Sorozatfüggés

Szeretem a sorozatokat. Örülök annak, ha a milánói csapatok sorozatosan kikapnak. Örülök, ha Buffon megdönti a kapott gól nélküli játékpercek rekordját, és azt szeretném, hogy az új rekord a végtelen legyen. Örülök, ha a Juve sorozatban veretlen marad, főleg, ha a meccsek nagy részét meg is nyeri. A múlt hétvégén véget ért egy sorozat, amire nehéz szavakat találni.

26 meccsen 25 győzelem, egyetlen döntetlen – el tudtuk volna ezt képzelni, amikor két vereséggel kezdtük a bajnokságot? Amikor ősszel közös posztokban agyaltunk arról, mire lesz képes a csapat, azt írtam, hogy csoda kellene ahhoz, hogy több jöjjön ki ebből a szezonból, mint mondjuk egy dobogós hely. Hát, több jött ki, de a csoda meg is történt. Szerintem ez a 26 meccses sorozat legalább akkora dolog, mint a Contéval veretlenül megnyert scudetto. Persze, kellett hozzá néhol a szerencse is, emlékezzünk csak a Fiorentina, a Torino, vagy Samp elleni meccsekre, ahol az éve eleji balszerencsénkkel biztosan pontokat vesztettünk volna. Ezzel együtt is nehezen megismételhető volt ez a teljesítmény, ami meglehetősen erős erődemonstráció volt ez a mezőny többi tagja irányába.

Azt tudtuk, hogy az első meccsek szenvedése az elsősorban a saját problémáinknak és balszerencsénknek köszönhető, nem pedig az ellenfelek remeklésének – ugyanis és továbbra is tartom, hogy a Serie A-ban a Juventuson kívül nincs jó csapat (erről még egyszer írok egy posztot). Nagyon jól összerakott volt a klub bajnoki címet ünneplő videója, ami végig kísérte az évet: úgy látszik, nem csak kívülről tűnt fordulópontnak, amikor a Sassuolo elleni vereség után Evra és Buffon önmagukat is beleértve mindenkit lebaszott. Ekkor tudtunk túllépni azon, hogy a tavalyi csapat elveszítette a vezéreit. És persze kellett az is, hogy visszatérjen Marchisio, Khedira, Pogba pedig belenőjön abba a szerepbe, ami látványosan nem ment neki az első egy-másfél hónapban. Történelmet írt a csapat nem csak az újabb bajnoki címmel, hanem a hihetetlen, filmbe illő feltámadással is.

A Verona ellen véget ért ez a sorozat, ami egyrészt várható volt, másrészt azért bosszantó. Persze, nekünk már minden mindegy volt, míg Toni búcsúja miatt a hazaiaknak nem annyira. Én viszont még az edzőmeccsen sem tudom elviselni a vereséget, szóval engem idegesített a dolog, főleg, hogy teljesen egyértelműen és jogosan kaptunk ki. Így lehet ezzel Allegri is, aki gyorsan le is fújta a hétvégi városi ünneplést, mondván, hogy ez azt sugallná, hogy már vége az idénynek, ami kurvára nem így van, hiszen a kupát is meg kell nyerni. (Nem hiába mondjuk, hogy takarodjon: a kemény munka után még örülni sem hagyja a játékosait, milyen főnök az ilyen?!)

És ha már a sorozatokkal kezdtem: nagyon találónak érzem Lapo Elkann szavait, amiket Villar Perosában, a bajnoki címet ünneplő vacsorán mondott. Az 1930-35 közötti Quinquennio d’oro után újra öt scudettót nyertünk, de ezúttal más a helyzet: akkor az utolsó bajnoki címnél lehetett érezni, hogy lezárult egy korszak. A következő bajnokságban a Juve csak 5. lett, és az 1949-50-es bajnokságig nem is sikerült újra elsőnek lennie. Most gyökeresen más a helyzet: az átmeneti évben is behúztuk a bajnokságot, sokkal jobb anyagi helyzetben van a klub, mint a versenytársak, a csapat tele van fiatal, vagy éppen ideális korban lévő klasszissal, vagy magas szinten teljesítő veteránnal. Azaz ma komoly esély van arra, hogy a sorozat tovább folytatódik. Sorozatrajongóként nem is reménykedem másban.

 • Pingback: Sorozatfüggés | Zongoracipelő()

 • Enslaver

  Azt hittem, hogy a Breaking badről meg a Game of thronesról lesz szó a posztban, ezért kicsit meglepődtem, hogy szóba sem kerültek, na mind1.
  Én mondtam év elején, amikor döcögött a szekér, hogy helyre fog állni a gépezet, csak még össze kell csiszolódniuk a lányoknak. Az egy dolog, hogy eladtuk az apacs, nyugger szundi, hülyevidál hármast, de helyükre is minőségi játékosok jöttek. Mandzu, Khedri már bizonyított a legjobb csapatokban a legmagasabb szinten, Kwádrádóról pedig tudtuk, hogy vele sem lesz gond, hiszen tolta már a Serie A-ban korábban. Ezen kívül még egy gyémántot is kihalásztunk az óceán mélyéről (Dybala), akivel kapcsolatban még az elején paráztunk, hogy a Juve túl magas szint lehet számára, de szerencsére ő is hozta a Palermós formáját. Zaza és Lemcsi pedig hasznos kiegészítő emberek voltak. Év elején Pogbától tartottam csak igazából, hogy össze ne roppanjon a 10-es mez felelőssége alatt, de szerencsére ő sem balotelliződött el. Annyira gyenge ez a bajnokság, hogy ha direkt 3 kör előnyt adunk a riválisoknak, akkor is előttük érünk célba, mert nálunk játszik a legtöbb bajnok, például Buffon… najó nem sorolol fel mindet, mert így is túl hosszú a szöveg, és úgyse olvassa el senki. A bajnoki címnek persze örültem, csak keserédes, hogy kihaltak a riválisok. Olyan érzésem van, mint Paliknak a Schumacher-érában: “adják vissza az én kis Forma1-emet!” Kérjük vissza mi is a régi, nyíltsisakos küzdelmekkel átszőtt Serie A-ánkat…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Túl hosszú a szöveg, úgyse olvassa el senki.
   Egyébként nem akarok szoros bajnokságot. Évekre tönkretették a Juvét, valószínűleg megnyertünk volna még pár bajnokságot, talán BL-t is, ehelyett kezdhettünk mindent majdnem az elejéről. Hát b*sszák meg magukat!! Zsinórban 50-ig meg se álljunk!!

  • Szilveszter94

   Pedig a Juventusnak is jót tenne. Ha több olasz topcsapat lenne, az vonzóbbá tenné az olasz bajnokságot a legnevesebb játékosok számára is, így a Juventusnak is könnyebb lenne jó formában lévő klasszist szerződtetni – így se lehetetlen persze, csak nehezebb úgy, hogy maga a bajnokság nem egy nagy kihívás.
   (A másik, ami miatt jó lehetne a Juventusnak, az az, hogy erős ellenfelek híján könnyő “bealudni”, aminek a BL-szereplés láthatja kárát, de igazából erre már Allegri kitalálta, hogy a 11. fordulóban kezd el focizni a csapat, hogy ne legyen teljesen tét nélküli tavaszra…)

  • Shenkai

   A Juventusnak igazolás szenpontjából az tett jót, hogy BL döntőt játszottunk. Szerinted a PSG vagy a Rm/Barca duó is azért vonzó, mert izgalmas a bajnokság? Egy fenéket. A szorosabb bajnokság abban segít kicsit, hogy a kiélezett helyzetekben minél nagyobb tapasztalatot szerezzenek a játékosok. De ez sem feltétlen szükséges. A BL döntős évben már januárban kvázi megnyertük a Scudetto-t, és utána csak annyit adtunk ki magunkból a bajnokságban, amivel nem csökken az előnyünk. Mentális szempontból elég volt az is. Idén február-március környékén még javában az előzés és előnyszerzés volt szem előtt, rengeteg sérülttel megfűszerezve. Nem tudtun annyira odafigyelni Európára. Szerintem nem feltétlen tenne jót egy szoros bajnokság jelen pillanatban.

   Az pedig egyáltalán nem igaz, hogy csak úgy lehet jó játékost igazolni, ha a bajnokság vonzó. Elég ha a csapat az. Mi azok vagyunk, a ManU és az Inter nem, hiába van pénz, vagy szoros bajnokság.

  • Babicz Tamás

   Nekem egy Lenke néni-féle (Szomszédok rulz!) összefoglaló mondat hiányzik a végéről. Akkor én már öreg vagyok?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Lenke néni: Mi tartott ilyen soká, öreg? Megint lerobbant a taxi, vagy titkos utakon jársz?
   Taki bá: A vén tragaccsal semmi baj, az utak pedig nem titkosak, csak kátyúsak. Van valami harapnivaló? Farkaséhes vagyok.
   Lenke néni: Na csak azért kérdeztem, mert nem szoktál ám ilyen sokáig kimaradni.
   Taki bá: Fuvarom volt, közértes. Valami edzőközpontba kellett kimennem egy olasz úriemberért. És képzeld, itt lakik a házban.
   Lenke néni: Most hogy mondod, pár hónapja találkoztam a lépcsőházban egy magas fiatalemberrel, akit addig még nem láttam. Egy piszkos, szakadt kabátot tartott a kezében. Megkérdeztem tőle, hogy segíthetek-e, de csak a kabátját mutogatta, és azt ismételgette, hogy putáná dzsákká. Mondtam neki, hogy én szívesen megvarrom azt a kabátot.

   Csöngetés, Taki bá ajtót nyit, majd visszajön.

   Taki bá: Hát Lenke, még ne melegitsd meg azt a töltött káposztát. Most szólt az a fiatalember, hogy sürgősen el kell mennem egy kollégájáért az országútra, mert balesete volt. Itt van a cetlin, hogy kit kell keresnem….valami Artúr.

  • Pavone10

   Még olvastam volna egy darabig … 😀

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Meg6ó poszt!! Ja és még egy szép sorozat folytatódhat, hiszen Osvaldo uraság (most már/még Boca játékosként), nem bír magával és lehet, hogy megint kiteszik az arculatát. Bűne: az öltözőben cigizett, emelett még megmasszírozta magát illetlen helyeken, amiről képeket is készített. (Forróvérű juventinók megtekinthetik őket itt: http://toohot4us.blogspot.hu/2016/05/daniel-osvaldo-desnudo-soccer-player.html?zx=d5ffef6c170a1537 )

  • Preference

   Rém gyenge ez az Osvaldo csóka.A hónaljszőréről Jack London regényt is írhatna.Senki nem szólt neki,hogy ez már nem májer?Legközelebb Marciról tegyél már be légyszi ilyet,ő legalább ultraszexi…..

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ha majd ő is markolássza a gyíkot, akkor beteszem…a képet. Viszont van egy olyan érzésem, hogy ha nőket kérdeznénk, hogy melyikük tetszik nekik, akkor Osvaldo nyerne. Bár így mindenki jól jár, megmarad nekünk Marchisio.

  • Pavone10

   Szerényen megjegyzem, hogy én nő vagyok és nekem is jobban tetszik Marci ! Ő a miénk, egy igazi bajnok és nem egy világraszóló lúzer, mint Osvaldo barátunk …

   Amúgy tetszetős írás és lelkesen bólogatva egyetértek minden bötűjével ! : D
   Jobbulást ,Marci !

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ez már “csak” ízlés dolga, és persze a feltételezésemmel sem ütközik, ha valakinek Marchisio tetszik jobban.
   Egyébként én bírom Osvaldot is, egy igazi tapló különc, nem úgy, mint Marchisio, aki egy szorgalmas jófiú. Én is Marchisio akarok lenni, de még közelebb vagyok Osvaldohoz.

 • Juventino

  Dybala jobb számokat tud felmutatni, mint Tevez az első szezonjában. A Kisgyerek második gólja meg ez a “csavarásos technika”, amivel a büntetőket és a szabikat lövi, egészen egyedülálló! Ha jövőre a BL-be is át tudja menteni ezt a formát, ígéretes szezon elé nézünk.

 • humorpalanta

  Mivel nincs új poszt (khmm, nem ezért fizetjük a tagdíjat, ti drága buzik!!! :D), ezért ide írok.
  Ha Asamoahért kifizetik a Cslszki a vagyont, vigyék. Nagyon szeretem, de ennyiért el kell engedni.
  Morata el fog menni, ez nem kérdés. Személy szerint nem is nagyon sajnálom, mert a két jó teljesítménye között nagyon sokat kell várni, plusz elég forrófejű.
  Úgy néz ki, hogy Zazáért is be tudunk vasalni egy nagyobb összeget, tegyük is meg! Túl forrófejű egy ilyen nagy csapathoz.
  Jöjjön a Gomes gyerek, kell a középpályára. Alexis Sánchez elérhetőnek tűnik a piacon, rá kell hajtani. James nem lesz meg, a MU az Isten pénzét ki fogja érte fizetni, rá kell repülni Alexisre. Az igazi jó teljesítményét Itáliában tudja nyújtani, s szerintem el is jönne, főleg, hogy ilyen sikeres a klub, reálisabb esélye lenne a BL-re is. Berardi nem rossz, de nem hiszem, hogy annyi pénzt kifizetve elfogadná a csere szerepét, szóval lehet, hogy egy kevésbé drága, de megbízhatóbb csatár felé kellene helyezkednünk. Nem tudom, hallottam valamit egy Llorente gyerekről… (Just kidding … or not? :D)

 • Pingback: The number of the be(a)st | Bianka néni()