Célegyenesben

Fogjuk rá, hogy Atalantában csak rápihegtünk az előttünk álló feladatok legfontosabbja, a Monaco elleni elődöntő, ahol máris a legjobbunkat kell nyújtani. Jó lenne több kellemetlen szériát megtörni, Dybala például lőhetne gólt idegenben, Higuaín meg lőhetne gólt, de akad olyan is, amire érdemes vigyázni. Ilyen például, hogy egy gólt sem kaptunk az egyenes kieséses szakaszban, és mi vagyunk az egyetlen veretlen csapat az egész sorozatban. Jobban végiggondolva le is szarhatjuk, mit csinálnak elöl a többiek, ha Chiello becsúsztat egy szögletet a 83. percben.

Ezek az evangélium igéi, ámen. _benito a legutóbbi posztjának utolsó bekezdésében jól megírta a beharangozót, ezt már csak ragozni lehet, érdemben kiegészíteni nem nagyon. De aztán egy tunnelban összefutottunk az online sportújságírás koronázatlan Sinkovics Gáborjával, Joó Gáborral, és Gabesz felajánlotta, hogy szívesen fűzne szakértő megjegyzéseket a posztjaink egy-egy gondolatához. Lehet erre nemet mondani? (Túlfizetett szakértőnk megjegyzéseit dőlt betűkkel jelöltük.)

Kezdjük a Monacóval! Idén a francia riviera Bayernje a BL Dortmundja: a fiatal, támadó szellemben fellépő európai középcsapat, akiknek a szíve mélyén mindenki szorít egy kicsit. Ahogy a L’Équipe is fogalmazott pár napja, egyszerűen lehetetlen nem szeretni ezt a gárdát. Mbappé pár hónap alatt nemzetközi klasszissá érett (ő lett az első játékos, aki az első 4, kieséses szakaszban lejátszott meccsén egyaránt gólt szerzett; Piggynek egy évtizedes múltra visszatekintő pályafutás alatt jött össze kettő, kieséses szakaszban lőtt gól…), Falcao idén újra megtalálta a formáját a súlyos térdsérülése után, Moutinho, Dirar, Fabinho, Silva, Lemar és Mendy is pengés emberkék, mellé néhányan még fizikailag is erősek. Ha azt hinné valaki, hogy a két évvel ezelőtti párharc óta, Kondogbia, Martial, Carrasco, Kurzawa vagy Abdennour távozásával erőteljesen meggyengültek, az nem is tévedhetne nagyobbat. Ez egy teljesen más csapat: gyengébben védekeznek, cserébe elképesztően hatékonyan támadnak.

“A Juve klasszisfelállása jól látszik a fenti pikcsörön. A Barcelona, ellen, ez a felállás vezetett a továbbmenéshez, bár Messi minden idők labdáját adta Iniestának, de Buffon védett. Ez még 0-1-nél volt a torinói elsőmeccsen, teljesen megváltozhatott volna a játék, de a 32 éves kihagyta.”

Mbappe góltermése egészen hihetetlen. 18 éves a srác, iszonyú gyors, kiszámíthatatlanul cselez, befejezőként is higgadt, és eddig a nyomást is kivételesen jól kezelte. Egyébként Trez a példaképe, valamelyik rokon elmondása szerint régóta rendszeresen nézi a Juve meccseit, nyilatkozatai alapján lazább, mint egy Darti által előkészített rektum fala, és egyelőre a legkevésbé sem érződik a játékán, hogy már bőven 100 milla fölötti összegek röpködnek vele kapcsolatban. Amióta Jardimtól megkapta a bizalmat, kezdőként 13 meccsen 16 gólt szerzett, az alábbi leosztásban:

Olvassuk együtt Joó Gábor szakértő szavait, amint Mbappé tálentumát méltatja:

“Az alábbi táblázat, ami pontosan megmutatja a tehetség elképesztő gólérzékenységét:

Ehhez képest nézzük meg Messi első teljes szezonjának hasonló táblázatát:

Jól látható a különbség, persze Messi sokkal erősebb bajnokságban játszott már akkor is, de még így is szupergólokat lőtt, például a Santander ellen az 51-ben, amikor 4-1-re győztek (otthon, mert idegenben csak döntetlen játszottak áprilisban).

Köszönjük, mester! Persze ha valaki meg tudja állítani a Monaco támadó GÉPEZETÉT, amely az összes sorozatot figyelembe véve már 140 lőtt, fejelt, sarkalt, ollózott gól fölött jár idén, az a Juventus. Kívülről fújjuk a _benitől idézett bevezetőben is felmondott leckét: a BL-ben eddig egyetlen veretlen csapatként összesen 2 kapott gólnál tartunk, a kieséses szakaszban lenulláztuk a Portót és a Barcelonát is, míg a Monaco egyetlen épkézláb védelemmel nem szembesült a teljes BL-sorozata alatt. A fenti, Mbappe mérkőzéseit számba vevő listából is egyedül a PSG számít nagyjából Juve erősségű csapatnak, tőlük meg kaptak egy négyest.

Nálunk az eltiltott Khedirán és a sérült Ruganin, Pjacán kívül teljes a keret, és 99%, hogy Allegri ragaszkodik a tavaszra szokásos kezdőhöz is. Khedira helyén Marchisio kezd, aminek csak az elmúlt hónapok tükrében nem örülünk feltétlenül: Sami kifogástalan az új rendszerben, míg Marcsi fizikailag nincs a topon, alig nyert a bajnokságban párharcot. Utóbbi hiányosság a benga Bakayokóval szemben különösen kockázatos lehet. Marcsin kívül Higuainnak is van mit bizonyítania, számára itt egy újabb, sokadik esély arra, hogy letörölje magáról a “Chievo ellen fasza, de…” címkét. Chiellini a hétvégi horrort tuti, hogy beetetésnek szánta, szerintem hibátlan lesz a védekezésünk. Mondjuk Giorgio is megjegyezte, hogy a 2 kapott gól csalóka, eddig általában szerencsénk is volt, sokszor csak centiken múlik, hogy betalál-e az ellenfél. Jut eszünkbe, Chiellónak is van mit bizonyítani a Monaco ellen:

“A Juve eddig nem kapott gólt a BL-ben, kivétel a Lyon és a Sevilla elleni meccseket (a kettőből is csak egyet kapott idegenben, és mindössze egyet otthon, azt is a Lyon ellen).”

Akkor simán bejutunk a döntőbe? A bukik az odavágó halvány esélyesének is a Juvét tartják 2.40 körüli vendég oddsokkal, míg a hazai győzelemre jellemzően 3.00-3.10 körül fizetnek. Azt sem felejtettük el, hogy két éve, mikor a döntőig meneteltünk, éppenséggel esélyesként, pont a Monaco ellen szenvedtünk legjobban, miközben ha az ellenfelet tartják esélyesebbnek, az általában ösztönzően hat Allegri csapatára. Mi óvatosan közelítünk a mérkőzéshez: ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél! Meglátjuk, a herélt védelmű Barcelona elleni továbbjutás mennyit ér Európában!

 • Muntari gólja

  Murvajól hozzátok a joógábort! Pacsi! 🙂

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Szerintem ma még téged is megadnak!

 • daneeka34

  Ti nevezitek magatokat Jó Gábornak?

 • Pingback: Célegyenesben | Zongoracipelő()

 • humorpalanta

  Srácok, tudjátok, értetek mindent, szopok, nyalok, gombot varrok, de van egy határ! Joó Gábor? Tejóég, mi lesz a következő? Egri Viktor? Ne süllyedjünk már ilyen szintekre, mert kezdjük látni a Hullarablók marakodását alattunk.
  Amúgy itt lenne az ideje, hogy frissítsük a gyorskommenteket, mert elavultak! Én mindenképpen beszúrnék egy “Én bombahoppára szavazok” címűt, de megbeszélhetjük egy szerkesztői orgián.

  Ha a középpályán problémáink lesznek, be kell hozni Rincónt vagy Sturarót, aztán a a müncheniekért jöhet a mentőhelikopter!

  • s4tch

   ezt az opciót a monaco drukkerei már ellőtték: glik kinyírja a támadó négyest a visszavágóra, ők meg örülnek.

   ennek a nyomorultnak ráadásul totti az avatarja.

   https://uploads.disquscdn.com/images/372fbce354bb3139ddfd0b613e5c3ce8fd6fcc88ee8be29b01c79faac6167375.jpg

  • humorpalanta

   Ne vicceljünk már, Gliket Higu megeszi reggelire 😀
   Mandzukic ránéz és eltöri a saját lábát. 😀
   Vagy emlékeztetni kell őket, hogy Glik hány meg hány alkalommal baszta el a saját csapata helyzetét. Érik megint a kiállítása 😉

 • pieroad

  Jó lenne már ma eldönteni a továbbjutást, hiszen még a bajnokság sem lefutott. 🙂

  • mpite

   Valóban Joó lenne.

 • Tényleg kirúgták Szivics mestert egy ilyen fontos meccs előtt?

  • Ez annyira durva, hogy Khedire bele is sárgult 🙁

  • Ez olyannyira gázos döntés, hogy Khedira bele is sárgult 🙁

  • Norn_iron

   Én a júve helyében nagyon tartanék Di Vaiotól ma este.

 • Bezzeg, ha gólját jóonak, megadták volna…

 • Pideon20

  Majd csak lestek, mikor Gabi bejelentkezik a jogdíjakért, ha meghallja mekkora költségvetéssel működik a blog… Nem bizonyítjátok be, hogy a szakértő kommenteket nem ő írta. Az egész világon egyedülálló a stílusa és szakértelme. (egyébként nagyon jól mulattam, köszönöm :D)

 • Preference

  Én azért tartok a franciáktól.Trézéguet,Henry nagyon jók,Bartheznek pedig nehéz betalálni.Csak AlexSandro Del Pieroban bízhatunk.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Jó jel, hogy a kép szerint Hugi lefogyott a meccsre, szóval ma fürgébb lesz, mint egy hasmenéses Usain Bolt.
  Láthatóan jót tett neki, hogy Radamel hajasTevezzel edzödhetett. (A Rivernél csak füvet legelészhetett, vagy mi?)
  “A Chievo ellen fasza, de a Sassuolo ellen mégfaszább.”

 • bombahoppa

  1. Ez a cikk nekem túl Joó.
  2. Kérem vissza az én kisz roszlányosz Biankanénimet!
  3. Bombahoppa voltam.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   3. Bombahoppa? Valami uralkodó sarja vagy? Gondolom azért nem III. Bombahoppa, mert egy juvés nem akar lómai számokat a nevében…

 • consminor

  Maxi kifundálta állítólag, hogy Dani Alves kezd Cuadrado helyén, az ő helyén pedig Barza papa tanárkodik. izgalmas lesz így a szélek levédekezése, de in MaxiWeTrust

  • Juventino

   Azt nekem azért senki ne mondja, hogy Alves jobb Cuadrado, mint Cuadrado. Ebből is látszik, hogy mik a prioritások, meg hogy mennyit is ér Alves védekezésben. Neymar is megnyúzta a szélen, Bappé és Lamúr ellen sem lenne sokkal több esélye, legfeljebb a villámgyors besárgulásra. Cserébe benne van a bugi a lábában, de azt a mezőnymunkát és futómennyiséget, amire a kolumb képes, nem tudja tüdővel elvégezni. És azt sem hinném, hogy taktikailag fegyelmezettebb vagy jobban védekezik. Egyedül a BL-rutin szól mellette, meg hogy az olasz edzők szerelmesek a vénségeikbe, de nekem végül is mindegy. Ha bejön, akkor Maxi a király, ha meg beszopjuk, akkor takaroggy! Azért az mókás, hogy a süvölvényeket a Barza(36)-Alves (33) kettős hivatott féken tartani. 🙂

   Kíváncsi vagyok, ki fog itt gólt lőni részünkről. Első számú tippem Bonucci, a második számú Marchisio, de titkon bízom benne, hogy Barzagli lesz az.

  • consminor

   gondolom akar valami alternatívát is tartogatni, akit a támadók között becserélhet, így Pumukli új lendületet vihet majd a játékba és tudjuk az iramot tartani a végén. remélhetőleg a két öreg levédekezi a jobbszélt én Alvest a Barca ellen nagyon jónak láttam. párszor Neymar befűzte, de vérprofin védekezett végig. szerintem nagyon fontos az ő jelenléte.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Cuadrao most kimaradt, pedig a csoportkörben pont az ő góljával nyertünk Monacoban. Az ő kezdőjük rendesen megváltozott ősz óta, az is biztos.

  • consminor

   az még tavaly tavasszal volt a másik Monaco ellen Morata szólója után

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nemtom miért engedi az UEFA, hogy a Monaco 2-3 csapatot is indítson a BL-ben. Így könnyű eljutni az elődöntőig.

  • consminor

   kaszinók, adómentesség, luxushajók. soroljam még?

  • atis123Juve

   Általában jók a meglátásaid (akár bloggerként is szívesen látnálak), de szerencsére az sem véletlen, hogy maxi szabja a taktikát, te meg kommentelsz 🙂

  • Pideon20

   Alves jobb Cuadrado, mint Cuadrado :D:D:D … najó, nem, de ez ma tényleg bejött.

  • Gábor Gerencsér

   Bejött, bejött, persze bejött. De igazad van akkor is. Nekem az az érzésem, hogy ha nem kavarja meg a védelmet, akkorr is van ekkora különbség. Szóval nem ataktikai húzása miatt nyertünk. De tény rosszat nem csinált vele.

  • pschuck

   Ne mááár! És ha idén triplázunk, az is csak azért lesz, mert nem sikerült teljesen tönkretennie az amúgy bárki mással simán minden címet begyűjteni képes csapatunkat…:-) Kicsit nagyobb respektet Maxinak! Egyszer már leírtam, de Lippi után vele fogunk szerintem 21 év után újra BL-t nyerni.

 • consminor

  Higany már szolgáltatja is a témát a mém-gyárnak

 • atis123Juve

  Pigggyyyýyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!:D:D:D

 • bombahoppa

  kár az idegenben lőtt gólért

 • daneeka34

  Alves adott már hasonló gólpasszt Messinek is 2013-ban a Recreativo Huelva ellen a kupában

  • atis123Juve

   Te Barca drukker vagy, hogy így emlékszel rá?

  • daneeka34

   Én vagyok Joe Gábor személyesen

 • atis123Juve

  Hát ahogy Piggy fut, az Benny Hill zenéért kiált 🙂

 • atis123Juve

  Váááá! Pigggyyyyyyyyyyyyy! MEGINT!!!

 • Preference

  Azt hiszem szerelmes lettem Dani Alvesbe….

 • consminor

  két dél-amerikai törpe > egy rohamnéger

 • consminor

  én már csak egy sört kérek. ja, már elfogyott.

 • juuvee

  Egészen elképesztő ez a csapat. Jobbak vagyunk, mint 2 éve, de a real nem jobb , mint a 2 évvel ezelőtti barca, kiváncsi vagyok

 • Ricardo

  Kiraktuk a lőcsöt megint, kiderült hogy a monacoi hercegé is sokkal kisebb.

  Hazai pályán ezt már nem bukjuk el, egy vizsgája maradt Allegrinek, azon nem bukhat(unk) meg.

  • Juventino

   A Coppa Italia fináléra gondolsz, ugye? 😉

  • humorpalanta

   Azért rajzolhat a cucc a gatyeszban a Laziónál, mikor lesimáztuk eddig a Barcát és a Monacót is és ők azért nem ez a szint.

  • Jumpman23

   A meccs gömbölyű, a labda 90 percig tart, bármi megtörténhet. Ebben bízhatnak. Mi meg ettől tarthatunk 😀

  • Juventino

   Én az összeállítástól tartok: azért a Rincón, Lemina kettőssel nem biztos, hogy lesimáztuk volna Európa krémjét, Netóról nem is beszélve. Nem rossz kapus ő, de ha pont a döntőben lesz képszakadás nála megint 10 percre, akkor bajba kerülhetünk. A Lazio nincs éppen rossz formában most, és ha bejutunk a BL-döntőbe, előrehozzák a meccset 1 héttel a visszavágó utánra hétközinek.

   Mondjuk Lichti, Barzagli, Benatia, Asamoah és Marci simán jók lehetnek sorcserének, de a támadókra vigyáznunk kéne, mert egyetlen sérülés keresztbe vághat immár a szép reményeknek, egyszerűen nincs alternatíva előre, legfeljebb Alves. Mandzsukics sem fogja bírni örökké a Terminator tempót

 • Tonhalacska

  Ez a Glik bazmeg… Baiocco meg jó fej, hogy harci négerré operáltatta magát de hülyén állt rajta az a maszk.

 • Juventino

  Az a csapatmunka, szervezettség, amit mutatunk, egyszerűen lenyűgöző. Egy tízperces periódust leszámítva végig kézben tartottuk a meccset, talán a végén túl defenzívre cseréltük a csapatot, akkor volt még 1-2 lehetősége a Monacónak, de Buffonnak így is kétszer akadt igazán komoly dolga. Sokszor úgy tűnt, mintha mi játszanánk hazai pályán, és immár 270+ percet hoztunk le kapott gól nélkül Európa 3 legtöbb gólt rúgó csapata közül kettő ellen. Mit ad Isten, a Real a hamadik ezen a dobogón, és nagyon úgy néz ki, hogy ellenük is tesztelhetjük a Torinói Nagy Falat. Remélhetőleg nagy falat lesz – nekik!

  ’98-at is beleszámítva már ötször győzött a Real, míg mi háromszor vesztettünk ugyanebben az időszakban. Olyan NINCS, NEM LEHET, hogy megint mi legyünk a bré rossz végén! A BL-ben egyébként sincs címvédés, Buffonnak meg még nincs BL-címe, de Alvesnek, Barzaglinak és Chiellónak is ez lehet az utolsó nagy dobás. Akárhogy is nézem, nem tud ez a Real olyan extrát, amivel ez a csapat ne tudna szembeszállni, ha mentálisan rendben vagyunk. RonC és Ramos fejétől félek egyedül, meg attól az iszonyatos mákhullámtól/mentális erőtől, ami eddig minden holtponton átsegítette őket, de minden sorozat megszakad egyszer, nem igaz? NEM IGAZ?!

  U.i.: it’s official! A Monaco védelme tényleg egy nagy rakás szar, még Piggy is kétszer csengetett ellenük! Köszi, Glik! 😀

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Kétszer is sikerült kipörgetni a fekete-fehér 9-est Monte Carloban.
  Ez a Dybu-Elvis-Hugi összjáték elég jól nézett ki, Elvisen és Hugin látszik, hogy annyi éven át együtt játszottak a Malagában, annyira érzik egymást, mint Darti és _beni.
  Én ugyan a meccs előtt egy 1-0 eredményt álmodtam, de nem baj, 2 lett, maradhat.
  A visszavágón legalább ilyen jól kellene játszani, és akkor sikerülhet a továbbjutás!

 • Enslaver
 • Az_Isteni_Pavel

  Na kérem miután a szerkesztőség abbahagyta a fékevesztett orgiát, kérem intézzétek el a torino elleni meccsre a bírót. Nem kéne már a bajnokság miatt izgulni, már csak 2 (de inkább legyen 3) meccs van amire nagyon fel kell készülni és elől ne fogyjon el a lendület. Köszönöm 🙂

 • Pingback: Hát ez elég sima volt | Bianka néni()