Mi történt, mi lesz?!

A minap kipicsáztuk a Romát. Minden úgy történt, ahogy megjósoltuk. Másnap máris megtudhattuk, hogy a bíró miatt nyertünk. De nem akarjuk ilyen röviden letudni a mai posztot, hiszen annyi minden fog még történni a héten!!

Kezdjük azzal, hogy ezt így ideteszem, ha valaki olvasgat, közben hallgathatja a muzsikát és nézegetheti a gólt, ami miatt egész Róma sír.

Felesleges társalogni a meccsről. Nem valami szép játékkal, de egy zsenisztikus Higuain találattal behúztuk a 3 pontot. Komolyan nincs kedvem a meccs utáni elképesztően megszokott római picsogással foglalkozni (a gól előtt például Higuain TÚL ERŐSZAKOSAN fordult le szerintük De Rossiról – oltári).

Volt egy rakás tiszta gólhelyzetünk, Szcssznysznye kibaszott nagyokat védett, rendszeresen sok borsot próbál törni az orrunk alá, ügyes fiú. Kezdünk valamennyire összeállni, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Rugani szépen kiszorítja a géppuskás gólörömével hirhedtté vált Benatiát a cserepadról is. Stuani futballozni továbbra sem tud, de oltári nagyot játszott a hétvégén. Mandzukic olyan energiát basz oda a pályára, hogy egy kicsit meg is görbül körülötte a tér – Allegrinek főhet a feje, hogyan rakja fel a pályára mind a három csatárunkat. Higuainból bármikor kieshet egy gól, Dybala egy zseni (ha most hétvégén játszott volna, nem marad elegendő mezőnyjátékosa a Romának a második félidőre), Mandzukic emellett annyit melózik, amennyit utoljára talán a Bayernben. Khedirát még nem értjük, mert igazából csak a pályán van, de nem mutatja ki még a statisztika sem, hogy miért. Sándor Sándor nagy császár, nehezen tartható. Cuadradónak nehezen találja Allegri a helyét mostanában – túlságosan sokoldalú!

Bizakodásra adhat okot tehát, hogy a 3-1-es gyalázat után igen szépen jöttünk vissza. 7 ponttal vezetjük a tabellát, ami félidőben elég jól hangzik. A játék is bizalomgerjesztőbb, még ha nem is mindig közönségszórakoztató – ahogy Dino megfogalmazta a Roma elleni meccs közben: “Ilyen pragmatikus focit utoljára Capellónál játszottunk. Ki is zártak minket.”

De haladjunk is tovább, hiszen idén van még egy meccs, ahol megkoronázhatjuk a 2016-os esztendő végét!

Ez a meccs pedig az évvégi JÓTÉKONYSÁGI TALÁLKOZÓNK a Milan ellen.

Jótékonysági, ugyanis a Szuperkupa már a miénk. Ugyanis azért hagyományosan a kupagyőztes játszik a bajnoki cím birtokosával. Ezek viszont – láss csodát! – mi vagyunk, immár második éve zsinórban. De a Szuperkupáért játszott meccs annyira régi tradíció, hogy ilyenkor mindig találni kell egy MÁSODIKAT, aki úgy tehet a mérkőzés ideje alatt, mintha bárhol is első lehetett volna az elmúlt idényben. És ha szerencsésen alakul számára a találkozó, akkor el is orozhatja a kupát a jogos tulajdonostól.

Persze akárhogy is alakul a végeredmény, mi tudjuk, hogy a mi kupánkért ment a meccs, tehát jót nevethetünk az egészen.

Torricelli, Leonardo, Michelangelo, Petrarca – Micsoda névsor!

Egyébként a Szuperkupát is mi nyertük meg a legtöbbször, és egyre több jel utal arra, hogy idén is mi fogjuk. Nézzük:

 1. Az elmúlt években csak Juventus-játékosok lőttek gólt: Tevez, Higuain, Mandzukic, Dybala
 2. A Milan egyelőre meg sem érkezett a helyszínre. Bár ki tudja, most hol járnak. A repülőgépük késik! Nehéz dolog megszervezni egy utazást, mi itt a Bianconeri Globális Főhadiszállásán szintén gyakran bajban vagyunk, hogy hova repüljünk, miként béreljünk autót, ilyesmik. Nyilván a milánóiaknak is nehézkes ugyanez.
 3. Már most elkezdtek rinyálni, hogy az utazási nehézségeikből micsoda hátrányok fakadnak majd a meccsre. Mintha bármi közünk lenne hozzá, hogy nem tudnak elutazni valahová, valamint, hogy Dohában van a Szuperkupa meccs.

A rossoneriktől nem szoktuk meg a picsogást, ezért kicsit meg is vagyunk lepődve. Ismét pontokba szedem, hogy ez miért fos:

 1. Ha megérkeznek és kiállnak, de nyerünk, akkor azt fogják mondani, hogy persze, mert nekik utazási nehézségeik voltak (ki a faszt érdekel?).
 2. Ha megérkeznek és kiállnak, de ők nyernek, akkor azt fogják mondani, hogy hiába próbálta meg a globális zebraösszeesküvés megakadályozni a megérkezésüket, mégis nyertek! Mondjuk ezt is leszarjuk.
 3. Ha nem érkeznek meg és nem állnak ki, akkor két lehetőség van:
  1. Nekünk adják a meccset 3-0-ás végeredménnyel. Akkor azt hallgathatjuk majd, úgy nyertünk, hogy nem is játszottunk. Nem mintha mi tehetnénk erről, ráadásul amúgy is a mi kupánkért játszottunk volna a vesztesekkel.
  2. Nem adják nekünk a meccset, hanem elhalasztják. Amivel csak szopunk, mert potyára utaztunk el a világ faszára és valamikor később be kell tolni egy plusz meccset a bajnokság, kupa, bajnokok ligája meccsek közé. Ez nyilván jó a milánóiaknak, hiszen ezek nagy részében nem érintettek. Nekünk viszont felháborító igazságtalanság lenne.

Felmerül még a kérdés, hogy miért is Dohában játszik két olasz csapat az olasz szuperkupáért… Ennek nyilván marketingokai vannak, a qatari és olasz szövetség állítólag kiváló viszonyban vannak egymással (pénz). Plusz nyilván titáni lesz a hangualt a 13 000 fős Jassim Bin Hamad stadionban. Röhej.

Ő egyébként Őfelsége Jassim Bin Hamad sejk! Nagyon sajnáljuk, hogy arrafelé a melegeket kövezéssel üdvözlik, ezért csak titokban epekedhetünk.

Ha játszanánk, akkor valószínűleg a legerősebb felállással lépnénk pályára. Volt elég idő pihenni, plusz utána is lesz elég idő a regenerálódásra. Ja, meg nem kéne a saját kupánkat odaajándékozni a veszteseknek.

Kiderül hamarost!

 

 • Pingback: Mi történt, mi lesz?! | Zongoracipelő()

 • Nem értem

  Azt hittem, bajnoki lesz… Supercoppa, nahát!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ennél már csak az lenne a szebb, ha elmaradna a szuperkupa, és a szövetség gyorsan visszahívna a bajnokira, amire nem érnénk oda. 😀 Izgalmassá kell tenni a bajnokságot, ugye…

  • Kelosz

   Kiállna a primavera aztán az is meg lenne. Igy trollkodnánk szét.

  • mi pedig az Intert küldjük magunk helyett, annyiba se veszünk titeket

  • Ricardo

   Igazán stílusos lenne, ha egy Juve – Milan olasz szuperkupát végül az Inter nyerne valahogy 😀 mindezt Katarban

  • Kelosz

   2006 óta tudjuk, hogy van az a pénz. Egyébként meccs előtt mindkét csapat felajálnhatná a kupát a sintérnek. Kiváncsi lennék a reakciókra.

  • bombahoppa

   Mindenkinek van ára…

  • Kelosz

   Az már gusztustalan lenne 😂

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Nehogymá’ ne érjenek oda! Akkor Moggi hiába vette meg a bírót a meccsre?
  + “Dybala egy zseni (ha most hétvégén játszott volna, nem marad elegendő mezőnyjátékosa a Romának a második félidőre)”
  Mélységesen egyetértek, mintha csak én írtam volna!!!hátigen!!!
  (lopott kép alant)
  https://uploads.disquscdn.com/images/e9a207c8be32d4f2298596fb8aadf715c3b0a1ec796264750725459979cb3203.jpg

  • nahát, neked már megvan a jövő évi keretünk?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Igen, bár Fellainit lehagyták a képről.

 • Ez a dagadt disznó hogy tudta ott elvinni a labdát? Nyilvánvaló bunda.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Az 50-es küllemű De Rossi úgy borult fel, mintha rádőlt volna a kifőzde…pedig csak elhaladt mellette.

 • Babicz Tamás

  Nem értem miért vagytok ilyen rosszindulatúak. Ez eddig nem volt jellemző rátok. A Milan utoljára 2014. március 14-én játszott téttel bíró nemzetközi meccset. Olyat, ahova nem a C csapatot viszi az ember, vagy pályamunkásokat küld ki a gyepre a klub mezében. Az pedig már 2 éve, 9 hónapja és 7 napja volt. Egyszerűen elfelejtették, hogyan kell egy ilyen utat megszervezni. Ez nem olyan, mint a biciklizés, amit nem felejtesz el, ha nem csinálod évekig, akkor sem. Ilyen tekintetben ki lehet jönni a gyakorlatból.

  Vagy, és ez sem egy elképzelhetetlen eshetőség, egy ultramodern gps-szel indultak el. Beütötték a célállomást: Doha. Eddig rendben is volt, a gps elkezdett dolgozni. Aztán azt is meg kellett adni, hogy miért mennek oda: Supercoppa finale contro Juventus. Erre a gps azt mondta: újratervezés.

  Mindenesetre sajnálnám, ha nem érkezne meg az ellen, mert ezzel a nyálas popdallal hangoltam volna erre a rendkívül nagy presztízsű és fontos címmeccsre:

 • humorpalanta

  Na akkor hangolódjunk az esti meccsre. Ne felejtsétek, 17:30!
  http://m.memegen.com/2qi4dv.jpg

 • daneeka34

  A szünetben Damato visszavonta Chiellini gólját, mert Bonucci lesen volt.

 • Jumpman23

  Másnál is ilyen rossz a meccs, vagy a stream butítja le a játékunkat?
  Hoppácska, Hugi milyen szép hasast nyomott épp most!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   TV-ben mégszarabb volt.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Vicceskedtünk, hogy a Milan nem ér oda a meccsre, erre mi nem voltunk ott. Szégyen volt ez a játék is, beszari, lelketlen labdatoszogatás. Ha 13 év után ebben a szezonban néznék először focit, akkor azt hinném, hogy a Milan nyert ötször bajnokságot és mi hajtunk az EL-helyre. Remélem nem felejtik el a karácsonyi örömködés közben, és bassza majd a csőrüket, hogy ilyen fosul játszottak. Grat a Milannak, ők nyerni akartak, és gyakorlatilag nyeretlen tinikkel vertek minket megint. Ebből vagy nagyon sima BL kiesés lesz, vagy BL-győzelem.

 • daneeka34

  1. Nem kaptunk ki a Milantol rendes játékidőben
  2. A hosszabbításban sem kaptunk ki
  3. Csak két játékos sérült meg a meccsen
  +1 A bíró elmehet a faszba. Dybala kihagyott tizije után szöglet járt volna, erre a Milan rúgott tizit.

 • humorpalanta

  Idén a Milan szarba nyúlt, vagy mi ez a marha nagy szerencseadag?
  Közük nem volt a meccshez, amíg Sanyi a pályán volt. Sturaro megint őrületes munkát végzett.
  Egyszerűen meg hihetetlen szerencséjük, hogy minden lövésünk középre ment. Ha valamelyik egy kicsit kevésbé megy középre, már kettővel mentünk volna és nem lett volna meg nekik.
  Hülye spori meg zabálja fel a sípját. Vagy Khedira felrúgásáért vagy Higany eséséért (két kézzel lökik bazz) be kellett volna fújni a tizit.
  Nem érdekel mennyit kér a Digi, kifizetem bazdmeg, csak távolítsák el Egrit a Juve meccsek közeléből.

  • consminor

   illetve sokkal nagyobb lelkesedéssel, akarattal játszottak ismét. csak a második félidőtől láttam a meccset, de sokkal nagyobb akarást láttam rajtuk, a mieink meg azt hitték, hogy elég a mezt kiküldeni. Evrát bazmeg ott szopatta Suso (Suso bazmeg) a beadásaival, ahol akarta.
   Grat nekik, tavasszal revansot kell venni egy mészárlással, illetve reméljük, hogy tanul a csapat ebből (amikor a Napoli megszopatott minket a szuperkupa döntőjében télen, abban a szezonban BL-döntőig mentünk, just sayin’)

  • humorpalanta

   Susot Sanyi úgy zsebrerakta, hogy nem is tudtuk, hogy játszik. Evra meg tőle nagyon messze védekezett, ezért állandóan veszélyben volt sajna.
   Megint Allegri elbaszott nem csinálunk semmit taktikája…

  • consminor

   mi történt Sanyival, hogy le kellett cserélni?

  • humorpalanta

   Nem tudni. Egyszer Kucka jól megrakta, de akkor nem mutatták, hogy megsérült volna.

  • consminor

   reméljük nincs komoly baja. meg Styuaninak sem, amit láttam tőle az megint a szimpatikus vaddisznó stilus volt. Uncle Patnek viszont lassan már tényleg csak az öltözőben vesszük hasznát

 • Juventino

  Most erre mit lehet mondani? Már azon kívül, hogy aki ennyire balfasz, meg is érdemli. Az első félórában eldönthettük volna a meccset, nem kellett volna visszaállni, amíg nincs meg a második gól, de elhittük, hogy ez már a miénk és behúztuk a kéziféket. Ahogy lélegzethez jutott a Milan, felbátorodtak, kiegyenlítettek, a második félidőben meg örülhettünk, hogy nem kaptunk ki. A végére aztán becsülettel összekapta magát a csapat, de Dybala kihagyta a meccslabdát, és még azt a bravúrt is sikerült elkövetni, hogy Marci mintaszerű nyitó 11-ese után, a hibázó Milannak azon nyomban visszaadtuk a lélektani előnyt Mandzsukics révén. Che rabbia!

  Buffont és Chiellót sajnálom nagyon. Giginek nagyon nem akarnak összejönni a jubileumok, emlékszem egy Genoa elleni idegenbeli meccsre, ahol szintén ünnepelhetett volna valami mérföldkövet, erre egy 90. percen túli öngóllal (!) megvertük saját magunkat és megszívattuk az öreget. Giorgio meg akkora MOTM-ot nyomott, mint a ház, legszebb napjait idézve szinte egyszemélyes falként mentett mindent a második 45, majd a hosszabbítás első 15 percében, ráadásul parádés gólt szerzett, de hiába.

  Allegri szerintem szarul cserélt a Pjanics-Dybalával, mert felesleges volt a két középcsatár, pláne úgy, hogy Evrának és Lichtinek MEG KÉNE TILTANI a beadásokat. Egyszerűen minden középre lőtt labdájuk “az ilyen nincs, bazdmeg!” kategória, fogalmatlan, homály, szar labdaeladás volt mind, amit középre baszkodtak. Védekezésben meg Mandzsu még csak-csak ért valamit, de labdát tartani, támadást ÉPÍTENI esélyünk sem volt így. Hugi legalább a 11-est bekente, de 90 millióért (és ezt sajnos a büdös életben le nem vakarja majd magáról) ez így ebben a formában kevés. Dybala meg nagyon akart és zseni a srác, de ez rajta ment el, nincs mit szépíteni. A bírót meg a Milan szerencséjét hagyjuk inkább, a második félidőben olyanokat úsztunk meg, hogy Hosszú Katinka sehol sincs azokhoz képest.

  Ja és még valami: az, hogy Allegrinek a 30. perctől a 79.-ig tartott, hogy reagáljon valamit Suso terrorjára, mígnem végre átzavarta Khedirát balra, és onnantól azért nagyjából lefékezték a kis tasmán ördögfattyát, az valami agyrém. 5 gólt kaphattunk volna simán a jobbos centerezésekből, ha Bacca nem ekkora csődtömeg. Nem azt mondom, hogy el voltunk eresztve opciókkal, de azért VALAMIT csak kellett volna változtatni.

  Na mindegy. Bár kedvenceink beleszartak a bejglibe, én azért minden kötélidegzetű szurkolótársamnak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

  • Jumpman23

   Én nem értem az ilyen meccseket. Lélektanilag szerintem nagyon sokat adnak vagy vesznek el a csapattól. Egy kupadöntő, amely szolgálhatná bármilyen más döntőre való mentális felkészülését a keretnek. Ráadásul egy sokkal gyengébb erőkből álló ellenféllel játszhattunk. De megint azt láttam, hogy baszakodunk. Hogy olyan 60%-os teljesítménnyel rukkolunk ki. Mert nem ez a fontos nekünk. Mert ne mondja nekem senki, h Dybala az ilyen ziccert kihagyja, meg a 11-sét is kihagyja, ha fejben 100-on jelen van a meccsen. Ezt a baszakodást…
   Na szóval, összegezve: Alex Fb-posztját ellopva boldog karácsonyt kívánok en is a szurkolótrsaknak:)
   https://uploads.disquscdn.com/images/1849b00ceafed6c12e414ed03ddc89774691019137326b40d743466c9b64a438.jpg

  • Juventino

   Az a nagy helyzet, hogy szerintem ez a mai Juve mentálisan nem egy erős csapat. Vannak nagy bajnokaink, Buffon, Barza, Bonu, Chiello, Marci, akik igazi szőröstökű vezérek… ééééés ennyi.

   Pjanic önmaga árnyéka mögött bujdosó árnyék, néha odateszi magát, fut, szerel, de legkevésbé sem vezér. Lemina egy közepes Pogba árnyéka, Khedira meg maga egy árnyék, a szürke csapatember tankönyvi illusztrációja. Akárcsak Sturaro, de ő legalább Gattuso grintás árnyéka. Hugi tavalyi önmaga 50 szürke árnyalata, hol ilyen, hol olyan. Mandzsu még mindig nem tudja eldönteni, hogy akkor most megsértődött -e vagy nem azért, mert nem állandó kezdő. Ez pont nem jön jól, amikor épp állandóan a kezdőben van, de nem játszik úgy, mintha meg is érdemelné. Dybala meg mintha épp azon gondolkodna, hogy hány év van még hátra Messi pályafutásából, mielőtt a Barca leigazolja a helyére 10-esnek…

   Nem vagyunk még rosszak, de már nem vagyunk olyan jók sem. A kispadon meg a kappanhangú Káosz kapitány, Max maga, akire elég ránézni, hogy elszálljon a csapat maradék önbizalma is a tanácstalan homlokráncolás láttán.

   Az idény egyetlen pozitívuma, hogy Rugóláb acélosodik, néha már fel lehet fedezni benne a BBC erényeit, de ez még mindig nagyon kevés a befektetett 120+ millióhoz képest. A bajnoki cím már Conte “10 eurós” keretével is megvolt, és azóta sem futotta többre.

 • Kelosz

  Boldog Karácsonyt mindenkinek! Elmentünk Dohaba nevetséges semmitérő kupáért bohockodni. Tulajdonképpen ez a pénzért hakni kategória. Erre megsérül Sándor. Az ilyen felesleges meccseket simán fakóval trollkodnám, jelentősége 0.

 • Juventino

  BREAKING! Allegrinek hamarosan kitelhet az ideje, miután az elveszített Szuperkupameccset követően DÜHROHAMOT kapott, az oldalvonal mellett ÜVÖLTÖZÖTT Marottával és Paraticivel és néhány játékosunkat is elküldte a jó édes anyukájába (nagyon helyes).

  Berzerker Max is BACK! 😀 Most kicsit nőtt a szememben a mester, mert ezek szerint bántotta a vereség és ő is látja, hogy valami nincs rendben a csapat körül. Ezzel együtt szerintem is menjen, nem látom, hogyan tudná megfordítani a csapat szerencséjét.

  A legesélyesebb utódjelölt Paulo Sousa. Ez már egy fokkal ijesztőbb, mert bár nem tartom rossz szakembernek a portugált, elég makacs, összeférhetetlen alak, nem biztos, hogy ő a jó megoldás. De legalább juventino, nem úgy, mint Diego Simeone. Na neeeeeeee… Egy Interista, aki nyíltan udvarolgat az Internek, hogy majd egyszer, persze, megyek a kék-feketékhez, de előbb még beugrom Torinóba? Are you out of your F***ING minds? Szóba került még Leonardo Jardim a Monacótól, aki igencsak gólerős focit játszat a Hercegségben, holott két éve még valami 6-2-es gólkülönbséggel abszolválta a csoportkört a Monacóval a BL-ben (amikor velünk is 0-1, 0-0-t játszottak), azaz valószínűleg a keret képességeihez igazítja a fociját és képes fejlődni, leginkább ezt támogatnám. Di Francesco a Sassuolótól meg csak valami vicc lehet, még egy romanista kéne ide nagyon. Akkor már százszor inkább Montella, jó, hogy nem rögtön Tottit kérjük fel…

  Viszont így tuti nem fogunk BL-t nyerni, ha Allegri már a nyaralását tervezi a busás végkielégítésből.

  • consminor

   a sztorit a Gazzetta hozta le, akikkel a kamu Buffon-nyilatkozat óta finoman szólva sem rózsás a viszony, így lehet, hogy csak a feszültséget próbálják kelteni (hogy szakadna rájuk a milánói dóm).

   ettől függetlenül, ha edzőváltásra kerülne a sor, nagyon nehéz lenne most a célokhoz méltó személyt találni. nekem titkos vágyálmam még mindig Didi a francia válogatott éléről (habár az EB-n nem volt valami meggyőző). a csapathoz való kötődése megkérdőjelezhetetlen és ha jól emlékszem anno nyilatkozta is, hogy megbánta már, amikor a feljutás után lemondott Seccoék baromkodása miatt és szívesen visszajönne.

   a felsoroltak közül talán tényleg Jardim lehetne a legjobb (őt szinte nem ismerem, de a BL-ben való szereplése a Monacónak jó ajánlólevél lehet). Di Francesco ténykedését és rátermettségét Berardi kiesése igencsak zárójelbe tette, habár Sassnak az Európa Liga is plusz terhelést jelentett.

  • Babicz Tamás

   A Belga nevű együttes honlapjára mielőtt belép az ember, választani kell: Újságíró vagy/Türelmes vagy. Ez a két opció. Jelen esetben én ezt úgy módosítanám, hogy újságíró vagy/normális vagy. A linkelt videón Allegri csak akkor veszekszik Marottával és Paraticivel, ha azt AKARJUK látni, hogy Allegri veszekszik Marottával és Paraticivel. Magyarázhatja nekik felindultan a 11-es szituációt, bármilyen mérkőzés közbeni eseményt, egy a csapatnál tendenciózusan előforduló hibát, de akár a Barátok közt aktuális epizódja fölött is értetlenkedhet. Ebből a 11 másodpercből az égvilágon semmi nem derül ki.
   Na meg aztán, ha egy elveszített kupadöntő után (akár súlytalan címről van szó, akár nem) csak fapofával (értsd a meccs közbeni savanyú ábrázatával) gratulált volna Sousának, akkor az újságírók csámcsoghatnának azon, hogy Allegrit már nem érdekli a torinói munka. És kereshetnék az utódját.

   Egyszóval hányinger ebből bármit is kombinálni…

  • atis123Juve

   Ebben szerintem sincs semmi veszekedés. Remélem tényleg csak kitaláció.

  • Juventino

   Remélem, érezted az iróniát az első sorokban, ha nem, akkor képzeld oda! 😉

   Ezzel együtt több helyen is olvastam, hogy belső feszültségek vannak az öltözőben és többen is elégedetlenek, aminek sajnos itt-ott lehetett látni a jeleit korábban is.

   Amúgy meg én nem bánnám, ha Allegri menne, de csak ha valami értelmes opció lesz a helyére, és Sousáról nem vagyok meggyőzve egyelőre. Igaz, Conténak sem voltak eredményei, “csak” Juvés múltja és tekintélye, de legalább soha nem játszott az Interben. 🙂

  • Babicz Tamás

   Az iróniát, jelentem, éreztem. Bár első Blikkre tűnhetett úgy, ám mégsem neked szólt a fölháborodás, hanem annak a Gazellás újságírónak, aki (egyetemben a többi firkásszal) Nemzeti Sportot űz abból, hogy Storyt kerekít egy ilyen jelenetből. Max remélem Borsot tör az orruk alá, és megcsinálja a Best szezonját, melyben durcából megnyeri a csapattal a bajnokságot, a BL-t és a Kuppa Itáliát is.

   Amúgy meg. Ha és amennyiben Conteh valóban azért ment el Manchesterbe edzőnek, mert itt nem kapta meg azokat a játékosokat, akiket akart, ott viszont megveszi neki Hemingway; Allegri keze alól pedig eladják a középpályát, aztán megint, aztán mikor már nincs középpálya, akkor vesznek egy Higanymozgásúnak éppen nem nevezhető befejezőcsatárt, az a Marotta, aki amúgy csak minden szökőév április 31-én ad ki pénzt játékosért, akkor lehet, hogy írhatnának egy posztot a srácok, vajh a mindenkori edzővel ven-é gond, vagy föntebb kerestetik a leggyengébb láncszem?

  • Juventino

   Egyértelműen nem Allegri hibája, hogy nem acélosodik a keret, és mivel klasszisok helyére középszerű emberek érkeztek Dybala (és valamelyest Higuaín) kivételével, valahol érthető is, hogy miért stagnálunk immár harmadik éve. A bajnoksághoz túl jók vagyunk, a BL-hez meg nem eléggé. Viszont idén taktikailag is káosz van, mintha már Max sem tudná, melyik rendszer lenne a leghatékonyabb, plusz még a sérülések miatt is kényszerpályán mozog.

   Ezzel együtt én Contét jobb edzőnek tartom, méghozzá a karizmája miatt és Allegriben nem látok többet, mint amit eddig elért. Ha vennénk 4-5 világklasszist, azzal nyilván bármelyik edzőnek könnyebb lenne, így Allegrinek is, de egyrészt nem fogunk, másrészt meg Mad Max attól még mindig ugyanaz lenne, aki most is. El lehet persze pancsolni a langyos vízben is, de mégis jobb engedni hozzá még a forróból. Új impulzus kell, és ha játékosokra nincs pénzünk, akkor edzőbe kell invesztálni.

  • Babicz Tamás

   Nem tudom. Azért az sem egyszerű, hogy Allegri a második klubnál jár úgy. hogy a keze alatt gyengül a keret. A Milannál is ugye egy elég erős csapatot vett át, tudta is hozni az eredményeket. Aztán ahogy fogyott a pénz és csökkent a játékosállomány minősége, az eredményeket sem tudta szállítani. Nálunk most, nem hogy a pénzmag csökkenéséről, hanem elvileg a növekedéséről van szó, tehát akár erősíthetnénk is a keretet. Azzal Max bizonyította, hogy tud dolgozni.
   De egy kicsit hasonló Guardiola helyzete is. Mindig ekézzük, hogy persze, csak olyan kluboknál vállal munkát, ahol szarásig van pénz, ergo úgy alakítja a keretet, ahogy akarja. Mindeközben Allegritől elvárjuk, hogy gyengülő kerettel javuló eredményeket mutasson föl. Nem visszás ez egy kicsit?

   Contéről meg csak annyit, hogy azért akkora karizma neki sincs, hogy csak azzal fölemelje a BL-serleget. Az a bizonyos 10 eurós étterem ugye. Van neki ez a 3-5-2-je, amit Olaszországban csúcsra járatott, egyelőre úgy néz ki, Angliában is működik. Európában az kevés volt. Mindezt csak karizmával próbálni ellensúlyozni, hát, nem tudom. Erre meg Murinnyó a “jó” példa. Ő sem taktikai zseni, ellenben van kisugárzása. Ez elég volt neki egy darabig, aztán hosszú távon kijött, hogy kevés.

   Van egyáltalán olyan edző, aki évről-évre ilyen változó (és sajnos a jelek szerint nem erősödő) kerettel) föl tudna mutatni valamit? Úgy értem többet, mint Allegri. Nem nagyon látom ma a Lippihez hasonló karaktereket, akik azért tudták a meccset is befolyásolni a meglátásaikkal, képesek lennének több formációt játszatni a csapattal, hogy szükség esetén lehessen váltani. Vannak Kloppok meg Conték, akiknek a csapatai tele vannak grintával, van Guardiola, akinek az együttesei 101%-os labdabirtoklásra törekszenek, van Wenger, akinek évek hosszú során már csak a nagy számok törvénye alapján is össze kellene jöjjön egy trófea (nem Ligakupa vagy ilyesmi), van Ancelotti, aki nálunk speciel egyszer megbukott, mindenhol máshol azért alkot… de nem látom igazán nagy formátumú edzőket. Olyat pláne nem, aki elérhető és még Európában is lenne esélyünk vele.
   Allegrinek volt egy kerete, amit BL-döntőbe vitt. Azt kellett volna tovább erősíteni. Akkor most nem ilyen kérdésekről beszélgetnénk.

 • Ricardo

  Evra tényleg megy januárban? Ki lesz helyette? SándorSándor mögé azért kell vki.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Olyasmit olvastam Evráról, hogy kevesli a játékperceit. Gondolom te is valami ilyesmi hírbe botlottál. Meg hogy a Premier Hígbe menne vissza. Azt azért megnézném, hogy hova, na meg hogy a Stoke vagy a West Ham szélsői úgy forgatnák őt, mint disznót a nyárson. Evra még a védője után futna vissza, amikor már középkezdés van.

 • humorpalanta

  Szóval akkor jön Rincón… Hát, nem vagyunk ezzel kisegítve.
  Witsel helyett jön valószínűleg, nem?
  Iscót pletykálják még. De minek? (Amúgy nem hiszem, hogy jön.)
  Egy balbekk és egy jobb bunkó kellene, mert azokból gyengén állunk.
  Sanyi nem focizhat minden meccsen. Chiellini oda csak vészmegoldás. Evra lassan már Chiellinit sem előzi a posztra.
  Lichti már túl van a csúcson, de sose volt egy A-kategóriás focista. Dani Alves inkább középpályás, mint védő, ráadásul nem tud védekezni és öreg.
  Támadósorunk oké. Még a középpályánkkal sem lenne semmi probléma, ha nem állnánk le a meccsek felénél. A védelmünk viszont megfogyatkozott a széleken.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Witselért is lesz ajánlat, de Marotta nem akar alkudozni, szóval az is benne van, hogy Witsel csak nyáron jön. Iscoról nem is hallottam mostanában, bár ha Jamest elengedi majd az Atletico Madrid, akkor nem hiszem, hogy Isco is eliszkol.
   Szélvédő poszton tényleg szarban vagyunk, de max. nyáron jön oda valaki. Most sajnálhatjuk igazán, hogy egy olyan klasszist, mint Padoin, elengedtük. Mondtam én, hogy ez lesz a legnagyobb hiba.

  • humorpalanta
  • consminor

   Jamest is szóba hozták velünk, de nem értem miért jönne ide. Clevelandben megbecsülik, ott született, ráadásul idén végre megnyerték a bajnokságot is, istenként tisztelik. a fizetési igénye is magas, 20 millió körül kap most, ettől csak Tévez keres többet Kínában. ráadásul nem is tud focizni – csak amerikait, de field goalokat Sztyuani is tud rúgni 16 méterről -, hiszen kosarazik. Marotta you mad, bro?!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   A Juvénál a csokifiúkat szeretik, így tényleg esélytelen, hogy Lebron jöjjön. De az tuti, hogy ő a legjobb fehér teniszező.

  • Jumpman23

   Azért az a meccsenként átlagolt 7 gólpassz nagyon jól jönne!

  • consminor

   illetve belegondolva a magasságának is nagy hasznát vennénk beíveléseknél, így talán még Suso sem fog veszélyt jelenteni szélről legközelebb

  • Babicz Tamás

   Ahogy én látom, vettünk egy labdaügyes Stuanit. Az mondjuk hiányposzt volt.

 • humorpalanta
 • consminor

  Witsel meg úgy tűnik Kínába tart haknizni. kíváncsi leszek mire jut így a Cobretti januárban, mert nagyon vékony lesz ez így tavaszra.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Marotta arca, miután Witsel felhívja, hogy boldog új évet kívánjon neki. Ja és hogy Kínába megy.
   https://uploads.disquscdn.com/images/b0244e51440daeb066d461d4e58e173484da1cb317813b10ce5404de47e6642a.jpg

  • Juventino

   Hahaha, ezt de megérdemelte a vezetőség! Ez van, ha zsoldosokkal garasoskodnak akkor, amikor Agnelli arról beszél a sajtónak, hogy eleddig nem engedhettük meg magunknak a költekezést, most meg már igen. De azért a diszkont még mindig jobban tetszik.

   Witsel nem jött volna rosszul, de el lehet azt a pénzt jobban is költeni.

  • consminor

   a hírek szerint ők a potenciális jelöltek: Corentin Tolisso, Steven N’Zonzi, Luiz Gustavo és Roberto Gagliardini. lássuk csak: N’Zonzi kivásárlási ára 30 millió € (WTF?!), ráadásul a BL-re sem nevezhetjük, Tolissóval is hasonló a helyzet, habár ő hosszútávon jól jöhet. Gagliardininek nagy jövőt jósolnak, de tavaszra nem ő oldaná meg a problémáinkat (ráadásul Di Marzio szerint a sintér viszi őt januárban). marad Luiz Gustavo… khm… most elmentem sírni.

  • atis123Juve

   Ezt a kína dolgot hol olvastátok?

  • consminor

   a Football Italián, azóta megerősítette maga a játékos is: http://www.football-italia.net/96278/witsel-my-difficult-choice

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Na kérem, Witsel végül nem a pénzt és az értéktelen trófeákért harcolást választotta a Juvéban, hanem a szakmai kihívást mégtöbb pénzért és sokat érő trófeákért a “Segglyuk Ujjongjunk” nevű kínai klubnál. Ahogy a régi nótában volt: “Évi 6 milliárd forint fixszel, az ember könnyen Witsel”.

 • daneeka34

  Aquilani free agent, úgy hallottam.

  • Ricardo

   Én még mindig azon csodálkozom, hogy Allegri eddigi regnálása alatt egyszer sem merült fel Kevin Prince Boateng neve. 😀

  • Jumpman23

   jajjne…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Focistának nem túl jó, de régen volt valami nagy slágere. Még emlékszem is rá: I’m a Barbie Girl, In a Barbie World…

  • daneeka34

   Igen, félő, hogy Osvaldo elhappolja az orrunk elől a rockbandájába:
   http://www.football-italia.net/94666/osvaldo-%E2%80%98realising-dream%E2%80%99

  • humorpalanta

   Köszönöm!!!!
   Már napok óta gondolkodtam ennek a hülyének a nevén! 😀

  • Babicz Tamás

   Szívszaggató hírt kell közöljek a Tisztelt Társasággal. Egy álom foszlott ma széjjel. Aquilani aláírt a Sassuolohoz. Sajnálom.

 • Enslaver

  Na, leigazoltuk Rivaldót. Kicsit lassú, és nem fiatal már, de legalább sokba került… Azt hittem, hogy csak witselnek Marottáék, amikor a Cagliarinál kopogtattunk a srác ügyében.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én csak “fél füllel”, de valami olyat hallottam, hogy valami Lincolnt igazoltunk le. Akkor mostmár Allegri nem játszhat kikötözős játékot a csoki srácainkkal? És a meccs közbeni és utáni nyálfröcsögős üvöltözés? Kezdek aggódni.

 • Jumpman23

  A nápolyi 18M-ért olyan csatárt vett, aki 28 évesen 2x-es olasz válogatott. Úgy, hogy finoman szólva évek óta nincs túlkínálat az olasz válogatottban támadóból. Az izé meg nyáron el akarja hozni (előlünk!?) a PSG-ből Verrattit. És akkor ő mennyi lesz? Vagy tökmindegy, mert valami kínai őt is megveszi?

  • consminor

   ha nyáron Verratti elhozható, akkor minden áron rá kell menni, akár 70-80 milliót is rááldozva.

 • daneeka34

  Na, akkor most 3 hétig Luis Gustavo lesz a téma, hogy aztán január 31-én meggondolja magát a Zenit. Időközben Dybala lelép a Barcelonába, viszont a mercato utolsó napján érkezik Matri fél évre kölcsönbe.

  • humorpalanta

   Legalább rúg a Milannak gólt 😀

 • Jumpman23

  Delle Alpi duplázott a Chelsea ellen. Oda Conte sorozata. Ő kellene nekünk a középpályára

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Jó kis játékos, nem csoda, hogy róla volt elnevezve a stadionunk.

  • consminor

   annyira jó, hogy már a múltban elnevezték róla a jövőbeni teljesítményére hivatkozva

  • Juventino

   Szerintem is Conte kellene nekünk a középpályára. 😉 De a kispadon is megelégednék vele. Azt meg már nem győzöm kivárni, mikor lesz oda egy vereséggel a 13-as győzelmi sorozatunk.

 • Jumpman23

  Gigi <39

 • atis123Juve

  Én már olyasmit is olvastam, hogy Agnelli is problémákkal néz szembe.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Érdekes kis történet, az biztos. De ha kiteszik a szűrét, akkor talán tényleg Nedved lesz az elnök, és nem Lapo. 😀 Bár akkor legalább kötelező lenne a melegség és a kábszi.

  • atis123Juve

   Hát remélem is hogy Nedved lesz. Laponak nem ismerem a karrierjét, de nem tetszik amit a Juvéval művel. Még ha állítólag szereti is. Ha igazán ügyes lett volna, ilyen játszmák nélkül, vagy ezt csendesen megoldva került volna oda.

  • consminor

   ha valóban úgy van ahogy megírták, még a Dallas forgatókönyvírói is megirígyelhetik a sztorit. nem örülök ezeknek a szarkavarásoknak a háttérben (főleg a vezetőségen belül), ez alapvetően meghatározhatja a csapat tavaszát és a jövőbeli szereplését is.

  • humorpalanta

   Mi mi mi?

  • consminor

   Röviden: Elkann irígy Agnellire. Ha nem jutunk tovább a Portón (és a következő körön), Agnellit Elkann leválthatja és új elnök lesz kinevezve. Marotta és Nedved Elkann pártján áll, Nedved lehet az új elnök. Emellett Agnelli otthagyta a feleségét egy török nőért, a nő pedig teherbe esett tőle. Agnelli nem lehet együtt az új nőjével, mert annak a férjének Elkann megtiltotta, hogy elváljanak (LOL), így keresztbe téve a kuzinnak.

  • humorpalanta

   Hát, kösz 😀
   Ha elég gizda, sorozatot is forgattat belőle Elkann 😀
   Am nem lenne szar Nedved elnökként. Őszintén szólva annyira nem vagyok oda Agnelliért. Voltak jó döntései, de nem bánnám annyira a távozását, ha nem Elkann jön.

  • consminor

   tudomásom szerint a Juventus az esetek nagy részében akkor volt erős és sikeres, amikor egy Agnelli volt az elnök. Andreának voltak megkérdőjelezhető döntései (Del Piero, Conte), de én azt érzem vele kapcsolatban, hogy mindig a csapat érdekeit tartotta szem előtt. pénzügyileg észszerűen költ, a bevételek jelentősen megnőttek érkezése óta, a jövőre nézve biztos befektetéseken dolgoznak.

   biztos vagyok benne, hogy Nedved is elkötelezett lenne ugyanúgy a csapat iránt (ha ő nem akkor kicsoda?), de ne úgy kerüljön már abba a pozícióba, hogy a főnökének az unokatestvére durciból és féltékenységből elkezd szart keverni és feszültséget kelteni. Elkann egyébként sem tett még sok jót a Juventusszal annak ellenére, hogy az Exor tulajdonában van a csapat. pakolja csak a kritkettjébe a pénzét, a Juventust meg hagyja tovább fejlődni a maga útján a szükséges pénzek biztosításával, mint eddig. ha valami megdöntheti az eddigi hegemóniánkat, ez a mizéria biztosan.

  • humorpalanta

   Nem akarom én Elkannt, mint mondtam, de Nedvedben hiszek. Elkötelezett a csapat felé.
   Az meg, hogy Agnelli vezetés alatt volt sikeres… Egészen kevés idő van, amikor nem Agnelli volt az elnök, ha jól emlékszem. De például Bonaparte, izé, Boniperti alatt sem lehetett panasz.

   Az meg lehet, hogy Elkann nem túl szívélyes, de úgy tudom, hogy gazdaságilag azért nem hoz rossz döntéseket. Agnellit meg sokszor olvastam olyanokat nyilatkozni, ami unszimpatikussá tette a sport és maga a klub jövőjével kapcsolatban. (Például a Szuperliga)
   A pénzügyet meg szerintem Marottáék csinálták, nem közvetlenül Andrea, szóval nem hiszem, hogy olyan rettentő változás lenne.

  • consminor

   sajnos (szerencsére?) nem, vagy csak nagyon keveset látunk be a színfalaok mögé, hogy ki mennyit tett a közösbe, de szerintem elnökként nagy szerepe lehetett Agnellinek a pénzügyi modell felépítésében. emellett, ha jól emlékszem Marottát is ő hozta például a Juventushoz. .

  • humorpalanta

   Igen, de ettől függetlenül nem hibátlan a csávó. Attól, hogy 6 éve hozott egy jó döntést, még nem menti fel örökre.

   A pénzügyi modellt nem ő építette fel, már készen volt rég, csak a stadionnak kellett megépülnie. Persze közben volt egy vezetés, amelyik hülyeségeket csinált, tudom én, de a mostani helyzetünk gyakorlatilag önmagát építette fel a győzelmekkel és a BL-kasszával. (Persze ez visszavezethető Marottára és Contére, ami meg rá, de ez ugye hosszú, és nem akarok minden egyes döntést így vagy úgy elbírálni.)

  • consminor

   nyilván nem hibátlan (ezt a Szuperligás nyilatkozatot nem olvastam tőle, ez valóban faszság) és nyilván nem ő találta fel a csőben a lyukat, de egy jól működő modell is továbbfejleszthető, valamint el tud csúszni, ha a vezető inkompetens.

   én úgy érzékeltem eddig, hogy a mostani vezetőség tagjai jól kiegészítik egymást (persze könnyen lehet, hogy a színfalak mögött ez nem így van) és jól, összhangban dolgozva juttatták oda a csapatot Seccoék után, ahol most van. lehet Nedved jobb elnök lenne (és ha oda jut legyen is), de ettől függetlenül nem tartom egészségesnek a csapatra nézve, ha egy – szerintem – hatékony vezetőt egy családi szappanopera miatt akarnak leváltani.

  • Pideon20

   …pedig ma este is ott tapsikolt Agnelli mellett az asszony.

 • Jumpman23

  Evra nincs a holnapi keretben. Ez csak erősíti a pletykát, hogy lép a Valenciaba.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Kapuzárási pánik. Pánikol, hogy nem tudja lezárni a rábízott területet a kapu felé, ezért inkább szintet vált. Azért még a szezon végét megvárhatta volna…

 • Enslaver

  Díjaznám, ha valamelyikőtök rittyentene egy posztféleséget a bolognai (vagy milánói? ezeket mindig keverem) meccsel kapcsolatban, elvégre idén még senki nem firkantott az oldalra új posztot. 🙁

 • Enslaver

  Nem rossz csapat ez a Villarreal, de meg kell őket szórni rendesen.

 • atis123Juve

  Sturaro szervezi a játékot. Beszarok. Most meg tizit csinál :D.

 • humorpalanta

  A Pulykaragu hozta össze a tizit?
  Amúgy ezt a Donsah gyereket marhára sajnálom. Már az Udinében is sajnáltam. Van tehetsége, van akarata, meg is tesz mindent, amit tud, de kurvára nincs szerencséje. Egyszerűen mindenből vesztesen jön ki. Szerencsétlen.
  Beni úgy néz ki ebben az új szemüvegben, mint Zorro. 😀 Lávcsi Benikém, de néha posztolhatnátok is <3
  De ha nem akartok, azt sem bánom, de akkor legalább szervezz be az Egri Viktor mellé, hadd javítsam ki néha élőben, hogy mi miért történik a pályán. Písz.

 • humorpalanta

  Amúgy ha szembejön egy Benatia,Chiellini,Rincón,Sturaro,Lichtsteiner,Mandzukic,Dani Alves védelem, sírva könyörögsz, hogy Marchisio játsszon szembe veled 😀

 • atis123Juve

  Annak egyébként örülök,hogy Neto védett. Még akkor is ha csak azért volt mert Buffon beteg volt. Ki kéne deríteni, Gigi hátralévő idejében, hogy alkalmas-e az első számú kapus posztjára.

 • Pingback: Best Writing Service()