Buongiorno, Beppe, lenne egy kérdésünk

Ciao, Beppe! Még van hátra 2,5 nap a mercatóból, ezért nem ítélkezünk, pusztán kíváncsiskodunk. Sőt, előre is bocsájtjuk, hogy Pjanic, Benatia, Higuain, Pjaca és Alves remek igazolások, Lemina véglegesítésével is egyetértünk, szóval alapvetően elégedettek lehetünk a munkáddal. Szóval lenne egy kérdésünk: mi a közös a következő játékosokban?

Xhaka, Renato Sanches, Mkhitaryan, Krychowiak, Kanté, Gündogan, Diawara

beppe01

Lehet, hogy csapongónak tűnik, de bízzatok bennünk, ez egy egészen jól behatárolható gondolatkörre épülő poszt: elsőként váltsunk pár szót a hétvégi mérkőzésről! A Lazio ellen idegenben léptünk pályára, és ahogy ellenük az elmúlt 6543214 évben csaknem mindig, most is behúztuk a 3 pontot. Ez a Juventus, itt csak a győzelem számít, akár tovább is léphetnénk, de nem tesszük. Allegri ismét kihagyta a kezdőből a 120 millás Pjanic-Higuain kettőst, vélhetően nem ok nélkül: Mire még nem épült fel teljesen a Villar Perosában tartott hagyományos Juve vs. Juve primavera szezonnyitó edzőmeccsen összekapott kisebb sérüléséből, Higany meg láthatóan keresi még a formáját. Pjanic padoztatása miatt így a Khedira, Lemina, Asamoah belső középpályával álltunk fel. Tudjuk, hogy túlzás egy mérkőzés alapján messzemenő következtetéseket levonni, de azért elgondolkodtató, hogy teljesítettek ezek az emberek egy fizikailag közepes állapotban lévő, az első fordulóban a meccs végére kifingó Lazio ellen. Nézzük:

asamoah

2 sikertelen szerelési kísérlet, 1/3 megnyert párharc, 25/33 sikeres passz.

Ami Kwadcsi javára írható, viszont a fenti ábráról alapértelmezésben lemaradt, az a 6 labdalopás. Egyébként tragikusan gyenge mérkőzést játszott a kedvenc rohamnégerünk, de legalább nem sérült meg. Mondhatjuk, hogy ennél csak jobb lesz – egészen januárig, amikor Asabob elpályázik az Afrika-kupára, majd utána kifacsartan érkezik vissza. Remélhetőleg legalább a sárgalázat nem terjeszti el az öltözőben.

khedira

Passzolt már pontosabban (32/46, 70%).

Ugyan a statisztikából nehezen látszik, Sami egy istenség. Neki legalább volt néhány progresszív passza, bár ezeket általában – főleg az első félidőben – lefülelték a Lazio szemfüles játékosai. Ezen kívül sokat nem vállalt, de azt so-so precízen hozta: 2/2 sikeres szerelés, 1 labdalopás, 0/1 megnyert légipárharc, és persze egy győztes gól. Khedira az egyik legintelligensebb játékos, aki az elmúlt években megfordult nálunk. Hihetetlenül helyezkedik, ezzel fürgébb emberkéket simán képes megelőzni, és okosan használja az üres területeket. Viszont fizikailag nem egy monstrum, tőle olyan jelenlétre, amire a Pénzéhes Páros (Vidal+Pogba) képes volt, nem számíthatunk.

lemina

Viszonylag pontos passzjáték (85%), viszont leginkább oldalra tologatta a labdát, az előrejáték egyáltalán nem ment.

Lemina térképéről ordít, hogy ő registaként szükségmegoldás: előre elvétve passzolt, általában sikertelenül. Legalább az alibi átadásai emberhez mentek, és a védekezést is nagyjából megoldotta: 8 labdát szerzett vissza a saját térfelünkön, szerelt kétszer, ez teljesen vállalható. Viszont 5 párharcból csak egyet nyert meg, és nem Nainggolan állt vele szemben, hanem Parolo (akivel semmi bajunk, de fizikailag ő sem egy monstrum). Ja, és hogy el ne felejtsük, a jövő évi Afrika-kupát Gabon rendezi, tehát Lemina is lelép télen néhány hétre.

Az világos, hogy ebből a hármasból a BL-döntős csapatba senki nem fért volna be, és tavaly is csak Khedira kezdett, amikor mindenki egészséges volt.

Visszatérve Beppére: valamikor Marchisio sérülése után nyilatkozta a Kobra, hogy a középpályán mindenképp dolgozni kell a nyáron. Ehhez képest maradt Lemina, távozott a kezdőnkhöz képest gyengécske Pereyra (ezúton is sok szerencsét a góllal bemutatkozó Győzinek!), és Pjanic egy állat szezonnal betömheti a Pogba helyén keletkezett lyukat. A képességei megvannak hozzá, ezt egy korábbi posztban már prezentált ábrácskán bemutattuk, ami nekem annyira tetszik, hogy itt van ismét:

pogback3

Viszont kisebb problémáink vannak az aktuális kerettel, annak is leginkább a középpályájával. Ne felejtsük, ez a csapatrész biztosította eddig azt, hogy a védelem ne legyen kitéve nagy nyomásnak, és Conte első, veretlen évében gyakorlatilag csatárok nélkül, a középpályáról érkező találatokkal nyertünk scudettópajzsot. Nézzük tehát:

 • Pjanic: klasszis, abszolút Juve szint. Reméljük, a válogatott szünet után felépül, és végigjátssza a szezont.
 • Marchisio: 30 éves, potenciális karriergyilkos sérülésből lábadozik. Szépen halad a rehabilitációja. Ha felépül, istenség lesz, de miután már korábban is sérülékeny volt, sajnos benne van a pakliban, hogy elveszítettük.
 • Khedira: a rekordja magáért beszél (22 bajnokin kezdett, ebből egy döntetlen mellett 21-et nyertünk), ugyanakkor a 22 mérkőzésre jutott 18 másik meccs, amit sérülés miatt kihagyott…
 • Lemina: fiatal, kiegyensúlyozatlan, bár a potenciál benne van. Box-to-box középpályásként sakál lehet, irányítani nem kéne hagyni.
 • Asamoah: egy állat, ha formában van. Az elmúlt 3 szezonból először most csinált végig egy komplett alapozást a kerettel, reméljük, ez segít neki, hogy egészséges maradjon. A formáját még keresi.
 • Sturaro: mindig a Real elleni hazai, parádésan lehozott mérkőzésébe kapaszkodom vele kapcsolatban, de azóta sem mutatott hasonló formát.
 • Hernanes: hiába passzol jól, hiába lő mindkét lábbal parádésan, hiába van esze a játékhoz, lassú, és a visszapasszai, labdavesztései láttán egymás arcáról kaparjuk le a húst.
 • Marrone: meglepődnénk, ha augusztus 31-én 22:58-kor még a kerethez tartozna: egészen friss hírek szerint már Belgiumban orvosin vesz részt. Egyébként belső védő backupnak elmenne, de ott iszonyatosan tele vagyunk, mennyiségben és minőségben is.
 • Mandragora: valószínűleg csak a sérülése miatt nem sikerült kölcsönadni a nyáron. Ígéretes, de még nincs készen.

Ha a 3-5-2-t vesszük alapul, van egy kiváló Khedira – Marchisio – Pjanic kezdő triónk, amiből a vidali paraszterő ugyan hiányzik, de ezzel azért neki lehetne menni a világnak. A gond csak az, hogy a háromból (minimum) ketten sérülékenyek, és a padon ülők vagy rutintalanok, vagy kevésbé megbízhatóak, vagy Hernanes. Arra ugye emlékeztetek, hogy Münchenben a gyenge pad miatt estünk ki… És akkor ott van az afrikai torna, ami Leminán és Kwadcsin kívül a parádésan bemutatkozó (7 szerelés, 7 labdaszerzés, asztakurva!), Benatiát is leköti egy hónapra. Szóval a középpályán darabra és minőségre sem feltétlenül vagyunk meg.

Allegrit nem kell sajnálni, így is a bajnokság legerősebb keretével dolgozhat. Ezzel együtt elgondolkodtató a helyzet: rúgja fel az alapelveit (ő eléggé ragaszkodik a 3 belső középpályással operáló felállásokhoz, legyen az 4-3-3, 4-3-1-2 vagy 3-5-2), és keressen másik formációt, főzzön a rendelkezésre álló alapanyagból, vagy rágja még Beppe fülét Fabregasért? A formációváltás mellett talán annyi szólhatna, hogy ha sikerül Cuadradót behúzni, akkor egy 4-2-3-1-hez a fasza bal szélsőnk meg is van házon belül:

Cuadradóról is van egy képünk, csórikám szarul fest fogságban 🙁

Free Juan!

Free Juan!

(Ha már nyakig ér a médiakontent, Muriel hétvégi gólöröme megvan? Uno di noi!!!4!)

Visszatérve a bevezetőben feltett kérdésre: mi a közös a felsorolt játékosokban? Hát az, hogy mindannyian klubot váltottak a nyáron, tehát nem lehet azt sem mondani, hogy esélytelen lett volna leigazolni őket. Közülük bármelyikkel beljebb lennénk minőségben és mennyiségben is. Minőség alatt nem a passzolni és szerelni is képtelen Moussa Sissokót vagy a lejárt szavatosságú Luiz Gustavót értjük, hanem olyan játékosokat, akiket el tudunk képzelni egy BL-ambíciókkal bíró csapatban is. Annak semmi értelmét nem látjuk, hogy egy Sissokóval “erősítsünk”, aki helyett szívesebben látjuk Sturarót a kezdőben; inkább akkor tegyük félre a Newcastle által kért súlyos tízmilliókat Verrattira vagy Jamesre, és jövő nyáron tényleg kvalitiért robbantsunk újra bankot. Egyébként Bepps is hasonlóan látja a helyzetet: a Lazio elleni meccs előtt azt találta mondani, hogy már így is erős a keretünk, egy jó középpályás csak a hab lenne a tortán, csak azért nem fogunk igazolni, hogy szórjuk a pénzt. Ha lesz hab a tortán, örülünk, ha nem jön össze, ez akkor is egy fasza torta – szólott Marotta, a cukrász.

Mivel januárban jellemzően képtelenség minőséget igazolni (erre talán csak Barzagli és Matri <3 az ellenpélda az elmúlt évekből), ezért Marottának bő 2 napja van, hogy kavarjon egy ízes, kemény habot. Munkára fel!

beppe02

 • Pingback: Buongiorno, Beppe, lenne egy kérdésünk | Zongoracipelő()

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Én tényleg bírom az Asamoah, Lemina, Hernanes, Mandragora, Sturaro duót (höhö), de azért van egy kis baj. Egyértelmű, hogy a középpálya a leggyengébb részünk. Elég fura ezt látni a két évvel ezelőtti döntő után, ahol ugyebár a Marchisio-Pirlo-Vidal (takarodjon)-Pogba hármassal álltunk fel. Megnézegettem a legutóbbi döntős csapatainkat, és szerintem ott megvolt az egyensúly a csapatban. Oké, nem volt minden rész tökéletes, de azért sem a védelemre, sem a középpályára, sem a támadósorra nem mondhattuk, hogy “ez bizony egy kicsit gyengébb”. A BL-döntős csapatainkban a támadósor mindig klasszis volt (Platini, Boniek, Rossi vagy Vialli, Del Piero, Ravanelli vagy Del Piero, Trezeguet, és legutóbb a Tevez, Morata sor).A középpálya is ütős volt minden esetben és a védelem is nagyrészt. Most mi van? Védelem oké, támadók oké, a középpálya legjobb 3 játékosa Pjanic, Marchisio, Khedira. Nem rossz névsor. És pont ez a baj, hogy ez egy “nem rossz” sor, nem pedig egy BIKA középpálya. De tegyük fel, hogy Marchisio még visszanyeri a legjobb formáját januárra, és hogy Khedirából anélkül bújik elő a lappangó klasszis, hogy belesérülne. Gyakorilatilag végig azért kellene imádkozni, hogy Marchisio tényleg visszajöjjön egy ilyen komoly sérülés után, és tökéletes legyen, és hogy Khedira ne sérüljön meg, mint ahogyan az utóbbi 2-3 évben tette. Mert ha a hármasból akár egy is kidől, máris szarban vagyunk egy komoly meccsen. De még a nagy hármassal is nehéz lesz. Szóval kicsit tartok tőle, hogy itt bukhatunk el, hogy nem jön egy olyan játékos, aki tényleg komoly kaliber.
  Elégedett lennék egy Fabregas kölcsönnel (vétellel), vagy Iscoval, vagy Matuidivel is akár, de az összes többi szükségmegoldás, sajnos. És egyelőre úgy tűnik, hogy nem leszünk elég kiegyensúlyozottak egy BL-döntőhöz. Legalábbis látszatra semmiképp. Persze ha mindenki csúcsformában játszana, akkor van esély.
  Esetleg még elképzelhető, hogy Dybala hivatalosan is visszalép trekmariskába (vagy mi az), esetleg a Dybala, Pjaca kettős támogatja majd Hugit, egy hármas romboló sor előtt.

  • Kelosz

   Allegrinek erre is meg van a recpetje.
   Buffonnak általában évente össze-vissza 30 gólt lőnek, ennek a duplájára simán képes a csatársorunk (papíron). Tehát ergo a régi rúgjunk többet mint amit kapunk taktikára fogunk rámenni. Eddig 2/2 esetben simán működött 😉

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Kb. ez lesz, kicsit megfordítva. Inkább a kapjunk kevesebbet, mint amennyit rúgunk a taktika, mert amit te mondtál, az inkább erős támadófocit sugall. 😉

 • Babicz Tamás

  Most akkor mit is várunk Sas Józsitól? Csak mert a fenti névsorból ez számomra nem egyértelmű. Az azt követő kifejtésből sem feltétel nélkül. Az említett urak közül ugyanis Kanté és Mkhitaryan példának okáért egészen más skillekkel rendelkezik. Míg Kanté hátravontabb pozícióban, amolyan Lemina-féle alibi passzokkal operál (odatolom a hozzám legközelebb állónak a labdát), és néha lövőhelyzetből is inkább a passz lehetőségét keresi, addig a System Of A Downból minden bizonnyal csak hangszeres nemtudása miatt kimaradó örmény a két csatár mögött, és/vagy a középpálya előtt érzi jól magát, kreatív, gólra törő, védekezésben kevésbé tökös, mint francia társa. Aztán Renato Sanchez kora, míg Diawara eddigi klubjai miatt nem igazán rendelkezik BL tapasztalattal. Krychowiakot egyértelmű, hogy Emery vitte magával, mint házi kedvencet (mert eddig nem számol vele, úgy tűnik), szóval egen csak szűkül a lista. Ráadásul, valóban nem egy stílusban játszó játékosokról van szó. A Juve jelenlegi játékrendszerébe illeszkedése is többnek kérdés, plusz a Polip távozásával hiányzó képességeket egy az egyben egyikük sem helyettesítené. Azt nem is lehet. Szóval biztos, hogy a játékrendszer, a felfogás, a taktika felépítése is változni fog. Nem egetverően, nem formációváltás képében, valószínűleg marad alapnak a 3-5-2, mégis más lesz.

  Szóval a kérdésem: mire is vágyunk tulajdonképpen? Milyen típusú játékosra lenne szükségünk? Szerintem az említettek közül Kanté tölthette volna be azt az űrt legjobban, ami Pogba távozásával keletkezett. (Tudva, hogy Pjanic viszont érkezett.) Most talán még Matuidi az, aki ehhez hasonló kvalitásokkal bír, olyanokkal, amire ennek a csapatnak jelenleg szüksége van, és még elérhető. Pletykálnak is újra arról, hogy talán mégis csak jön. (Szerintem sajnos nem fog.)

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Szerintem arra mutatott rá a lista, hogy minőségi középpályások váltottak a nyáron. Kis túlzással nekünk bármelyikük jó lett volna. De most gondoljunk bele, hogy ha Matuidi jön, akkor Pjanic mehetne előrébb kreatívkodni. Ha egy kreatív ember jönne, akkor Pjanic maradna hátul Pirlóskodni. Szóval a lényeg az lenne, hogy minőségi játékos jöhetett volna (vagy jöhetne még), mert most bármilyen faszagyerek erősítené a középpályát. Bár én szívesebben látnék egy kreatívabbat, mert minőségi box to box nem tudom, hogy van-e a piacon. Szóljon valaki, ha tud!

  • s4tch

   így van, a bevételszerzésen túl kb ez volt a poszt célja. allegri többször elmondta: a védelmet tartsa meg a klub, előre jó játékosokat kér, a többit megoldja. most szerintem egy jó játékos hiányzik. hogy ez éppen fabregas vagy dahoud, az talán allegrinek is mellékes.

  • Babicz Tamás

   Így már értem. Mindkettőtöknek köszönöm a felvilágosítást! 🙂

  • Kelosz

   Allegri már megmondta, és Ő biztosan jobban tudja! Vegyenek neki jó játékost!!! Ennyi, a skill nem számít, majd megoldja. Példának okáért a Barcelona. Nem kell nekik se jó kapus se jó védő, mert az év nagy részében a középszer is bőven elég, annyira erős a többi rész.

 • F.A.N.T.A

  A vége az lesz, hogy Blézer helyett jön majd Yaya. Touré. Vagy kölcsöné. Vagy delláé.

 • humorpalanta

  Én nem látom ilyen borúsan a helyzetet.
  Szezin eleji a forma. Ne várjunk olyan sokat. A leginkább Bonucci irányítása hiányzott a meccsből, amihez hozzájárult a Lazio által elirigyelt római favágóstílus.
  Ha Matuidi jön az jó de nem létfontosságú. Megvagyunk. Sturaronak is kellene egy kis játékidő. Az őszt letoljuk aztán visszatér Marcsi és perfekt lesz. Addig ott van a lómai Khedira és Lemina mellé.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Most nem a bajnoki címre, és még csak nem is a BL csoportkörére igazolnánk, mert ezeket hozzuk Sturaroval is. A Bayern, Barca, Real, Atletico elleni meccsekre kellene a komoly minőség, mert ha sokáig akarunk menni, akkor legalább egy, de az is lehet, hogy kettő is szembejön közülük valamikor. Oda meg már (ha Khedira VÉLETLENÜL sérült, Marci meg nincs formában) kevés lesz egy Sturaro vagy Lemina. De remélem hirtelen mindannyian klasszissá válnak és mindenkinek beakasztjuk a zebrabrét, jó mélyre.

 • Ricardo

  Valakit még kirobbantunk Madridból, mindenki nagy meglepetésére. Ha Isco jön, akkor szülök a Kancsalnak egy gyereket, de James-szel is kiegyezek.

 • LeRoi10

  A madridi szálon még nagy lehetőségek vannak: Isco, James, Kovacic is segíthetne rajtunk, de akár Nasriban is több potenciált látnék mint a Witsel/Luiz Gustavo/Fabregas trióban. Mint már korábban itt leírták mindegy milyen stílusú de még egy középpályásra szükség van. Ha más nincs a gyenge középszer helyett fiatalokba is érdemesebb lenne fektetni (Dahoud, Bakayoko).
  A Cuadrado dealt is lezárhatnák már, unalmas, hogy egyik nap már Juve játékos a másik nap meg a hírek szerint Conte vétózza az igazolást miközben még egy percet sem játszott idén.
  Hálistennek már csak 2 nap van vissza ebből a szappanoperából is igazán rosszul nem jöhetünk már ki belőle.

 • exchaby

  valaki nem akar beollózni pár idézetet abból az időszakból mikor napi téma volt a 3-5-2 ekézése? most kicsit hiányzik. szerintem 10 emberrel fogunk kiállni a meccsekre, a̶ ̶9̶0̶ ̶m̶i̶l̶l̶a̶ Piguain remélhetőleg 2 embert fog kitenni

 • LeRoi10

  kicsitOFF: Bonuccival mi a helyzet? Valahol olvastam, hogy a kisfia súlyos beteg, de semmi konkrétat nem írtak. (nyilván a család magánügye és ezt tiszteletben is kell tartani, de jó lenne jó híreket olvasni ezzel kapcsolatban.)

  • s4tch

   hétvégén műtötték a fiúcskát, a hírek szerint jól sikerült a beavatkozás. egyelőre ennyit lehet tudni. a betegség természete sem nyilvános.

 • animator

  végre valaki kimondta, hogy ez a sissoko semmivel se jobb, mint a régi sissoko!
  amúgy szerintem lastminute jön majd schweini kölcsönbe, egy fél marék szotyiért, aztán evrához, tevezhez, pirlohoz hasonlóan úgy összekapja magát, hogy a fiatalok csak néznek

 • Ricardo

  Amint a szerkesztőség elkezdett hőbörögni a hiányozó középpályáson a Kancsal azonnal aktiválta magát és egyből jönnek a hírek Wilshere-ről meg Witselről. Szóval kérdem én, tisztelt Bianka néni szerkesztőség, hát azért fizetem én a tagdíjat, hogy ilyen lusták és slendriánok legyetek?! Ha augusztus elsején írjátok ezt a posztot már aug 3-án meg lett volna oldva a kérdés!

  • Juventino

   Wilshere leigazolása Kwadcsi, Marci és Khedira mellé óriási trollkodás lenne. Mert amellett, hogy ő is ritkán játszik kétszámjegyű meccset egy idényben, ráadásul még fizikailag sem az, aki képes lenne Vidal és Pogba örökébe lépni.

  • Benedicto

   De akkor azóta kétnaponta igazoltunk volna valakit, és mi a fenét kezdenénk 38 középső középpályással?!

 • Juventino

  “Minőség alatt nem a passzolni és szerelni is képtelen Moussa Sissokót vagy a lejárt szavatosságú Luiz Gustavót értjük, hanem olyan játékosokat, akiket el tudunk képzelni egy BL-ambíciókkal bíró csapatban is.” – Fabregas számomra ugyanez a kategória, lejárt szavatosságú és szerelni képtelen, de legalább passzolni tud. Igaz, Pirlóról ugyanez volt a vélemény előzetesen. Csakhogy mellette ott volt Vidal, Machisio vagy Pogba.

  A legnagyobb bajom ezzel a középpályával (Pjanic, Marci, Khedira), hogy pehelysúlyú és sérülékeny. Pjanicnak is elég egy-két rúgás, hogy hetekig a betegszobát látogassa, Marci hiába erősebb felépítésű, ha egyre gyakrabban odavan, és Khedira statisztikái sem biztatóak. Ezért is kerestünk “erős embert” a felállásba (Witsel, Matuidi), de Fabregasszal hogy a pi**@ba lennénk már előrébb? Hernyónak is le-lecsúszik egy álompassz, többet meg a katalán is csak a nevében ér.

  Egyébként Cuadradót ma megint kölcsönvettük, már harmadszor a nyáron, kíváncsi vagyok, ezúttal hivatalos lesz -e. Állítólag jövőre kötelező lesz kifizetnünk érte 20 milliót, ha bizonyos meccsszámot lejátszik, de én simán kinézem Allegriből, hogy pont eggyel kevesebbszer fogja pályára küldeni… Mert egyébként hol játszana? Lichtit el ne adjuk, Alves meg szar volt szerintem a hétvégén, de akkor sem fog állandóan a kolumb játszani.

  • bombahoppa

   hát fabregas poszterrel már álmodtam, de hernyóval sosem

   hozzám tegnap éjjel bedobtak a teraszra egy fekete borítékot, amely Marotta szerkesztőknek küldött válaszát tartalmazza (másolat)

   … azt hittem ma már virítják új posztban

  • Babicz Tamás

   Cuadrado a Merdaviolában mondjuk speciel csatárt játszott, ha emlékeim nem csalnak. (Szoktak.) Megnézném nálunk is hasonló poszton. És akkor azok sem fanyaloghatnának, akik szerint a csatársort tekintve kispad nélkül vágunk neki a szezonnak. Azért a Dibaba, Kovacevic, Tevez, Prosinecki, Cuadrado ötös eléggé karcol.

  • Babicz Tamás

   Gabigol meg úgy döntött, még el sem kezdi, máris véget vet a(z európai) karrierjének: hagyta, hogy leigazolja az Izé.

 • Benedicto

  Végre valaki rajtam kívül, aki látja, hogy Sissoko nem több egy közepes játékosnál, aki nem véletlenül húzza az igát évek óta egy legjobb esetben is csak közepes Newcastle-ben, amelyik ha épp úgy tartja kedve, ki szokott esni a PL-ből. Tolt egy jó Eb-döntőt, nem vitatom, a Pescara ellen biztos itt is ügyesen mozogna, de a BL-címhez nem ő fog hozzásegíteni minket, az fix.

  De ami még fixebb: nem is Witsel. Akkor már inkább 10 Moussa Sissoko és irányítónak 1 Mohamed Sissoko.

  Matuidi fasza lett volna, és bármennyire sokan fanyalognak, Fabregas is (oké, Xavi és Iniesta mögött nem szárnyalt, és Mourinho is leszedált a második évre, ahogy mindenkit, de azon kívül zseniális tud lenni a csávó, két éve pl. nem a szél fújta össze a 19 gólpasszát). Ráadásul mivel a Pogba-biznisszel nagyjából pénzünknél vagyunk a nyáron, nem értem, miért nem robbantottunk tényleg egyet – Verratti, Kroos, például, utóbbiba akár Pogbát is be lehetett volna vonni.

  Mindegy, Marotta knows, és ha most mégsem knows, mi akkor is know, hogy ez mindenképpen egy erős mercato, csak éppen a július végi 10-es osztályzat mostanra Pogba távozásával és pláne a középpályás lyuk meghagyásával szépen learaszolt 7 körülre.

 • Geló

  Bakker én nem nagyon láttam Sissoko-t eddig játszani, de az eb-n nagyon tetszett a játéka. Ő komolyan szar? Én végig annak szurkoltam, hogy leigazoljuk…?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Megoszlanak a vélemények. A többség szerint középszer. De vannak előnyei is, pl. elég erős és rémisztő fazon is tud lenni, kivéve amikor s4tch aktjait nézegeti, mint alább is.

  • Juventino

   Ő sem lenne rossz, de inkább Khediráéra, semmint Vidaléra hajaz a játéka. Szerintem defenzívebb játékosra lenne szükségünk középen

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Ha az jön, aki jön, és az nem, aki nem, akkor az lesz ami, de lehetne egy ilyen is, ha már, de szerintem miért ne?!

  • Juventino

   Védekezésben suspicious minimum, pláne két offenzív szélsőhátvéddel. A kiscsapatok ellen mondjuk elnézegetném.

 • Babicz Tamás

  Kedvenc Kobránk Komisz Kis Kedvességgel zárta a mercatot: csak visszahozta Cuadradot. Természetesen kölcsön + vásárlási opcióval. Így azért egy (két?) fokkal jobb az átigazolási szezonunk, nem? (Még ha nem is Witsel a legjobb megoldás a középpályás lyuk betömésére. Bár szerintem jobb lesz, mint várjuk.)

  • Ricardo

   Witsel hatalmas istenség lesz, úgy fogjuk imádni, mint Vidalt.

  • Juventino

   Witsel simán jó lenne, 27 éves, kemény, mint a vídia, és hülye haja van, amit lehet az ajándékboltban árulni. Kell egy verőember is a középpályára.

  • Babicz Tamás

   Felgyorsultak az események így a deadline day végére. Most éppen Baselli lett a célpont, miután a Zenit szarakszik Witsel árát illetően. Hernyó meg úgy tűnik, mégis a nyakunkon marad, pedig nagyon összeboronálták a Genoaval.

  • Babicz Tamás

   Se Witsel, se Baselli, senki nem érkezett. Hernyó maradt. Nem így képzeltük el a végét, azt hiszem.

 • Juventino

  Most olvasom, hogy Cuadrado 3 éves (!) kölcsönszerződéssel jön 2019-ig, évi 5 millióért és bármikor kivásárolhatjuk végleg. Marotta a legnagyobb troll! 😀

 • juuvee

  Hát ez így szar…

 • Enslaver

  Legalább Messit vettük volna kölcsön. Három argentin csatárral végképp vernénk mindenkit. Nem értem, hogy miért nem próbáltuk elhozni, a Barca már biztos meg akar szabadulni tőle…