Számok

Bár ebben a fordulóban helyezést tekintve nem léptünk előre, azért így is közelebb jutottunk az első helyezetthez. Akarom mondai, a múlt heti első helyezetthez; a mostani capolistával szemben ugyanis elég keveset faragtunk a hátrányból, lévén az elmúlt hat meccsen ők is 5-0-1-es formát futottak. Meddig juthatunk el a szezon feléig? Mire figyeljünk? Mi változott? Mi történt hétvégén? Statisztika, szarásig.

lazjuv01

A formatabella már pofás: a csúfos Susullói Vész óta nem tudunk pontot hullatni, ennek eredményeképp a 12. helyről az ötödikig léptünk előre az igazi táblázaton is. Lássuk, a fő riválisokhoz képest hogy álltunk október végén, a 10. fordulót és a Sasol-Juvét követően, valamint az aktuális helyzetet!

lazjuv02

A Lómát külön bajnokságban kéne indítani, ott talán végre nyernének valamit. Viszont adjuk meg, a hullarablók elég masszívan tartják magukat. Ha elfogadjuk, hogy ők a legkomolyabb riválisaink (ami azért elég gyomorforgató így jobban belegondolva), akkor a maradék 23 mérkőzés közül 22-n elég 3 pontot rájuk verni, és a Juve-Izén egy hazaival máris a javunkra billenne a mérleg pontegyenlőség esetén. Morattiék eddig 8 mérkőzést hoztak 1:0-ra, ehhez pedig legalább annyira szükséges fegyelmezetten védekezni, mint adott esetben szerencsésen begyötörni a győztes találatot. Adjuk meg, eddig meglepően magabiztosak, ami úgy, hogy Jovetics és Kondogbia nincsenek formában, és Icardi is inkább emlékeztet egy formán kívüli Amaurira, mint egy csúcs van Nistelrooyra, duplán aggasztó. Nem építhetünk arra, hogy kipukkadnak. Conte első évében is mindenki várta, hogy a következő Novarában vagy Sienában pofára esünk és letört foggal, vérpatakokat eresztő pittyel rohanunk sírni anyuhoz, de a nemzetközi terhelés hiánya és a megfelelő motiváció miatt mi is bírtuk májusig. Beszarni persze nem kell, vertünk már több mint 10 pontot ezeknél erősebb csapatokra is, inkább fel kell venni a kesztyűt, és egyszerűen jobbnak kell lennünk náluk.

lazjuv06

A hatékonyságunk máris alakul: míg szeptemberben hiába lőttük körbe a kaput, akkor sem mentek be a helyzetek, most ott tartunk, hogy több gólt szerzünk, mint ahányszor eltaláljuk a kaput. Igen, pénteken ez konkrétan megesett velünk, és persze a Lazióval: Dybala egyébként klasszis gólja volt az egyetlen, célterületre tévedő lövésünk, szerencsétlen Gentiletti öngólja is egy kapu előtt elsuhanó löketből született. Bár azt azért látatlanban megelőlegezhetjük a védő mögött álló Mandzukicnak, hogy 2 méterről talán becsűrte volna az üres kapuba. Többek szerint ez a horvát egyetlen labdás skillje, ezt viszont legalább magabiztosan tudja. Mandzu azért kezdi megszolgálni az árát: október vége óta egyedül a Sass ellen volt vakon (még vagy 12 játékostársával együtt), azóta az Empoli, a Palermo, a City és a Lazio ellen is hozta a tőle elvárhatót. Visszatérve a Lazio elleni meccsre, ez klasszik elmúltnégyéves Juve volt: az elején eldöntöttük, aztán vártuk a végét. Annyira simán alakult a mérkőzés, hogy végül még a labdabirtoklást is feladtuk (kábé 60-40 lett a vége a Laziónak), mégsem nyomta a hátunkat a háló.

A bródi bumburnyák betyár mellett Dybalát is megkedveltük, egyre kevésbé tűnik ablakon kidobott zsének az a 32 (bónuszokkal 40) küvecs, amire Zamparini lerántott minket. 945 játékperc után 7 góllal és 3 gólpasszal áll, és ebben nincs benne a pénteki öngól sem, amit egyértelműen Dybala hozott össze. Kb. ott tartunk, hogy minden meccsen számíthatunk tőle egy dugóra vagy egy asszisztra. A góllövőlista TOP10-ből csak Higuain, Pjanics, Insigne és Kalinic rendelkeznek nála helyenként jobb mutatókkal, de közülük egyik sem játszik vatta új poszton. Ezen kívül Dybala mezőnymunkája sem lebecsülendő: a góllövőlista élmezőnyéből csak Pjanics passzol hasonlóan pontosan, de ő messzebb játszik a védőktől, nincs akkora nyomás alatt, mint egy csatár.

lazjuv03

A fenti statokat szarásig lehetne bővíteni, annyit azért még ízlelgessünk, hogy Dybala az alibi passzok helyett a fenti ötösből a leghosszabb átadásokat vállalja: míg mondjuk Kalinic egy átlagos passza kábé 12 méteres, addig Dybaláé 17,7m, ami a leghosszabb ebben a brancsban. Egy hangyányit komolyabb fizikai jelenlét (meccsenként átlag 2x elveszik kismaszattól a bőrt) és a Karcsi-féle visszalépős, labdakihozatalt segítő meló hiányzik, és egy szavunk sem lesz. Erre már Tevez is elégedetten vicsorogna:

Lusta vagyok tovább gyártani az ábrákat, akármennyit fizettek, szóval kénytelenek lesztek elhinni, hogy az egész bajnokságban Szandi áll legjobban a játékpercekre vetített beadások tekintetében. Ez se gyenge adat egy olyan csapatnál, akinek az utolsó fasza bal szélsője igazából egy belső középpályás volt. A ~400 perc alatt kiosztott 2 gólpassz sem rossz, ennél időarányosan Ljajics, Saponara és Meggiorini tudnak jobbat, de mindegyik közelebb játszik a kapuhoz. Szandi is kihagyhatatlan, annyira, hogy Max a Lazio ellen őt küldte középre akkor, amikor Kwadcsi már nem bírta szusszal. Még egy kulcsjátékost muszáj kiemelni, az egyszerű értelmezés kedvéért beszéljenek ismét a számok és egy nektek milliárdokba kerülő táblázat:

lazjuv04jpg

lazjuv05

Szóval az van, babák, hogy a fenti animdzsif a közös posztokban egyedül bizakodónak tűnő _benihez is szól: az elmúlt 6 meccs alapján joggal bizakodhatunk abban, hogy akár már a Jézuska is dobogós helyet hoz. Akkor is így érzünk, ha az utóbbi időben nulla rangadót játszottunk, a rágósabb ellenfelek az utóbbi körökben inkább egymást nyírták. A dobogós évfordulóhoz persze muszáj megpulykázni a lilákat hétvégén, és illene holnap a helyükön tartani a Cityt is a BL-csoportban. Munkára fel!

PS: Ja, még annyit elfelejtettem, hogy Vidalnak üzenjük, mi ‘Gladbachban nem szoptunk ekkorát, ezért kár volt Münnyenig rohanni, nyenyenyeee, nyenyenyeee, hülye hetero.

 • Benedicto

  Azért a Torino, a Milan, a Lazio mind rangadó volt, még ha nem is a szó olyan értelmében, mert mind lényegesen, nagyon lényegesen gyengébb nálunk idén (is), de az ilyen meccseket sosem könnyű megnyerni, még a veretlen szezonban, vagy a 102 pontos idényben sem volt az. Mi meg lesaraboltuk őket egyben, megállás nélkül, megspékelve a masszív Empolival és a váratlanul fos Palermóval. Ja, meg volt közben egy City elleni meccs is.

  Vidal pedig karácsonyra remélem kap egy lovat, amivel aztán kölcsönösen teherbe ejtik egymást.

 • Big Blind

  Hol kell felíratkozni a lájkra? Fartúró, te szemét, hát itattunk, etettünk, jobban szerettelek mint magamat, erre ilyeneket nyalatkozni. Kakis az orrod hülyepicsa.

 • bombahoppa

  Azért én egy cseppet aggódom, tegnap foci közben a combomhoz kaptam, a haverok diagnózisa részeges izomszakadás.

  Ez egy ilyen idény, most mindenféle kenceficét használok, hogy legalább két hét múlva megint pályára léphessek. A hétvégén nélkülem kell hozni a meccset.

  Az orvosi team nincs a toppon. Allegri takaroggy!

  • YouWentÚssz

   Sami, te vagy az?

  • bombahoppa

   Hiányzik a kebab…

 • YouWentÚssz

  Vidal is takarodjon!!!!öt!!

 • LeRoi10

  A középpálya Marchisioval egyértelműen stabilabb, mellette Pogba is feljavul, Sturaro egy az egyben Gattuso, Khedira nagyon biztató, Lemina csak simán biztató, Pereyrát pedig tavaly láthattuk mekkora spíler. Asamoaht pedig már évek óta követelem középre, sajnálom a srácot hogy a szélre volt száműzve évekig. Ennyi kihagyás után hihetetlenül jó volt. Bivaly középpályánk van. Ha Kwadcsi hosszabb távon is képes lenne játszani, Fartúró fénykoránál is jobb játékot láthatnánk tőle. Lényeg a lényeg a stabil hátsó alakzat előtt ismét a világ elitjébe tartozó középpálya hajt. Faszák vagyunk, fiatalok.

  • Rockybalboka

   A szezon előtt a fórumozók n agy többsége – köztük én is -, mindent kinéztünk volna Marchisio-ból, de a vezért nem. Ez korábban látványosan nem ment neki. Azonban örömmel elismerem, ha tévedek, mert amióta visszatért, a középpálya is szemmel láthatóan nyugodtabb. Talán mégis ragadt rá Pirlo kisugárzásából valamennyi.

   Azonban bármennyire is jól mennek most a dolgok, a lényeg továbbra is az, hogy kellene egy középpályás. Ha meg akarjuk tartani a 4-3-1-2-őt, akkor Hernanes helyett kell valaki, mert Pereyra sem igazi irányító. És sajnos nyújtson akármilyen jó teljesítményt, Khedira is inkább a lelátóról figyeli társait sérülés miatt. Ő már sose lesz a régi. Elé kellene valaki, én nem bánom, ha ez Lemina lenne, de akkor végre játsszon a kölyök. Elvégre ő maga is azt mondta, hogy számos ajánlatot utasított vissza, mert ott akar focizni. Akkor végre tessék is használni. Egyáltalán nem volt olyan rossz azon a pár meccsen, hogy ennyire jegelve legyen.

  • Juventino

   Lemina is annyira feszülten várt a lehetőségre, hogy belesérült, így most, hogy játszhatna, nem játszhat. Amikor zsinórban kapta a meccseket, kifejezetten ígéretes volt, pláne, amikor lehozott egy hibátlan második félidőt egy sárgával (talán a Sasol ellen?), de pechjére pont akkor kaptuk össze magunkat, amikor kikerült, utána Allegri már nem akart változtatni, ha nem kellett. Most, hogy kéne, naná, hogy sérült. Fasza egy stábunk van.

   Marcira visszatérve: olvastam egy jó elemzést, ahol a posztban olvasható statisztikára tértek ki szintén. Azért kapunk kevés gólt, mert Marci afféle pajzsként strázsál a védelem előtt, inkább Busquets ő, mint Pirlo. Viszont pont ezért olyan súlytalan támadásban, neki a védelmet kell segítenie, ezért nagyon mélyen játszik. Viszont így a másik két kp segítheti a támadásokat.

  • Rockybalboka

   Persze tudom, hogy sérült, de ha nem akarjuk elveszíteni, akkor… lehetőség miatt írtam. Fiatal, ígéretes játékost már jegeltünk annyira, hogy azután önként dalolva menjen egy másik nálunk jóval erősebb csapathoz stabil kezdőnek, pazar teljesítménnyel. Még egy ilyen baklövést nem követhetünk el. De ha már itt tartunk én valamivel jobban aggódok Morata miatt. Ami a RM-nél megy most Benzema-val, az könnyen a francia karrierjébe kerülhet és akkor nekik meg kelleni fog egy csatár. És Morata már bőven fejlődött annyit, hogy megérje nekik visszavinni. Jobban félek ettől, mint Pogba távozásától.

   Bár azért a csatár problémára van egy igen kiváló megoldásunk: Berardi. Szinte biztosan itt lesz jövőre és csak annyit kell nála megoldani, hogy a suttyó belépőit hagyja végre maga mögött. Vagy akkor fejlessze tovább és legyen hatékony, mint Mandzu. Az álom kezdő jövőre igen komoly is lehetne, ha Allegri végre kipróbálná Pogba-t irányítóban. A Mister kritériumainak tökéletesen eleget tesz. A Buffon-Lichti,Barza,Bonu,Alex Sandro- Lemina,Marchisio,Asamoah-Pogba-Berardi,Dybala kezdő valami orgazmus közeli állapotot hozna el minden Juve fan számára.

  • consminor

   Buffon-Lichti,Barza,Bonu,Alex Sandro- Lemina,Marchisio,Asamoah-Pogba-Berardi,Dybala. Grrr.. Francnak kell csaj khm… szerecsen férfi partner, amikor ilyen látvány juthat az egyszeri bianconeronak. Ha még Morata és Mandzu maradna rotálásban, Pereyra cserének, Rugani beépül, bika mély keret lenne valóban. Evra még húzzon rá egy évet rutinnak/vezérnek. Jobb oldalra rá lehetne akkor menni jövőre, hogy egy Sandro féle félistenre ráfussunk.

  • Juventino

   Moratából meccsről meccsre van egyre inkább elegem. Tehetséges, ez tény, technikailag kiváló, fiatal is, gyors is, de a hozzáállása nem tetszik. Zazát ennyi önzőzésért már kiátkozta volna a többség a csapatból, most meg ott tartunk, hogy

   Morc 19 meccs/3 gól, átlag 319 percenként talál be
   Zsazsa 9/3, 105 percenként zörget

   Tavaly nagyon ment a spanyolnak a BL-ben, de volt Bojan Krkic-nek is jó sorozata, meg valaha Vucsinics is ellabdázgatott itt, és néha még futballistának is tűnt, mégis alig vártuk, hogy kaliber legyen elöl, ne kispuska. Szóval ha nem kapja össze magát hispán barátunk, amin azt értem, hogy karrierje során először átléphetné végre a 10-es határt bajnoki gólok tekintetében – ami amúgy még mindig lófasz még Inzaghihoz képest is, nem hogy Trezeguet-hez -, akkor én nem fogok sírni utána. Persze lehet, hogy 26 évesen szarni fogja a gólokat, és akkor majd a fejemre lehet olvasni ezt a posztot, de az, hogy valaki fiatal, még nem ok arra, hogy pöcsfej legyen, lásd Dybala, mint ellenpélda. Én a melós játékosokat mindig is jobban szerettem, mint az öntörvényű zseniket, a zsenik közül meg Del Piero volt a kedvencem, mert volt benne alázat. A nagyképű játékosok menjenek csak a PSG-be meg a Realba játszani.

  • Az_Isteni_Pavel

   Szerintem egyértelműen a szakáll teszi 🙂

 • Juventino

  Szerencsénk ettől még továbbra sincs, Evra beállt játszani egy kicsit, meg is sérült persze, és Mandzsukics sem lesz holnap…

  Ráadásul Asamoah és Padcsi sincs nevezve a BL-re, így nettó 13 emberrel kell megoldani. A várható Buffon – Barza, Bonu, Chiello – Licht, Szturcsi, Marci, Polpo, Sanya – Morc, Dyb 11-en túl jóformán csak Cuadrado és Zaza jelent alternatívát, hacsak Max fel nem fedez egy gyémántot a sárban. Jól jön majd a téli szünet.

  • s4tch

   + rugani, de amúgy ja, elfogytunk rendesen.

  • Juventino

   Én is örültem a leigazolásának, de nem lennék nyugodt, ha valamelyik védőnk kidőlne és Ruganinak 2 játékperccel kéne ott állnia a csoportelsőségről döntő meccsen vagy a Fiorentina elleni “gyűlöletderbin”.

 • sneco7

  Már csak a 10 milliós kérdés maradt így féltávhoz közeledve. Rugani? Mi baj lehet vele? Most ő szúrta meg Maxi valamelyik nőrokonát?

 • Ricardo

  Marchisio az Isten, régóta mondogatom ezt, végre betettétek posztba is. Megérte az a kis extra a havidíj mellé. Decemberben megy majd külön pulykapénz is, ha a lilák ellen megveszitek a bírót!

 • Nem értem

  Ezek fényében én örülök, hogy megszabadultunk Vidaltól. Ki tudja, talán örökre a nyakunkon maradt volna…

 • juuvee

  Túl jó és összeszokott a védelem, ráadásul ez a csapat alapja. Ha minden meccsen simán vágnánk egy hármast, és vezetnénk a bajnokságban 6 ponttal, akkor beleférne a kísérletezgetés a védelemben. De most biztosra kell menni, így Ruganinak nem jut hely.

 • YouWentÚssz

  Llorentéhez lenne egy rövid üzenetem: Hogy ***** ****** * * ** ****** ***** ***** **** ***** ** ******* ****** ******, azt!! És még finom voltam.

 • Juventino

  A sorsolás pillanatától nyilvánvaló volt, hogy Lóri beakaszt majd egyet… Moratát viszont fagyott vidrával verdesse pofán valaki, Dybalának meg szóljanak, hogy nem kell mindig nagy gólt rúgni, ha nem megy 10 mm-rel a léc mellé, akkor is számít…

  Lehet szurkolni a Bayern, Barca, Real hármas elkerüléséért, legalábbis az első kettőt mindenképpen jó lenne megúszni. B@lf@$z brigád…

  • YouWentÚssz

   Remélem, hogy a sorsolásra is félretettünk egy kis lóvét. Jön a Wolfsburg Bendtnerrel, aki persze majd szerez ellenünk egy gólt, de továbbmegyünk.

 • daneeka33

  Morata bazmeg

  • YouWentÚssz

   Teljesen félreértitek. Morata azért csinálja ezt, mert annyira szeret a Juvénál játszani, hogy most beáldoz pár hónapot, hogy a Real még véletlenül se akarja visszavenni. Amint lejár az opció ideje, félpályáról, hátrakötött kézzel, pucsítva fogja lőni a gólokat minden meccsen.

  • Juventino

   Mint tavaly is a bajnokságban. Egyébként borzasztó módon csaltuk a focit, a védelem dolgozott, a többiek meg dolgoztatták őket. Olyan szinte a döntetlenért mentünk, hogy meg is érdemeljük ezt az eredményt. A City össze tudta kapni magát, amikor kellett, így hiába vertük meg őket oda-vissza. Előre megmondtam, hogy a ‘Gladbach lesz a mérleg nyelve, ellenük is szórtuk el a legtöbb pontot.

  • daneeka33

   Az az érzésem, hogy ez a zakó nem tesz jót a morálnak, és az éppen megindulóban lévő csapatot szépen visszarántja a földre.

  • Juventino

   Ehhez vedd még hozzá, hogy a sérülések miatt lassan mindenki ki lesz fingatva és a Fiorentina jön hétvégén. Szerencsénkre a lilákok még játszanak egy EL-csörtét otthon, ahol kell nekik egy iksz (ismerős?) a Belenenses ellen, szóval mindenkit azért nem pihentethet Sousa, de fogalmazzunk úgy, hogy nem vagyok nyugodt.

  • daneeka33

   Nekem az volt az érzésem a félidő után, hogy pont a hétvégi meccs miatt kapcsolt ki a csapat. Az első félidőben jobb volt a Juve, csak senki sem gondolhatta, hogy a City fordít. Ez van, lehet szurkolni a Zenitért…

 • Ricardo

  Ha már számok: ha Morata 2-ből 2 100%-os ziccert hagy ki, akkor vajon hány gólt rúg egy meccsen? 🙂

  Ami egyébként a legjobban zavart az Chiellini. A védelemben is ő a leggyengébb láncszem, aztán amikor random megindul előre ahelyett hogy lepasszolná a mellette álló Bonu – Marci kettős valamelyikének (mindkettőnek volt a Sevilla ellen is forintos labdája), megpróbál egy hosszú indítást, ami természetesen 100%, hogy az ellenfélhez megy. Ez miért kell?

  • YouWentÚssz

   Már ő sem érzi jól magát a védelemben. Lehet, hogy a többiek kiközösítették. Viszont már nem csúszik el minden meccsen. Ez is valami!

 • Juventino

  Ja, és ha már Vidalt ekézitek mindig, Tevezt is jól Bocán kéne rúgni, amiért idő előtt kisírta magának a hazatérést. Tavaly végre a BL-ben is kezdett belejönni, erre elmegy levezetni az argentin bajnokságba…

 • juuvee

  Hogy lehetett ezt így elbaszni az utolsó meccsen?! Ekkora amatőrséget! Most aztán lehet parázni rendesen a sorsolásnál! Elképesztő !

  • Juventino

   Szerintem ez megint valami újabb rekord, hogy oda-vissza megvertünk egy csapatot és csoportmásodikok lettünk mögötte. Ha egyszer nagyon unatkozom, átnézem majd az utóbbi öt év csoportköreit, hogy volt -e ilyen. Az összefoglaló alapján az első félidőben simán eldönthettük volna, a másodikban meg alig volt értékelhető támadásvezetésünk.

 • Jumpman23

  Ha Llorente ilyen formában van, miért Morata kezdett? Max ba+!!
  Egyébként inkább kapjuk el a lilákat, ha választani kellene, szerintem a kettő közül az a fontosabb meccs. Az x-ért jöttünk Madridba, úgy tűnt félidőben még egy kapott gól is beleférhet a másik meccs félideje miatt, mikor meg forró lett a pite már nem tudtunk felpörögni. Van ilyen. Balfaszság, de tény, hogy akár bele is férhetett volna most a lazsálás.

  • Ricardo

   Illetve még ez az egész b@lfaszkodás is elég lett volna, ha Mr “mostmár csak nagy gólt lövök” Dybala rakétája nem a felsőkapufán csattan.

   Még mindig iszonyat bosszantó, hogy a City kezébe ejtettük a BL8 kulcsát, de valahol az is megnyugtató, hogy ha tényleg ilyenek vagyunk nagyon szaron, akkor csak meg kell várni amíg újra elkezd mindenki jól játszani. :))

 • Juventino

  A katalán Sport szerint Dybala a Barcát preferálja a Real Madriddal szemben, és jövő nyáron odaigazol. Remélem, összesorsolnak minket a Barcával, és akkor rögtön meg is egyezhetnek! 🙂

  • daneeka33

   100 misiért mehet is.

  • atis123Juve

   Nagy lófaszt, már bocsi :). Ahogy már ezer éve mantrázom, brand-et kell építeni. Dybala megszerzése számomra pont ebbe a képbe illik bele. Eladhatónak kell lennie a Juvénak Ázsiában, ezt pedig csak látványos focival érhetjük el, ahhoz pedig kellenek a Dybalák meg Pogbák. Arról nem is beszélve hogy az MSN-mellé minek kellene nekik, egy neves csapatban fél szezont futott Dybala? Plusz ugye olaszból átköltözve Sanchez sem annyira vált be. Dybala lesz a mi Messink 🙂

  • daneeka33

   Ha menni akar, nem érdemes marasztalni. Olyan játékosok köré lehet brandet építeni, akiknek ez a klub nem egy ugródeszka, hanem a cél. Ha Dybala úgy gondolja, hogy a Barcelona az a klub, ahol játszani szeretne, akkor nem érdemes marasztalni. Senki sem pótolhatatlan.

  • YouWentÚssz

   Értem én, hogy ez csak pletyka, de elég sz*r érzés, hogy a legjobbjainkat állandóan ezekhez a pénzes és divatos klubokhoz “adják el”. Valaki elkezd jól játszani és a sok k*csög újság meg ügynök meg mittomén elkezdi “elhitetni” a játékossal, hogy neki a Juvénál nem jó, és a Barcánál/Realnál/PSG-nél/Videotonnál milyen jó lesz, meg majd 4 BL-t és 6 bajnokságot fog nyerni szezononként. Remélem, hogy még ha Pogbát nem is, de Dybalát megtartjuk jó sokáig, és nem a nagyfejűek Portojaként fogunk funkcionálni.

  • Juventino

   Épp ma látott napvilágot a hír, hogy Reus azért utasította vissza a Barcát a nyáron, mert nem látta biztosítottnak a játéklehetőséget. Kérdem én, akkor Dybala, akinek most mindenképpen játszania kell, hogy kinője magát, minek menne Barcelonába? Már persze, ha jövőre nem adják el Messit az Internek. 🙂

   Egyébként én is utálom, hogy ez van, de ez van: tranzitország lett Olaszország és mi sem vagyunk kivételek. Más kérdés, hogy néhány játékosban van még némi becsvágy, mint mondjuk Marchisióban és talán Bonuccit is lassan idevehetjük, na meg ugye Buffon és Del Piero a legékesebb példák, akik előtt tényleg le a kalappal, mert még a másodosztályban is kitartottak, miközben Zambrottában és Cannavaróban is óriásit csalódtam, még ha előbbit meg is értettem, utóbbi meg a kedvenc hátvédem volt a generációjából. Azt azért sejthetjük, hogy Dybala és Pogba sem itt fog megöregedni, és így soha nem is lesznek legendák a szememben, ahogy Vidal sem lett az, és Tevez sem, pedig esetükben nem kellett volna sok hozzá. És még így is eljutottunk a BL-döntőbe, sőt, 10 percig még a valós lehetősége is felcsillant, hogy lenyomhatjuk a Barcát, de 10 perc hosszútávon nem perspektíva a legjobb játékosoknak, nélkülük viszont nem leszünk “90 perces” csapat. Szóval marad a meló és talán Fortuna mellénk áll majd egyszer.

  • YouWentÚssz

   Szerintem sok múlik azon is, hogy mennyi esze van valakinek. Reus felmérte, hogy a nagy hármas mellett jelenleg (és még talán évekig) csak csere lehet aki oda megy. (Kivéve ha valakit elpasszolnak, de most ezt semmi sem indokolja.)
   Marchisio és Bonucci jó példa, de talán nem teljesen ugyanaz a helyzet, mnt mondjuk Pogba vagy Dybala esetében, akik nem olyan “szürke” játékosok, mint a két olasz. Pogba és Dybala “sztár alkat”, míg Bonuék egyáltalán nem, és talán nem is kaptak olyan komoly ajánlatot, hogy elbizonytalanodjanak. Del Piero tipikus példája a klublegendának, így őt sem lehet nagyon pontosan összehasonlítani a mostani helyzettel. Alex mindent megnyert a Juvéval, jól érezte magát, imádták, a kizáráskor pedig már elmondhatta magáról, hogy túl van a csúcson és minden fontos dolgot megnyert. Ha jól emlékszem, akkor Buffon mondott valami olyasmit, hogy elgondolkodott a váltáson, talán a Milan hívta, de a kizárás új kihívást jelentett neki, és így maradt. Zambrotta és Cannavaro nem az a szint volt, mint a két legendánk. Nem volt olyan kötődésük a klubhoz, hogy maradjanak. Mindkettőből kitört a “kapuzárási pánik”, így leléptek. Én inkább Zambrottától vártam volna, hogy marad, de nem lepett meg, hogy ment. Ha most utólag megnézzük, akkor pont azok maradtak, akik nem csak játékban, de emberileg is klasszis szinten voltak. Érdekes, hogy a Juvénál általában azok lettek igazi legendák, akik emberileg is mutattak valamit, így szerintem Vidalt és Tevezt nem fenyegette ez a veszély. 🙂
   A végére annyit, hogy bízom benne, hogy legalább Dybala itt öregszik meg, de ha Pogba lenne a szerencsés, akkor az sem baj. Mindketten zsenik lesznek, szóval a tényleges előrelépéshez legalább az egyiküket itt kell tartani, de inkább mindkettőjüket. És szólni Reusnak, hogy ide talán befér, de még nem biztos. 🙂

  • Juventino

   Bonucci a nemzetközi közvélemény szemében “passzoló védő”, és amilyen labdákat ad mostanában, nem véletlenül. Egyre nagyobb a kereslete a pozíciós játékot játszó csapatoknál a játék építésében, szervezésében használható hátvédeknek, nem véletlen, hogy Guardiola is felfigyelt rá. Benatiánál biztos jobb ebben, és egy képzett, magát a kapu előtt is feltaláló védő, ráadásul a legjobb korban van.

   Marchisio valóban kicsit szürkébb játékos a mostanában divatos neveknél, de Klopp azért vinné Liverpoolba, Angliában hülyére kereshetné még magát. Meg aztán nálunk sem volt sztárstátuszban, egészen a nagy nyári kiárusításig. Más szavakkal szerintem nem becsültük meg Marchisiót annyira, mint mondjuk Pirlót vagy Vidalt, pláne Pogbát. Most persze hízeleg neki mindenki, hogy megint nagy formában van, de 2013-14-ben csak squad player volt, de legfeljebb 12., 13. ember. És mégsem panaszkodott, hogy játszani akar, nem fenyegetőzött távozással, tette a dolgát, mert neki számít, hogy melyik mezért hajt.

   Zambrottánál szégyen-gyalázat, hogy nem volt olyan kötődése a klubhoz, de 28-29 évesen még épp abban a korban volt, ahol az esetleges utolsó jó éveit európai porondon szerette volna tölteni. De az, hogy utána meg megy a Milanba, hagyjuk is inkább…

   Cannavaro viszont 33 volt már, friss világbajnok, európai kupát is nyert már, lehetett volna benne annyi, hogy marad. Ráadásul gyorsan könnyűnek találtatott és utána vissza is jött ide kertek alatt, de már a formája is sok kívánnivalót hagyott maga után. Jobban járt volna, ha marad, hősként ünnepeltük volna őt is, így viszont nehezebben nézte el neki az ember, hogy gyengén játszik. Végül is nyert két spanyol bajnoki címet, míg mi egy Serie B-t, szóval a saját szempontjából igaza volt, de szurkolóként csalódás volt, hogy távozott.

 • atis123Juve

  Ezek szerint egyedül vagyok azzal a véleményemmel, hogy jó iramú meccs volt???