Alapvetések (?)

1. számú alapvetés: iszonyatosan jól néz ki ez a kék mez.

2. számú alapvetés: az első félidő az idény egyik legjobb teljesítményét hozta.

3. számú alapvetés: Higuain egy szörny.

4. szám alapvetés: vannak bajok.

5. számú alapvetés: De Laurentiis hülye.

Már az első mérkőzés után gondoltuk, hogy Egyenlítő-méretű balfaszkodás kellene ahhoz, hogy kiessen a Juventus a Napoli elleni kupaelődöntőben. Higuain első, pláne második gólja után pedig végleg megnyugodhattunk, hogy aztán megint picit idegesebbek legyünk: láttunk már olyan csapatot, amely hasonló (vagy picivel jobb) helyzetből kiesett. Szerencsére a Napoli különösebb átütő erő nélkül gyömöszölte a labdát, de elég lett volna egy újabb szerencsétlen mozdulat, hogy már tényleg rettenetesen közel kerüljön a baj. Ez a tegnap este rezüméje, most nézzük meg azokat a pontokat, amelyekben talán meglesz az egyetértés, és alapvetésként kezelhetünk.

Volt, hogy eltalálta a labdát…

1. számú alapvetés: szemet gyönyörködtető. Csodálatos. Szexi. Erre kár is több szót fecsérelni.

2. számú alapvetés: Rincón megvadult harcikutyaként vetette rá magát az ellenfél középpályájának torkára. Iszonyatosan sokat dolgozott a chilei, ezzel stabilitást adott a csapatvédekezésnek: sokat fut, kevés minőségi dolgot produkál (lásd a kihagyott helyzetét), de ez most elég volt. Hátulról magabiztosan építkeztünk, és bár volt egy nagy védelmi kihagyás (a később kárhoztatott Neto hatalmasat védett), azt lehetett érezni, hogy egy pillanatnyi esélye sincs a hazaiaknak. Nyilván billegett a szisztéma, mert ami a jobb oldalon Cuadrado volt, annak a bal oldalon Sturarónak kellett volna lennie, ez meg alapjába véve egész vicces elvárás. Szóval, tök pofás volt ez az első félidő.

3. számú alapvetés: nincs miről beszélni, félelmetes a fickó, tényleg a világ egyik legjobbja. Mentálisan rengeteget erősödött a Juventusban, és most azt várjuk, hogy végre a BL-ben is lecsapjon. Miért ne tenné?

…volt, hogy nem

4. számú alapvetés: …elsősorban a védelemben. A levlistán Bonucci (aki a meccs egy periódusában registaként szerepelt) megint célszeméllyé vált, bár én emlékszem két olyan, Napoli-támadást megakasztó megmozdulására, ami kulcsfontosságú volt. Érezzük, hogy nem ez a legjobb idénye, talán a családi gondjai miatt is lehet mindez, de mégis más a megítélése, mint mondjuk Benatiának, aki a harmadik gól előtt szinte elnézést kért Callejon-tól, hogy majdnem hozzáért. Botrányos, ahogy az is, amikor Dani Alves a Copacabanán érzi magát, és minden másnál fontosabbnak tartja a cirkuszi bohóckodást. Pjanic borzalmasan szállt be, ennél az is jobb lett volna, ha 10 emberrel marad a csapat. És akkor Dybala: a kreatív erő megvan benne (a második gólnál remekül ugratta ki Pumuklit, és az első félidőben is volt egy félelmetesen jó keresztlabdája), de amúgy semmi rendkívülit nem csinál. Tudjuk, hogy nem tökéletes az erőállapota, és azt is tudjuk, hogy ennél ő sokkal többre képes. Még mindig nem érkezett meg sajnos – itt az idő, hogy a Barca ellen villantson valamit. Bízzunk a kis brazilban!

5. számú alapvetés: Nápoly leghíresebb homoszexuálisa szerint tegnap este bebizonyosodott, hogy a Napoli jobb csapat a Juventusnál. Csak azt nem tudjuk, hogy ezt mire alapozza: a bajnokságban (ahol a megszerezhető 6-ból 4 pontot behúztunk ellenük) Darti-legnemesebb szervnyi előnyünk van velük szemben, a kupából búcsúztattuk őket, és már a BL-ben sem állnak (ehhez mondjuk nem sok köze van a Juvénak). De Laurentiis hülye.

“Arra van Róma!”

Iszonyatosan észnél kell lenni a következő hetekben, mert a Roma nem adja fel, abba pedig rossz belegondolni, hogy egy esetleges torinói Juve-győzelem után a hátrányban lévő Barca mit csinálna egy ilyen hozzáállású védekezéssel szemben. Az is igaz, hogy Neto hülyesége nélkül valószínűleg egy pillanatra sem merülhetett volna fel, hogy a Napolinak minimális sansza is lesz, de a néha az érdemeinél is fényesebbre nyalt Messi-Suarez-Neymar hármas ellen talán még egy ennél jóval kisebb hiba sem fér bele.

Amúgy a Lazióval találkozunk a döntőben június 2-án. Ez is egy alapvetés, ráadásul megkérdőjelezhetetlen.

 • humorpalanta

  Mindenki hibázik egyszer. Neto most csinálta. Szerencsére ezen a meccsen pont belefért. (Buffon is tolta már el a szezonban, szóval innentől fogva nem hiszem, hogy lesz baj a kapusoknál.)
  Sturaro gólpasszt adott. EZT a kritikusoknak. 😀
  Valaki számolja már össze hányszor rúgott bele Gollam Cuadcsiba.
  Callejón egy undorító kis pöcs kisebbrendűségi problémával. (Tökéletesen megtalálta a helyét Nápolyban.)
  Barzamaci még mindig egy igazi fal. Lávcsi.
  Nem értem Dybala teljesítménye miért esett ennyire vissza. Le kellene vele ülni és elbeszélgetni, hogy miért nem megy neki, mert a tehetsége meg van hozzá.
  Higuain meg fogja b@szni a Barcácskát, mert azok nem tudnak védekezni, neki meg elég csak egy apró lehetőség, nem egy Cavani, akinek 4 tiszta helyzet kell.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én sem hibáztatom nagyon Nérót, szerintem nagyon jó cserekapus, most meg nem volt jó napja. Van ilyen.

 • Pingback: Alapvetések (?) | Zongoracipelő()

 • Juventino

  Objektíve nézve elmondható, hogy jobban játszottunk, mint hétvégén és akartunk is (ez mondjuk a minimum egy kupaelődöntőben), na meg az is, hogy Neto luftja nélkül pont kifogtuk volna a szelet a Napoli vitorlájából és jöhetett volna a jól megérdemelt félórás semmittevés, amikor Mertens kapott egy ajándékot (6. számú alapvetés: NINCS olyan, hogy jó brazil kapus…).

  Az viszont nagyobb baj, hogy a 2. után gyorsan kaptunk egy 3-at is, mondjuk az meg erény, hogy Egérfejű Allegri villámgyorsan reagált és behozta Barzaglit, aki meg még mindig a legnagyobb tanár, ha nem kell hetente 180 percet játszania. Ugyanakkor meg nem tudom, miből gondolja Mad Max, hogy akármilyen asszimetrikus szerkezetben van létjogosultsága védekező, de legjobb esetben is box-to-box középpályásokat defensive winger-ként játszatnia. Lemmy legalább technikai képzettsége alapján alkalmas rá valamennyire, de Sturarót miért? Más kérdés, hogy ha Asamoah nem 93 percre lenne hitelesítve minden 168 órában, akkor talán lehetne őt játszatni a balszélen, aminek még értelme is lenne, de nagyon nagy kár, hogy Maxi pont a Mercato zárása után találta fel a kereket, mert akkor Rincón helyett lehetett volna a hiányposztokra igazolni, lásd nagyjából az összes támadópozíciót.

  Ha Cudriba nem csak a görcs állt bele, könnyen lehet, hogy a Barca ellen Alves kezd jobbszellőben, pedig tegnap is kedvem lett volna felpofozni Marottát, amiért idehozta ezt a bohócot. Ilyen fegyelmezetlenül nem lehet olasz csapatban játszani. Mandzsukics felépülése viszont elengedhetetlen, Sturaro és Lemina, de még Asamoah sem elég egy Barca ellen, ha meg úgy játszunk majd, mint a Sevilla tegnap, akkor amúgy is mindegy. Támadnunk kell és labdát birtokolni, mert amint visszaállunk, mindig ráfizetünk mostanában. Egyszerűen már nem elég acélos a védelem, legyen az oka formahanyatlás, családi gondok vagy az idő vasfoga. Ja, és mindenkitől 120% kell 180 percen át, különben nem sok okunk lesz az örömre.

  A Chievo elleni meccset meg meg kéne nyerni, de minimális erőbedobással.

  • Tonhalacska

   Dida kiváló kapus. És brazil. https://m.youtube.com/watch?v=VUosAGDM8Sg

  • Babicz Tamás

   Ezt a nótát még délután sz*rás közben kezdtem el meghallgatni. 45 másodpercig bírtam. Azért ilyen sokáig, mert egyszerűen lefagytam, és csak ennyi idő után eszméltem föl, hogy ki kellene kapcsolnom, mielőtt maradandó károsodást okoz egyébként sem túl veretes agyállományomban. Viszont a fekália azóta sem jött ki belőlem. Ijedtében beragadt, mint tavaly a Juventus a bajnoki rajtnál.

   A német nyelv egyébként szép. Tanultam 11 évig, nyelvvizsgáztam is belőle. És szeretem. Viszont csak két dologra alkalmas: világháborús propagandát üvölteni meg Rammstein dalokat. Mondjuk ezt: (Hát nem édes, ahogy Till Lindemann azt mondja: Mutaaaa?)

  • Tonhalacska

   Napasztmek. Csinálok is egy Rammstein válogatást testkultúra programjaimhoz.

  • bombahoppa

   “A német nyelv egyébként szép. Tanultam 11 évig, nyelvvizsgáztam is belőle. És szeretem.”
   Végre egy dolog amiben egyetértünk. És amiben még senki nem értett egyet velem. Ez most komoly. Csak jó tanár kell hozzá. Azért a Die Toten Hosen is szerves része lett életemnek, különösen, az alábbi igézet, apropó Vidal:

   “Was für Eltern muss man haben
   Um so verdorben zu sein,
   Einen Vertrag zu unterschreiben
   Bei diesem scheiß Verein?”

  • Asidotus

   nesze nektek, német nyelv:

  • Babicz Tamás

   Tessék?

 • humorpalanta
 • Jumpman23

  én most kaparintottam meg a tavalyi fekete mezt. Hát valami besza-behu, milyen jól illeszthető egy megfelelő színű, nem erős kék farmerhoz. *.*
  Hugi tényleg egy állat. És jól látszik a játékán, hogy nem csak udvariaskodik, amikor azt mondja: “On both a professional and a personal level I feel I’ve made a perfect choice.”

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nekem már régóta a fekete mez a kedvencem. Mindig jól mutat.

  • exchaby

   nagyon sajnáltam hogy lecsúsztam róla, ősszel már csak gyerekméretben voltak a Juvestoreban 🙁

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Higuainból?

  • exchaby

   Piguainból XXXL-es

  • Jumpman23

   Boráros téri adidas outlet. Egy hete még volt pár darab.

 • daneeka34

  “Amúgy a Lazióval találkozunk a döntőben június 2-án. Ez is egy alapvetés, ráadásul megkérdőjelezhetetlen.”

  Mi a helyzet, ha bejut a csapat a BL-döntőbe?

  • LeRoi10

   Hát ez az?! És ők nevezek magukat újságíróknak…

  • dinovercotti

   Van egy teljes este a két döntő között, a Juventusnak pedig két, szinte azonos képességű csapata.

   Bebaszna, ha ez gondot jelentene.

  • Pideon20

   akkor május 17. a Coppa döntő

 • Jumpman23

  Ja, es miért kiabálta Hugi a gólja után DeLorean felé mutogatva, hogy “a te hibád!”?

  • Ricardo

   Mert ha nem igazolja le a Nápoly, akkor nem vesztegetett volna el több évet a karrierjéből.

 • Pideon20

  10 pont előny / 10 centi?!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nem centi, hanem méter. Dartit sem vágja orrba a lengőajtó. Múltkor nagy “izgalmában” letámasztotta a szerszámát egy mászókára, a gyerekek meg azt hitték, hogy libikóka.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  De jók vagyunk!!de!!
  Az 1-1 után kikapunk 3-2-re úgy, hogy mind az 5 gólt nápolyi játékos szerzi, de még így is továbbjutunk.
  Moggi megint huncutkodik?

  • bombahoppa

   4 Hárommal csokis Moggi yutat6 tovább minket. Ennyi tér a vasárnapi idegenbeli gól. Érted? Táncolnak az idegen.

 • Lajos Rózsahegyi

  Nekem tünt csak fal h dybalat lebraziloztàk? Szánalmas

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ki volt az?????????

  • Pideon20

   Gratulálok, most vesztetted el a Biankanéni-szüzességedet.

  • Tamás Kovács

   Az nem tűnt fel hogy Rincon nem Chilei hanem perui? 🙂

  • Enslaver

   Több mint valószínű, hogy Rincón igazából Vidal, csak álarcban játszik, tehát chilei. Nem értem, hogy miért félünk még itt a Biankanénin is vállalni, hogy Rino igazából Arturo, félünk, hogy kiderül a turpisság.

  • Juventino

   Vidal tuti nem törte volna el ÚGY azt a labdát (vagy csak zavarta az álarc).

   Egyébként meg a nevek elírása, a nemzetiségek összekeverése és a buzizás NAGYON VICCES. RÖHÖGJÉL!

  • consminor

   nincs itt semmi tévedés. mivel Brazília Argentína egyik tartománya, ezért teljesen természetes, hogy a cikkíró utal a játékos származására és etnikumára ezzel is színesebbé téve a cikket. ez ugyanolyan, mintha Allegrinél azt írnád, hogy a “szárd szakember”. Szardínia OIaszország része, de a szárdokat külön népcsoportként tartják számon.

 • consminor

  Alap?! Vetés?! Alapot nem vetnek, hanem készítenek (legyen az házalap, vagy pörköltalap). Vetni csak növényeket szoktak, illetve kockát, de az is csak egyszer jött be a történelemben. Ennek a cikknek így semmi értelme. Kérem kapcsolja ki!

  • rakkenroll

   Erre azért ne vess keresztet..

 • Jumpman23

  Chiello doktor lett. Most már el is tudja látni azt, aki esetleg véletlen nekiszaladna a pályán. Vagy beolthatja magát, ha neadj’isten megharapnák.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Akkor a Barca elleni meccseken injekciós fecskendőkkel a seggében fog majd szaladgálni Forlan mellett. Csak a fokhagymás nyakláncát se felejtse felvenni!!

 • Juventino

  A mai este után sem lehetünk nyugodtak, ha Higuaín esetleg egy az egyben vezetheti majd ziccerben kapura a labdát a BL-ben BÁRKI ellen, ezzel együtt: ha ez ellen a Barca ellen is kiesünk, akkor Allegri a visszavágó után már ne is szálljon fel a Torinóba tartó repülőgépre. Elég volt a kifogásokból, a Chievo elleni langyos 2-0-ákból, a “Meglátjuk, mit ér ez Európában”-okból. Beálltunk a 90 milliós költők sorába, akkor tessék végső esélyeshez méltón kicsapni a brét! Ahol egy PSG tud virítani 4-0-át a Barcelona ellen, ott mi se védekezzük végig a 90 perceket! Eljött az idény egyetlen érdekfeszítő pillanata, ahol igazából tétje is van a dolgoknak, amire elvileg építgetjük a csapatot, szóval akkor most tessék majd odab@$zni, AZTÁN mutogatni!

  A döntőben meg úgyis kikapunk majd a Bayerntől és Vidal rúgja majd a győztes 11-est…

  • Jumpman23

   Látomásom volt az éjjel!! Az én gólommal vezettünk félidőben a Barca ellen 1-0-ra. Nem vicc!! Szerintem be kellene állnom, tudja valaki Allegri számát?
   Baszki, ennyire kiváncsi vagyok a meccsre, pedig azert van életem a szurkolás mellett 😀

  • Babicz Tamás

   Unicum. Csak pozitívan.

   Miért megint a negatív oldaláról közelíted meg a helyzetet? Komolyan azt vártad, hogy a Chievo ellen fogunk villantani? Brét, jó játékot, vagy bármi egyebet? Egy olyan meccsen, ahol tudtuk, hogy elég a 60%. Elég is lett. A maradék 40-et meg fölhasználjuk kedden.
   Nem lehetünk nyugodtak, ha Higuaín egyedül vezeti a labdát ziccerben kapura bárki ellen a BL-ben. Szerintem pedig de. Hogy mire alapozom ezt? Arra, hogy most nem az örök második argentin válogatottban és nem a mindig pofázunk, de eredményt sosem érünk el Napoliban rúgja a bőrt. És a gólokat. Hanem egy olyan mentálisan is erős klubban, mint a Juventus. Ahol nem a gólszerzés az egyetlen feladata, még akkor sem, ha első sorban tőle várjuk. Itt a csapat része, illetve a CSAPAT része. És mint ilyen, ez az egész spirito juve dolog pozitív hatással van rá. Olyan helyzetekben is eredményes lesz (nem biztos, hogy ez gólokban fog megmutatkozni), amilyen helyzetekben máshol nem lett volna.
   Ugyanez áll Allegrire is. Illetve az őt illető megjegyzésre. Miért ne szállna föl a Torinóba tartó repülőre? Egy győztesen megvívott Barca elleni párharc után. Mert az lesz! A Juve történelme, múltja és JELENE arra mutat, hogy az elmúlt jó pár év agyonhype-olt Barca-ját a maga egyéni utas építkezésével taszítsa vissza a pre-Messi időszakba. Ők, a Ronaldinho-éra vége felé nem titkoltan Messire építették a jövőjüket. Ez az utóbbi évben kopni látszik, mi pedig jól megadjuk neki a kegyelemdöfést. Hogy újra éljen az alaptétel, miszerint a futball csapatsport. Nekik van első sorban egy Messijük, másodsorban egy Neymar-juk és egy Suarez-ük, mellékesen pedig még 8 játékosuk a kezdőben. (Szinte mindegy melyik 8.) Ezzel szemben nekünk CSAPATunk van. Győzelemre termett csapatunk.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Most olvasom, hogy egy Marciniak nevű egyén vezeti majd a szerdai meccsünket a Bayern ellen. Azt írják róla, hogy ő vezette a Marseille elleni meccsünket (Lemina piros + Marseille tizenegyes) és a Roma selejtező meccsét, amikor 2 lómait is kiállított. Moggi, wake up!!

  • Gyurexx

   Már azokat is Moggi intézte, majd a holnapi 2Juve tizi, és a két korai kiállítás (Szuzi és Tekergő) nem vádolhatják részrehajlással… 😉 Tutto sotto controllo!

 • humorpalanta

  23 óra van. Be vagyok fosva. Ideges vagyok. Örömkönnyeket szórok. Bizakodom. A múltkori döntő jár az eszemben, meg az a köcsög bíró, meg az a köcsög Dani Alves, hogy lerántotta Pogbát, és nem kaptuk meg a tizit. Egy dolog jár az eszemben.

  https://i.giphy.com/l0IylYAKzgXWB1t3a.gif

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én nem bosszút akarok, csak továbbjutást. 🙂
   Valamiért én mindig akkor izgulok, ha másokért kell izgulni. Ha nekem kellene játszani holnap, szerintem nyugodtabb lennék. 😀