is akár, ha Rugani beépül, illetve hozunk egy normális jobbvédőt még (ami legjobb esetben Spinazzola lehet, ha sikerül az Atlantával megegyezni, szóval ez szopónak tűnik egyelőre)
  3. eddig 6 a védelem (nem léte) miatt
  4. építsék már be Ruganit, faszom!
  5. szerintem ez Balázs érkezésévek így oké, emellett Marcitól is sokat várok még
  6. Bernárd <3 Dybala10 <3
  7. továbbra is a kurva anyját mindenkinek, aki ebben részt vett (már korábban tételesen felsoroltam, hogy kinek miért)
  8. szerintem a kupa nem lesz meg, melynek következményeként a bajnokságot hozzuk, ha a védelmet a Mister megszervezi, akkor minimum BL-4 (ha nem, akkor BL-8 legjobb esetben)
  9. ba dum tss: saját magunk
  10. Buffon – Alves, Bonucci, Rugani, Sandro – Vidal, Pjanic – Costa, Dybala, Bernárd – Higu
  11. Cancelót a Valenciából jobb híján, de sintér viszi Kondigbiáért cserébe, hogy szakadjon rájuk egy kamionnyi Pirelli gumiabroncs
  12. ezt a kérdést fel sem kell tenni: Allegggriiii takarodgyjonnn!!!!

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Nekem van valami kellemetlen érzésem, amikor kérdezgetős poszt van. Ha én is válaszolok, az szerintem faszság. Olyan fontoskodásnak tűnik.
  Íme:

  1. Milyen könnyű-, illetve nagyon durva tudatmódosítókra volt szükséged, hogy túltedd magad a BL-döntőn?

  2 napig úgy éreztem magam, mint egy Lynch filmben. Elkeseredettség, kilátástalanság, határozott testszag. Aztán rájöttem, hogy ez eddig is így volt, nem a meccs miatt van, így visszanyertem az életkedvem.

  2. A nyár eseményeit látva szerinted mikor lesz legközelebb reális esélyünk a BL-döntőbe jutásra?

  Szerintem leghamarabb az elődöntőkön.

  3. Lássuk a mercatót! Egytől tízes skálán hányasra értékeled Paratici és Marotta munkáját?

  6-ra értékelem. Ami a legjobban felbasz, az Elvis és Bugocci elengedésének módja. Aztán erre jön még, hogy nincs jobbhátvédünk, kevesek vagyunk a védelem közepén (létszámban), és továbbra sincs meg Vidal utódja. Mattdidi jó lehet, de hogy ennyit kelljen baszakodni egy átigazoláson…

  4. Bontsuk csapatrészekre: mit gondolsz a védelemről?

  Az előző válaszban már utaltam rá. Azon kívül azt gondolom, hogy nem Bánatiát meg Barzagli bá’t kell felküldeni, hanem Rugót.Ha az Empoliban a liga egyik legjobb védője volt pár éve, és a tavalyi meccseken is jól teljesített (általában), akkor nem lehet olyan szar, mint amennyire Allegri sugallja ezt azzal, hogy nem játszatja.

  5. Középpálya?

  Nem rossz, de Khedira olyannak tűnik, mint Lőrinc bá egy közbeszerzésen. Egyszerűen kihagyhatatlan. Jót tenne, ha a játékosaink tudnák, hogy nincs bérletük a Juve-expresszen. Stabilizálni kellene a középpályát. Erre még Marchisio is alkalmas, és ha sikerül leigazolni, akkor Matüdő is hasznos lehet, ő legalább tud és akar is futni.

  6. Támadósor?

  Ez létszámban és minősgben is rendben van. Egyetlen bajt érzek. Dybala-függő a csapat támadásban. Ráadásul nem a helyén játszik. Szóval nem tudom, melyik lenne a jó taktika, de valami 4312-re gondoltam. Meg Hugira, ahogy félmeztelenül majszolja a cupákos csontot és végigfolyik izmos testén a zsír…mármint nem a sajátja.

  7. Te mekkora problémának érzed Bonucci távozását?

  Kb. egy 20 milliós problémának, ugyanis kb. ennyivel rövidítette meg a csapatot ez a geci. Amúgy abból még jól is kijöhetünk, hogy nem alapozhatunk Bugocci mélyseggi indításaira. Ezt (is) kezdték kiismerni az ellenfelek, így legalább újítunk. Vagy legalábbis kellene. Ezt leszámítva egyáltalán nem ő volt a legjobb védőnk. Valamelyik statisztikus majd kijavít, de pl. a védekező statokban szerintem simán Chiellini a legjobb. Amúgy nem maga Bugocci, hanem az összeszokottság fog hiányozni. Barzagli már kikopik, most Bug is eltűnt, jövőre Buffon sem lesz. Most kapunk majd egy nagyobb adagot abból, hogy milyen védőink is vannak igazán, hiszen a legfontosabb dolog gyengült: az összeszokottság.

  8. Milyen céljaink lehetnek az előttünk álló szezonban?

  Világuralom, tagdíjemelés…ja nem, ez Dartiék célja. Szerintem címvédésre megyünk a bajnokságban. A kupa nem biztos, hogy sikerül, de mivel javult a pad, talán odateszik magukat, akik majd játszanak. BL-ben meg…sorsolástól függ. Szerintem senki ellen sem vagyunk esélytelenek. Ez persze függ az aktuális formától és az akkori taktikától is.

  9. Ki lesz idén a legnagyobb ellenfelünk?

  A videóbíró. Amúgy szerintem De Sciglio.

  10. Van még 13 nap a mercatóból? Kit vennél még, ha csak egy játékost hozhatsz?

  Auriert. Tudom, nem jön, de na. Esetleg Davids jöhetne.

  11. Kinek nincs helye a csapatban?

  Lichtinek és De Sírónak. Előbbi már öreg, utóbbi meg nem tud focizni.

  12. Hogy áll fel szerinted jelenleg a legerősebb Juventus?
  Mint a cövek!! Így e:
  https://uploads.disquscdn.com/images/77b262d9079da24bc67a1c7512b5448fd904959a33cf30344260484f4ba2240f.jpg

 • Babicz Tamás

  Egyetértek Tigris Willis kollégával: A mi részünkről okoskodás a nem nekünk feltett kérdésekre válaszolni. Így én is megteszem.

  1. Nem volt szükségem tudatmódosítókra, de továbbra sem tudom elképzelni, hogy mi változhatott meg 15 perc alatt a BL-döntőben. Pariban voltunk a Reallal, aztán a szünet után minden megváltozott. MINDEN. Ez ok nélkül nem következhetett volna be, és mivel az okot nem tudom, a megemésztés sem megy. (Pedig nem vagyok egy múlton rágódós típus.)

  2. Idén nem lesz esélyünk a BL-fináléra. Jövőre talán. Két év múlva leginkább.

  3. Az eddigi mercatokhoz mérem, így 5. Nagyon felemás érzéseim vannak. Ez az átalakulás időszaka lesz, úgy gondolom. Ha elvonatkoztatok az utóbbi évektől és a jövő megalapozásának tekintem, akkor 8.
  (De Sciglio, Rugani, Caldara, Alex S/Spinazzola, Orsolini, Bernardeschi, K Baldé, Dybala, Pjaca – fiatal, ambíciózus névsor.)

  4. A védelmünk csak akkor marad majdnem szinten, ha Rugani végre kezdő lesz. A jobb oldala így is gyengébb, mint volt.

  5. Az beast-modeban dolgozó kp-ok közül Rincón kölcsönben van a Torinóban, Matuidi meg még nincs itt. A tavalyi 4-2-3-1-ben gondolkodva jelenleg harmatos lekpefing.

  6. Bivaly, de nem látom az egyensúlyt a többi csapatrésszel. A csatárok létszáma miatt valami orrnehéz formációt vizionálok, ami vagy nagy bukó lesz ilyen hátsó alakzattal, vagy Allegri most tanítja az Aramycsapat-taktikát: Rúgjunk eggyel több gólt, mint amennyit kapunk.

  7. Nem látok a kulisszák mögé, így nem tudok mérleget vonni a közösségbomlasztó vs. hátulról építkező kérdésben.

  8. Bajnokság megnyerése és a jövő csapatának építése. (Ha komolyan vesszük, az Olasz Kupa is meglehet. Gyakorlásnak jó terep. A kupa-rendszerű küzdelemsorozatok menedzselésében úgyis van mit tanulnunk.)

  9. Olaszban Napoli a végletekig. És kicsit saját magunk is.
  Európában sokak: ManCity, ManUtd, PSG, Chelsea, Real, Barca, Bayern.

  10. Pol Lirolát visszahoznám Sas-ból rwb-nek. (Ha még egyáltalán miénk a játékjoga.)

  11. Mindenkinek helye van. Az idő majd eldönti, ki illik a megújuló csapatba és ki nem.

  12. Buffon – Lichti, Rugani, Chiello, A Sándor – Pumukli, Marchi, Pjanic – Douglas C, Szakáll, Dybaba

  • Jumpman23

   A gondok már a szünet elott 5-10 perccel elkezdődtek. Ha elég erősnek érzed magad, nézd vissza a 30. perctől. En alig vártam hogy lefujják az első félidőt.
   Egy szebb univerzumban Pjanicot es Mandzut is lecserélte volna Allegri, mert mind a ketten sérüléssel küszködtek, es bekuldte volna Pjacat. A valós lehetőségeket ismerjük. A Real (illetve Zidane, akit Allegri utan szívesen látnék egyszer a padon) észrevette hogy nem bírjuk a tempót, így emeltek rajta. Az eredményét lattuk. Ez történt, ezért ilyen egyszerű a magyarázat hogy a Real kerete mélyebb, frissebb volt. Mi a nagy menetelésében tavasszal kifingattunk magunkat. Ehhez hozzáadhatod a Real (többszörös) szerencséjének demoralizáló hatását, es azt, hogy esélyesként érkeztünk, ugy is kezdtük a meccset, de egy balszerencsés gól utan még nagyobb lett a nyomás a csapaton. Nem birtuk el. En hiszek abban, hogy az ilyen “balesetekhez” nem egy valaminek a becsődölése kell. Több dolog szerencsétlen együttállása, amelyek csak erősítik egymás hatását. Nem hiszem hogy egy egyszerű oltozoi cirkusz ide vezet. Akkor Fergusson alatt a MU lofaszt se nyert volna.

 • Ricardo

  Tök jó lenne egy 4-3-3 a Marchisio – Pjanic – Matuidi kp-vel, de akkor a Pigi – Mandzu – Dybala trióból 2 padozni fog? Wtf?

 • Jumpman23

  A tavaly mercatovégi, szezon eleji hangulatra emlékszik még valaki? Az MVP teljes megsemmisítése után, finoman szólva kiherélt középpályával indultunk neki a szezonnak. Azt gondoltuk, hogy ha valamikor, hát 2016-ban volt reális egy BL-győzelem. A játék borzasztó volt a szezon első harmadában, láthatóan kereste önmagát a csapat. Aztán Allegri (hogy takarodna már el végre) a “varázspálcájával” megcsinálta a 2017. tavaszának Juventusát, amelyik – “a mikor nyerhetnénk BL-t, ha most nem?” mode-ban érkezett meg a cardiffi döntőbe.
  Most nagyon hasonlónak érzem a helyzetünket, és nagyon hasonló szezont is várok. Ősszel egy botladozó, formálódó Juventust, amiből tavasszal lehet valami. Szerintem lesz még érkezőnk, és ha Allegri számításai csak nagyjából beválnak, akkor megint szép hadjáratot indíthatunk a BL kieséses szakaszában. Ehhez mondjuk kurvára kéne Matilda, vagy valaki más vízhordónak. Lehet, hogy a hátsó alakzatot megoldja Hallegri ennyiből is – ahogy tavaly a középpályát -, a még egy belső és jobb bunkó már túl szép lenne.

 • Legatus

  1. Szerintem azt az estét kb. 10 év múlva fogom kibeszélni az agyturkásszal mint felnőttkori traumát. A 2. gól évek után először rágyújtottam és rezignáltan néztem ki az ablakon a szemben lévő hegyet, mire elszívtam 1-3 lett…
  2. Nem mostanában. Nagyon nagy mák kellene még egyhez, mert a keretben nincs meg már a kraft ami 2 döntőt hozott.
  3. Még nincs vége, ha jön egy normális jobbhátvéd mondjuk 7, ha nem akkor 5. Ja és én eladnám Puli a Rómának Stootmanért. A 4-3-2-1 életképesebbnek tűnik mint a 4-2-3-1.
  4. Eljutottunk oda, hogy a leggyengébb csapatrészünk lett a védelem. A baloldal oké, Sanyi a világ legjobb balhátvédje, Asa meg cserének elmegy. Középen nem tudom mi van, Rugani lesz a kulcs, ha hozza az elvárást akkor rendben leszünk, ha nem dobhatjuk ki a szezont. Chiellini mellé kell egy jó társ mert különben csak egy favágó és már idősödik is. Benatia szerintem nem olyan szar csak rendszeres játék kellene neki. Barzagli az Barzagli. Jobb oldali, hát oda kell ember, Cancelo, Soares vagy valaki. Azért az nonszensz, hogy jobbszélsőnek van egy Koszta-Puli páros, kőzépre, Dibusz-Bernát, jobbhátvédnek meg egy de ciglio- Lichti
  5. Először is hány fős lesz a kp? ha 2 akkor nem sok ez a Pjanics-Kebab-Marci-Stuani-Matuidi-Bentancur sor? Ha három akkor meg kicsit karcsú minőségben.
  6. Ez fasza, nincs mit beszélni, Keita felesleges, inkább SMS miatt vesznénk össze a Lazioval nem miatta.
  7. Bonucci távozásával egy bajom van, hogy nem 60-70 milláért adtuk oda mondjuk a Citynek. Akkor egy szavam nem lenne.
  8. Az elején szarok leszünk, aztán beérik Allegri munkája és összeáll a csapat. Szerintem ez elegendő lesz a scudettohoz, a kupa nem fog összejönni, a BL meg a nyolcad és az elődöntő között bármi lehet.
  9. Nápolyi és a Lóma mint tavaly.
  10. jelenleg így
  Buffon – desíjó, Rugani,Cselló, Alex S. – Matuidi, Pjanic – Koszta, Dibusz, Bernát – Malac
  szeptember 1én meg így nézhetne ki
  Buffon – értelmes jobbhátvéd, Rugani, Cselló, Alex – Matudid, Pjanic, Stootman – Dibusz, Bernát – Malac
  11. Jobbhátvéd ez a legfontosabb. Én hoznám Strootmant esetleg Zombit.
  12. Lichti, Pjacát kölcsön kellene adni.

 • nemesszabi

  1. itt mindenki ilyen számokat ír a kommentjébe, ha ez a divat én is csatlakozom,mivel nincs saját egyéniségem..
  2. azt nehéz megmondani mikor lesz újra jó a csapat, mert tavaly sem hittük, hogy lesz bármi is, aztán életünk egyik legjobb BL menetelését toltuk le.
  3. te avgy az én párom!
  5. Szerintem idén 4-3-3 fogunk tolni. ahol Pjanic lesz Pirlo, Matuidi lesz Marchisio és Machisio is Marchisio lesz Pjanic két oldalán. Elől pedig Dybala lesz a fix balszélső, Higu elől fog pizzázni baloldal meg Berna és DC fognak váltakozni
  12. Idény egyenlőre épphogy megvan a 22 mezőnyjátékos, szóval egyelőre mindenkinek van helye a csapatban. De persze ha jönne egy jó kapus, akkor Benatiát nyugodtan elengedhetnénk
  7. Mercatot én csak 8asra értékelném, mert szerintem elég volna ha csak jul 31-ig tartana
  8. Aki még elérhető volna és elhoznám az De Várj de őt is csak jövőre olcsón, idén nagynévre már nem számíthatnk az ide piac elég szegényes

 • Hispan07

  Bence, ezt a De Sciglio dolgot honnan és miért? 😀

 • daneeka35

  Mekkorát fogok röhögni, ha a PSG megint beszopatja a csapatot Matuidivel.
  Amúgy szerintem ha nem jön senki, Benhancur megoldja a középpályás problémát.

 • Drughi di Bianconeri
  • consminor

   azért ez a 20+10 milla nekem kissé soknak tűnik (legalábbis a korábbi hírekhez képest). de legalább eladták, ez megkérdőjelezhetetlen fejlődés az ügyben tavalyhoz képest

 • uff uff

  1. Az elveszített BL-döntőn másnapra túltettem magam (ebben amúgy sokat segített a kisfiam…), bár előtte 10 évet adtam volna az életemből, ha Buffon veszi át a serleget. Ami amúgy nagyon szar érzés volt (bár ezt senki sem kérdezte…), amikor 2000-ben az EB-döntőben Del Piero 2 kibaszott ziccert kúrt el…de az élet visszaadta 6 évvel később (igaz, Trezeguet? néha a léc alá, néha telibe…). Szerintem mi nem vagyunk az egy meccses döntőkkel kompatibilisek.
  2. Jövőre.
  3. 6
  4. A védelem bal oldala rendben van (amíg Chiellini meg nem sérül, és nem akar 10 méternél messzebb passzolni), jobb oldalra Rugani be fog válni, és De Sciglio is (ezt most nem az eszem, hanem a szívem szerint írtam…én nagyon-nagyon tudok szorítani azoknak, akiket a többség lenéz)
  5. A középpálya…nem tőlük lesz rémálma az ellenfeleinknek, de azért Matuidi érkezésével, Bentancur beépítésével, Marchisio feltámadásával, Khedira észjátékával :), Pjanic passzaival és köpés utáni szabadrúgásaival azért nem lesz ez olyan rossz.
  6. A támadósor teljesen rendben van szerintem, tőlük be lehet fosni.
  7. Bonucci…a legjobb olasz védő. A játéka biztosan nagyon fog hiányozni a csapatnak, a személyisége már talán nem annyira.
  8. Épüljön be stabilan Rugani és Bernardeschi, és De Sciglio 🙂
  9. Legnagyobb ellenfél a Napoli és az Inter lesz, talán még a Milan. És a Roma.
  10. Del Piero
  11. ?
  13. Takarodjon. 🙂

 • infinite_red

  azt hittem, elviszitek darmiant, vagy ha nem is ti, akkor a milan vagy az inter 🙁
  középpályára matic kellett volna nektek, bonucci helyére meg egy épkézláb védő. a benatia, barzagli, chiellini, rugani négyes izgalmas lesz.

  • Ricardo

   Matic keci jó lett volna, de valszeg az csak egy Bonu deal keretében jöhetett volna létre (vagy úgy sem a fizu igénye miatt), viszont ugye Bonu besz*patott mindenkit a maradni akarok Olaszországban kártyával.

  • Nem értem

   Legalább az idén lesz valami izgalmas is a bajnokságban.

 • consminor

  “Cuadrado, Alex Sandro és Asamoah? Egyikük sem kérte az eladását. Az egyetlen, aki azt kérte, hogy maradhasson Alex Sandro volt, ez pedig nagy örömmel tölt el bennünket, s most bizonyosan elutasítjuk a Chelsea ajánlatát.” – Il Occhio d’Oro Beppe Marotta

  bazmeg ez most megint mi?! Szandi kérte, hogy maradhasson és még eleget is tettek neki? micsoda nagylelkűség. MOST bizonyosan elutasítjuk a Chelsea ajánlatát? MOST?! hogy a faszomba lehet megint ilyet mondani most komolyan?! valószínű a BL-döntő és Bonucci eligazolása miatt jobban megviselnek ezek a nyilatkozatok, illetve ez a hozzáállás, de akkor is, hogy lehet nyilvánosan ilyet mondani?

  hozzunk egy normális jobbháthévedet és zárjuk le a mercatot a faszomba. nem akarok egy darabig nyilatkozatot olvasni Marottától

  • Ricardo

   Én így olvastam Marotta nyilatkozatát 2xSanyiról:

   Sandro said he wants to stay at Juventus and this is a real big deal. So we automatically rejected the sender’s request.

   Nem hangzik ez olyan rosszul.

  • consminor

   Én a Football Italián ezt olvastam:

   “Cuadrado, Alex Sandro and Asamoah? None of them have asked to be sold. The only one who’s asked us to stay is Alex Sandro and that gives us great pleasure, so we’ll definitely reject Chelsea’s offer at this time.”

 • Tonhalacska

  1. Most sem tudom megemészteni. Egy olyan meccsen ahol az egyik oldalon Del Piero jön csereként, a másikon meg valami Lars Ulrich vagy Chicken vagy Ricken vagy kiafasz, ott csak Del Piero csapata nyerhet. De nem nyert. Nincs az a pszichiáter, aki ezt kivakarja belőlem.
  Egyébként idénre (megint) erősödtünk. Mindenkit ütni kell(ene). Illene.

 • bombahoppa

  TLDNR
  mennyi matektanár és filozófus
  tanuljatok meg egyszerűsíteni
  IDÉN MINDENKIT MEGBASZUNK

  • Marvin

   Egymást is? Főleg.

 • bombahoppa

  1ébkint is Matyiudit mek kellött igazolni a POLKOR okán, mer a Batkány eltávozottásával (Isten nyugdíjazatassa) nem telyesíccsük az feketeseggü kvótát
  egész seggetekre! HUKK

 • bombahoppa

  FELHÁBORÍTÓ, TUDTAD? Az olasz bajnokságban eddig idén a Juve ellen ítélték a legtöbb tizenegyest, de a Juve még egy büntetőt sem rúg6t.
  KI TEHET ERRŐL?

  • Preference

   Lényegtelen.Buffont még a videobíró sem tudja megszopatni.

 • Ricardo

  Mindhárom csatár betalált, bemutatkozott két új játékos is, Marci biztatóan kezdett, a videóbírót is ellenünk lőtték el először, csak hogy károgni se lehessen, Buffon pedig még mindig Isten. Ennél jobb nyitány nem nagyon kell.

  • consminor

   és még Balázs is faszán szállt be, pedig négy napja még Párizsban bulizott Neymarral és Alvesszel az öltözőben a Despacitóra

 • humorpalanta

  Azért hihetetlen, hogy van 7 kibaszott bíró, meg ezer kamera, és ez a gyökér még így is képtelen normálisan levezetni a meccset.
  Nem számít, hogy ugyanaz a figura már vagy hatszor felrúgott embereket, nincs sárga.

  A labda nem hagyja el a pályát, a videón tökéletesen látszik, ez a gyökér mégis lefújja, hogy kint volt. Lichtit beintik lesen, pedig egyértelműen nem volt az. 😀
  Mi kellene ezeknek a faszoknak, hogy le tudjanak semlegesen vezetni egy kurva meccset?

  • bombahoppa

   Amit nem tudsz megoldani pénzzel, azt oldd meg sok pénzzel!

 • bombahoppa

  Nekem két bajom van a meccsel, az egyik az, hogy 3-0 eredményként egy jó lobbyval a zöld asztalnál is simán hoz6ó.

  • Jumpman23

   Es mi a harmadik? Azt végül nem írtad.

  • Marvin

   Szerintem az, hogy nem lehet rá szavazni. A mire.

 • Jumpman23

  Nem hittem volna csütörtökön,hogy Vágási Matyi ma már be is mutatkozik.

 • humorpalanta

  Mondjuk Dybala ma egy kurvanagy Del Pierót játszott…

 • micc

  Ami baj: 1. Marotta még senkit nem hozott ingyen, akiről már mindenhol lemondtak, nálunk pedig feltámad és szétszopat minden ellenfelünket. 2. Mandžu god mode-ban szétbaszott egy displayt már az első meccsen.
  Ami jó: Az AC MILAN idén is csak eddig volt a táblázat élén.

 • Konrád Mészáros

  A meccset nem láttam, de azt mindenki figyelmébe ajánlanám, hogy a mi Stuanink kettőt vágott az Atleticónak. Csak remélni tudom azt, hogy Marotta leegyezett egy visszavásárlási opciót az eladás során.
  https://uploads.disquscdn.com/images/71a38cb3219ad00afd7772b771127edd6edfbb98050cadb9d8a7929bd255c8ee.png

 • Preference

  Most néztem meg a Serie A tabellát és azt látom,hogy a Milan és a dögevők is megelőztek.Allegri igazán eltakarodhatna!Az mondjuk örömteli,hogy a Fior ki fog esni….

 • daneeka35

  Most olvasom, hogy Marchisio is menne. Ha ez tényleg megtörténik, akkor végérvényesen Real-drukker leszek. 😀

  • juuvee

   Én is olvastam, szerintem kamu

  • Preference

   Annak is megvan az előnye.Madridban mindig meleg fogadtatásban részesülsz…..

  • Jumpman23

   Állítólag a Milan már meg is kereste. Addig azonban nem tesznek ajánlatot, amig Marci nem kéri nálunk a távozását.
   A Bonucci-sztori miatt én nem tudom csípőből rámondani, hogy kacsa.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Persze, mert tudják, hogy ha menni akar, akkor eladjuk nekik 5 millióért is.
   https://uploads.disquscdn.com/images/41439737778efc908b51e40e6ef710faf42240c8f069341b23caab23a4e01fb9.jpg

  • Jumpman23

   De csak mert jön a római stróman, miután nekik meg Pumuklit ajándékozzuk oda. Izgalmasabb a mercato, mint egyik-másik bajnokság az utóbbi években.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Az is szép üzlet lenne. Stróman egy faszkalap, a sérülései miatt meg kb. a 90-es években játszott utoljára. Cuadrado meg az egyetlen játékosunk, aki (elvileg) kijelentette, hogy maradni akar, mert szeret nálunk lenni. Ezután szép lenne lepasszolni a riválisnak. “A játékos akarata számít” (persze csak akkor, ha nem akarjuk eladni….)

  • daneeka35

   Holnap már be is jelentik.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Azért én még bepróbálkoznék a Románál, hátha kell nekik Szecsni utód. Buffont odaadnánk olcsón, úgyis öreg már. Az Inter meg védőt keres, szerintem érdekelné őket a Chiellini-Rugani kettős. A Napolinak kellene még elpasszolnunk valakit. Ötlet?

  • consminor

   Dybala Nápolyban megkapja Maradona 10-es mezét (úgyis hozzászokott már a számhoz), mehetne Insigne mögé cserének

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Most vettük meg tőlük 90 milláért, máris visszaadnánk?
   (+ Dybala miért szokott hozzá a szádhoz? Áh mindegy, felejtsd el!! )

  • Geló

   Ezen sírtam a röhögéstől, aztán rájöttem, hogy bakker ezeknek a barmoknak akár lehet, hogy komoly. Mondjuk havernak írtam erre, hogy most akkor még amíg ki lehet venni pénzt Buffonból addig kell elpasszolni.

  • Juventino

   És állítólag azért, mert nincs túl jóban Trollegrivel. Na most az egy dolog, hogy Bonuccit kirakta, mert nem küldjük el az edzőt a kurva anyjába még akkor sem, ha esetleg igazunk van. De hogy Marcit is kirakná, mikor Khedira senkinek sem hiányzott szombaton a kezdőből (most nem azt mondom, hogy Marchisio látványosan jó volt, de akkor is…), az már erősen “Takarodj!” kategóriás.

   Közben meg olvasom, hogy Kovacic, akit kerülgetünk, elmenne a Liverpoolba, tehát mégsem mozdíthatatlan, de még véletlenül sem hozzánk. És akkor ki a pénisz játszik majd nálunk? Matuidi Pjaniccsal, cserének meg Bentakúr és Khedira? Olyan szinten szánalmas az egész olasz bajnokság, hogy nem igaz. Amikor én beleszerettem a Calcio-ba, az 5-7. csapatokban is olyan spílerek játszottak, mint Batistuta, Rui Costa, Totti, Montella, Chiesa, Crespo, most meg az 1-3.-ban nincsen 6 világklasszis futballista.

 • Babicz Tamás

  Így lesznek semmivé a nagy világhódító tervek. Azt gondoltátok (én is), hogy szarul fog indulni a szezon, és majd jövünk panaszkodni, Khedirát kikövetelni a csapatból (esetleg a keretből, hiszen még tart a mercato), Allegri eltakarodását kívánni, és temetni a szezont. Ehhez képest ugye mi lett az a fránya Cagliari elleni meccs. Sima 3:0, Buffon kivédte a videóbíró szemét (is), mindhárom csatárunk gólt rúgott, Mandzukic újabb etalont mutatott be küzdésből és keménységből (Mario vs. ledfal 1:0), szóval nem lesz rekordszámú komment, aminek bevételéből világuralomra törhetnétek.
  Azért a tagdíjat utalom. Vegyetek belőle kefírt meg szamócát.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Azé’ 3-at kapni és veszíteni egy ajándék trófeáért rendezett meccsen…rossz kezdet.
   Most meg egy gyenge Caligulát vertünk. Egyetlen klasszisuk van (PADOIN), a többiek ismeretlen játékosok.
   Persze én még nem vártam a világvégét, ahhoz legalább 10 meccs kell, hogy elkezdjünk aggódni vagy örülni. Illetve biztosan aggódni, mert ha szar lesz minden, akkor úgy is marad, ha meg jók leszünk, akkor túl korán leszünk jók és baj lesz.

  • consminor

   Marotta is látta, hogy kevés a komment, gyorsan piacra is dobatta Marcit a sajtóval.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Valami gonoszat akartam írni, de inkább nem teszem. Új lakó a pokolban.
  http://www.repubblica.it/economia/2017/08/21/news/e_morto_guido_rossi_aveva_86_anni-173517758/

  • Tonhalacska

   Halottról vagy jót, vagy azt, hogy na végre.

 • Tonhalacska

  Hol tudnám megnézni a Kanári elleni meccset teljes egészében? Azért kérdezem, mert nem láttam.

 • Geló

  Szerintem nem vagyunk elkésve az igazolásokkal, sehova nem kell sietni, a bajnokság eleje (a sorsolásunk) bőven ad időt. Ráérünk menet közben kb november-december környékén elég, ha addigra beépülnek. Addig azért megvagyunk. Buffon akárki,Rugó/Beni, Kingkong/Professzor, Sanyi/Asa,
  Bongyi/DC, Pjanics/Marci, Matyi/Kebab, Mandzu/ Bern
  Dyb10
  Pocak
  Sztyuani meg Jolly-joker
  Amíg beépül valaki a jb-be, esetleg a 433-hoz egy új mc/md, vagy egy 5-dik dc, addig megvagyunk, kilóra, de még a minőség sem utolsó. Ha senki nem jön akkor kell egy kis szerencse is, hogy márciusban még mindenhol talpon legyünk.

  • Geló

   Jah, csak hogy legyen lé a kommentből. Azért írtam.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  -Mostakkó szerinted bennvót?
  -Há’ nemtom. Ha bennvót akko’ mér védené a kapus?
  -Szerintem terpeszbe’ nem lehet gólt lőni.
  -Én úgy tudom, balró’ jobbra kell olvasni, szóval eztet is nézzük balró’ jobbra. Akko’ viszont nincs a vonal mögött a labda.
  -Ha mégis megadnám, szerinted akko’ is megkapom a Rolexet?
  https://uploads.disquscdn.com/images/cce9c6ebefe99811a7953d411587f14b4b104cccc2dd47e9076a2150cd13dcfe.jpg

  • Jumpman23


   A mercato legnagyobb húzása, hogy a 17/18-as szezonban ő fújja a meccseinket. (Moggi elintézte!!) Azt olvastam, a napokban át is esik az orvosin, és a hétvégén már ott lehet a Genoa-Juventuson. Amilyen elszántan itt is védi az igazát (kb. 1:00-nál a lényeg, jól jöhet majd egy ilyen spori a Milan elleni idei rangadón is. 😉

 • Preference

  Most olvastam,hogy megegyeztünk a Milannal Marci ügyében.Szcsecsen nem vállaja,hogy Buffon utódja legyen,ezért szőrén cseréljük Storarit Marcira,aki ökölharcban dönti el Bonuccsival,hogy ki legyen az új csapatkapitány a Milan-nál…..

  • Geló

   Most olvastam, hogy rajta vagyunk, hogy 25+bónuszért rájuk sózzuk még Dybalát. Barza macit meg kölcsönben 2 évre.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  A következő bő egy hétben még hozunk 1-2 játékost TALÁN.
  Spinazzola Asamoah helyett nem rossz ötlet, de én nem lépném meg. Inkább játszana a fiatal srác Atlantában még egy évet. De Asamoah most eladható, így gondolom jól jön a csere.
  Középpályára Andre “a szerencsétlen” Gomes a jelölt. Nem örülnék neki. Sokkal inkább Renato Sanchesnek kölcsönbe, akár opció nélkül is. Sanches egy izmos csokifiú, ami jól jönne Asamoah távozása után….meg amúgy is. No meg 19 éves, azaz nem kellene sem a bajnokságban, sem a BL-ben szarozni a saját/olasz nevelés-nem saját nevelés cuccal, mert ő 21 év alatti. Ha nem válik be, mehet vissza Berlinbe, ha beválik, akkor egyezkedünk, max nem marad. Az sem lenne nagy baj végül, ha pl. SMS a célunk, vagy majd valaki más.
  Keita szintén az olasz nevelés ügyben lehet jó, de akkor meg Cuadrado távozna, őt pedig bírom.
  Szóval a legjobb eset az, ha Spinazzola és Sanches jönne és Asamoah menne. Ennyi. Keita majd jövőre jön ingyen.

 • Juventino

  Azt rebesgetik, hogy Conte távozhat a Chelsea-től, nagyon hasonlóan, ahogy tőlünk is tette: bajnoki cím után nem erősítettek a kéréseinek megfelelően. Ha megtörténik, rúgjuk ki Allegrit a p*csába és hozzuk vissza Antonio apánkat. Az nem járja, hogy egy milanista elüldözi az olasz válogatott játékosainkat és Douglas Costát játszatja Bernardeschi helyett. 😉

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Conte majd elmegy Fhansziaohszágba és Antöní Cont’-ként költheti a százmilliókat kedvére. Esetleg Máncseszteh lehet a másik irány, ha Gourinho vagy Muardiola megmutatja valódi tudását.
   Ahol Marotta 5 milliókon alkudozik, oda minek hívni Contét…
   Ja meg…Montella! Szóval bármi lehet, de ha a J Village környékén építünk egy 100 eurós éttermet, akkor eljöhet Conte ideje…és persze Hugi sem marad éhes.

  • pschuck

   Tök jó lenne, jöjjön Conte, “igazi” juventino! Ja nem, ő profi edző, menne az interhez is, ha nagyobb a büdzsé…:-) Visszahozná Dzsákkerini-t, aztán mehetne az unalomig gyakorolt 3-5-2… Csak nehogy jöjjön egy bivalyerős Benfica, amelyik kicsap minket, mint Apánkkal az EL elődöntőben, a hazai döntőt bukva. Allegrit meg zavarjuk el, mert 3 év alatt csak 2 BL döntő sikerült, amit két kiscsapat ellen elbuktunk… Ja, Bernardeschi Max külön kérésére jött, CM8 pedig éppen ma délután tett hűségesküt a Juvénak, ez a különbség közte (meg Alex, Gigi, stb), meg a Bonucci-k között…;-)

  • Juventino

   Szurkoló vagyok, nem gazdasági szakember. Anyagi szempontból és UEFA-koefficiens számítás szempontjából sokat ért a két BL-döntő, ha meg onnan nézem, hogy a Bajnokok Ligája ’92-es indulása óta az Inter egyszer játszott BL-döntőt, és megnyerte, mi meg 6-ból 5-ször szoptunk, akkor meg inkább kudarc, mint siker.

   Conte csapatát egyszer kiverte a bivalyerős Bayern, utána meg szénné égtünk a csoportban, de Allegri csapatát is kiverte egy gyengébb Bayern, a két menetelés során meg utunkba került a széteső Dortmund, kétszer a Monaco, a Real, a Porto és egy széteső Barcelona. Plusz nagyon kíváncsi lettem volna egy olyan Juventusra, amibe Conte 100+ millióért igazolhat.

   De tény, hogy nem vagyok Max nagy híve és így a véleményem nem elfogulatlan. De ha idén is eljutunk az elődöntőig, akkor majd megkövetem a Mestert.

  • pschuck

   Azért az 5 bukott döntőt ne Max nyakába varrjuk…😃 Abből 3-szor Lippi vezette a csapatot, aki amúgy a kedvenc edzőm a mai napig. De lehet, hogy még két Bl döntő elég lenne Allegrinek is, hogy egyszer nyerjünk…;-) Én inkább pozitívan közelítem meg a dolgot, és nagy teljesítmény, hogy 3 éven belül kétszer döntőbe vitt minket. Szerintem nem szerencsés ennyire ledegradálni ezt a menetelést, hogy csak széteső meg szar csapatokat kellett ehhez kivernünk. Ekkora mázlink lett volna kétszer is?
   Conte-val kapcsolatban tény, hogy nemzetközi szinten semmit nem mutattunk, azt meg magának köszönheti, hogy nem kaphatott 100 mill.+-os csapatot a 10 eurós baromságával. Az őt váltó Allegri egyből döntőbe vitt minket…

   Remélem lesz alkalom megkövetned a Mestert, mert akkor egy újabb nagy szezonunk lesz;-)

  • daneeka35

   Jó is, hogy említetted az Intert. A 2010-es BL-győzelmük így nézett ki: egy széteső Chelsea a csoportkör után, CSKA Moszkva, majd a vulkán miatt buszozó Barca, végül a döntőben egy sokkal gyengébb, mákkal bejutó Bayern. Ettől függetlenül senki sem vitatja az érdemeiket, csak ezeknek fényében mégse olyan szégyen Allegri két döntője.

 • consminor

  ma délután kiderül, ki ellen lesz ez elég Európában. a kalapokat vizsgálva igen pikáns csoportellenfeleket is kaphatunk, számomra ez lenne a legnehezebb/legkönnyebb:
  brutál: Juve-PSG-Liverpool-Celtic
  szoft: Juve-Porto-Anderlecht-Maribor

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   A saját próbasorsolásomon a következő csoport jött ki:
   Juventus, McLaren-Honda, Taktaharkány, L.A. Lakers.
   Amúgy örülnék egy Juve-MU-Anderlecht-Maribor/Feyenoord csoportnak.

  • juuvee

   Barca, Liverpool, Feyenoord. Mindenki bl/bek győztes, és Rotterdam nagyon jó hely, ki is mennék!

  • consminor

   nem igazán értem hogy került a Lakers a 4. kalapba. Jabbar a védelem közepén átjátszhatatlan (a magassága miatt és technikai képzettsége miatt is), Magic Johnson kiválóan képes szervezni a játékot, Bryant pedig igazi vérbeli befejező (habár néha hajlamos az önzőségre).

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nemtom, miről beszélsz, nem nézek bézbólt.

  • daneeka35

   Legjobb: Juve-izé-izé-izé
   Legrosszabb: Juve-Juve-Juve-Juve, mert nagyon lefáradnának a srácok a végére.

  • consminor

   Juve-Juvét én a döntőre tartogatnám, azt talán végre megnyernénk

  • daneeka35

   De a végén Guido Rossi elvenné azt is.

 • Tonhalacska

  Most, hogy tovább olvastam a posztot, a kit hoznék kérdésre azt mondanám: Mitchell Weiser a Herdából. Fiatal, német válogatott, gyors, ügyes, mentálisan rendben van és még mindig fejlődik. Relatíve olcsón mozdítható lenne, a jobb szélét megoldaná.

 • montipájton

  De Sciglio mit vétett, hogy ekkora a bizalom iránta? Pár éve még a legtehetségesebb, egyben emberileg legnormálisabb fiatalok között tartották számon.

  • Enslaver

   A Fifában csak 76-os értékű, ezért ez a lesajnálás. Allegrinek sokáig csak a 16 volt meg, mert nem volt pénze megvenni az újat, amióta letölthető lett Ncore-ról a 17, rájött, hogy ez a gyerek szemernyit sem fejlődött, egy év alatt, ezért ne is játsszon!

 • daneeka35

  Nabazz. Nem elég, hogy végig kellett nézni a döntő összes gólját, még a 2003-as döntőre is emlékeztetnek?

 • Juventino

  Most komolyan, honnan szedjük az ilyen neveket, mint André Gomes meg Cahill? De Renato Sanches-ről is az a legnagyobb pozitívum, amit el tudok mondani, hogy Davids-ra emlékeztet a fizimiskája, aki nagy kedvencem volt. Ebből a szempontból nem biztos, hogy a Liverpool csinálja rosszul, akik inkább kivárnak egy Manét vagy Salahot, mintsem elszórnak 20-30 milliókat 2-3 töltelékemberre, amiből kijönne egy 70 milliós világklasszis is hiányposztra.

  • consminor

   Churchill egyik híres mondását idézve: “Don’t read The Sun. Just. Don’t.”

 • juuvee

  A barca elleni újabb párbaj igazi csemege lesz, reméljük Howedes meglesz, német világbajnok védő, annyira nem lehet rossz:)

 • Preference

  Marcika kioffolta magát újfent egy hónapra.Pedig minden nap elmondtam egy miatyánkot a felépüléséért,hogy ne kelljen a döner árust a kezdőben találnom,de Marci cserbenhagyott….

 • Preference

  Chiello-Pjanic gyönyörű gólt lőttek.Már 18 sec után vezetünk!Ja,nem….

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Fúúú, már azt hittem, hogy öngólt lőttünk, vazze. De ez csak a Chievo.

  • bombahoppa

   Ez a baj, hogy nem tudjuk tartani az eredményt otthon. Nagy Ádám nagyon hiányzik!

  • bombahoppa

   A 10-esük kéne.

 • Preference

  21 labdát vesztettünk,4-et szereztünk,de a tuniszi kebabárus alibista kijön a második félidőre is….Allegrit orálisan kényezteti????

 • Ricardo

  Jó ez a Dybala gyerek, lehet el kellene adni.

 • uff uff

  Dybalát feldobta a bizalom, és a 10-es mez. Tavaly szinte mindig a Dagit kereste a labdákkal, idén egyelőre sokkal inkább a kapu felé tör.

 • Del Pideon

  Azt hittétek nullkettőnél, kikapunk, mi? Bezzeg a második után én egyből mondtam a nejemnek: “Meglásd Józsi, megfordítjuk!”

  És lőn, megint igazam lett!

  • Babicz Tamás

   Nullkettőnél is tudtam, hogy nyerünk. A négy rúgottban is majdnem biztos voltam. A Genoviának nem sok köze volt a meccshez. Rajtunk viszont látszott, hogy nullkettőnél is játszottuk a játékunkat. Türelmesen és menet közben kiderült, hogy eredményesen is. Ráadásul Balázs (megint) és Rodrigó is jól szálltak be. Az a baj, hogy idén is jó lesz a csapat. (Pedig még én, az örök optimista is félve tekintettem a szezon elé. Eddig rám cáfol a gárda és Allegri is, hogy takarodjon!)

  • consminor

   már csak az érdekel, hogy a Józsit is megfordítottad-e magad felé?

 • Jumpman23

  Pumuklit oda ne adjuk senkinek!!

 • juuvee

  Az látszik,hogy a csapat még nincs kész, de az mindenesetre biztató, hogy így is nyertünk. Ráadásul 0-2-ről fordítva, ami nagy szó. A gólok is jönnek.
  Itt van a nyakunkon viszont a barcelonai vendég fellépés, addigra azért kellene mutatni egy tökös csapatjátékot.

  Khedira tényleg szabin van. A videó bíró még elveheti a bajnoki címűnket. Hogy fogjuk pótolni a távozókat? Mikor viszik Palikát 250.000.000.-€-ért?

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Aki nem szereti a magas vérnyomást, az ne olvasson átigazolási híreket a következő napokban.
  Most épp azt olvastam, hogy Andre Gomesért adnánk 33 milliót, de a Barca 50-et akar, ezért kölcsön+opcióval próbálkozunk.
  Felkavaró hír, ellátásom folyamatban.

  • uff uff

   Höwedesért meg nem akarunk fizetni 🙂

  • Juventino

   Höwedesért én sem akarnék fizetni! 😉 Az Arsenal árulja Mustafit, aki szerintem jobb játékos, és a hírek szerint az Interhez tart. De drágább, így mi inkább Höwedesre megyünk rá, meg jövőre ingyen Emre Can-ra, aki sokkal inkább megért volna 40 milliót, mint Zonzi, vagy azt a 30-at, amit Dugleszre szórunk el, de megvárjuk, hogy jöhet -e jövőre ingyen vagy megegyezik végül a Liverpoollal. Halkan jegyzem meg, hogy ha ingyen idejönne, az nagyobb dolog lenne, mint Dybala vagy Hugi megszerzése. Pont egy ilyen box-to-box játékos hiányzik nagyon a középpályánkról.

  • skiz

   “… Mustafi, aki szerintem jobb játékos
   ” megtévesztő, hogy höwedes-szel kezded a mondandód, majd a következő mondatban liptákhoz hasonlítod mustafit

  • Juventino

   Marottának a máshol levitézlett játékosok megszerzése a fétise, mással nem tudom magyarázni. Továbbra sem látom, mi lehetett Allegri nagy terve, amiben a vezetőség ilyen lenyűgöző igazolásokkal “támogatja”, de lelkük rajta.

 • Juventino

  Ez a videóbíró kezd idegesítő lenni, Chiello trademark rejtett taplóságairól le kell mondanunk, mert ezek a sasszemek mindent kiszúrnak. Ehhez képest poén mondjuk, hogy Rugólábról és Sandróról fújták be a 2 tizit, de így is sok a 2/2. Legalább Buffonnak lesz lehetősége felkészülni a mestervizsgájára! 😀

  A védelmünk sajnos továbbra sem üti meg a kellő szintet, és nem vagyok biztos benne, hogy megint egy 29 éves, kölcsön+ majd kötelező vételi opcióval megszerzett középszerű Bundesliga védő lenne a megoldás (lásd még Benatia), de kényszerpályán mozgunk, mint a Barca. Arra is kíváncsi lennék, mire gondol ilyenkor egy Caldara, aki jövőre, 24 évesen már bőven a bevethető korban lesz, ha van olyan jó, mint amit remélünk tőle, akkor játszania KELL, mint ahogy Ruganinak is kéne, mindegy, hány 11-est csinál. Akkor meg tökfelesleges, vagy inkább luxus lesz Benatiával és Höwedessel melegíteni a padot. Az meg nem lehet véletlen, hogy amikor Marci, a Pajzs kezdett, kinéztünk valahogy hátul, Samival meg megint beszedtünk 2-őt. Reménykedem, hogy a Matuidi, Pjanics kettős elkezd működni hamarosan, mert Khedira nem elég szőröstökű erre a középpályára.

  Apropó, Barcelona: örülök a sorsolásnak, így legalább lemérhetjük, hol tartunk tavalyhoz képest. Marotta szerint gyengült a Barca (és ez Dembelével együtt így van, a gyerek nem lesz egyből Neymar, főleg nem két hét alatt), a mélyen tisztelt Bianconeri stáb szerint mi viszont erősödtünk, szóval akkor csoportelsőnek illene lennünk, mert a tavaszi, “erősebb” Barcánál egyértelműen jobbak voltunk.

  • daneeka35

   A Barca miatt ne aggódj, Bonucci megint leradírozza majd Neymart, mint márciusban.

  • Drughi di Bianconeri

   Höwedes kmekkel jobb,mint a mostani Benatia.
   Kemény és harcos, igazi csapatember.
   Ráfér erre a védelemre a stabilitás.
   Amennyiben a sokat pletykált Manolas, vagy más 25 körüli védő jött volna nagy pénzért,akkor esélye nem lenne Ruganinak és Caldaranak beépülni.
   1 év múlva már Barza papó és -remélhetőleg- Benatia sem lesz itt, pont jó lehet az arány Chiello,Höwedes,Rugani,Caldara 4essel.

   Azért ősszel ne várj itt hasítást,Allegrivel pont hónapokba szokott telni,mire formába lendül a csapat.
   Benne van,hogy izomból legyakjuk a csoportot,de az is,hogy kényelmesen,olaszosan az utolsó fordulóban jutunk tovább 2.helyen.

   Sok a feladat még, a védelmet/védekezést rendbe kell rakni, khedirat a lelátóra száműzni Matuidi javára, Costat és Bernardeschit beépíteni stb stb.

   Egyelőre nagyon nem akarom képzelni a szélvész Dembelèvel szemben védekező De sijjjjót vagy Barzaglit…

  • consminor

   szerintem a mercato vége felé (értsd: az eddigi balfaszkodások fényében) bőven jó igazolás Höwedes, főleg olyan konstrukciókkal, amit a sajtó ír (3,5 kölcsönért + 11,5 opció). a védelem bármelyik pontján képes egy megbízható szintet hozni, jelen helyzetben pedig örömujjongással fogadok, aki jobboldalon képes játszani a Lichti/DS tandem helyett. ha az utolsó napokban el tudnánk hozni Spinazzolát még Höwedes mellé, remegő ujjal begépelnék egy BL-elődöntőt minimum elvárásnak.

  • Babicz Tamás

   Spinazz Oláhról minden fórumon azt nyilatkozzák, hogy kitölti a 2 éves kölcsönszerződését és csak aztán jön. R-GO jövőre. (Ezért sem engedjük Asamohát a török szerájba, a sárga-piros Galatasarayba.) Ő azt mondta, álom lenne számára már idén jönni, de tiszteletben tartja a szerződésben foglaltakat.

   Úgyhogy a remegő ujjaiadat másra használd, mint gépelésre. (Biztos kitalálsz nekik valami egyéb elfoglaltságot.)

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Ezt a csokifiút nem akarjuk leigazolni? Kifejezetten jónak tűnik..mármint a gólöröme. Szerintem itt a helye.
  (Yútúbon megtekinthető)

 • daneeka35

  http://www.juventus.com/en/news/news/2017/juventus-players-selected-for-international-duty.php

  Bonucci Allegri után a szövkap Lippivel is összeveszett, úgyhogy kimaradt a válogatott keretből.

  • atis123Juve

   Formában van, az már tuti.

 • Babicz Tamás

  Megérkezett Höwedes is. Benedikt, a tuin mu léribusz. Kedves, BH, lépj be, és légy üdvözölve!
  (Énekkaros voltam még a 90-es években, és ezt a dalt is előadtuk. Majdnem ilyen minőségben. Csak arról nincs sajnos youtube videó. Így marad a Luciano Moggi énekelte verzió.)

  • Tonhalacska

   Találtam egy régi képet róla és a tesójáról, csak nem tudom eldönteni melyik Ő a kettejük https://uploads.disquscdn.com/images/c65af35d9d0d11186bdd546284728bc501367fe4f91ecad103f976f6a5b5c5fe.jpg közül.

  • Babicz Tamás

   Az egyik valóban Luciano, az biztos. A másik meg Eriberto. Mind a kettő Chievo játékos volt.
   Ja, várjunk csak! Nem is. Ő egy és ugyanazon Chievo játékos volt. Aztán persze az Izénél is megfordult(ak). 😀

  • daneeka35

   Az útlevelében pedig az Alvaro Rebecca név szerepelt

 • juuvee

  Jön Höwedes; német, világbajnok (mint Sami) biztos jó lesz nálunk!
  Kíváncsi vagyok, rámegyünk-e Strootmanra. Ha összejönne Rómával az üzlet, akkor azért igen egyedülállóan erős keretünk lesz, gyakorlatilag a cserecsapat is erősebb, mint bármelyik más olasz csapat. A bl-ben is csak a bajoroknak és a habfehéreknek van ilyen mély kerete.
  Ha két távozónk még itt lenne, akkor azt mondanám, a bl most biztos meglesz. De sajna nem ez van, de attól még az újabb döntő (amelyet nem nézek) teljesen reális (lehet)

  • Juventino

   Azért ez megmosolyogtató, amikor a clickbait főcímek mindenhol azt emelik ki, hogy világbajnok hátvédet igazolt a Juventus, és Höwedes képe mosolyog a cikk mellett. 🙂

   Egyébként meg reméljük, hogy beválik, az egyetlen, ami miatt Ancelotti szemöldökkel olvasom ezt a hírt, az az, hogy olyan játékost kerestünk, aki középen és szárnyvédőként is bevethető, és hát Höwedesről nekem nem egy villámléptű, technikás játékos képe sejlik fel. Tehát igen, bevethető ott is, de ebből a szempontból egykutya, hogy Lichti, Höwe vagy De Sciglio játszik ott, mert egyformán középszerűek támadásban. De ne legyen igazam!

   Amúgy meg akár Scigliót, akár Ruganit szorítja ki, azzal durván beárazza az olasz “tehetségeket”, feltörekvő fiatalokat, mert Höwedes azért nem az a név, akinek bérelt helye van a kezdőben. Ez a kölcsön+opció meg megint olyan, amire Marcsi elégedetten ránt rá az esti chianti mellett, de ha Benatia 2.0 lesz belőle és ezúttal NEM vesszük meg, ha nem muszáj, csak Caldaráig bekkeljük ki vele, akkor mit veszíthetünk?

   Strootman meg úgy is megsérül, ha jön, olyan nincs, hogy ne szakadjon szét egyből az az ember, ha kifizetünk érte egy komolyabb összeget. De ha először kölcsönbe jön, hogy teszteljük, és opció lesz rá jövőre… akkor talán kibírja ezt a szezont! 😉

  • Babicz Tamás

   Ez bennem is felmerült, de. Azon gondolkodám, látva a mercatot (utólag persze okos az ember) és az első két meccset, hogy talán nem annyira támadni is tudó szárnyvédőket kerestünk most. Elöl jóval nagyobb a merítései lehetőség szélen (is) játszani képes minőségi emberekből, illetve A. Sándor ugye maradt. Vagyis egy Cuadrado, D. Costa, Bernardeschi, A. Sándor névsorral ugrunk neki a szezonnak. Azért ezt olvasva nem vetíteném előre azt a rémképet, hogy nem lesz minőségi a széljátékunk. Elöl. Hátul meg ugye, ha rutin kell, ott van Barzamackó (az Isten mentsen meg minket attól, hogy nemzetközi meccsen ne középett játsszon…) meg Lichti, és mosmább Höwedes, ha sebesség, akkor meg Sándor és Mátyás. Sandrot kivéve mindegyiküknek a védekező skilljei jobbak. Talán nem véletlen töltöttük föl ilyen arcokkal a keretet.

  • Juventino

   Ez már egyértelműen Allegri csapata, Allegri kerete, Allegri elképzelései. Dobtuk a 3-5-2-t, lassan a 3 védős felállást is, állítólag Maxnak van valami master plan-je, amit a vezetőség és a vezérek (Buffon, Dybala) hivatottak támogatni. Engem már nem érdekel a mercato, az van, ami van, lássuk, mire megyünk vele.

  • Szászi Gerzson Péter

   Majd hamarosan meglatjuk mire lesz ez eleg uefaloniaban 😃

  • daneeka35

   Höwedes Pogba helyére jött, 1 év késéssel.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Ma lett 45 éves a legcsehebb aranylabdásunk, Pavel Nedved. Éljen soká!!
  https://uploads.disquscdn.com/images/1a4404f97835c133f81c6d29680da041025528031d062451393663ff25385485.jpg

  • juuvee

   Ja, a dirty dancing tök jó film volt

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ja, de azzal, hogy ellenkező neműek táncoltak benne, elrontották.

  • juuvee

   Igaz, az őrült nők ketrecénél nincs jobb!

  • humorpalanta
  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   A kedvenc Del Piero gólom!!

 • bombahoppa

  Fú Skacok, az elmúlt egy-két hétben kicsit kiütöttem magam, annyira izgulok, hogy mi lesz ma este. Mulattam is, mulattokkal is, meg amphetamin partin is voltam. Várom már nagyon a fesztivál szezont. Fasza nyár lesz, az biztos. Annyira izgulok, mi lesz ma este, aztán hogy sikerül majd a mercato. Szerencsére már tiszta vagyok, olyan klasszikus “éldd át a pillanatot!” feelingem van.
  Mikor lesz már a BL döntő beharang?
  (remélem, lesz benne szavazás is!)

 • humorpalanta

  Jó látni, hogy Marcsi talált magának hobbit a sérülései idejére. 😀
  https://youtu.be/yO9fymWMGcc

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Komornyik lett?

 • uff uff

 • uff uff
 • uff uff

  befejztem….

 • atis123Juve

  Kean megy kölcsönbe egy évre a Hellas Veronaba. A juventus.com-ról.

  • consminor

   Keanomban nem is tudom mit írhatnék erre.

  • atis123Juve

   Szerintem ez az egy év rendben van. Nekünk nem csatárposzton vannak gondjaink. Egy év múlva tisztulhat a kép. 32, higany majdnem 31 lesz. Ha az idén eljegyzett középpályásokból csak pár jön, kell majd a hely a bértömegnek. Szerintem legkésőbb jövőre lesz helye.

  • consminor

   én egy kicsit tartok attól, hogy a Hellasba való kölcsönadása picit be fog kavarni a szerződéskötés körül. ugye télen lesz 18 éves, onnantól köthet profi szerződést, fene se tudja a medvedisznóember mivel fogja a fejét teletömni.

 • Enslaver

  Mérlegeljük a mercatot! Bonu és Dani kirepültek a fészekből, ők valóban nagy veszteségnek számítanak, de szerintem SanyiSándor megtartása nagyobb dolog, mintha Bonucci maradt volna. A középső védőket mindig könnyebb pótolni, jó szélsővédőket meg nem árulnak mostanság a piacon, Alex pedig az egyik legjobb a posztján.

  Lemming elengedése sem volt olyan nagy trauma számomra, amikor leigazoltuk, többet néztem ki a gyerekből, nem sok mindenhez ért, a távoli lövésein pedig volna mit javítani. Kín is jó, hogy elment kölcsönbe, fejlődjön csak, nálunk úgyis rengeteg most a támadó.
  Matuidinek örülök, mert a középpályánk mindenképpen stabilabb lesz vele, meg az sem mindegy, hogy ha valaki megsérül a középpályáról, a fontos BL meccseken nem a Stuani/Lemcsi párosra kell hagyatkoznunk.

  Rui Costának és Bernáthegyinek is nagyon örülök, a széljátékunk ezzel minőségibb lett, csak találja meg a csapatban a helyüket a mester.
  Höwedes pedig tapasztalt, több poszton bevethető játékos, szerintem nem rossz fogás, és ha nagyon nem válna be, legfeljebb nem igazoljuk le véglegesen. Azért Rugani is folyamatosan fejlődik, még ha ez most még nem is látszik, de simán lehet olyan jó, mint Bonu. Desillyjó megtévesztő, mert a nevében benne van, hogy jó, közben meg nem, de még ő is beérhet Allegri keze alatt. Ha a védekező feladatát jól megoldja, akkor már nem emberhátrány a pályára küldeni, a támadószekciónk most úgyis szintet lépett, ezért nem kell mindenkinek támadni. Ja, és Sesnyi is jó vétel volt, bár őt úgysem igen fogjuk látni idén, maximum a padon, hogy szürcsöli a kis narancslevét.

  Összegzés: Szerintem erősödtünk minden poszton a védelem kivételével, tavaszra egy nagyon ütős csapat fog összeállni.
  Elvárás: Zsinórban a 158. bajnoki cím behúzása, illetve BL döntőig menetelés, az olasz kupát pedig hagyjuk a kiscsapatoknak (Inter, Milan, Lazio), akik a BL-ről csak álmodni tudnak…

  • daneeka35

   De Ceglio már a veretlen Conti idényben is a leggyengébb láncszem volt, pedig az a keret sokkal gyengébb volt a mostaninál. Nem értem, miért kellett visszahozni.

  • juuvee

   Szerintem a két távozó pótolhatatlan. Egyébként a hazai porondon az ő távozásukat nem fogjuk megérezni, gyengébb kerettel is nyertünk már bajnokságot mostanában. Sőt , a keret erősséget nézve a hazai dupla kötelező . A többit meglátjuk.

  • atis123Juve

   Srácok, Bonu szerintem is pótolhatatlan, nézzétek meg mióta nincs aki szájba basszkodja kis 10-est, teljesen elszemtelenedve rúgdossa a gólokat. Viccet félretéve ne feledjük, hogy nem is az a cél hogy pótoljuk. Egyszerűen mást játszunk. Mindennel egyetértek egyébként. Sanyi Sanyi megtartása fontosabb volt. Ja csecsnyi mem volt jó vétel. Az az ember szó szerint bolond.

  • Juventino

   “A középső védőket mindig könnyebb pótolni” – még egyet is értenék, ha Barzagli, Chiellini, Rugani vagy Benatia távozott volna. De Bonuccinak nem véletlenül nyalták a seggét Contétól Guardioláig annyian, mert a tért ölelő hosszú indítások Pirlo után és Pjanics előtt csak tőle jöttek és ő volt az egyetlen ún. ball-playing defender a keretben. Mármint volt olyan, hogy Chiello picsán rúgta a labdát és jó 40 méterre pont csatárhoz esett le, de minden ilyenre jutott 4 eladott labdája.

   Szóval Bonu igen ritka állatfajtához tartozott, Hummelsszel vagy Boatenggel mondjuk pótolhattuk volna, de nem véletlenül emelte ki Höwedes a bemutatkozó nyilatkozatában, hogy ő teljesen más típusú játékos, aki a saját jogán akar nevet szerezni magának Torinóban. És bár vezérnek tartja magát, ne tőle várjuk az indításokat hátulról, nekem az is elég lesz, ha a védelmet jól irányítja és nem Korhutozik a 16-osnál.

   A többiben egyetértek, de a 10-es Dybala is jó vételnek tűnik a 2/4-es gólátlagával, ha ezt hozza végig, nem leszek szomorú! 😉

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Egy remek gól az éjszaka játszott Chile-Paraguay meccsről. Vidal rajongóknak kötelező!!

  • bombahoppa

   Én bírlak, de ezt a bajortyúbra akartad linkelni, igaz?

  • Juventino

   Khedira helyett még mindig bármikor…

 • Juventino

  Csiellini (haladó olaszosoknak a kiejtés miatt) vádlisérülés miatt kidőlt, a játéka a Barca ellen is kérdéses. Apa, kezdődik…

  • Babicz Tamás

   Sokkal több minőségi játékos van a teljes keretben, mint az utóbbi években bármikor. Idén sokkal kevésbé lesz para egy-egy sérülés, de talán még sérüléshullám is. (Azért persze ne legyen!) Ráadásul Csiellininél nincs olyan probléma, amivel ne tudna játszani. (És így is megenni reggelire egy csúcsformában lévő Ibrahimovicot vagy CéRonáldót. Hányszor megtette! Hogy mást ne mondjak:)

   https://uploads.disquscdn.com/images/729d2bf98f50ef56a301aad3ae4504df410e429ce56933531c404ffdb85f3b49.jpg

 • uff uff

  Lichtsteiner idén sem tagja a BL-keretnek. Én azért sajnálom…

  • Jumpman23

   De ki az a Pinsoglio?

  • Enslaver

   Hát nem én, az biztos. Szerintem bombahoppa az, csak álnéven, hogy bekerüljön a csapatba, ezzel is több szavazatot szerezve magának, de ez csak egy tipp.

  • Preference

   Itt van helyette Desíjjó,aki a világ legjobb szélső védője.Évek óta klasszis teljesítményt nyújt,csúcsformában van.Nem hibázik sokat,hiszen amikor beállt csak egyetlen gólt kaptunk róla.És megkérdőjelezhetetlen,hogy sokkal többet tett már a klubért,mint a svájci……

  • Juventino

   Ez valami rossz vicc? A hivatalos UEFA CL oldalon semmit nem találtam erről, még a keretek sincsenek fent. Ha Allegri komolyan gondolja, hogy De Sciglióval és Höwedesszel fogjuk végigtolni az őszt, esetleg Barzaglival, akkor minimum kétségbevonható az elmeállapota. Ha meg onnan nézzük, hogy tavaly is túl akartunk adni a svájcin, aztán Alves sérülése után a bajnokságban olyannyira hasznosnak bizonyult, hogy neveztük tavaszra, és mindvégig szó nélkül tűrte a mellőzöttséget, akkor felháborító igazságtalanság.

   Allegri man management skillje lassan a béka segge felé konvergál, nem véletlenül nincsenek oda érte egyértelműen a játékosai. Zaza, Bonucci és Marchisio csak néhány azok közül, akivel volt dokumentált nézeteltérése, és mennyiről nem tudunk még. Nem hiszem, hogy sírni fogok Max után, ha távozik.

  • consminor

   Marchisióval mit történt és mikor?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Lippin és Heynckesen kívül mondj már olyan BL-győztes edzőket, akiknek semmiféle összetűzéseik nincsenek a játékosaikkal…
   Már megint levetítettél egy általános problémát Allegrire, mintha ez valami nagy egyéni hibája lenne a többiekkel szemben.
   Nekem sem tetszik, hogy szegény Rick Steiner pihenni fog a BL-meccseken, de szerintem olyan csoportban vagyunk, ahol sok bajt okozhat, hogy ő már nem a régi…illetve hogy az, régi.
   DeSíró remélhetőleg nem fog játszani, de fiatal, ráadásul ha őt hagyjuk ki, akkor soha többé nem fogjuk visszahozni azt a maradék, talán sosem létező önbizalmát. Szóval sajnos szakmailag jogos Lichti kihagyása, emberileg meg nem, de ismerjük a Juvét.
   Höwedest előbb tenném kezdőbe a jobbszélre, mint a két szélsőnket…

 • pschuck

  Fantasztikusan muzsikált a Bonucci-vezérelte védelem a spanyolok ellen.. Neki személy szerint is nagyon jól ment. Ez a Bonucci nem fog hiányozni…

  • Enslaver

   Nekem hiányozna, de szerencsére elhoztuk helyére Hummels-t a Stuttgartból.

  • uff uff

   És sajnos Barzagli sem való már komoly csapatok ellen, bármennyire is szimpatikus

  • Ipolyi-Keller Zsolt

   Hozzá kell tenni, hogy a sofascore értékelése alapján a Barzamackó kapta a legjobb értékelést. 🙂

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   A gonosz énem egyetért veled, de Bonu mindig ilyen volt, régen még “ilyenebb” is. Eddig persze nem akartuk észrevenni, hiszen nálunk volt, elnézőbbek voltunk. Bonuban mindig benne van a hiba, Chielliniben is, de persze akármelyik védőben szintén. Én ezen a meccsen semmi extrát nem láttam Bonutól, sem pozitív, sem negatív irányban.

  • pschuck

   Ebben valszeg igazad van, lehet, hogy ez azért nem volt korábban feltűnő, mert azért az nagyon ritka, hogy a közvetlen védelmünkre ilyen nyomás nehezedik, mint a spanyolok elleni meccsen. De akkor is nagyon feltűnő volt a bizonytalansága. Az első félidőben már volt egy halványpiros belépője, és úgy a meccs egészében is a cardiffi meccsen nyújtott produkciójára emlékeztetett. Nm volt magabiztos, de legalább nagyokat is hibázott…