Még hiányzik egy ember

Nem történt sok meglepetés: a Juve hozta a papírformát a Bologna ellen, a Dagi továbbra is fossa a fontos gólokat, Dybala még nem az igazi, a Bologna pedig Nagy Ádám nélkül félkarú törpe. Elemzés a bajnokiról, és rövid előretekintés a kupára.

A bevezetőben rafináltan nyitva hagytuk a meglepetésekre vonatkozó gondolatmenetet, ugyanis annyira azért nem minden alakult úgy, ahogy előzetesen gondoltuk. Az első váratlanság az ellenfélhez kötődik: az olasz labdarúgás sorstragédiáinál állandóan jelenlévő Roberto Donadoni kihagyta a kezdőből Nagy Ádámot, aki nélkül a Bologna olyan, mint a Twin Peaks harmadik évada Bob nélkül (tényleg, ezt vajon hogy oldja meg Lynch és Frost???). Fogadjuk el azt az érvelést, hogy a Bolognának lesz ennél idén fontosabb meccse is, bár Ádám bizonyára nem csak azért szerződött Olaszországba (nagyon jó döntést hozva), hogy játékára hangsúlyozottan a Crotone meg a Pescara ellen építsenek.

Szörnyű dolgokat művelt, de hiányozni fog

Kwadcsi balvédőként való berántása talán nem akkora szenzáció, de engem sokkal jobban meglep a teljesítménye, mint talán sokakat. A nigériaink nagyon jól játszott, és nem tört össze porcelánbabaként, ami meg kisebb csoda. Igaz, a veszély nála független a meccsektől, akár az ágyban történő felkeléskor is leszakadhatnak a térdkalácsai. Sokáig nem láthatjuk a Juve mezében, hamarosan indul a Copa Americára, így végül nem Olaszországban szenved majd súlyos sérülést. Hiányozni fog.

Kockázatos mozdulatok

A levlistán öldöklő viták szoktak zajlani fontos kérdésekről, pl. hajviselet, nukleáris atomprogram, Khedira. A közvetítésben lehetett látni, hogy a meccs legelején, az alapvonal felé sprintelve ismét eltorzult az arca. Sérülést féltünk. Aztán olyannyira nem sérült meg, hogy végre azt mutatta, amit tényleg tud. Mert szerintem sokat tud, és egyáltalán nem jelent ballaszt. Jó véleményem van róla, és ezt akkor is vállalom, ha a blog egyes cikkírói ezért megorrolnak rám. Innen is üzenem nekik, hogy nem félek tőlük!

Jó hír, hogy akárcsak Conténak, úgy Allegrinek is megvan a maga Pideonja: Stuaninak hívják. És sokat mosolyoghatunk az ügyetlenségein, de ha csak egy picit is pontosabb lenne előrejátékban, ha legalább kettőt tudna dekázni a labdával, talán kihagyhatatlan lenne. Most mindenesetre Allegri megtalálta a helyét, állandó pressing alatt tartja az ellenfelet, ami rohadt idegesítő (ezt a Roma ellen művelte). Tizenöt szerelési kísérlete volt az elmúlt három bajnokin, ebből tízszer sikeres is volt a próbálkozás (Strootman tizenhatszor próbálkozott, tizenegyszer sikerrel). Ha a passzmutatók kicsivel 70 % alatti arányán javítana, előbb-utóbb elkerülhetetlen lenne az Aranylabda. Vagy egy kínai szerződés (Strootman passzmutatóit hagyjuk).

Fura dolog, hogy Lichtsteiner még mindig kezdőembernek mondható, azt hittem, hogy 2017-re már túllép rajta a klub. Dani Alves sérülése és Cuadrado alkati hibája (minden poszton bevethető, ezért nem játszik sehol) miatt még mindig szükség van rá. Iszonyatosan béna dolgokra képes, ráadásul állandóan rájátszik a konfliktusos helyzetekre. Amit viszont a harmadik gól előtt produkált, az zsenisztikus volt. Hát ilyen idegesítő kis maszat ez a Lichti.-)))))))))

Ez sem tegnap volt!

A bajnoki salátástál megvédésére irányuló akció tehát halad a maga irányába, és abban is biztosak lehetünk, hogy a tél folyamán érkezik egy komoly erősítés. Dybala a neve. Ő az, aki hamarosan visszanyeri a csúcsformáját, aláír egy 2040-ig szóló szerződést, és akinek a segítségével végül meglesz a BL-győzelem! Nagyon megijedtünk, amikor a második félidőben elcsúszott: beni a levlistán már Quagliarella esetéhez kezdte hasonlítani Dybala taknyolását. HÁT TÉNYLEG ELÉG RÉMISZTŐEN FESTETT!

Higuain meg egészen hihetetlen: szinte nem akad felesleges gólja idén (a Bologna elleni harmadik sem volt az). Ahogy megérzi, hogy szükség van rá, azonnal eldobja a kenyeres-kolbászos papírtálcát, és sprintel a kapu elé. Azt még nem tudjuk, hogy mennyire a presztízs vezette Marottáékat a leigazolásával, de mivel a százmilliós összegbe kerülő sztárok közül a globális piacon talán csak a Daginak kimutathatatlan a reklámértéke, kizárhatjuk, hogy a szakmai indokokon túl más is motiválhatta a klubot. A Juventus ezért is egy nagy család!

Szerdán este kupameccs, az Atalanta ellen fagyhatnak meg a játékosok, és az a 15 ezer néző/szurkoló, aki kimegy a stadionba (-5 fok várható). A Juve egyik kedvenc nevelőegyesülete (Scirea, Porrini, Tacchinardi, Montero, Vieri, Inzaghi után hamarosan érkezik Caldara is) szárnyalgat,Gomez vállára állva a hétvégén a Chievót verték rommá. Az olasz labdarúgás egyik legnagyszerűbb figurája, Gasperini talán most kihagyja a spanyolt.

Juventusban Rincon valószínűleg kezdeni fog, Dybalának kellene a játék, de lassan Pjacának is, mert eddig sokkal többet volt a JMedical Centerben, mint a csapatöltözőben. Evra meg majd két Twitter-poszt megírása között eldönti, hogy mit akar a közeljövőben. Addig Allegri nem küldi pályára.

Tippünk Juventus-Atalanta 5-0 továbbjut a Juve 5-0-s összessítéssel!!!