Elmehet mindenki a picsába

Itt az ideje túllépni azon a calciopoli-szította ócska hozzáálláson, miszerint a Juventus valamiféle nevelőklub, hóbortos meglepetéscsapat vagy albán bajnokjelölt lenne. Nem sok köze van ennek a gondolatkörnek az afrikai horda elleni rangadóhoz, hacsaknem annyi, hogy ha kiszopunk szombaton, akkor rekordhosszúságú győzelmi széria kissé elértéktelenedik, lévén túlságosan távol kerül tőlünk scudettópajzs. Na, de csak szépen sorban.

Kombinált gyűlölködő-hangulatkeltő poszt következik!

Elindít, hallgat.

Miközben hazánk és európa Barcelona, Real és Guardiola-szurkoló újságírói olyan természetességgel írják bele Pogbát, Dybalát, Moratát és Cuadradót a jövő évi City, Real, Barca-kezdőkbe, mintha csak az édesanyjukat kéne meghúzniuk, a csapat azért csendesen és sérülésektől megtizedelve készül egy olyan rangadóra, amilyet már évek óta nem kellett vívnia a Serie A-ban.

Most is csak azért, mert az első tíz fordulót sikeresen elbohóckodtuk, azaz nehezen találta a csapat a tavalyi önmagát a kulcsemberek kiválásával. Szerencsére mostanra elég faszák lettünk, viszont Allegri valszeg levelező minoron végezte az erőnléti edzés fakultációt, aminek köszönhetően mindenki folyamatosan rohadtul rokkant. De erről S4tchy már írt. A szopóroller így azt hozta magával, hogy az idény aktuálisan legfontosabb (utána egyből a Monaco elleni lesz az) mérkőzését Kvadcsi, Khedcsi, Mandzscsi és Chiellcsi nélkül kell megvívnunk. Értelemszerűen elmehet mindenki emiatt a picsába.

giphy

Miért. Nem. Mentek. El. A. Picsába?

Persze mindenki ír mindenfélét a felállás találgatása közben, de én nem igazán szoktam elhinni semmit, lévén a Juventus Instagram-profilján meccs előtt fél órával között kezdő is téved az esetek egy nem elhanyagolható részében. A múltkor speciel összesen 10 játékost soroltak fel a kezdőben, ami barátok közt is eggyel kevesebb a szükségesnél. Nyilván azon a hétvégén utazott le Dino Torinóba és mindenki kóválygott még az előző este elfogyasztott iszonyatos mennyiségű kábítószertől és alkoholtól, hogy az ilyenkor általános 12 órás orgiát ne is említsem.

Ám mielőtt rátérnénk a mélyszakmai elemzésre, beszéljünk a mérkőzés fontosságáról. Ha kikapunk, nem lesz jó. Rosszul fog esni, meg minden. A Napolinak nagy lendületet is adhat egy győzelem (lélektanilag, de mivel nincs lelkük… lehet, hogy tévedek), ráadásul 5 pont előnyre tesznek szert, ami a vidéken élő nyuszikáknál már gyakorlatilag behozhatatlan előny. Viszont a meccs után még 39 pontot lehet gyűjteni, amit mi mind be is gyűjtünk majd, az afrikaiak ellenben nem is tudnak addig számolni, tehát értelemszerűen botlani fognak – nem is egyszer. Ez annyit jelent, hogy a scudettopajzs-álmokat nem kell temetni, ha netán cummantanánk. Ha nyerünk, akkor 1 pontos előnyre teszünk szert, amit akár a rákövetkező néhány hétben, a Monaco, izé, izé, Atalanta meccssorozatban is átkonvertálhatunk ismét mínusz 1-2 ponttá. Mondjuk az Atalanta ellen, mert az izét még úgyis el kell vernünk, hogy Marchisio csak a bal lábát lógatja be a pályára, miközben az oldalvonal mellett egy szippantóskocsival köröz és Szatymaz külterületeinek legótvarosabb pöcegödreit takarítja. Ezzel arra célzok, hogy a győzelem is csak arra lesz jó, hogy hangosabban és elégedettebben üvöltözzek a meccs után, miközben Beni izzadt seggéd csapkodom egy marék mentalevéllel a szauna előterében.

Tehát a védelem. Előfordulhat, hogy négy védővel játszunk. De az is, hogy nem. Például Sandro Sándor, Bonucci, Barzagli, Lichtimackó is lehet a kezdő. De az is lehet, hogy Rugani kap esélyt. Kurvamindegy, a legnagyobb feladat Higany semlegesítése lesz, ő mostanában akkor is gólt lő, ha csak fingik egyet a pályaudvar vécéjében. Értelemszerűen nem lesz könnyű.

Középpályán Stuani lesz a fehér holló, fekete bárány vagy a kutya fasza. A lényeg, hogy bárkit szívesebben látnék ott nála – kivéve Pideont. De majd meglátjuk, hogy mit alakít. Kvadcsi állítólag edz, de játszani nem fog. Friss hír: Khedira állítólag ott lesz a keretben. Nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem.

Elöl Zaza vagy Morientes lehet Dybala játszópajtása, viszont meglepne, ha Zaza kezdene. Sztem Allegri sem szeretne a 3. percben vészforgatókönyveket lapozgatni, amiben azt fejtegetik a világ legelvetemültebb futballtudósítai, hogy „Miként heverjünk ki egy négyes kiállítást egyetlen ember 2. percben elkövetett szabálytalansága után?”. Nyilván Morata és Dybala lesznek elöl.

Allegri ma még azt nyilatkozta, hogy nem készült a Napoli ellen, van még egy nap, ráér. Nyomja a májndgémeket az öreg pernahajder. Jobban örülnék, ha inkább aláírná a kibaszott szerződéshosszabbítását vagy nyilvánosan elégetne egy Chelsea-mezt. Mert természetesen őt is úgy pakolgatják a jövő évre minden lófasz первый عصبة klub kispadjára, mintha nem lenne élő szerződése 2017-ig, valamint minden idióta edző vágya az lenne a világon, hogy egy megalomániás félőrült alázhassa meg kéthetente. Na, elmentek ti a picsába.

Ja, ma még Xavi is előkerült, és ahelyett, hogy lófaszt evett volna babbal, inkább arról beszélt, hogy szerinte Verratti és Dybala is alkalmasak arra, hogy a nagyszerű Barcelonában játsszanak. Hát kedves Xavi, szerintünk az lenne a legjobb, ha veszett hiénákat próbálnál idomítani egy vaksötét, 3×3 méteres üregben. Bár a témához nem tartozik szorosan, de a blogon eddig méltatlanul elhallgattuk a sátán újságírójának létezését. Ő az, akinek elég lenne a legnépesebb csótányfészkekbe bedobni néhány írását, hogy a csótány felkerüljön a WWF veszélyeztetett állatok listájára. Annak is a legsúlyosabb helyzetben lévő állatok részlegébe. Róla emlékezik meg egy ismeretlen, de általunk így is nagyra tartott tumbász, ezen a blogon. Ezek is elmehetnek a picsába.

Na, ennyit az esélylatolgatásról. A pályán történteket majd utólag elemzi Henrik az Origón, vagy valahol. Vagy csak felhívom, hogy mondja el azokat az izgató, hozzáértéstől nedves mondatokat a telefonba és mire végez, én is végzek magammal. Ha értitek, mire gondolok. A lényeg az, hogy hagyjuk a szakmázást a hozzáértőknek, egyszerűen örüljünk annak, hogy tetszetős játékkal, éretten, lelkesen és kegyetlenül megzúzzuk a bilikékeket!

Hátha utána a teljes kezdőnket szétszórhatja virtuálisan a sok fasz Európa „élcsapatai” között. Mint amilyen például az Angliában 42. helyen tanyázó Dinamo Cselszkij, esetleg az Európa Liga helyekre hajtó Manchester United. Vagy valamelyik „megveszünk mindenkit, aki elég drága hozzá, mert mi így építünk csapatot” suttyó spanyol görénycsapatok egyike. Mondjuk a fene tudja, hogy melyik klubot veszi meg valami csitrilliárdos arab olajsejk a nyáron, hogy aztán minden agyrokkant elhihesse, az tesz naggyá egy csapatot, ha 55 millió FONTÉRT vesz meg egy De Bryne-t vagy 44 millió FONTÉRT egy Sterlinget. Na, elmegy mindenki a picsába, de tényleg.

Szombaton keressen mindenki egy ismerős Napoli-szurkolót és mondjon neki valami közepesen sértőt, hogy tüzesebben nézhesse az egész társaság az esti meccset. Arra figyeljetek, hogy néhány telefonkönyvet szigetelőszalagozzatok a derekatok köré, ha megközelítitek Napoli-szurkoló cimboráitokat, meccsnapokon nemcsak a tesójukat szúrják meg lelkiismeret-furdalás nélkül!

giphy (1)