Bikák, Farkasok, Zebrák, meg minden lófasz

Régen érezhettünk ilyesmit. Téttel bíró bajnoki! Bár a vezető helyünk nincs közvetlenül veszélyben, de a karácsonyi lelki békénket nagyban elősegítené, ha előnyünket nem teljesen leadnánk, hanem helyette inkább megnövelnénk! Mi sem érthetőbb ennél.

RANGADÓ TIME!

Kezdjük a statisztikákkal. Abból nem lehet baj.

1993 óta 49 mérkőzést játszottunk a FARKASOKKAL. A találkozók nagyobb része a ZEBRÁK győzelmét hozta, szám szerint 22-szer hagyhatták el győztesen a LEGELÉSZŐ ÁLLATOK a pályát. A RAGADOZÓK ezzel szemben csak 12-szer örülhettek győzelemnek. 15 alkalommal pedig döntetlen lett a végeredmény.

„Labdára ment, spori!!!”

A ZEBRÁK értelemszerűen több gólt is szereztek a mecseken. Átlagosan 1.53 – 1.06 lett a meccsek végeredménye! Tehát ha fogadni szeretnétek, akkor statisztikailag ez a legjobb végeredmény.

A két csapat hasonló formát mutat, a FARKASOK 3 zsinórban megnyert meccs után érkeznek a ZEBRÁK otthonába. Míg utóbbiak éppen a BIKÁKAT fektették NÉGY vállra a legutóbbi fordulón. Kellemetlen vereség kinézett mindkét csapatnak, a rómaiakat az Atalanta picsázta ki még november végén, a Juventust pedig a Genoa szopatta be 20 nappal ezelőtt!

Nézzük, milyen felállás részeként fogja szabadrúgásból mattolni volt csapatát Pjanic!

A Gazzetta szerint Dybala még nem tér vissza a kezdőbe. Minket ugyanakkora nem lepne meg, ha mégis bekerülne. Nézzük:

Buffon – Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Marchisio, Sturaro – Pjanic – Mandzukic(Dybala), Higuain

Nem rossz ez, leszámítva, hogy Sturaro nem tud futballozni. Amit az is alátámaszt, hogy az egész BL mezőny eddigi legszarabbjának járó képzeletbeli díjat már postára adták neki. Persze ez objektív tényezők alapján lett odaítélve, mint például az összes statisztika, ami alapján középpályásként teljesítenie kellett volna. Szubjektíve mondhatjuk, hogy fiatal még, majd belejön!!!! (Ritkán mondjuk ezt, inkább más dolgokat szoktunk mondani róla.)

A rómaiak így állnak fel (nem mintha bárkit is érdekelne):

Szczesny – Rüdiger, Manolas, Fazio, Néger Emerson – De Rossi, Strootman – Salah, Nainggolan, Perotti – Dzeko

Itt egyelőre 11 nevet írtam, de a nyilatkozataik alapján arra számítok, hogy már az első félidőben kiállítják valamelyik barbárt, mi meg kénytelenek leszünk lecserélni Pjanicot. Láthatóan kénytelenek voltak feldolgozni, hogy egy játékosuk szeretne életében egyszer nyerni is valamit, ezért lelép. Totti klubhűségével példálóznak, de Tottinak legalább megadatott a lehetőség, hogy rengeteg Juventus-játékossal együtt játszhatott a válogatottban, így megnyerhette a világbajnokságot. Pjanic értelemszerűen inkább klubszinten villantana, teljesen logikus a lépés.

Totti mutatja be a római eleganciát Pirlónak.

Egyébként Nainggolan azt nyilatkozta, hogy neki a Rómával 1 scudetto megnyerése többet érne, mint 10 begyűjtése a Juventus színeiben. Érthető. Szerintem Capellónak 1 BL-győzelem az MTK-val tuti többet jelentene, mint 3 a Reallal. És nem azért, mert annyira régen MTK-szurkoló. Na, mindegy is. Szerencsére sosem látjuk meg, hogy pattintja szét a tízszeres boldogság Radja testét.

Ha már nyilatkozatok, akkor felidézem Dzekóét is, aki még hónapokkal ezelőtt imádnivaló őszinteséggel vallott arról, milyen érzés romanistának lenni. Egy riport során megkérdezték, hogy mit szól a kritikákhoz. Azt válaszolta, hogy ez természetes része a focinak, gyakran számonkérik rajta, hogy miért nem rúg 30 gólt egy idényben… Ha 30 gólt rúgnék egy idényben, akkor nem valószínű, hogy a Rómában játszanék, nem? – tette hozzá a nyilvánvalót.

„Összeesküdtél ellenem, spori?”

A keretünkbe visszatért Pjaca is, akiről utoljára akkor hallottunk, amikor a horvát válogatott és a J-Medical stábja vitatkoztak egy lábtörés felismerhetőségéről. 0% esélyt látok a játékára ma este.

Ha már lábtörés és piros lapok: 2011 és 2016 között eddig 12 alkalommal csapott össze a két csapat, eközben 9 alkalommal húzhatott valaki idő előtt a zuhanyzóba. Ebben 6-3-ra vezetnek a rómaiak. Gyenge jellemük miatt még akkor is a bírót gyalázzák, ha véletlenül éppen nyernek. A rinyálás agyatlanságára jellemző, hogy a blogunk legnagyobb nemzetközi karriert befutott képe az, amit valamelyik nagy arányú győzelmünk után készítettem. A képről kifinomult módszerekkel, kb 25 másodperc alatt letöröltem a római védőket, mintha egyszerre 6 Juventus-játékos lenne lesen. A képet azóta már Kambodzsában is mutogatják, mint a nagy Roma-ellenes összeesküvés és a Juventus csalásainak bizonyítékát. (Ez egyébként EBBEN a posztban látható)

De Rossi itt éppen sikertelenül próbálta Chiellini karrierjét végleg lezárni. 

Mire számíthatunk? Picsogásra, bírózásra, brutalitásra – tehát a szokásos római hozzáállásra, amit sajnos rettenetesen nehéz levetkőzni. De azért drukkolunk.

150-1-re fogunk nyerni.

A mérkőzést este 20:45-től játsszák a Juventus saját stadionjában. Ehhehe.