Allegri, takarodj! Vigyed magaddal a másikat is. Meg őt is!!!!!

Lejátszottuk az év utolsó felkészülési mérkőzését, amit jó lett volna megnyerni, hiszen kupát ér. Azonban úgy sikerült kikapnunk, hogy kevés biztató jelet fedezhettünk fel a csapat játékában. Azt a keveset is nehezen.

Azonban nem kellene átesni a rinocérosz másik oldalára, meg is mondom, hogy miért!

Nehéz bizakodónak lenni, amikor a Bianconeri szupertitkos levlistáján is rengeteg a rinyálás és aggodalmaskodó hozzászólás. A Facebookon pedig egy mókás hozzászólásban egyenesen azt olvastam, hogy Allegrinek meg kell köszönni a részvételét és el kell küldeni (komoly hozzászólás volt, nem vicc!!).

Szedjük már össze magunkat, drága barátaim!

Nézzük röviden a tegnapi meccset: a Szuperkupa kurvára nem érdekel senkit. A Juventus háza táján legalábbis biztosan. Jó dolog megnyerni, de ez tényleg egy edzőmeccs, egy felkészülési mérkőzés – tehát ha szopunk, akkor sem fognak fejek hullani. Ezzel szemben a Lazio stábja úgy örjöngött a lefújás után, mintha a világbajnokságot nyerték volna meg.

Ebben a szellemben néztük Benivel kézenfogva a meccset, és igazából a második gólnál is csak azt tudtuk mondani, hogy “ó, jaj”. De a szemünk sem rebbent túlzottan. A 80. percben már kezdtem aggódni, hogy nem fog bejönni a 3-2-es tippem. Az egyenlítéskor viszont elégedetten mondtam, hogy NA UGYE, HOGY UGYE.

Aztán 3-2 lett. Igaz, én arra számítottam, hogy mi nyerünk ennyire.

Tehát ennyi volt a felkészülés. Hétvégén már bajnoki, ott élesben kell gyakorolni a nyomort.

És valójában erről akartam írni! Mi történt a BL-döntő óta? Erősödtünk? Gyengültünk? Kurva anyját Marottának? Takarodjon Allegri?

Volt szerencsém a felkészülési meccsek végigszenvedéséhez, így ezek alapján a következőkre gondolok:

 • Kábítószerek
 • Orgiák a szerkesztőségben
 • Beni erős karja

A picsába. Elkalandoztam. A focinál maradva:

Védelem:

A BL-döntős csapatból két ember hiányzik. A többi poszton megtartottunk (egyelőre) mindenkit, Bonucci és Dani Alves viszont pont a legerősebb csapatrészből távoztak, így teljesen érthető, hogy gólokat szopunk. Egyszerűen újra kell építeni a védelmet. Én továbbra is (el)várom, hogy egy rutinosabb középhátvédet igazoljunk. Benatia és Rugani nem tűnnek egyelőre olyannak, akikre egy komolyabb bajnoki- és BL-menetelést építhetünk – ám Bonucci sem volt a világ királya, amikor hozzánk jött. Chiellinit pedig kimondottan gyűlöltem 10 évvel ezelőtt. De Sciglio Allegri távozása után atomfos volt a Milánban (3 éven keresztül!), most Allegri próbálja visszahozni azt a játékost, aki az ő keze alatt a legnagyobb olasz tehetségnek tűnt. Lesz vele meló, az biztos. Jobb oldalra kellene egy komolyabb játékos, nekem Cancelo megfelel. De Sciglio pedig építgetheti magát csereként, a jobb és a bal oldalon is bevethető.

Honnan jöttem? Mi végre vagyok a világban?

Jelenleg akkor vagyok a legnyugodtabb, ha Lichti játszik ott, ami nem jó jel, mert ő sem annyira jó.

Barzagli 36 éves, teljes tévedésnek tűnik, hogy a szélen játszik. Lassú rettentően, nem ördögtől való elképzelés, hogy a visszavonulása időszerű lenne. SZERETJÜK, de mégis.

Tehát a védelembe legalább 1, de akár 2 ember érkezése sem lenne hátrány. Spinazzola szinte biztosan érkezik. Akkor sem fogok a kardomba dőlni, ha más nem jön ide. Alex Sandro, Chiellini, Rugani, Benatia, Barzagli, Lichtsteiner, De Sciglio, Spinazzola. Ízlelgessük, mert ez lesz.

Középpálya:

Nincs olyan emberünk, aki ütközne, labdát szerezne, jól mozgatná a középpályát. Vagy legalább ezek közül az egyiket tudná. Kurvára kéne valaki ide.

Marchisio végre végigcsinálta a felkészülést, nyilván jobb formában lesz mint tavaly, de annyira nem karakteres mostanában. Khedira a láthatatlan srác (persze, hasznos meg ügyes, de mégis). Pjanic egyedül kevés. Ráadásul nem gondolom, hogy a Marchisio-Khedira kettős nem lesz minden második héten sérült. Betonkúr egyelőre kérdőjel, sokat várunk tőle, de nem tudjuk, hogy mennyit fog nyújtani.

POV – Érintőzés Khedirával

Egy középpályás érkezése jó lenne. Matuidi nekem megteszi. Mennyiségre megleszünk legalább…

Támadóharmad:

A legfontosabb: mi a fasznak próbáljuk Keitát elhozni? Ki helyett, ki mellé, hova, minek, mivan?

Ha valahol, akkor itt megvagyunk. Tavaly nagy probléma volt, hogy Allegri nem tud egyszerűen változtatni elöl, mert nincs variációs lehetőség. Mandzukic balszélsőként nyomta, és bár bevált, azért abban megegyezhetünk, hogy nem oda született.

Tehát volt 4 fix ember (Cuadrado, Dybala, Mandzukic és Higuain), akik helyett nem lehetett behozni senkit, aki náluk bármiben jobb lett volna.

Ide érkezett Douglas Costa és Bernardeschi. Én mindkettőnek külön-külön is örülök. Gyors, technikás játékosok, mindketten tudnak mindkét oldalon játszani. Az ő érkezésük erősítés. Végre van cserelehetőség. Mandzukic válthatja Higuaint középen (mert nem kötelező neki valami idegen poszton futkároznia), ráadásul a kissrác Kean is biztatóan (magabiztosan, gyorsan, erősen) mozgott a felkészülési meccseken.

Keita érkezése Cuadrado távozását vetíti előre, ami érthetetlen. Cuadrado tényleg itt akart játszani, szeretjük, bár mostanában elég fos, de láttuk őt már jól játszani. Kean pedig akkor szinte biztosan megy valahova kölcsönbe. Amit eddig hallottunk (PSV két év, vásárlási opcióval) teljes agyrém. Egy évre mehet a PSV-be, fossa tele gólokkal az ellenségek kapuját, aztán jöjjön vissza szépen.

Dybala 10 – valamiért én azt gondolom, hogy Dybala Alex örökösének tartja magát, és amíg ezt a fantáziát tarja magában, addig nem fog elmenni.

Bernardeschitől kurva sokat várok! Arra számítottam, hogy ő lesz az, aki az idei évi teljesítményével kiérdemli jövőre a 10-es mezt. Ez már nem fog megtörténni, de szerintem nagyot fog játszani nálunk. Fasza lesz!

Summa:

Az átigazolási időszakból kevés van hátra, de úgy tűnik, hogy minden posztra érkezik még játékos. Keita feleslegesnek tűnik. Spinazzola és Matuidi leigazolása pedig talán nem a legvarázslatosabb, viszont egyik sem tűnik Padoin/Rincon típusú bohóckodásnak.

Bonucci és Dani távoztak. Ezzel foglalkozni felesleges, Allegri kénytelen új védelmet építeni. Épített már eleget, most is sikerülni fog neki, talán csak decemberre vagy januárra áll majd össze a hátsó alakzat, de össze fog állni.

Hát ez nem sikerült.

Tényleg az ötezer éves faszkalap Dani Alves hiányzik? Szerintem elmehet az anyja picsájára, sikeresen bebizonyította az átigazolásával és a nyilatkozataival, hogy nem miatta leszünk győztesek. Bonucci meg szintén bekaphatja.

Hehe, haha

És ha ezt elfogadjuk, akkor mondhatjuk, hogy a tavalyi BL-döntős alakulat szinte teljesen egyben maradt, viszont az átlagos minőség felfelé ment, a variációs lehetőségek nőttek.

A csapat erősödött.

Aki pedig rinyál, annak Dinóval azt üzenjük: “Nem tudom, hogy mit lehetett mondani a keret erősségével kapcsolatban az elmúlt öt évben, de június 3-án este háromnegyed tízig én például meg voltam győzödve arról, hogy triplázunk.”

Hát így.

 

 • Pingback: Allegri, takarodj! Vigyed magaddal a másikat is. Meg őt is!!!!! | Zongoracipelő()

 • Babicz Tamás

  Nyugodt hangvételű, helyenként optimista írás. Ülj le, egyes!
  Hát már ti sem értitek, hogy tavaly is csak a triplázás lett volna elfogadható, és ez idén is így van? Minden más S*AR! És még ti nevezitek magatokat újságírónak…

  • atis123Juve

   Úgy érted a hogy elengedünk 3 kulcs játékost, de csak kettőt engedtünk el?

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Én elég sokat tudok elégedetlenkedni, de az főleg a hozzáállás és egyéb dolgok miatt szokott lenni, nem az eredmény miatt.
  Biztosan megérkezik Nainggolan és Kroos meg a klasszis jobbhátvéd a következő két hétben, de ha MÉGSEM, akkor azért érdekes lehet ez a szezon.
  Bonucci lelépett, oké, sokan imádták meg minden, de szerintem ő az, akit a leginkább csak mennyiségben kellene pótolni. Elvis pótlását láthattuk tegnap, hogy milyen szinten van jelenleg.
  De amit évek óta nem sikerül megoldani, az a középpálya. Ez volt a 4231 megszületésének oka. Egyszerűen nem működik jól a középpálya. Marchisio nagy kedvenc, de akkor a leghasznosabb, ha van mellette valaki, aki nagyon jó. Khedira…ő értelmezhetetlen. Egyetlen kiemelkedő képessége sincs. Ő is jó lenne, ha lenne mellette legalább 2 klasszis. Pjanic pedig teljesen elfelejt kreatívkodni, miközben ütköznie, szerelnie, visszazárnia, szerveznie kellene. Ő is jó lenne, ha legalább 1 olyan játékos lenne mellette, aki stabillá teszi a középpályát. És a lényeg itt jön, amit Darti is említett: egyetlen ilyen játékosunk sincs. Ha csak egyet igazolunk, és mondjuk azt, hogy Matuidi ilyen (talán), még az is kevés. Elég lehet, de ha kidől, jönnek a régi problémák. Egy topcsapat nem függhet egyetlen játékostól. És ha tényleg akarunk valaha BL-t nyerni, akkor bizony nem lehet gyenge pontunk. Ha esetleg mégis van, akkor a többi résznek annyival erősebbnek kell lennie, hogy az legyen a döntő. Ilyen volt a “nagy” Barca is, Messivel, 3 támadóval. Ilyen most a Real a hibátlan középpályájával. Mi nem vagyunk ilyenek jelenleg. Támadók rendben, de MÉG nem retteg tőlük az ellenfél. Védelem nem lenne nagyon vészes, de már gond van a jobbszélen. Ott nem lesz minőségi emberünk. Ha szerencsénk van, Spinazzola beválik, vagy De Síró megtanul focizni. Még az a bolond Aurier is megváltás lenne oda.
  A 4231 így bajos lehet. Tudni kellene mást is, amiben pl. erősebb a középpályás védekezés, vagy Dybaba a helyén játszana, stb..
  Szóval most úgy tűnik, hogy ugyanazok a hiányosságok megvannak, mint az előző években, de még sikerült a jobbhátvéd posztot is hozzátenni. Az egyetlen, amiben javultunk az a cseresor, azaz a 4 támadónk helyett nem Sturarót kell beküldeni. Eddig ennyi. Nekem kevésnek tűnik. Persze még van 2 hét…

  • Tonhalacska

   Igen. Bizony. Nagyon. Pont néztem a Tóték ellen a Sissokko vagy hogyhíjják harcinégert. Na ilyen kéne legalább kettő. Egyébként azt kéne csinálni, hogy megnézzük kit hozna a Monaco a herélt középpályájára helyettesnek és lenyúlni őket. Marrottásan: 1 év próbajáték, majd 1 év ingyen kölcsön, utána ingyen + valami bónusszal (mondjuk 5 bl győzelem zsinórban) 1M euro a véglegesre.

  • Jumpman23

   Vagy egyszerűen elhozni a Monaco játékosmegfigyelőjét vagy kit. Bár az is lehet, hogy ők pókeren nyerik ezeket a gyarmatokrol. (Jujj, de bunkó rasszista vagyok)

 • Enslaver

  Számomra csak egy pozitívum volt a tegnapi verséggel kapcsolatban, az hogy nem láttam a meccset.

  • humorpalanta

   Szintén zenész.

 • rakkenroll

  Én már alig várom a bajnoki kezdést. Izgalmas ősz várható, de mivel Maxi jó taktikus, legkésőbb tavaszra rendben leszünk – mondjuk én abban bízok, hogy hamarabb. Kérdés, mennyire jó motivátor, ill. pszihomókus (DS-nél elkél a segítség, BEK döntő és annak szünete miatt a többieknél is).

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  A legizgalmasabb pletyka, ami nem tudom melyik “újságíró” fejéből pattant ki, hogy érdekel minket Jack Wheelchair az Arsenalból, vagy nemtom hol lábadozik éppen.
  Nem tudom, mennyire megbízható forrás de egy bizonyos Transzfer Márk szerint Wheelchair a 2009-2010-es szezon óta több mint 1000 napott, azaz majdnem 3 évet hagyott ki sérülések miatt. Erre még Khedira is csettintene, ha nem sérülne bele.

  • Dartagnanx

   Ne idegesítsé’ má.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Mé’, szerintem jó üzlet lenne, persze csak ha jönne még Giroud vagy Iwobi is vele együtt.
   http://442oonsorg.wikia.com/wiki/Jack_Wheelchair

  • atis123Juve

   Háát remélem nem igaz. De a poén kedvéért megemlítem, hogy a FIFA16-ban (PS) Ramseyt-t leigazoltuk. Bár azt hiszem már a második vagy harmadik szezont tolom, tehát 28-29 éves. Tuti ingyen igazoltuk ott is. 🙂

  • Lavacchi

   Én simán leigazolnám most Patches O’houlihan-t 😀

 • juuvee

  Az lesz itt a gond, mint tavaly, csak fordítva. A keret nem a 4231-re lett összerakva, ezért volt egy rakat felesleges kp-ás, elől meg nem volt ember.
  Most ez a keret pedig a 4231-re lesz összerakva, de szerintem már most világos , hogy ez a védelem nem fogja elbírni a 2 kp-t, és akkor meg leszünk baszva, mert át kell állni 433-ra, arra nem lesz megfelelő számú kp-ás, de cserébe a támadójátékot is újra kell húzni, ami talán a legnagyobb gond lenne.

  Ez szerintem valós probléma.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Eztet akkor mostan másold be a gúglifordítóba itáliánóra és postázd el Marottának és Allegrinek.

  • juuvee

   Áhh, mire lefordítom, má’ eltakarodnak.

  • consminor

   ez a 4-3-3 nekem is átvillant az agyamon korábban, mint szükségmegoldás és már meg is mosolyogtam magunkat

 • Martinez nem jön vissza kölcsönből???

 • Asidotus

  (én eddig azt hittem, hogy ezen oldalon a homoerotikuskodás csak poén, de nemrég jöttem haza Erdélyből, nyaralásról, ahol egy, szintén Juve-drukker haverommal jutottunk ketten egy franciaágyba. Ezek szerint tévedtem, nem vicc, komoly 🙂 )

  • Tonhalacska

 • atis123Juve

  Úgy érted a hogy elengedünk 3 kulcs játékost, de csak kettőt engedtünk el? Egyébként a BL döntő után nem gondoltam, hogy még visszasírom azokat a perceket. De akkor legalább még úgy tűnt, hogy nem lesz távozónk – mily naiv is voltam – , erre most a védelmet építjük

  • consminor

   akarod mondani leépítjük

  • atis123Juve

   Az már megvolt. Én már továbbléptem.

  • Malloy

   Akarod mondani Jamie Collins.

  • atis123Juve

   Köszi.Keverem őket mint Ramseyt meg Wilshere-t.

 • Enslaver

  Valaki segítsen, mert összevagyok zavarodva. Ezek a 4231, 433, 424, 1234 stb. számok most akkor telefonszámok vagy az e heti nyertes lottószámok?

  • Preference

   Semmi ilyesmi nincs a dologban.Mindamellett,hogy itt mindenki homoszexuális még diszkalkuliás is egyben.

 • Ricardo

  <3 Darti

 • Juventino

  Nem az ötezer éves faszkalap Daniel Alves hiányzik, hanem az a rutin, technikai tudás, karakteresség, 25-ről bebaszott gól, ami jelenleg SENKIBEN nincs benne a helyettesek közül. Cuadradóról sok dolgot el lehet mondani, de azt hogy különösebben gólerős lenne nálunk, na azt pont nem. De wingbacknek egyedül ő alkalmas, a jelenlegi rendszerben 4-2-3-1-et játszani De Sciglióval vagy Lichtivel, két támadó szélsővel, Dybalával, Higannyal és két, ütközésben gyenge középpályással öngyilkosságnak tűnik.

  Ha innen nézzük a Keita bizniszt, teljesen értelmetlen idiótaságnak tűnik. Mandzsukics nem tűri jól a padot, ez nem fog változni idén sem szerintem. Bernardeschihez én is nagy reményeket fűzök, neki játszania kell, és akkor ott van még Douglas Costa és Cuadrado is, nameg Pjaca. És esetleg Keane. Spinazzola is inkább wingbacket játszott, semmint védőt, de ő legyen mondjuk hátvéd. Akkor ott van még Asamoah is.

  Szóval erősödtünk névleg szélsőposzton, de ezekből nagyjából egyet, max. kettőt tudunk kihasználni, miközben a gyatra védekezésünk nem bírja el őket. Az meg, hogy Bonuccinak nincs helyettese, élből kinyír minden olyan megközelítést, ami szerint erősödtünk. Pont ezt írtam, hogy a mag ugyan egyben maradt, de a tavaszi alapjátékunk két kulcsembere volt a hátulról labdát kihozó védő és a jobboldali mindenes.

  Az utóbbi hetekben egyetlen ígéretes, ám az eladó klub helyzetéből kiindulva igen valószínűtlen pletykát olvastam csak, aminek lenne értelme jelen helyzetben: Emre Can. Atletikus, dinamikus, kellően játékügyes, jól lő távolról és védekezésben is odateszi magát. Matuidi nagyjából ugyanez, idősebb kiadásban. Zonzi meg egy B-kategóriás Matuidi, elsöprő fizikai erővel, de elhanyagolható élklubos tapasztalattal.

  Középhátvédnek meg Ezequiel Garayt emlegetik, ami még Manolasznál is nagyobb vicc. Ő kábé a középhátvédek De Scigliója lenne, jelentős sérüléshistóriával…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nekem ez a Keita-ügy bonyolultabbnak tűnik, mint ahogyan azt gondolja a többség. Lehet, hogy csak túlgondoltam, de megpróbálom röviden.
   Keita ugyebár támadó, elég fiatal, olasz tapasztalata van és ami igen fontos: OLASZ NEVELÉSNEK számít tudtommal, mert már vagy 6 éve a Lazioban van. Ez fontos, mert a bajnokságban és a BL-ben is számít a dolog. Az is pluszban megemlíthető, hogy szélen is tud játszani, de középen is, csatárként, és persze elég izmos. Jelenleg ilyen támadónk nincs, illetve mindegyikükből hiányzik egy dolog, ami benne megvan.
   Ami gond lehet vele, az az, hogy ha most nem hozzuk el, akkor könnyen lehet, hogy elviszi más. Nem biztos, hogy a lejáró szerződés megjátszása most bejön. Ha esetleg titokban már megegyeztünk vele, akkor persze várhatunk egy évet, hiszen nem annyira sürgős a dolog, nem úgy, mint egy védő. De itt előjöhet más is, az pedig a jó kapcsolat. Szerintem ha elvisszük ingyen a Laziotól, akkor Lotito kicsit ideges lesz. Tovább emelheti a vérnyomását, ha De Vrij-t is így akarjuk elhozni. Ez pedig rossz hatással lehet a további üzletelésre, pl. SMS ügyében, aki szerintem jövőre célpont lehet, hiszen van olasz tapasztalata, és idén legfeljebb egy középszer vagy 30 közeli embert hozunk arra a posztra, ahova ő jöhetne. Tehát ő lehetne a jövő. És Marottát ismerve, egyáltalán nem mindegy, hogy mondjuk Lotito az 1 vagy 2 ingyen elhappolás után esetleg egy kicsivel, 10-20 millióval többért adja-e, vagy nem.
   Gyenge pletykák szerint az atleticós Gimenezzel is tárgyalnánk, akinek elvileg jövőre jár le a szerződése. Ő egy fiatal védő, tehetségesnek mondják. Mivel már jönne Caldara is, őt ingyen elhozva meglennénk létszámra Barza távozása esetén is, ami már időszerű lenne következő nyáron. Ha még De Vrij is jönne, Benatia feleslegessé válna, vagy esetleg Chiellini sérülékenységétől függően mégsem. Ki tudja..
   Szóval De Vrij nekem most nem kellene, ingyen esetleg igen, de itt jön a fent említett probléma. Van egy olyan érzésem, hogy ha most jön, akkor Rugani elől venné el a lehetőséget, amit sajnálnék.
   Visszatérve Keitára. Ha most jönne, akkor Kean biztosan menne kölcsönbe. Ez szintén nem lenne az igazi, mert ő meg lassan saját nevelés lehetne, ha nálunk töltené a szezonokat. Ez pedig nem lenne hátrány, hiszen nem sok ilyen játékosunk van, a láthatáron meg egy sincs, tudtommal. Szóval inkább adnék neki lehetőséget, de csak úgy van esélye, ha más már nem jön idén. Azaz Keita jöhetne jövőre, ingyen, és jöhet megint a fent említett probléma. Viszont ha jövőre jönne, egyrészt ingyen jönne, másrészt akár Cuadradót is elpasszolhatnánk, ha megint nem mutat semmit. És azt se felejtsük, hogy Mandzu is öregszik, gondolni kell a jövőre.

  • Shenkai

   Keita érkezése -akár most, akár jövő nyáron -, mindenképp Cuadrado távozását fogja jelenteni. A vezetők részéről csupán annyit kell eldönteni, hogy pumukli kapjon-e még egy esélyt. Igen botrányos formában zárta a szezont és bár jelenleg az egész csapat igen ramaty állapotban van, de csak nem sikerül neki sem javulnia. Keita egyébként minden tekintetben jobb szerintem, mint Cuadrado, és kettejük esetében még csak az sem jelentheti a különbséget, hogy hol akarnak játszani, mert mindketten itt 🙂

 • bombahoppa

  Ha már takaroggyon, akkor engem miért nem vihet magával?!

  • Jumpman23

   Mert rád most nem lehet szavazni

 • consminor

  aszondi a Corriere dello Sport, hogy Matuidi jön 15 millióért. ha ezt az aranyszeműnk pár nap alatt lezongorázza, akkor még hajlamos leszek elhinni, hogy az utolsó hetekre begyújtja a rakétákat.

  • daneeka35

   Ilyet már láttunk tőle, de elwitselte végül a dolgot.

  • consminor

   ha ez ismét így lesz, akkor én már csak egy witseházmestert kérek

  • Juventino

   15 millióért ez egy jó üzlet. Sokkal inkább őt, mint Zonzit 40-ért. Okosabb nem lesz tőle a középpálya, dinamikusabb talán igen. Bargain-deal egy idősödő játékosért megint, de ebből egész jól szoktunk kijönni.

   De Vrij ellenben olyan név, akit biztosan Rugani elé hozunk, mert megkérik az árát, de ha nem válik be, csak veszteséggel tudjuk továbbértékesíteni vagy ül a padon jó fizuért. Ilyen ostoba üzletet kötni, hogy megvettük Caldarát már januárban, de még mindig nincs itt… El kéne dönteni, hogy most akkor bízunk az olasz fiatalokban vagy sem, mert annak sincs sok értelme, hogy egyes “ígéretek” 5 évig hozzánk tartoznak, de évről-évre szórjuk őket szanaszéjjel, mint például az új Buffonnak kikiáltott Lealit, aztán mégis Szcsesznyi lesz a vége.

  • consminor

   nem is az ész hiányzik jelenleg a középpályáról 🙂

   Rugani helyzetével kapcsolatban annyiszor koptattam már a billentyűzetet, hogy nem akarom már magam ismételni (közkívánatra talán), úgyhogy csak tömören egyetérteni tudok. Caldarát is nagyon hiányolom most, viszont leigazolásakor még tartott az unico amore Bonucci és a csapat között, így gondolom nem akarták idehozni hatodik belső védőnek. az más kérdés, hogy én nem véglegesítettem volna Benatiát és idéntől a Caldara/Rugani párost betanították volna Leo közreműködésével, de hát a történet ismert. e kapcsán jegyezném meg ismét, hogy mindenkinek a kurva anyját, aki ebben részt vett.

  • Jumpman23

   Olvastam egy jo viccet: Juventus want Fellaini if they fail to land Matuidi 😂
   Kérem, kapcsolja ki!

  • consminor

   nekem is az arcomba dobta az internet 🙂 oké, hogy Sun, de ilyennel még egy ilyen szennylap szintjén sem szabad viccelődni

 • Norn_iron

  Amióta nálatok van Allegri, elment Quagliarella, Giovinco, Llorrente, Pepe, Vidal, Tevez, Ogbonna, Pirlo, Storari, Zaza, Pogba, Padoin, Morata, Isla, Caceres, De Ceglie, Neto, Daniel Alves, Bonucci!
  Allegri szanálja a klubot!!!!

 • juuvee

  Matildát szívesen látjuk! Gondolom egy francia válogatott nem a padra jön,úh kiváncsi vagyok, az érkezése milyen változást hoz, illetve veszünk -e még valakit a kp-ra. Amennyiben igen, úgy gyakorlatilag minden létező felállásban tudnánk játszani, legalább is a mágnestábla szerint.

  Biztos vagyok benne, hogy Max (in we trust) megtalálja előbb-utóbb a megfelelő egyensúlyt, de remélem, nem erre megy rá az ősz, és ezzel együtt a bl csoportkör.

  Bonuccsi távozása számomra továbbra is egy kín, teljesen ki vagyok , amikor meglátom a tagot piros-feketében, tiszta rémálom az Elm utcában.

 • consminor

  ugye tisztelt blogszerkesztőújságiróoligarcha urak! terveztek-e idén is Tippert a szezonra? és ezzel párhuzamosan: tisztelt kommenttársak! szeretnétek-e idén is Tipperelni?

  • humorpalanta

   Nem vágyom tripperre, de ha hasonlóan alakul a sorsom, varázsló még lehetek.

 • Tonhalacska
  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Hogy manapság miféle dolgokkal hülyítik a gyerekeket. Mint ez a Thomas a gőzmozdony. LeFOGadom, hogy fogaz is.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Bár szinte minden oldalon azt olvasom, hogy Matuidi buta és nem nagy szám, nekem a mostani francia válogatottból ő az egyetlen, akit bírok. Pedig őket aztán utálom, úgyhogy ez nagy szó.
  Szóval szerintem hasznos játékos, csípem az “űrlénymozgását” is.
  Aztán ha az utolsó percben megint beszopat minket a PSG, akkor jöhet Fellaini. 😀

  • Tonhalacska

   LeFOGadom, hogy FOGom tőle úgy érezni magam mintha FOGaznának. Néhány BL bénázás rémlik tőle csak, francia “focit” nem nézek. Rinconnál nyilván jobb.

 • uff uff

  Matuidi már juventusos sállal és sapkában pózol, na őt aztán elég sokáig kerülgettük, úgy néz ki pont kerül a végére. Még Spinazzola küldheti a törökökhöz Asamoaht, a Chelsea tobább üldözi Alex Sandrot, az Inter elcseréli vásárlási opcióval Kondogbiát Cancelóra, a Milan Vidalt csábítja, vége lehetne már az átigazolási időszaknak…

  Matuidi játékát őszintén szólva annyira nem ismerem, jól fog illeszkedni a csapatba?

  • Enslaver

   Szerintem jó lesz, még csak 30 éves, kemény gyerek. Khedirával szerintem egy szinten van, egy fokkal talán jobb azért. Jobban örülnék persze, ha Vidal visszajönne, vagy ha kölcsönvennénk Bonuccit a Milantól, de hát ez nem kívánságműsor…

  • Jumpman23

   Szerintem klasszisokkal jobb Kehdiranal. Mondjuk nincs magasan a léc. 😛
   En tavaly örültem volna csak igazán neki, remélem, beválik. Tény, hogy ilyen skill nincs jelenleg a középpályán. Nyomokban sem.

  • Ipolyi-Keller Zsolt

   Ne nevettess! “Khedirával egy szinten van,..” Nem szabad összehasonlítani őket. Két teljesen más képességekkel rendelkező játékosról beszélünk. Matuidi technikai képességei és játék intelligenciája messze elmarad Khediráétól. Matuidi sokat fut, ütközik, labdát szerez de ennyi. Neki az lesz a feladata, hogy középpályás védekezést megoldja és a legközelebbi embernek letegye a zsugát.

   Én őszintén szólva egy pillanatig nem gondoltam, hogy ő nagy előrelépést fog jelenteni a klubnak. De ha már itt van, remélem, hogy legalább fele annyira beválik mint anno Pirlo. Mert ennyi idősen, ennyi pénzért nekem nem tűnik valami jó befektetésnek.

   Érdemes megnézni : https://www.youtube.com/watch?v=_fs-YgPVICU
   3:06-tól nem háromszor nem találja el a kaput szegény gyerek 8 méterről.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Hehe, ezt Khedira is tudja. Dehát Emery a hülye, ha csatárnak tette Matuidit. 😀
   Amúgy azért nem szerencsés kiemelés, mert ilyet akármelyik támadónk megcsinál, ha olyan napja van. Vagy Hugin is számonkérjük, hogy háromszor próbál labdát szerezni és egyszer sem sikerül?
   Na, csak gonoszkodtam. Azért remélem, hogy Allegrinek nem az lesz a taktikája, hogy 4 támadónk van, és mindig a középpályások érnek fel befejezni. Akkor valami baj van.

  • Ipolyi-Keller Zsolt

   Itt inkább csak a technikai képességeinek hiányát próbáltam kidomborítani. Tehát ő egy box-to-box játékos, mint Vidal volt. Csak ő jóval esetlenebb és bénább, mint a drága fArturo! 🙂

 • atis123Juve

  NSO azt írja, hogy Sergi Roberto is menni akar. Lehet nem lenne rossz elhozni, bár 40 misi szerintem sok érte. De középpályán és a védelemben is tud játszani pont Allegri típusú játékos. Böngészgetni akartam kicsit a belsős véleményeket ezekről, ott akadtam erre a cikksorozatra. Érdemes elolvalvasni amit Xavi mond a formaidőzítésről a BL-ben. Rögtön az elején van. http://www.eurobarca.hu/hirek/labdarugas/20170816-xavi-pep-korszaka-szenzacios-volt/18256

  • Jumpman23

   Amennyire én tudom, jobb védőben próbálgatta a Barca, de ott nem igazán vált be. Inkább olyan, Xavi/Iniesta poszt fekszik neki.